ez nem is rossz ötlet! Csak sajnos legtöbb szolgáltatónál nem elérhető kereszt, és ahol mégis, nagyon nagy spreaddel
ez nem is rossz ötlet! Csak sajnos legtöbb szolgáltatónál nem elérhető kereszt, és ahol mégis, nagyon nagy spreaddel
te cöf-ös vagy, vagy fidelitas-os, vagy jobbik-os?
Én a PLN-HUF-ot nézegetem, de szerintem nincs közöttük elég nagy jojózás. Viszont amikor szélsőségesen szétleng, akkor szerintem meg lehetne játszani.
"2012 januárra talán emlékszel még."
Már hogyne emlékeznék. Akkor volt a komplett liberálkommunista uszítás Magyarországgal szemben, amivel a liberálkommunisták szokásosan puccsal-forradalommal akarták kezükbe venni a teljhatalmat. Pontosan emlékszem arra, hogy simor andrás csinovnyik kussolt mint sz*r a fűben, hogy nem igaz, hogy csődbe megyünk, vagy csődbe mehetünk és pontosan emlékszem arra, hogy milyen keservesen sokáig tartott a piacokat megnyugtatni ezek után a látványos uszítás, december végi EU több száz milliárdos költsgévetési terhelés után.
Az 1200 milliárdos liberálkommunista uszítást ugye nem mondod komolyan, azért ennyi ebben az évben a szolgálat, mert ebben az évben tettek az országra írtózatos méretű adósságszolgálatot a liberálkomcsik, EHHEZ KÉPEST ez a szám egyrészről marginális, másrészről elfelejted, hogy idén az államhoz tartozik ~2000(!) önkormányzat teljes és a maradék nagyvárosok 40-60%-os adóssága, ezen felül az állami oktatás korábban önkormányzatoknál lévő adóssága, és mellesleg tavalyelőtt óta a megyei önkormányzatok adóssága is, ami korábban NEM volt a költségvetésben kimutatva. Mondhatni, sokkal kevesebb az adósságszolgálat mint korábban, hiszen sokkal nagyobb mennyiségre vonatkozik ez az adósságszolgálat, mint korábban.
Azt meg már kitárgyaltuk, hogy simor andrás csinovnyik elszólta magát, hogy az IMF pénz eddig az MNB-ben álltt, tehát nemhogy nem hozott pénzt a drágább kötvények kiváltásával, hanem viszi a pénzt, mert csak többletadósság volt. A 3% soha nem volt igaz, ezt mindig megbszéljük és mindig kezded előlről, ugyanis az átlag valahol ~4,5% körül volt DEVIZÁBAN, amihez ugye éven belül 100% devizatartalékot is kell képezni még egyszer annyiért, mig az 5% környéki forint kamathoz nem, tehát mindenképpen jóval olcsóbb.
Más szavakkal, jól látható, hogy a piac hogy reagált arra, hogy a liberálkommunisták (szokásosan) összehazudtak mindent, hogy csalással, trükkök százaival, hazugsággal reggel-délben-és este is megszerezzék, majd gumilövedékkel tartsák a hatalmat a megszállt Magyarországon: Ahogy bejelentették, hogy HAZUGSÁG, hogy Magyarország extrém eszközökhöz folyamodna, egyből erősödésbe kapcsolt a forint.
És ha simor andrás elvtelen kiszolgáló csinovnyik ezt korábban mondta volna, akkor ez a helyzet, amiben ez egyáltalán kérdés lehetne, az elő sem jöhetett volna.
Más szavakkal: Jót tesz a forint árfolyamának az, hogy ez az elvtelen, idegenérdekeket szolgáló liberálkommunista csinovnyik eltakarodik.
por vagy folyadék, amit fogyasztani kell ahhoz, hogy ilyen rózsaszín köd jöjjön az ember szeme elé?
nem DT-re ötletek: hogy térséginél maradjunk, AT sokat emlegette a pln-nel együtt mozgást. Ha kiindulunk abból, hogy chf jelentősen gyengülni fog (amíg kitart az optimista hangulat, ami mostanra a felmérések alapján a kisröfikre is átterjedt), akkor chf/pln short többet hozhat, mint bármilyen DT. TA alapon is 5 éves trendet tört.
Tudom, h. gufoo-nak címezted, de remélem nem baj, ha írtam tippet :)
Tulajdonképpen azért az az egy dolog mégiscsak figyelemreméltó, hogy akárhogy mozognak, gyengülnek a térségi devizák, a 300 HUF/EUR nagyon keményen tartva van, valahogy 300HUF/EUR-nál mindig megáll a térségi devizák gyengülése is.
de egyébként,árfolyam?jövőkép?vmi?
egy megfelelő következő swing elképzelés?
akár más devizapárra?
nekem nagyon megfelelő olyan 2honapos intervallum,mint pl a eur/forint volt december óta...
én hagyom magam lebeszélni a daytrade-ről,sőt nem is kedvelem különösebben....és nullázáshoz is vezetne,előbb-utóbb.
névszerint látom megszolitottál....megtisztelsz,hogy aggodsz,tényleg van miért,ilyen ez a popszakma....és ez nem vicc....
nézzük...látom 2008-ban kezdted,2010nyárig gondolom pf. töltelék voltál,ilyen időszak is kell,nincs semmi baj...
bizonyos megközelitések szerint teljesen mind1,hogy 5 éve,vagy 15éve nyomja vki,ha néhány évig placcon van az ürge...az már nem rossz.
álljon itt mementoként Boby által 2-3honapja belinkelt cikk,mert ez ugy érzem idevágó történet.
"A statisztikák szerint a spekulánsok 95 százaléka elveszíti a vagyonát. De nehogy nagymenő üzletemberekre gondoljunk ám! Vállalkozó, taxis, egyetemista, GYES-en lévő anyuka, bárki szóba jöhet. A maradék öt százalékba azok tartoznak, akik három (!) hónapnál tovább meg tudják őrizni a pénzüket. "
http://atv.hu/cikk/20121117_onlinetozsde_ahol_elobb_utobb_mindenki_veszit?source=hirkereso
A huf az egy jó pénz..attól jó,értékes és olcsó szolgáltatások és olcsó munkaerők vannak mögötte.. teljesen európai ország vagyunk jelentős infrastruktúrával magas szabadságfokkal..erős jogállamisággal..kultúrával, oktatással..Eu tagország vagyunk..nem véletlenül jön ide a rengeteg fiatal..angolok franciák israeliek hollandok.. sok a német is..
Budapest központú az ország..de itt él a magyar lakosság negyede..és kb 3,5 millió ember lézeng benne..a budapesti lakosság 4,4%-a külföldi!....
Erős a passzív export..mert 280-290nél jelentős bevásárlótúrizmus alakul ki.. már ezek is stabilizálják a forintot...
Van olyan ország ahol többet ér egy eu polgár pénze.. de ezek a helyek macerásak..nem európa..messze vannak vízumok kellenek..stb. ( a közelben én csak egyiptomot tudom..Thaiföld az a legjobb amit ismerek ár érték arányban..)
Manapság a pénzpiaci mozgások nagy része csupán spekuláció..eszük ágában sincs a kereskedett részvényt/devizát birtokolni..sem akkor sem később..sem egy meglévő ügyletet lefedezni..minden termék a piacokon..percemberek kereskednek..a nap végén a többség zárja a pozit.. korábban is írtam sokan már magával a részvény fogalmával sincsenek tisztában..sztem ez a legnagyobb gond a világban.. a gazdaság működéséhez szükséges alapelemek értelme vész el..és a 100 vagy ezerszeres tőkeáttétek aránytalanságokat..hamis piaci reakciókat eseményeket szimulálnak, generálnak.
ugy van, mondjuk engem meglep. És ha 5%-ra megyünk kamattal, netán az alá, nem lesz ez többet így, abban biztos vagyok. Rubel, líra sokkal vonzóbb lesz, de még pln is, ha ott nem vágnak sorozatban, és min. 3.75-öt tartják
A pókerben egy olyan mondás is van, hogy ha nem tudod 10 perc után, hogy ki a balek az asztalnál, akkor te vagy az!
Nem lett 300 a huf, ti meg egymásnak estek, meg szétoffoljátok a topicot. Nem a napokban kellett beleszerelmesedni a huf-ba, hanem decemberben és kivételesen sokan felhívták a figyelmet a nagyon jó kockázat-várható érték arányra. Lehetett is vele keresni szépen, megfogni a range 50-70%-át, több ritkán jön össze. Most fújjatok egyet, mindig jön új lehetőség.
Elnézést, de gondoltam leülök a gép elé és olvasok néhány értelmes hsz-t és talán értekezünk a kamatvágásról, meg hogy hogyan tovább, de megy a dobálózás, meg a kivagyiság. Pedig még AT-nak is volt pár olvasható gondolata, csak nem vettétek észre...
Kedves harcostárs, ha megengedsz egy észrevételt, szerintem hagyd abba, amit csinálsz, mert ezzel a hozzáállással több lesz a bukó, mint a nyerő. Már ha a nyerő miatt csinálnád...
Mégeccer elnézést, de egy kicsit mindenki gondolja már meg jobban, ha leír valamit. Én általában szoktam, most elgurult...
Bocs. Nem pont neked szólt. Csak sok volt az offok offja, és történetesen rádböktem a választ. Megtörténik ez így.
:D főleg a zárójelessel teljes mértékben egyetértek.
megmondom őszintén nem tudom mit gondoljak , észérvek alapján semmi extra dolog nem kellene történjen az Mnb működésében attól, hogy a jegybankelnököt nem Simornak hanem XY-nak hívják.
Csak hát mi is lesz a valóság azt majd meglátjuk.
Emlékeim szerint Simor alatt is volt a kamat 5,5 körül, csak hát jött egy finom kis parahullám 2011-ben a görög testvéreink fejreálltak , Eu szétesés napirenden stb és akkor emeltek 7%-ra miközben a Ft is gyengült is rendeset 320-at megnézegette. 2012 januárra talán emlékszel még.
Extrém magas uzsoraszolgálatot hagyjuk már, nézz már rá a az imf-el folytatott háborúnk alatt 1200 milliárd fölé nőtt az éves adósságszolgálat, csökkennő államadósság mellett nőtt a kamatteher . Most is éppen azon ügyködnek, hogy az olcsó hitelt drágára kiváltsák imf 3% körülit alattit, 5% felettire. Erről mit tehet szerencsétlen Simor, max a fejét fogja ennyi marhaság láttán. :)
Na jó de kolléga az inflációra a Ft árfolyam alakulása is hatással van. :)
Ez egy nagyon bölcs húzás volt a monetáris tanács részéről, hogy kommentálták, hogy semmiféle unortodox eszköszre nincs szükség. Persze még megnyugtatóbb lesz ha az új jegybankelnök is ezt megerősíti, sőt úgy is cselekszik majd a munkája során.
Azt, hogy minek kell mellette egy Ngm miniszternek erről cikkezni , és megnehezíteni a jegybank dolgát az megérne egy misét. Valójában sok értelme nincs, de az öreg Mekk mesternek biztos van rá "logikus" magyarázata. :)
magyarán a tegnapelőtthöz (péntekhez) képest tulképp egyedül a forint lett erősebb !!! a térségi devizák közül :o))) bár közben mindendütt azt olvastam h kész vége igaza volt a libsiknek és nalátják az embereke összeómlás és rossza gazdpol irány stab :o)
hát nem gyütt be megint.
:o)
csak arra akartam utalni h tegnap a térségi devizák közül a forint gyengült a legkevésbé.
bár a magyar média attól harsogott h ismét 300 felett az euró és kész vége összeómlásss!
közben én még mindig nem láttam hivatalosan vezetett árfolyamon h 300 fölött lett volna ...
ma meg bár kamatot vágtunk mégis legjobban erősödött a forint.
igazából stagnáló eurusd mellett, íyg most nem euró erősödés vitte a prímet hanem tényleg a forint erősödött a érésgiek közül elég látványosan.
sztem.
megkevered csak a népet:)
Végtére eddig is arra lehetett spekulálni,hogy a devizapiac leparázza az eseményeket, és nem arra, hogy az események volnának parásak.
Na de egyszer csak megáll ez a kamatcsökkentéses monetáris politika, és újabb fantáziák kergetik majd őrületbe a tömegeket.