Regisztráció Elfelejtett jelszó

Mtelekom részvény

Re: Telekom Napi

#602721 banyaiz Előzmény: #602148

Mit ne mondjak nem vagyunk éppen bomba formában.

Messze van még a szelvényvágás, mindenképp várnám, hogy legkésőbb közgyűlés után felpörög a sztori. Csak ne az legyen , hogy jön egy rendes zakó külföldön éppen ebben az időszakban. Vagy vmi nagyon negatív belföldi hír.

Nem tudom igazán elképzelni, hogy 400 körül legyen szelvényvágás előtt 50 Ft-os osztalékkal.

Ha úgy lesz még a végén fel kell vegyem az osztalékot, és egy távolabbi spekuláció , nem így akarnám igazán bár fene tudja van néhány dolog ami miatt ez is vonzó lehetne. Főleg ez a kötelezettségszegési téma különadók ügyében.

Felvenni osztalékot az durván két év betéti kamat jelenlegi szinteken. Elég jó mozgástér azért. Meglátjuk.

Telekom Napi

#602148 Hibaz

Jó lenne egy ilyesmi emelkedő csatornában maradni,ha már réssel ugrottunk fel ide.1-2 nap tétovázás után ha sikerül emelkednünk,akkor van erre esély.

Re: nincs cím

#602144 banyaiz Előzmény: #602096

Nekem is van Tbsz-en ebből is.

Ezért még nem kell megtartani 5 évig, csak 5 évig a tbsz-ről nem vehetsz le lóvét ahhoz , hogy adómentes legyen. Otp-ket is kötöttem oda át még tavaly.

Mondjuk én nem ugrálok benne nem játszom ilyen visszaadásokra mint ez a mai , hogy olcsóbban visszavenni.

Egyszerűen azért mert nem tudom semmihez kötni egyedül csak osztalék témához mint pl egy Otp-t a külföldi hangulathoz (bár ott is az utóbbi időben elég visszafogott dolgok vannak).

Megnézed ezt a hetet eddig tegnap negatív hangulat mellett megtartották , ma minden ment adták, nem is Matáv lenne nem így mozogna. Nem ugrálok benne mert pont aznap kitöretik mikor épp eladtam fejembe húzom a monitort. :)

#602096 Euroman Előzmény: #602092

ezt én is így gondolom...tbsz nélkül...én 3-5 évben semmiben nem gondolkodom, max 1 év az időtávom, bár betétem, állampapírom sem nagyon volt 6 hónapnál hosszabb időre lekötve...

#602092 Tapasz Előzmény: #602090

Nem, ha eléri az árfolyam a 458 at,akkor eladom, ha nem, akkor megtartom osztalék után is.

reggel eladtam egy kis a…

#602074 Tapasz

reggel eladtam egy kis adagot 414 ért, majd visszavettem 405 ért. + vettem egy nagyobb adagot tbsz-n, osztira 408 ért.

#601522 rbbj11 Előzmény: #601504

a kérdést, vagyis az utolsó sort is te írtad :) én nem tettem hozzá semmit :)

#601511 banyaiz Előzmény: #601510

Van még ez a közműadó vagy mi a búbánat az is gondolom vmennyire érinti, de ezen a percdíj témán már rajta van az Eu. Az eredeti idén már nincs, viszont ott pedig ügy van a beszedett lóvé visszafizetésére. Gondolom ezért variáltak vele erre a percdíjas témára hátha ezt nem meszeli el EU. Ja meg azért mert ez örökre megmarad és így a strukturális hiánynál be tudják számítani (amíg nem meszelik el. :)

#601507 banyaiz Előzmény: #601505

Vsz ez a per úgy kellene kinézzen, hogy bíró kérdezi valóban beszedték ezt a különadót , válasz igen. Szektor fejlesztésre fordították, hát őőő izé tündérmese és a hiánycél és őőő aa , jó rendben ítélet visszafizetni kamatostól holnaputánra aztán viszontlátásra.

Így kellene menjen de tartok tőle ennél kicsit időigényesebb lesz mert 3 éve kezdték beszedni sőt meg is szűntették azóta és még az EU-ban nincs ítélet, nem megy gyorsan. :) Gondolom erre is játszottak rá amikor nem vonták vissza az adót hanem majd ők megvédik, időhúzásra jó.

#601505 banyaiz Előzmény: #601501

3 évig beszedték ezt a különadót (úgy rémlik 70-72 Ft részvényenként az összeg 3 év alatt) ez ügyben eu felszólította párszor a kormányt úgy látják szembe mennek Eu-s normával , hogy ezt a szektort extra adókkal csak akkor lehet terhelni ha a beszedett lóvé a szektor fejlesztésére fordítódik. Az EU szerint nem erre ment, kormányuk álláspontját nem ismerem az ügyben csak annyit , hogy ők a bíróságon ezt megvédik, de hogyan az rejtély. :) Szóval most már bíróság előtt van.

Aztán EU vizsgálja a különadó helyett bevezetett percdíj adót nem jut eszembe a pontos neve, hogy az is az előzőhöz hasonló kategória e. Ha igen akkor abból is bíróság.

Az nem tűnik vszínűnek, hogy a kormány ezt a pert megnyerje, csak az időpont a kérdés, hogy mikor bukja el szerintem. De lehet még évekig elszórakoznak vele.

#601503 rbbj11 Előzmény: #601502

senki nem javasolta, h. mtelekomot tartsa az, aki osztalékra veszi, éveken át. Az egész abból indult ki, MOST érdemes e venni és megvárni az osztalék kifizetését.

Vagy nem erről volt szó, többiek?

#601502 rbbj11 Előzmény: #601485

7888 2013.02.28 19:38 macika (Tisztelt Tag) Re: nincs cím Címzett: @pepe01

csak vágásnál le is esi, meg még rátesz egy lapáttal

kérdés mindig az hogy milyen árfolyamnál lesz a vágás

#601501 KawaBazsy Előzmény: #601482

Ezt a telekom adót nem is pontosan értem most, mert ugye egyszer 2010 őszén bevezették, múlt nyáron meg a telefon adót, de mintha az előbbit meg lassan kivezetnék, vagy mi..

#601485 macika Előzmény: #601474

mit állítottam? ))

a korrekt számítás szerint az osztalékok összege összeadódik az évek alatt

rv ára meg az egy másik dolog

#601482 banyaiz Előzmény: #601468

Vannak ilyen évei amikor aki felvette az osztalékot és megtartotta utána még árfolyamon is szépet tudott fogni.

Gondolj bele abba ha pl május után az év hátralévő részében EU azt mondaná, hogy szép szép az forradalmi eszme, csak ütközik az EU-s törvényekkel és azok nem úgy vannak gránitba vésve mint a magyar alkotmány , aztán vissza a cégnek 70 Ft, és abból egy soronkívüli osztalék 50 Ft. Hol lenne az árfolyam?

Vagy ha egy tovább csökkenő hozamkörnyezet mellett a következő években megáll az osztalék csökkenés és esetleg visszamegy 60-70 Ft-ra. Akkor megint csak érdekes a sztori.

Szóval igen sokmindenre lehet itt spekulálni mondjuk egy Tbsz, vagy Nyesz számlán akár. Osztalékot visszaforgatva mindig részvényekbe. Van benne rizikó ez tény, egy Apple nem vszínű lesz a cégből, de azért az sem kőbe vésett, hogy leépül.

#601481 banyaiz Előzmény: #601465

Jelenlegi áron az osztalékhozama 12% . Ez szerintem szelvényvágás előtt 10%-nál több nem lehetne (normális piaci szereplőket feltételezve) :) Az 500 Ft-os árat jelentene és 10% osztalékhozamot (ami még mindig baromi magas hozam a mostani állampapírhozaink mellett)

Sőt azt mondanám ezzel az osztalékkal normál viszonyokat feltételezve 600 körül kellene legyen ami 8%-os osztalékhozam, és még ez sem lenne egy elvadult dolog.

Minden ennél kisebb ár az attól való félelem miatt lehet, hogy a cég a jövőben egyre rosszabb állapotba kerül és lényegesen kevesebb osztalékot tud csak kitermelni majd a részvényeseknek, illetve ezzel együtt rosszabb áron forog.

Na most azt eldönteni, hogy indokolt e egy akkora félelem a cég jövőjével kapcsolatban ami most az árfolyamon látszik igen nehéz.

Nekem úgy tűnik bár elég kaotikus egy cég már csak a beszámolója ahogy össze van rakva még II. Vh-s német hadifoglyok is vannak benne, de az az érzésem ezzel az árfolyammal nagyon rossz, túl rossz pályát áraztak előlegeztek a cégnek a következő évekre. Még ha rossz is lesz nem ennyire , hogy már most 3xx-es árakon kelljen vele kereskedni.

500 körül lenne most és felvinnék szelvényvágásra 550-re ugyanígy indokolható lenne ilyen osztalékhozammal és rossz körülményekkel.

Igazán nem az a lényeg mi mit érzünk hanem alapkezelők mennyire cuppannak rá a témára. Remélem alaposan. :)