Regisztráció Elfelejtett jelszó

DAX , FTSE , CAC index

Re: nincs cím

#602401 Psymon Előzmény: #602351

pont most adtad el?

nem tudom, hol vetted, de sztem ha eddig tartottad, most már nem éri meg eladni.

persze én kezdő vagyok, szóval ez szigorúan magánvélemény.

dax szűk 400 pontot ment 3 nap alatt, benne egy 50 pontos réssel, valami visszateszt csak lesz. (persze hogy a 8K-t nem érinti meg, arra én sem vennék mérget...)

#602351 Berner Előzmény: #602340

Van esély, most eladtam a Ts 28 -ast, azóta csordogál. ha látok valamit visszalépek,sajnos hamarabb kellett volna kiszálni.Vagy be se szállni, mert eddig along hozott pénzt. És fog...

#602340 Psymon Előzmény: #602136

Na most jól megszívtam. Tegnap jól bevásároltam ts29-ből, ráadásul nem is a tegnapi csúcson (kicsivel 7800 alatt) szal nem mondhatnám, h ez a 2 nap a kedvencem eddig... :)

Kis összeg persze, pár száz K, de full tőke, ha úgy veszem.

Lehet hogy a ts28-nak ma konyec, és bár nem tervezek kiszállni a ts29-ből, de isten tudja, mikor lesz nyereséges... Amikor lesz majd elég zsozsóm CFD-vel kereskedni, tuti használok majd stopot.

Várhatok én bármit, csak az esést ugye nehéz előre kitalálni, hogy mikor lesz, és mi váltja ki (pláne, hogy sokkal gyorsabb, mint az emelkedés.) Ezt még nálam sokkal rutinosabbak sem mondják meg, pláne a jelen piaci környezetben, mikor a jegybanki ingyen zsozsó teljesen tönkrevágja a tőzsdék normális működését. Mindenesetre aki tegnap 1300 körül belevett a ts28-ba nagy összeggel, hát... Valószínűleg a rokonság és a szomszédai ma tanulnak tőle pár új, nem kifejezetten szalonképes kifejezést... :P

Én azt mondanám, hogy 8250-ig tuti nem rugdalják el, (azaz még mindig tartom, amit előzőekben mondtam, h előbb lesz 7700 mint 8250) de a jegybanki őrület miatt most már azt kell mondjam, h benne van a tévedés lehetősége is, amit tegnap még nem gondoltam volna.

#602136 banyaiz Előzmény: #601887

Ezt csak úgy lehetne kiülni, hogy valami oknál fogva esést vársz. Pl legutóbbi rendes esés 2011-ben nem most volt. :D Szóval ott a QE2 kifutásra indult aztán rátett még egy lapáttal az EU-s téma 3000 pontot esett sacc/kb ott fél év alatt a dax. Azóta ezt megvették és még egy kis apró.

Na egy ilyen mozgást szeretnék certibe megfogni rendes téttel ha már álmodozunk. :) Könnyű leírni nehéz megcsinálni ez egyértelmű igazad van ebben.

Elég combos nap ez a mai piacokon csúcstámadások vannak.

#601887 Psymon Előzmény: #601754

Én azt nem tudnám kivárni, maximum akkor, ha olyan nyílegyenes a trend, mint a november-decemberi long volt :))

Tegyük fel, van 4-5 eső nap, ekkor már tűkön ülnék, és ha erre jönne akár csak korrekciónak is egy 2% emelkedés, nem hiszem, h végig tudnám ülni... :))) Gondold el, ez több száz forintot leszedne a certi értékéből, s mi garantálja, h utána a megfelelő irányba megy tovább? MAx úgy tudnám ezt elképzelni, h elhatározok mentálisan egy stopot a daxra, s ha azt eléri a visszateszt, zárom a certit. De ez a verzió nekem elég elméleti, inkább az első játszik.

Lehet, hogy túl erős bennem a swingtrade-daytrade szemlélet :DDD

CFD-vel még nem kereskedtem, de valszeg abban is ez játszana, hisz ott szinte semmi költség nincs.

#601754 banyaiz Előzmény: #601535

Ha már képzelet olyasmit tudnék elképzelni, hogy megveszem 8 k körül és leesik 7 k-ra a dax. :) De értem mit akarsz mondani. Nekem utolsó shortom akkor volt benne mikor először 800 fölé jött idén aztán korán zártam, és utána már nem longoltam nem is shortoltam.

#601748 banyaiz Előzmény: #601517

3.25 igen. Héten beesnek? Igazán januári nagy lendület után vártam, hogy nyomnak egy rendes korrekciót februárban. Nem arra gondoltam , hogy fél napra leesik Usa 1500 alá amit mint az állat megvesznek azonnal, daxban kb ugyanaz. Lövésem sincs igazán innen merre fog kilépni sávozásból.

#601536 Psymon Előzmény: #601517

az, de addigra már kijönnek az új certik, ugyanezekkel a paraméterekkel. csak annyit kell tenni, h átülsz az új 8250 kiütésű short certibe. (vagy amilyen certiben eddig ültél.)

persze a spread meg a tranzakciós költség bukta, de egy dax-certinél (ha amúgy jó irányban állsz) ennyi költség félévente talán még belefér.

aztán persze kinek hogy szimpatikus. :)

#601535 Psymon Előzmény: #601514

Szerintem sem fogják.

És a certiben épp az a jó, hogy mikor nyerőben van, akkor viszont NAGYON nyerőben van :)

gondold el: veszel 7750en egy short certit. Ha EGYSZER is beesik 7700 alá a dax, mielőtt 8250-et eléri, már nyertél. Nem kell, hogy napokig alatta legyen, nem kell, hogy ott zárjon, semmi nem kell, csak annyi, h egyszer 5 percre nézzen le oda.

Persze nyilván ez csak akkor működik, ha folyamatosan gépközelben vagy... :)))

#601514 banyaiz Előzmény: #601512

Igazad lehet. Azon én is meglepődnék ha ezeken a történelmi csúcsokon csak úgy simán áthúznák daxot usát. Bár esni sem tudnak itt konszolidálódnak alatta egy ugrásra.

#601512 Psymon Előzmény: #601486

Látod, épp ezért nem kezdek közeli kiütésű certivel! :DDD

Az orosz rulett még a filmekben sem egy kifejezett életbiztosítás :)

Én is apróval vagyok a certizésben, épp ezért vagyok úgy vele, hogy inkább lassabban nőjön, de ne nagyon legyen esély rá, hogy kiüssék.

Ebből a szempontból sztem a ts29-cel nagyon jó helyzetben vagyunk, ritkán fordul elő az, hogy a certi kiütési ára egy ilyen erős ellenállás mögé essen. (Már maga a kerek 8000 is erős ellenállás, na de ott van még mögötte a történelmi csúcs... ennél erősebb ellenállás sztem nincs is.) És ugye USA gyakorlatilag semmit nem korrekciózott még idén.

#601486 banyaiz Előzmény: #601462

Ez is igaz. Én csak azért variálok közeli kiütésűekben mert apróval vagyok benne certizésben. Komoly tétet én sem igazán mernék reszkírozni egy olyan certiben amit 3-4% elmozdulással kiüthetnek de az 50% veszteséget jelentene, orosz rulett lenne. :)

#601462 Psymon Előzmény: #601341

Ez így igaz. Pár napig én is képes vagyok tartani (mondjuk csak aprópénzzel játszom), de egy komplett trendet nem tudnék kiülni. (Maximum akkor, ha olyan egyértelmű és erős trendbe sikerül az elején beszállnom, mint amilyen a november végétől tartó long volt, de ehhez meg ugye igen nagy mázli kell.)

Szeretem a certiket, még így is, h marha sok költség van velük, de hónapokig tartani nem tudom :)) De nem is hiszem, hogy ez feltétlen szükség lenne, mert szépen lehet keresni vele úgy is, ha csak órákra-napokra lépsz be, ahhoz, h egy ilyen 1K-tól 7K-ig terjedő mozgásban benne légy, elejétől a végéig el kell kapnod a trendet, ha ez nem sikerül, (pl csak 3000-en lépsz be) és nem lépsz ki időben, (mikor már csökkenni kezd a certi értéke, mert véget ért a trend) az lesz a végeredmény, h gyakorlatilag jobban jártál volna, ha egy-egy olyan napot játszol meg, mint pl a hétfői hullámvasút.

Ja, és hadd tegyem még hozzá, hogy igazán nagy mozgású certikkel nincs tapasztalatom, mindig csak távoli kiütésű certikben mozgok. (most pl a ts29-ben dax-nál. mióta ez megjelent, nem nyúltam a ts28-hoz. Keresni lehet ezzel is, de 8250-ig csak nem megy fel egy menetben a dax, 8K-ig viszont már nem vennék rá mérget, hogy nem.)

#601461 Psymon Előzmény: #600863

Én eddig még csak pár napig tartottam, így is lehet rajta nyerni, csak nem szabad türelmetlennek lenni vele, ki kell várni a jó belépési pontokat.

#601355 big-ebuy Előzmény: #601352

30pippel hülyeség elszállhatnak jövőhéten ami vszínű,swingre viszont jó 300 stoppal