Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: nincs cím

rbbj11 Előzmény: #601404

Bár én min. 470-et várok vágás előtt, de érdemes megközelíteni távolabbi szemszögből.

Nézzünk egy másfél éves kalkulációt! Tegyük fel, hogy nem lesz EB-nek elmarasztoló határozata a különadókkal stb-vel kapcsolatban. Tegyük fel, hogy a cég újra 10%-ot zsugorodik 1,5 év alatt, sőt, tegyük fel, hogy a profit is zsugorodik 15%-ot! Tegyük fel, hogy ezt még túl is reagálja az ár, és 2014.06.01-én ezért legyen a jelenlegi árfolyam alatt 15%-kal, 348 Ft-on.

Én pesszimista vagyok, ezért jövőre csak 35 ft osztalékkal számolok.

1,5 év alatt a most vásárló kap 85 ft osztalékot és veszít az árfolyamon 62 Ft-ot. Vagyis a worst scenario szerint kb. 5,6% a bruttó hozama. Ez egy olyan környezetben, ahol deklaráltan folyamatos kamatcsökkentés várható, és már most nem lehet efeletti kamatokat kapni 6-9 hónapra, több mint jó. És nincs hova vinni a pénzt, mert minden telekomos cég, régiósok is, drasztikusan visszavágták az osztalékot, ami sok éve példa nélküli, hogy nincs régiós alternatívája mtelekomnak. Az alapkamat is mindenhol várhatóan csökkeni fog a régióban, nincs alternatív állampapír sem, amit venni lehetne egy alapkezelőnek, a lengyelek is folyamatosan vágnak, már 4%-on tartanak.

Tehát mennyit enged egy alapkezelő MINIMUM 5,6%-ból? A 1,5 év előre biztosított hozam miatt szerintem 4,5%-ig lemehet. Ez alapján viszont az óvatos alapkezelők nem mennek 415 ft-os árfolyam fölé. :S