Regisztráció Elfelejtett jelszó

Mtelekom részvény

Re: nincs cím

#600138 Előzmény: #600060

Hozzáteszem még, hogy az egészben az is benne van, hogy állami irányítással a cég nagyon rosszul működne. Nem azért, mert nem lenne ügyfél, nyilván az állami hivatalokat megkapná, de ugyanaz a mutyi indulna meg, mint a járásoknál is. De ez még nem is volna elég, azonban a hazai Vodafone baromira nem független az anyavállalatától, az adja a know-how-t, a kapcsolatait, nélküle kétséges, hogy a magyar állam tartósan képes lenne működtetni. Másrészt minden korábbi tapasztalat azt mutatja, hogy az állam kezében nem tudnak hatékonyan működni a vállalatok, többek között ezért nem működött a te ideád, a szocializmus (még ha te nem is annak nevezed a saját ideádat).

#600136 banyaiz Előzmény: #600129

De elvileg a piaci verseny nálunk is érvényesül érdekes . Majd Viktor megvívja harcát a gonosz imperializmus ellen , aztán ha jól sikerül a végén úgy nézhetünk ki mint É-Korea . Minek net pl az embereknek, csak lázonganak lásd Líbia stb, le kell butítani egy belső hálózatra max de oda is csak káderek léphetnek be aztán csókolom.

Ilyen evilági hívságok mindenféle cifraság mobil, net stb nem kellenek a népnek elég ha szeretett vezérünk velünk van. :)

#600131 Előzmény: #600060

"Namármost az érdekesség az, hogy ha az állam átveszi a céget, akkor ugye az természetesen NEM mentesülne a visszamenőleges bűntetés és előremenőleges bűntetés miatt, azonban az az állam egyik zsebéből a másikba kerülne, tehát úgy lehetne "ingyen", hogy azt a bíróságon sem lehetne megtámadni. "

Attól, hogy átveszi az állam a Vodafone leányvállalatát, még nem olvad bele az államba, hanem a tulajdonában lévő cég lesz. Nyilván ez esetben megteheti, hogy tulajdonosként feltőkésíti a vállalatot, ami abból kifizeti az államnak a büntetést, azonban a következő tender eredményének kihirdetéséig nem használhatná a frekvenciát. Természetesen van komcsi megoldás is, láthatóan az ilyesmit preferálod hithű marxistaként, de azt majd leírod te.

#600129 Előzmény: #600125

Wazz, úgy, hogy ahol nincs oligopolium, ott ennyiért is hülyére keresik magukat. A gyarmatokon mindig minden drágább, hogy az anyaországban olcsóbb legyen.

#600128 Előzmény: #600081

"Kérjél is elnézést, mert igény az volna rá!"

Hát, ha erre tartasz igényt, akkor tessék: magyarként bocsánatot kérek a magyarul íróktól azért, mert nem az idegen érdekeknek drukkolok és nem azért hogy rosszabb legyen a magyaroknak. Annak viszont örülök, hogy a hozzád hasonlók ez ügyben sokaknak nyitják fel a szemüket.

"Na most arról, hogy ebben az országban ki áll a törvények felett, háát..."

Namármost, az érdekes az, hogy a törvényeket az állam (Parlament) hozza, és ez természetes minden normális államban. Ennek megfelelően az állam SEM állhat a SAJÁT törvényei fölött (lásd tender megsemmisítése), de természetesen más SEM állhat a törvények fölött (lásd tender megsemmisítése).

"Továbbra sem értem, miért lenne szükség, egy valszeg teljesen hatékonytalanul "működő" állami mobil cégre!?"

Mondom, hogy leragadt agyad a szocializmusban, a veszteséges állami vállalatoknál. Ennek a magyarázata tulajdonképpen egyszerűen megérthető bárki számára - minden állami vállalatot, ami nyereséges volt, azt eladtak, így természetesen csak a veszteségesek maradtak meg. Ugyanakkor az állami tulajdonlás a legkevésbé sem jelent hatékonytalanságot, vagy veszteségességet, csak ez sokak számára elképzelhetetlen, mert annyira beleragadtak a marxizmusba. Már sokszor írtam én is, mások is, hogy azok a közműcégek, amelyek például olyan "hatékonyak" Bulgáriában, hogy már forradalom van a rendszer ellen, azok is állami tulajdonban vannak - csak egy másik állam tulajdonában. Hasonlóképpen a magyar közművek jelentős rész is állami tulajdonban van, csak nem a magyar állam tulajdonában.

Ezzel szemben jópár olyan állami tulajdon van, ami nyereséges, csak az annyira nem érdekes :)

Egyebekben, már többször leírtam errefelé, hogy miért lenne nagyon hasznos, esetleg olvassad is el.

"Nehogy azt gondold, hogy akkor aztán jól lenyomnák az árakat...."

Semmi ilyesmit nem írtam. Tudod, én nem a Nyeretlen_Keteves és társai anyagi gyarapodását nézem, hanem a magyar államot. És ennek megfelelően nem tudok úgy nézni az ilyen gondolkodásmódra, erre az irígy, csak nekem jó legyen címűre, mint ami érdemi vitaalap lehetne. A te egyéni szoc problémád ugyanis rád, és csak rád tartozik. A mobiltelefonálás pedig történetesen sokminden, csak éppen nem állampolgári alapjog.

"Lósz@rt Mama.. (a veszteségeiket mi fizetnénk természetesen, közben a rendszer kegyeltjei, és azok pereputtya jól láblógatnának, jó sok pénzért)"

Ajánlom figyelmedbe a MALÉV állítólagos veszteségét, amiről kiderült, hogy nemhogy az nem igaz, amit a népindex uszított, hogy milyen f*sza lesz nekünk, ha végre nem kell a veszteséget fizetni, hanem éppen az ellenkezője történt, jóval nagyobb az adóbevétel kiesés, mint amit a "veszteségre" kifizettünk és még megszorítani is kellett, mert a kiesett GDP miatt erre kötelezett Brüsszel.

Egyébként, tudod, az a legnagyobb baj veled, és a hozzád hasonlóan gondolkodóakkal, hogy alapvetően az irígység beszél belőletek, hogy nem ti kerültök oda. Ahogy oda kerülnél, már nem zavarna az, hogy mennyi a fizetés. Így nem lehet érvelni, mert ez nem vezet sehová sem, ráadásul ahhoz, hogy az államnak megéri-e a megvásárlás, vagy sem, vagy a magyaroknak ÁLTALÁBAN megéri a megvásárlás, vagy sem, arra nézve az, hogy a Nyeretlen_Ketevesnek ebből származik-e haszna, az egy teljesen érdektelen felvetés.

"Ilyen alapon a gazdaság összes területén, kellene lenni állami cégnek..."

Ez egy marhaság, és ezt te is tudod. Jelen esetben arról van szó, hogy a kommunikáció költségei igen jelentősek, és ha ezt saját hatáskörben tudja az állam ellátni, akkor jóval olcsóbb lehet az a számunkra. Magyarán szólva, minden olyan, ami hasznot hajt az állam és az állampolgárok számára, abba éppenséggel az állam is beléphet, de kifejeztten szerencsés, ha a (kvázi) monopol helyzetet vagy ki sem adja a kezéből, vagy benne van az üzletben, hiszen AHOL NINCS VERSENY, ott nincs értelme annak, hogy az adott terület kizárólagos magánkézben legyen, hiszen ebben az esetben az árakat nem a piac, hanem az oligopólium fogja megszabni, egyebekben teljesen önkényesen.

Amennyiben ugyanis valaki azt hiszi, hogy az adók miatt drágább errefelé a telefonálás mint Ausztriában, az téved. Azért drágább, MERT NINCS PIAC és KVÁZI "HATÓSÁGI ÁRAS", vagyis kartelláras a telefonálás. Ezt aki nem hiszi, az nézze meg a céges előfizetések rendszerét, amelyek totális copy+paste alapon vannak megcsinálva, azaz ugyanannyi hűségidővel, körülbelül ugyanazon feltételek mentén.

"na az aztán jól megszabályozná a piacot."

Mint írtam, nem arról van szó, hogy "szabályozzuk a piacot", hanem arról, hogy miért külföldi multiknak fizessünk irreális pénzt valamiért, amit meg is tarthatunk. Éppen azt kellene észrevenned, hogy jelenleg nincs piac ezen a téren, és jelenleg van kvázi kommunizmus, mert diktálják az árakat - ehhez képest az, ha ebből legalább az állami rész kikerül, amit eddig az adóforinjaidból finanszíroztál, akkor már előrébb lennénk.

"Vesszenek a gonosz multik (bár ha nem lennének, nem tudom ki fizetne adót ebben a kurv@ országban)."

Nem akarlak elkeseríteni, de a különadók rendszere éppen azt mutatta meg, hogy eddig nem fizettek adót ebben az országban, hiszen a különadók ellenére IS nyereségesek már az idén mindannyian, üzemi vesztesége pedig egyetlen különadóztatott társaságnak sincs. Mindez pedig annyit tesz, hogy ha rendesen adóznak, akkor természetesen maradhatnak, de arról szó sem lehet, hogy az itt megtermelt adóalapot ne itt adózzák le társaságilag. Most csak ennyi változás volt a rendszerben. Az állam belépése annyit változtat, hogy el kell kezdeniük dolgozni, mert komoly bevételi forrásuk fog kiesni, de nem hiszem, hogy az lenne a kommunizmus lebontása, ha eszetlenül sokat fizetnénk azért, hogy például egy francia munkás három órát dolgozhasson le a hétből.

"Éljen az állam!! Élősködjön csak tovább (de inkább csak rajtad)."

Nem akarlak elkeseríteni, a hülyeség állampolgári alapjog, ha te nem fogod fel azt, hogy az állam nem az ellenséged, akkor egyszerűbb ha megöngyilkolod magad, mert bármerre mész, azt fogod látni, hogy az állam mindenhol jogot formál arra, hogy az állam szabályait és működését meghatározza.

Egyebekben mindenki magából indul ki, amikor jelzőket használ, nekem például az élősködő eszembe nem jutott volna addig, amig nem írtad.

#600123 banyaiz Előzmény: #600004

Holnap kiderül mennyi az annyi. 50-30 között szórodnak a becslések 40 nem tudom nem annyira hoz lázba bár az sem kevés főleg ilyen körülmények között.

#600106 Ibiza Előzmény: #600039

sok birka nem is érti miről beszélsz..tetszik amikor a birka írja mekkora birka a másik..:D jobbágy gének által növesztett agycsökevény szervilis gondolkodása.

régóta írom prémium poziban vannak nálunk bankok és a "szolgáltatók"....így a telekom cégek is..annyi eszük nincs ránézzenek a külföldi tarifákra...

a hűség akciókat ide találták ki..ez az igazi röghőzkötés.. látszik ausztriától keletre gyarmatosítani akarnak..90óta látszik..drágábban adni a gagyit és kiszívni a vért és az élőmunkát is üveggyönggyel fizetni..nyugatabbra 5x pénzért kevesebbet dolgozik a madár és olcsóbban kap pl. telekom szolgáltatást.

#600081 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #600063

Kérjél is elnézést, mert igény az volna rá! Na most arról, hogy ebben az országban ki áll a törvények felett, háát...

Továbbra sem értem, miért lenne szükség, egy valszeg teljesen hatékonytalanul "működő" állami mobil cégre!? Nehogy azt gondold, hogy akkor aztán jól lenyomnák az árakat.... Lósz@rt Mama.. (a veszteségeiket mi fizetnénk természetesen, közben a rendszer kegyeltjei, és azok pereputtya jól láblógatnának, jó sok pénzért)

Ilyen alapon a gazdaság összes területén, kellene lenni állami cégnek... na az aztán jól megszabályozná a piacot. Ha neked ismét kell a kommunizmus, egy kis központi árszabályozással, akkor hajrá! (csak azt nem tudom akkor minek bolsevikozol állandóan).

Vesszenek a gonosz multik (bár ha nem lennének, nem tudom ki fizetne adót ebben a kurv@ országban). Éljen az állam!! Élősködjön csak tovább (de inkább csak rajtad).

#600063 Előzmény: #600049

Emlékeztetnélek rá, hogy én válaszoltam arra, hogy a telkomadó per is igen érdekesen fog ezek után alakulni, hiszen az "ártatlan bárányokból" hirtelen frekvenciatolvaj lett. És mint említettem, nem az állam tette azzá őket, ezt ŐK ZSAROLTÁK KI MAGUKNAK AZ ÁLLAM ELLENÉBEN.

Ha befogták volna a pofájukat, most lenne frekvenciájuk és lenne állami mobiltársaság is, és békesség lenne. Azzal, hogy balhét csináltak, csak bemutatták, hogy valójában milyenek is valójában: az állam és a törvények felett állónak képzelték magukat. EZ pedig egy brüsszeli perben is bőségesen elég indok ahhoz, hogy "jóhiszeműségüket" örökre kitöröljék a jegyzőkönyvekből, és viszonylag ritka egy peres eljárásban az, hogy rosszhiszemű résztvevők nyerjenek.

Vagyis arról értekeztem, hogy ez az ítélet jót tett a brüsszeli pernek is, már persze a magyar állam szempontjából.

És én kérek elnézést, hogy nem a multiknak drukkolok, hanem a magyar államnak, és én kérek elnézést, hogy örülök annak, ha egy ilyen szemét tolvaj banda elbukik a magyar állam törvényei előtt.

Az meg, hogy innentől kezdve az állam nem tendereztetéssel ad frekvenciát, hanem előre minimumáron meghirdetetten, azon senki sem húzhatja el a száját, ha tehát ezentúl minden blokk a 10x-ébe fog kerülni annak, mint eddig, akkor sem tehetnek semmit, csak kifizetik szépen. Az meg több, mint amit visszakaphatnak. És akkor még mindig olcsóbban jönnek ki, mint amennyibe Hollandiában kerül ez nekik, ahol mellesleg az árrésük is kisebb, mint nálunk, és nem nagyobb a mobil penetráció, mint nálunk.

#600060 Előzmény: #600043

Egy kicsit sem. Tisztában vagy azzal, hogy mibe kerül az, hogy ha valaki két évig jogosulatlanul használ egy állami tulajdonú frekvenciát? Sok-sok tízmilliárdba. Ezen pedig még csak vitatkozni sem érdemes, hiszen több mint tízmilliárdot adott volna érte legálisan a Voda. Ha csak azzal számolok, hogy 100% bűntetés (alaphang, lásd bármely cég NAV szándékolt adócsalás esetén történő bírságolása) és jegybanki alapkamat duplája, akkor is 30-40 milliárdnál járunk, és ebben semmi rosszindulat nem volt, egyszerű mezei kapitalizmus. Én meg úgy vagyok ezzel, hogy valószínűleg egy "veszteséges" cégnél a tulajdonos nem kíván még egyszer ennyit beinvesztálni visszamenőleg a cégbe úgy, hogy előremenőleg az állam annyit kér azért a frekvenciáért, AMIT MÁR MOST HASZNÁL, amennyit nem szégyell, egyszerűen azért, mert megteheti.

És ezzel még kegyet is gyakorolna tulajdonképpen, mert legalizálna egy törvénytelen működést. Az igazság az, hogy a teljesen törvényes megoldás az lenne, hogy letiltja a frekvenciát, behajtja a bűntetést, a Vodafon pedig bezárhatná az egész üzletet, mivel gyakorlatilag minden 3G előfizetése esetében szerződésszegővé lépne elő, aminek a kártérítése meglehetősen húzós összeg lenne.

Egyszóval, legyél szives megérteni, hogy egy KÖZTÖRVÉNYES BŰNÖZŐ jelen pillanatban a Vodafon és meglehetősen limitált eszköztára van az államnak.

Namármost az érdekesség az, hogy ha az állam átveszi a céget, akkor ugye az természetesen NEM mentesülne a visszamenőleges bűntetés és előremenőleges bűntetés miatt, azonban az az állam egyik zsebéből a másikba kerülne, tehát úgy lehetne "ingyen", hogy azt a bíróságon sem lehetne megtámadni.

Ebben semmi kommunizmus nincs, ezek a TÖRVÉNYEK, amit még egy Vodafonnak is be kell tartania, ha már egyszer a bíróságnál kikényszerítette.

#600053 Előzmény: #600035

Totál igazad van a kiindulópontban, ám ha tegyük fel a Voda beadja a derekát és olcsón odaadja az államnak a leányvállalatát, akkor mi változik frekvencia ügyben? Vagy állami tulajdonban már használhatja jogosulatlanul a frekvenciát?

#600049 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #600037

"telkoadó kifizetése után is többletes lesz az állam."

Az lehet, de akkor 2000 Ft lesz egy SMS :-) (de csak Neked)

Egyébként éljen ismét a kommunizmus, államosítsuk az egész EU-t! Mi az nekünk!

"Mellesleg, marha rosszul fog mutatni Brüsszelben az, hogy egy kalózmobilszolgáltató és két másik jogszerűtlenül működő társaság panaszolja a magyar államot... "

Most miért érdekel hirtelen, hogy Brüsszben mi hogyan mutat? Brüsszel nekünk nem parancsol! Meg nem leszünk gyarmat! Éljen a birkament! (no ne sokáig....)

#600045 Előzmény: #599933

Ha állami kézbe kerül a Vodafone, akkor nem csökkentés lesz, hanem már középtávon is emelkedni fognak a tarifák.

#600044 Előzmény: #599929

"Megzsarolják ezzel a Vodafonet adja el magát olcsó pénzen, vagy ugrott a frekvencia? Hát az egy baltás gyilkoshoz méltó megoldás lenne, de kinézem belőlük. :)"

Ismerve kommunista kormányunkat, valószínűleg erre megy ki a játék.

#600043 Előzmény: #599813

"Érik a Vodafon államivá tétele, akár a kártérítés fejében egyébként ellenérték nélkül. "

Á, és kicsit sem vagy kommunista...

#600039 Előzmény: #599976

Igen, én is mindig sajnálom, amikor a Róbert bácsi féle Magyarország szerető multik vannak itt, akik pénzt, időt, veszteséget nem sajnálva támogatják Magyarországot, és mi meg nem értékeljük az ő erőfeszítéseiket arra nézve, hogy felemeljenek minket. A kapitalista világ mindig is közismert volt arról a jószívűségéről, hogy a máshol megterhelt profitot erőszakkal átcsoportosítja Magyarországra, hogy finanszírozza a veszteségeit, amit errefelé a jószolgálati misszói nyújtanak. Ezen túlmenően mindig is közismertek voltak arról, hogy minél veszteségesebbek, annál többet ruháznak be az adott országba, hiszen őket nem érdekli a pénz és a profit, csak a szeretetszolgálat. Mi meg nem értékeljük ezt és állandóan csak el akarjuk venni tőlük a veszteségüket.

Pfuj micsoda gyalázat!

(OFF a frekvenciatenderről és az állami mobilszolgáltatóról való értekezés errefelé?)

#600037 Előzmény: #599941

Mivel jön a következő frekvenciatender, az állam egészen más összegeket fog kiírni, például az általam korábban idézett holland árakat, így könnyen lehet, hogy jobban jövünk ki az egészből.

Egy dolog ugyanis biztos azon árak ismeretében: Errefelé kótyavetye áron jutottak a frekvenciákhoz ezek a cégek. MOST majd piaci áron lesz, ami annyit tesz, hogy a telkoadó kifizetése után is többletes lesz az állam.

Mellesleg, marha rosszul fog mutatni Brüsszelben az, hogy egy kalózmobilszolgáltató és két másik jogszerűtlenül működő társaság panaszolja a magyar államot...

#600035 Előzmény: #599929

Banyaiz, az állam piszok olcsón adta a frekvenciát a Vodának, a Voda támadta meg azt a tendert, amin nyert. Erre írtam, hogy leharapta a saját f____-t, mert olyan elképesztő ítéletet várt, ami lehetetlen: Azt várta, hogy MINDEN érvényben marad és minden JÁR NEKI, de az államnak ne legyen frekvenciája. Most őszintén, Margit, Nooormális? Természetes, hogy ha a frekvecniaárverés szabálytalan, akkor AZ EGÉSZ érvénytelen.

Innentől zsarolásról szó sincs, szó sem lehet, hiszen elérte a Vodafon(!), amit akart, nem lesz állami szolgáltató azon a frekvencián, amit megkaptak, ami viszont annyit tesz, hogy azt a frekvenciát jogcím nélkül használják, ami hasonlatos a kalózrádiók működéséhez és természetesen egy abszolulte jogszerűtlen, megengedhetetlen magatartás.

Ha pedig etikáról értekezünk, akkor jelzem, hogy miféle erkölcs az, hogy megtámadják a tendert, de ennek ellenére(!) használtba veszik a frekvenciát? Ez a tipikus "mindent megtehet a multi" szemlélet, amivel örökre le kell számolni.

Az állam szempontjait elmondtam: Az összes állami (és amennyi önkormányzatot csak bele lehet venni, annyit) intézményt belevinni, mert akkor az állam számára INGYEN lesz a kommunikáció, amely elképesztő pénzügyi megtakarítást jelent amellett, hogy természetesen még az egyéb felhasználók miatt nyeresége is lesz a cégnek.

Ez egy óriási üzlet.