Re: nincs cím
Előzmény: #606081"választ nem fogadom el, a kérdés nem arra vonatkozott, hogy Te mit vársz el."
Dehogynem, az volt a kérdésed, hogy mi erről a véleményem.
"A külföldi vállakozások tökéletesen tisztában vannak avval, hogy mire számíthatnank nálunk!"
ROTFLMAO. Ha abból tájékozódnak, amit a magyarországi forumokon írnak magyargyűlöletből, akkor tökéletesen tisztában lesznek az emberekkel. Ettől viszont még a vállakozásokról, a vállalkozási környezetről halvány fogalmuk sem lesz. Node ha elég sokszor írod le, hogy itt ez történik a külföldi vállalkozásokkal, akkor ezt előbb utóbb visszamondják és el fogják hinni, egyebekben még akkor is, ha egyáltalán nem ezt tapasztalják.
"A kérdésem továbbra is az, hogy IGAZ vagy NEM a vitya állítása."
Komolyan kérdezed, hogy egy propaganda esetében igazságot, vagy valóságot kell vizsgálni? Ugye nem gondolod komolyan, és nem gondolod, hogy magyarként ezt a kérdést fel lehet tenni! Erre minden magyarnak egyöntetűen azt kell válaszolnia, hogy "ez bizony így igaz!" és még akkor is így igaz, "ha nem látom".
"Egyszerű kérdésre , egyszerű választ kérnék. Most komolyan, nehéz leírnod, hogy a ME állítása baromság?"
Szerintem az a baromság, amikor egy magyar forumon Magyarország becsmérlését akarják kierőszakolni. Kétségtelen tény, hogy az elmult időszakban jellemző volt Magyarország belső és külső gyalázása, minden vezető intézménytől Magyarország lejáratása, illetve minden jó hírre egy rossz hírrel tromfolása, de erről NAGYON le kellene szokni.
Most tényleg azt hiszed, hogy ne lehetne olyan statisztikát kreálni, ami minden kétséget kizáróan hiteles adatokat mutat be és aminek az alapján a miniszterelnök igazat mondott? :)
"Tudod, a kevésbé tehetősek (jelen esetben Magyarország) igen ritkán tudják érvényesíteni az érdekeit."
Azok viszont, akik bepucsítanak, azok csak azt hiszik, hogy ettől majd tudnak érdeket érvényesíteni, pedig csak sz*rnak fogják őket tartani. Tessék megérteni, hogy egyáltalán nem igaz amit írsz az Európai Unióra, itt ugyanis nem így működnek a dolgok, itt csak azok nem tudják érvényesíteni az érdekeiket, akik maguk sem hisznek benne. "Gyáva népnek nincs hazája."
"Lehet magyarkodni (próbáltuk már máskor is, hatalmas sikerrel ugye...), csak az utolsó kapcsolja majd le a villanyt!"
Most mást ne mondjak neked egy dologban aztán most már igazán mindenki biztos lehet, Cipruson most azt hajtják végre, amit Magyarországon terveztek demonstrálni. Lehet, hogy annak okán, hogy mi ellenálltunk ennek, ezért ezt most kicsit dühödtebben teszik arrafelé, de szemernyi kétséged se legyen arról, hogy ez volt itt a terv. Bizonyíték: Pontosan ugyanolyan nagy és kezelhetetlen bankrendszer felépítése, a deviza kiszolgáltatottsága, adósságszint kezelhetetlenre emelése UTÁN egyszercsak elkezdődött tavaly (is) a suttógópropaganda arról, hogy zárolni fogják a betéteket és a kormány lenyúlja a pénzt, mert nem fogja tudni finanszírozni az államadósságot.
PONTOSAN ÚGY, AHOGY EZ MOST CIPRUSON TÖRTÉNIK.
Ciprus gazdasága ki van nyírva, hiszen nem működnek a bankok, így a cégek, vállalkozások sem képesek a működésre. Game Over. Tessék megfigyelni, hogy mivel mi érdeket érvényesítettünk, NEM TUDTÁK velünk megtenni, pedig mindent megtettek ezért. És tessék megnézni azt, hogy szerencsétlen Ciprusiak, akik HITTEK(!) az unionak, most milyen kétségbeesetten rohangálnak mindenfelé, mert NEM KÉPVISELTÉK AZ ÉRDEKEIKET és azt hitték, hogy velük is úgy fognak legfeljebb bánni, mint a görögökkel. Na ezért nem szabad így csinálni, és ezekkel a maffia módszerekkel élő szervezetekkel bratyizni, mert ilyen az, amikor nyiltan kimutatják a foguk fehérjéjét.
Ennek alapján te még mindig úgy érzed, hogy mi rosszul csináltuk volna, amit csináltunk az elmult három évben?
"Akkor én leírom: Magyarország NEM JÓ hely (jelenleg) és még igen sokáig nem is lesz az...!"
Nem vagy normális. Az, hogy te sz@rul érzed magad és nem hiszed, hogy számodra sokáig jó lesz a hely, azt nem csak megérteném, hanem még sajnálnálak is érte. De az, hogy Magyaroszág ellenében agitálsz, azért csak leköpni tudnálak annak tudatában, hogy mindezt aközben teszed meg, amikor a PIIGS komplett összeomlik és Ciprusban kifosztják a lakosságot. EBBEN a helyzetben azt, hogy Magyarországon béke és nyugalom van és a magántulajdon szentségét semmi sem fenyegeti, az valami olyan szintű érték, aminek a fényében nem is értem, mire fel lehet azt mondani, hogy Magyarország ne lenne NAGYON biztonságos, avagy jó hely legalábbis a többiekhez képest.
"Azt mondjuk nem értem ez miért gyalázás, ez tény!"
NEM, ez NEM TÉNY, ez a TE véleményed arról, ahogy te élsz és amit látsz. Ezt azonban nem magadra vonatkoztatod, hanem arcátlan módon az egész országra kiterjeszted, bemocskolva, szidalmazva azt nagy nyilvánosság előtt, ártva ezzel az országnak, mert amikor ezeket a mocskolódásokat elolvassák mondjuk külföldről, akkor ezeket(!) fogják idézni arra nézve, hogy mekkora a baj az országban, hiszen tényeket nem tudnának mondani.
"Erre egyébként nagyon sokan rájöttek már, rajtam kívül is......"
A mennyiség nem minőség.
"Tudom! El lehet menni! Megyek is (lassan kész lesz az én kis új otthonom :-) oszt már itt sem vagyok, vissza sem nézek!"
Hála Istennek, akkor legalább majd külföldön fogsz gyalázkodni, de az majd legalább senkit sem fog érdekelni. Élj arrafelé boldogan idegenként és imádd azt a helyet, ahol megtűrnek begyüviként.
Amig még megtűrnek majd annak.