Regisztráció Elfelejtett jelszó

HUF fórum

Re: nincs cím

#602232 Euroman Előzmény: #602227

a természet törvénye, ha rosszkor vagy rossz helyen, akkor rosszul jársz....csóró vagy cselezni akaró devizahiteles nem tudta mibe mászik bele...kánaán is lehetett volna, kelepce lett belőle...ez van....de ezért nem kell az erdő ősszes lakóját nyomorba dönteni

#602227 macika Előzmény: #602226

A terv végrehajtásába Matolcsy György frissen hivatalba lépett jegybankelnök is beszállna a devizatartalékkal.

hát.....

#602226 Euroman Előzmény: #602224

én is épp ezt olvastam...gyönyörű:((...aztán a bedőlt a csökkentett részletet sem tudja fizetni, mert a fizetési kicsi, vagy már munkája sincs...viszont sikerült szavazatot vásárolni....a hitellel nem rendelkezők kárára....kellene a piacot hagyni kitisztulni...

#602210 banyaiz Előzmény: #602177

Hmm erre azt tudnám mondani sokat akar a szarka.... :)

Nem tudom mit akar valójában tartok tőle ő se, de engem igencsak meglepne ha előállnának egy olyan programmal, hogy az összes lakossági devizahitel átváltása Ft-ra. Elég komoly kockázatai lennének ennek is. Nem beszélve arról, hogy még ezen a kamatszinten is a Ft hitelek komoly kamattámogatás nélkül nem jelentenének megváltást az érintetteknek.

Jó ha a kamatok nálunk is lemennek 0 közelébe akkor más a szitu, de hát az nem opció vsz, már itt is elég szűk a mozgástér vágásra.

Aztán az állam devizadósságával mi lesz? Az rendben, hogy a lakosságot átterelnék Ft-ba és akkor az állam majd 50% devizaadóssága 350-400-as eur/huf-ál 300 -as dollárnál? Vagy a 285 eur/huf árfolyamra tervezett költségvetés? Infláció? stb.

Persze elmebetegek lépéseit nehéz kikalkulálni , ilyen alapon a lehetőségek tárháza végtelen. :)

#602119 rbbj11 Előzmény: #602006

"Node eközben mennyire normális szerinted az, hogy pont maga a pénz nem inflálódik olyan mértékben, mint amekkora infláció van? :)"

az egészhez csak ennyit tennék hozzá: tök normális. Szokványos jelenség feltörekvő v. épp felzárkózó országoknál, hogy devizájuk akár még erősödik is magas infla mellett. Épp ezzel "zárkóznak" fel. Nő külföldön a vásárlóerejük, és a "fejlett" piaci árakhoz tendálnak az áraik. Pl. Brazília.

Az más kérdés, hogy ezt a stabil és erős forintot jó ideje nem komálom, mert már ott tartunk, hogy az erős huf + erős infla egyre több nyugati országnál is drágábbá tesz minket. No persze a 27% áfa is rádob erre két lapáttal.

Le az áfát 10%-ra! Eurhuf-ot 400-ra! Alapkamatot 2%-ra!

#602062 Hathor Előzmény: #602005

Marhaság, de 297.7 a kereszt. BUX 1.37%pluszban, nyugat folyamatosan új lokális csúcsokon.

Csúzlit húzzák itthon, shortosokat szippantjuk.

#602025 lagwagoner Előzmény: #602006

Amúgy hol van az megírva, hogy a forintnak az EUR-hoz kell épp "inflálódnia"? És akkor az EUR mihez képest "inflálódik"? A Dollárhoz? És akkor a dollár mihez inflálódik? Az aranyhoz? (Aranyszenderd?)

#602021 Hathor Előzmény: #602017

5% alatti aukciós hozam a 3 hónapos papírnál

2013. március 5. | 12:11

Élénk vételi érdeklődés mellett sorozatban már a harmadik egymást követő kedden adott el az 50 milliárd forintnyi meghirdetett mennyiség felett 3 hónapos diszkontkincstárjegyet az Államadósság Kezelő Központ, ráadásul ma közel 3 éve a legalacsonyabb átlaghozam alakult ki. Ez nagyrészt az új jegybanki vezetéstől várt további (agresszív) monetáris lazítással függhet össze.

-------------------------------------------------------

Utolsó mondat?! ,-)

#602017 Hathor Előzmény: #602016

Portfolio:

"Ki kell azonban emelni, hogy a forint mai esése mellett nem ugrott meg a magyar csõdkockázat, hiszen amint az alábbi CMA adatszolgáltatói összeállításból láthatjuk: nincs rajta Magyarország a legnagyobb szuverén CDS-felár emelkedést elszenvedõ országok listáján."

ja, mert dupla topnál vagyunk szép divergencia mellett végénél tartó elliottnál..

#602016 Ibiza Előzmény: #602014

ne ugorj..hüjít téged.. nincs meg az a tudása ami alapján minősítgethetne bárkit..a beszólásai sem nem sok gondolatot tartalmaznak..

na medve mongyál okosot!

#602014 Hathor Előzmény: #602005

Megint a marhaság ..

aztán 298.3 a kereszt..

Mindegy, magának marhaság, nekem nem.

Csökkennek a 15perces csúcsok a doji tetőtől.

#602006 Előzmény: #602001

Nem, ahogy én is és Zsiday is kiszámolta, nagyjából 360-400 HUF/EUR-nak kellene lennie. És ha ennyi lenne, akkor most 2% körüli lehetne az MNB alapkamat, és nem kellene ekkora devizatartalék a forint árfolyamának "védelmére", és emiatt jóval kevesebb lenne a költségvetés kiadása.

Nem véletlenül idéztem be azt a doksit, amit kosami hozott egy más kérdéskörben, ugyanis 2004(!)-ben sacc/kb 360 HUF/EUR árfolyamot vártak és áraztak. Ezért írtam le a blogot a finn devizaválságról, ami pont így zajlott le, mint ahogy lezajlik most Magyarországon, és ami még pár évig sajnos zajlani fog, mivel MOST MÁR nem lehet a devizahitelesekre ráereszteni a fair árfolyamot.

Ezt 2008-ban lehetett volna megtenni, amikor még nem volt CDS, és társai, amikor megúsztuk volna egy AHHOZ az árfolyamhoz képest 30-40%-os leértékeléssel, amelynek az esetében ma már túl lennénk az egész problémakörön. De ezt már máshol írtam ma, ezt csak azért írom, hogy nem 1000-nek kellene lennie, hanem 360 környékén kellene lennie, ami egyáltalán nem lenne drámai, ha ez VAGY folyamatosan következtt volna be, VAGY drasztikusan egyszerre, amikor kikényszerítette ezt a piac. A közkeletű tévedéssel ellentétben ugyanis 2008-ban nem az ország bedöntésére spekuláltak, hanem a forint árfolyamának a gyengülésének a kikényszerítésére, aminek meg kellett volna történnie.

Ehelyett felvettünk több devizát, mint amennyi a forint piacon jelen volt, és ennek fizetjük most az árát, évente százmilliárdokban mérhető összegekben.

Szóval, szvsz nincs értelme 15 évről értekezni, mert 2004-ig elfogadhatjuk a fair árfolyamot, és mondjuk onnantól érdemes megnézni, hiszen onnantól indult el a hamisítás a devizahitelek miatti természetellenes forint erősítéssel és annak az ideolgóiának a fejébe verésével, hogy az "erős forint a mi várunk".

A jó forint a fair árfolyamú forint, és ezt kell belátni.

Az pedig nem azon múlik, hogy 300HUF/EUR alatt, vagy felett van. Nem kell ezt a 300-as számot fetisizálni, ez csak olyan, mint a benzinár, amikor átlépte a 100Ft-ot, aztán a 200Ft-ot, aztán a 300-at és végül a 400-at. Nem jó, de érthető, hogy drágul, hiszen "infláció" van. Ezt egyébként érdekes módon mindenki érti és elfogadja, sőt, mintegy tudja, hogy "úgyis drágul minden évben minden a Zinfláció miatt".

Node eközben mennyire normális szerinted az, hogy pont maga a pénz nem inflálódik olyan mértékben, mint amekkora infláció van? :)

#602001 rbbj11 Előzmény: #601990

ha az inflakülönbséget szóba hozod, pláne ha figyelembe veszed, akkor az elmúlt 15 év alapján már 1000 kéne legyen eurhuf árfolyam ;)))