Regisztráció Elfelejtett jelszó

Mtelekom részvény

Re: nincs cím

#601475 Tapasz Előzmény: #601474

Szerintem számításba kéne venni, hogy milyen alacsony a rv ár. Fhb veszteséges, nuku oszti és mégis 400 felett van, szar kilátásokkal

#601474 rbbj11 Előzmény: #601469

ezek nem számítások, hanem pusztán az állításod cáfolata :) Méghogy osztalékszelvény után többet esett a rv...ott vannak a számok, egész egyszerűen valótlant állítottál

#601468 rbbj11 Előzmény: #600914

na nézzük a múltból ezt: "csak vágásnál le is esi, meg még rátesz egy lapáttal"

2008.márc.5: 805 ft, máj.7: 874, aug.6: 836 Ft. Tehát osztalék tisztán megmaradt + 31 ft árfolyamnyereség.

2009.márc.5: 517 ft, máj.12 578Ft, aug.6: 690 Ft, ezt számolja ki mindenki maga, és bosszankodjon.

2010.márc.5: 712 ft, ápr22: 794 Ft, aug.6: 674 ft. Na, itt először elment az osztalék nagy része.

2011. márc.2: 552 Ft, ápr.28: 607 ft, aug.3: 536 Ft. Mennyi volt akkor osztalék? 70 ft? Akkor megmaradt belőle 54 ft.

2012. márc. 6: 570 ft, máj.2: 535 ft, aug.7: 410 ft. Na ez ronda pofon, itt egyenesen nem érte meg eladni, muszáj volt idénre áthozni. Akik áthozták, idén valószínűleg eladók 410 felett, de 500 felett biztos mindent eladnának.

#601465 rbbj11 Előzmény: #601404

Bár én min. 470-et várok vágás előtt, de érdemes megközelíteni távolabbi szemszögből.

Nézzünk egy másfél éves kalkulációt! Tegyük fel, hogy nem lesz EB-nek elmarasztoló határozata a különadókkal stb-vel kapcsolatban. Tegyük fel, hogy a cég újra 10%-ot zsugorodik 1,5 év alatt, sőt, tegyük fel, hogy a profit is zsugorodik 15%-ot! Tegyük fel, hogy ezt még túl is reagálja az ár, és 2014.06.01-én ezért legyen a jelenlegi árfolyam alatt 15%-kal, 348 Ft-on.

Én pesszimista vagyok, ezért jövőre csak 35 ft osztalékkal számolok.

1,5 év alatt a most vásárló kap 85 ft osztalékot és veszít az árfolyamon 62 Ft-ot. Vagyis a worst scenario szerint kb. 5,6% a bruttó hozama. Ez egy olyan környezetben, ahol deklaráltan folyamatos kamatcsökkentés várható, és már most nem lehet efeletti kamatokat kapni 6-9 hónapra, több mint jó. És nincs hova vinni a pénzt, mert minden telekomos cég, régiósok is, drasztikusan visszavágták az osztalékot, ami sok éve példa nélküli, hogy nincs régiós alternatívája mtelekomnak. Az alapkamat is mindenhol várhatóan csökkeni fog a régióban, nincs alternatív állampapír sem, amit venni lehetne egy alapkezelőnek, a lengyelek is folyamatosan vágnak, már 4%-on tartanak.

Tehát mennyit enged egy alapkezelő MINIMUM 5,6%-ból? A 1,5 év előre biztosított hozam miatt szerintem 4,5%-ig lemehet. Ez alapján viszont az óvatos alapkezelők nem mennek 415 ft-os árfolyam fölé. :S

#601454 Hibaz Előzmény: #601398

Igazad van,én inkább alá szoktam lőni,legyen neked igazad.

Prémium Mak gyakorlatilag megszünt,összesen 2 db maradt,a legjobb a 2018-as,az még jan. végéig hoz 8 %-ot,de utána ott is csak max. 6 % hozam marad.

Elviselném a 2009-es árfolyamgörbét én is..:))

Csak ki fog itt venni 460-ért,amikor most is korlátlanul tudsz venni ???

Mindegy,ha jövőre lesz 40 ft osztalék,akkor másfél évre jön 90ft,nem rossz,várok,és figyelek.....

#601434 banyaiz Előzmény: #601407

Nagyjából egyetértek.

Abból a szempontból Mtel sem kivétel, hogy szenvedősek a menedzsment előrejelzései, hasonlóan szektorhoz, amihez ugye még néhány hungarikum is jött pluszban elmúlt években .

Szerencsére annyit csak sikerült kitermelni ilyen körülmények között, hogy az osztalékot szinten tudják tartani. Nekem ebben voltak aggályaim , de vhogy kiszenvedték. Így viszont a 355 és hasonlók elég indokolatlan árnak tűnnek a számomra.

Úgy alakult volna ez az év, hogy 35 Ft-ot tud max kiszorítani, és jövő évre 25 Ft osztalékot várnak akkor azt mondom normális reakció lenne 355. Így túlzásnak tűnik nekem is.

#601407 Krumenaker Előzmény: #601404

A beesés 355-ig, majd második menetben kb. 374-ig extrém volt - ha nincs a lengyel szektortársnál a durva osztalékcsökkenés, meg néhány más telekomos cégnél kisebb-nagyobb csökkenés, akkor 400-420 között zizegett volna a bejelentésig.

Az MTEL-nél viszont más a felállás - ahogy korábban is írtam -, és sejteni lehetett, hogy marad az osztalék, de aki csak fő vonalakat nézett (ahogy a nagybüfik szokták), az most félrevezetődött. Bár erre nincs rálátásom, de vélelmezem, hogy az elmúlt hetekben a külföldiek szórták, hazai intézményiek vették a telekomot.

Mostantól kezdve fordítva lesz, 410 felett hazaiak szórják, külföldiek veszik. A mohóság és a szentiment fog diktálni, ha a nemzetközi hangulat jó, 470-480 simán benne van.

#601404 banyaiz Előzmény: #601401

Saját véleményem annyi, hogy minden nyomorúságot figyelembe véve egy nagyon szolíd nagyon visszafogott szelvényvágás előtti ár 450 Ft. Ha ennél is kevesebb az vmi nagyon nagy negatívum várakozás a jövőt tekintve. 450 se egy éppen hű de optimista téma lenne.

Ha az érzelmek ennél kicsit hevesebbek lesznek akkor inkább vhol 480-520 között. Ez sem lenne ehhez az osztalékszinthez egy baromi nagy elszállás, de körülményeket figyelembe véve elmegy kategória.

Kb így látom a szitut. Amit még meg kellene nézni, hogy milyen magyar állampapír hozam várakozások vannak mondjuk 2014-re. Nyílván nagy alapok ezt is meg fogják nézni.

Mindenképpen várnék egy vételi érdeklődést itt következő 2 hónapban mivel ezzel a 355 el nagyon megszórták lefelé már egy ilyen 30 Ft körüli osztalék képességet áraztak be vele.

Aztán persze a hungarikumokat is figyelembe fogják venni új mobilszolgáltató esetleg, össze vissza ****kalapkodás a különadókkal stb.

Érdekes lesz a sztori. Ja és hát közben a világban milyen hangulat lesz az is igen fontos.

#601401 banyaiz Előzmény: #601400

Elmúlt éveket megnézve 2005-től napjainkig . Az osztalék erről a 70-74 Ft közötti szintről lecsökkent 50 Ft-ra.

Mikor máskor mint 2011-ben történt a 70-ről 50 -re csökkenés(különadó mint egyik fő motívum) .

Az árfolyam 800-1100 közötti szintről, lejött egészen tavaly év végén 355 Ft-ig.

Ehhez van egy külső környezet ami a szektornak annyira nem kedvezett sorba jöttek a szektorból osztalékfaragás előrejelzések a menedzsmentektől. Egy csomó ilyen hír volt utóbbi hónapokban.

Tavaly és tavalyelőtt is 50 Ft-ot fizetett ki a cég. Az árfolyamok szelvényvágás előtt: 2011-ben 614 Ft

2012 ben 546 Ft

Ehhez még illene hozzátenni az állampapír hozamokat adott években, illetve ami baromi sokat számít még a menedzsment előrejelzése a következő időszakra.

Most 0-3% közötti bevételcsökkenés, és 4-7% EBITDA csökkenést jeleztek előre vagyis a negatív trend folytatódását szektortársakhoz hasonlóan. Ez elemzők szerint 45-47 Ft-os osztalékot tenne lehetővé jövőre.

Mindezekhez tartozik egy 400 Ft körüli jelenlegi ár, és egy 5-7% közötti állampapír hozam attól függ milyen időtávra nézzük, illetve egy Brüsszeli bírósági szakban lévő kötelességszegési ügy a szektor különadóztatása miatt, ha jól emlékszem 70 Ft-os részvényenkénti nagyságrend a téma amit eddig kommunizáltak. Illetve vizsgálják ezt a percdíj adót is vagy mi a bánat ez, de úgy tudom az még nincs bírósági szakban.

Egyéni ízlés kérdése ki mit szűr le belőle sok szemszögből meg lehet közelíteni, lényeg igazán az lesz , hogy a nagy alapok hogyan közelítik meg ezt a 400 Ft körüli árat ebben a szituban. :)

#601398 akpo7 Előzmény: #601383

Sztem kicsit alacsony arfolyamokban gondolkodtok.

3 honap alatt hoz az 50 Ft-os osztalekkal 10%-ot, mig a bankban es DKJ-ra kaphatsz 5.5%-et egy evre... Plusz a management szerint 45 Ft felett tudnak fizetni jovore es utana, ami elegge pozitiv uzenet.

#601383 Hibaz Előzmény: #601363

Jó lenne ha megmaradna ez a rés a szelvényvágásig,akkor 440 meglehetne.

Ugyanakkor venni is nehéz volt 355-380 között is csak 3 napot volt,és a bejelentéskor is csak 410 fölött volt korlátlan eladó.

Rövidre nagyon jól néz ki 400 fölött még 2 napig,utána kellene újból megindulnia.

Középtávra lehet viszont oldalazás is 385-415.......néhány nap múlva ez kiderül.....

400 fölött szerdáig hátradőlhetünk.:)))

Funda oldalról olcsó,mint Otp volt 2300-nál.....:)) aztán 1300 lett.

Nálam hetes rsi támaszvonal dönt majd

#601363 Sumér harcos Előzmény: #601356

értem,köszi:)

vmi komoly visszatesztre,akár réstöltésre lent számitasz még márciusban?ilyen kiábránditás céljából?

mert valóban azt érzékelem én is,hogy nagyon sok a beragadt,és ki fogja ezt megvenni 460-on?:)

#601356 Hibaz Előzmény: #601343

Túl sok kicsinek van itt 400 környékén,most minden forintért megszenved....ha meg akar indulni napi 20 ft-al fog,hogy a kicsik ne merjenek már venni,de most a sok ellenállás miatt dagonya jön.....

viszont most kényelmes helyzetben vagyunk,ha tartjuk,akkor ott az osztalék,ha el szeretnénk adni,akkor van egy magasabb alj 355 után,amire emelkedő csatornát tudunk húzni,várva a magasabb árfolyamot jó kiszálló reményében..))

Én a Hetes Rsi-t nézem,szépen rá lehet húzni egy emelkedő trendvonalat ősz óta.Most a trendvonal alatt vagyunk,de így volt ez már 3-szor is,de szvsz lesz olyan amikor fölötte leszünk,na majd akkor lehet kiszállni,én titkon ezt várom.....:))

#601338 banyaiz Előzmény: #601090

Áprilisban van a közgyűlés 11-én emlékeim szerint ott véglegesítik az osztalékot egyéb nyalánkságok.

Nagy vonalakban vsz úgy kellene kinézzen, hogy igazán közgyűlés után az utolsó néhány hétben megy felfelé.

Ha 5-6 % körüli rövid állampapír hozamoknál 50 Ft-os osztalékra nem kúszik fel 400 környékéről akkor az a besza, behu kategória. :)

Tavaly pl nézzük azt az évet bár nem szokványos volt, de szintén 50 Ft volt osztalék csak éppen 550-600 között volt a papír és magasabb állampapír hozamok. Ott nem volt igazán ebből a szempontból tér felfelé.

Kicsit más volt akkor a leányzó fekvése ebből a szempontból . Milyen ****a lenne most felmenne akár csak 500-ra.

Meglátjuk milyen érzelmeket vált ki ez a bef alapokból