Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

HUF fórum

Re: lazíts már

#593145 Sumér harcos Előzmény: #593084

de egyébként,árfolyam?jövőkép?vmi?

egy megfelelő következő swing elképzelés?

akár más devizapárra?

nekem nagyon megfelelő olyan 2honapos intervallum,mint pl a eur/forint volt december óta...

én hagyom magam lebeszélni a daytrade-ről,sőt nem is kedvelem különösebben....és nullázáshoz is vezetne,előbb-utóbb.

Re: lazíts már

#593142 Sumér harcos Előzmény: #593084

névszerint látom megszolitottál....megtisztelsz,hogy aggodsz,tényleg van miért,ilyen ez a popszakma....és ez nem vicc....

nézzük...látom 2008-ban kezdted,2010nyárig gondolom pf. töltelék voltál,ilyen időszak is kell,nincs semmi baj...

bizonyos megközelitések szerint teljesen mind1,hogy 5 éve,vagy 15éve nyomja vki,ha néhány évig placcon van az ürge...az már nem rossz.

álljon itt mementoként Boby által 2-3honapja belinkelt cikk,mert ez ugy érzem idevágó történet.

"A statisztikák szerint a spekulánsok 95 százaléka elveszíti a vagyonát. De nehogy nagymenő üzletemberekre gondoljunk ám! Vállalkozó, taxis, egyetemista, GYES-en lévő anyuka, bárki szóba jöhet. A maradék öt százalékba azok tartoznak, akik három (!) hónapnál tovább meg tudják őrizni a pénzüket. "

http://atv.hu/cikk/20121117_onlinetozsde_ahol_elobb_utobb_mindenki_veszit?source=hirkereso

A huf az egy jó pénz..at…

#593122 Ibiza

A huf az egy jó pénz..attól jó,értékes és olcsó szolgáltatások és olcsó munkaerők vannak mögötte.. teljesen európai ország vagyunk jelentős infrastruktúrával magas szabadságfokkal..erős jogállamisággal..kultúrával, oktatással..Eu tagország vagyunk..nem véletlenül jön ide a rengeteg fiatal..angolok franciák israeliek hollandok.. sok a német is..

Budapest központú az ország..de itt él a magyar lakosság negyede..és kb 3,5 millió ember lézeng benne..a budapesti lakosság 4,4%-a külföldi!....

Erős a passzív export..mert 280-290nél jelentős bevásárlótúrizmus alakul ki.. már ezek is stabilizálják a forintot...

Van olyan ország ahol többet ér egy eu polgár pénze.. de ezek a helyek macerásak..nem európa..messze vannak vízumok kellenek..stb. ( a közelben én csak egyiptomot tudom..Thaiföld az a legjobb amit ismerek ár érték arányban..)

Manapság a pénzpiaci mozgások nagy része csupán spekuláció..eszük ágában sincs a kereskedett részvényt/devizát birtokolni..sem akkor sem később..sem egy meglévő ügyletet lefedezni..minden termék a piacokon..percemberek kereskednek..a nap végén a többség zárja a pozit.. korábban is írtam sokan már magával a részvény fogalmával sincsenek tisztában..sztem ez a legnagyobb gond a világban.. a gazdaság működéséhez szükséges alapelemek értelme vész el..és a 100 vagy ezerszeres tőkeáttétek aránytalanságokat..hamis piaci reakciókat eseményeket szimulálnak, generálnak.

Re: akkor a mai nagy forint gyengülés egyediségének margójára

#593091 rbbj11 Előzmény: #593060

ugy van, mondjuk engem meglep. És ha 5%-ra megyünk kamattal, netán az alá, nem lesz ez többet így, abban biztos vagyok. Rubel, líra sokkal vonzóbb lesz, de még pln is, ha ott nem vágnak sorozatban, és min. 3.75-öt tartják

lazíts már

#593084 gufoo

A pókerben egy olyan mondás is van, hogy ha nem tudod 10 perc után, hogy ki a balek az asztalnál, akkor te vagy az!

Nem lett 300 a huf, ti meg egymásnak estek, meg szétoffoljátok a topicot. Nem a napokban kellett beleszerelmesedni a huf-ba, hanem decemberben és kivételesen sokan felhívták a figyelmet a nagyon jó kockázat-várható érték arányra. Lehetett is vele keresni szépen, megfogni a range 50-70%-át, több ritkán jön össze. Most fújjatok egyet, mindig jön új lehetőség.

Elnézést, de gondoltam leülök a gép elé és olvasok néhány értelmes hsz-t és talán értekezünk a kamatvágásról, meg hogy hogyan tovább, de megy a dobálózás, meg a kivagyiság. Pedig még AT-nak is volt pár olvasható gondolata, csak nem vettétek észre...

Kedves harcostárs, ha megengedsz egy észrevételt, szerintem hagyd abba, amit csinálsz, mert ezzel a hozzáállással több lesz a bukó, mint a nyerő. Már ha a nyerő miatt csinálnád...

Mégeccer elnézést, de egy kicsit mindenki gondolja már meg jobban, ha leír valamit. Én általában szoktam, most elgurult...

#593078 JP Előzmény: #592901

Bocs. Nem pont neked szólt. Csak sok volt az offok offja, és történetesen rádböktem a választ. Megtörténik ez így.

#593077 banyaiz Előzmény: #593010

:D főleg a zárójelessel teljes mértékben egyetértek.

megmondom őszintén nem tudom mit gondoljak , észérvek alapján semmi extra dolog nem kellene történjen az Mnb működésében attól, hogy a jegybankelnököt nem Simornak hanem XY-nak hívják.

Csak hát mi is lesz a valóság azt majd meglátjuk.

#593075 banyaiz Előzmény: #593008

Emlékeim szerint Simor alatt is volt a kamat 5,5 körül, csak hát jött egy finom kis parahullám 2011-ben a görög testvéreink fejreálltak , Eu szétesés napirenden stb és akkor emeltek 7%-ra miközben a Ft is gyengült is rendeset 320-at megnézegette. 2012 januárra talán emlékszel még.

Extrém magas uzsoraszolgálatot hagyjuk már, nézz már rá a az imf-el folytatott háborúnk alatt 1200 milliárd fölé nőtt az éves adósságszolgálat, csökkennő államadósság mellett nőtt a kamatteher . Most is éppen azon ügyködnek, hogy az olcsó hitelt drágára kiváltsák imf 3% körülit alattit, 5% felettire. Erről mit tehet szerencsétlen Simor, max a fejét fogja ennyi marhaság láttán. :)

#593074 banyaiz Előzmény: #593007

Na jó de kolléga az inflációra a Ft árfolyam alakulása is hatással van. :)

Ez egy nagyon bölcs húzás volt a monetáris tanács részéről, hogy kommentálták, hogy semmiféle unortodox eszköszre nincs szükség. Persze még megnyugtatóbb lesz ha az új jegybankelnök is ezt megerősíti, sőt úgy is cselekszik majd a munkája során.

Azt, hogy minek kell mellette egy Ngm miniszternek erről cikkezni , és megnehezíteni a jegybank dolgát az megérne egy misét. Valójában sok értelme nincs, de az öreg Mekk mesternek biztos van rá "logikus" magyarázata. :)

#593062 Dr. ursi Előzmény: #593060

magyarán a tegnapelőtthöz (péntekhez) képest tulképp egyedül a forint lett erősebb !!! a térségi devizák közül :o))) bár közben mindendütt azt olvastam h kész vége igaza volt a libsiknek és nalátják az embereke összeómlás és rossza gazdpol irány stab :o)

hát nem gyütt be megint.

#593060 Dr. ursi Előzmény: #593058

:o)

csak arra akartam utalni h tegnap a térségi devizák közül a forint gyengült a legkevésbé.

bár a magyar média attól harsogott h ismét 300 felett az euró és kész vége összeómlásss!

közben én még mindig nem láttam hivatalosan vezetett árfolyamon h 300 fölött lett volna ...

ma meg bár kamatot vágtunk mégis legjobban erősödött a forint.

igazából stagnáló eurusd mellett, íyg most nem euró erősödés vitte a prímet hanem tényleg a forint erősödött a érésgiek közül elég látványosan.

sztem.

#593057 JP Előzmény: #593051

Végtére eddig is arra lehetett spekulálni,hogy a devizapiac leparázza az eseményeket, és nem arra, hogy az események volnának parásak.

Na de egyszer csak megáll ez a kamatcsökkentéses monetáris politika, és újabb fantáziák kergetik majd őrületbe a tömegeket.

#593056 Dr. ursi Előzmény: #592709

és akkor a mai napra meg a forinterősödés margójára :o)

eurhuf 0,91%

eurron 0,51%

eurpln 0,33%

eurtry +0,07%

eurczk 0,12%

eurrub 0,30%

természetesen a tegnapi plusszal volt érintendő, a mai meg mínusszal :o)

persze nem végleges ma még.

#593051 Spade Előzmény: #592897

én pontosan azt vártam h kamatvágás lesz, és pont ha leállnak az jelenthetett volna támadási felületet a HUF-nak, mert az gyengeséget sugall,

Ez olyan mint a pókerban aki pozícióban nem emel az mindig gyengeséget mutat (itt ugye ez a vágásra vonatkozik azaz nem azt teszi amit előzőleg vártak tőle)

#593048 Euroman Előzmény: #593043

azért, ha az összes fórumot megnéznénk, elég rendes "adag" jön neked is össze...

#593043 Előzmény: #593036

Én délelőtt egészen röviden beírtam, hogy csökkentés lesz és hogy a forintot ez nem fogja érdekelni. Később rákérdeztek, hogy ez meglepő, ezért kifejtettem, hogy szerintem miért nem az. Egyébként azt a lózungot, amit az MNB nevében simor andrás csinovnyik tud lenyomni, mind méretben, mind sületlenségben, arra én soha nem leszek képes a legelvadultabb flow állapotban sem.

#593036 Euroman Előzmény: #593032

engem ugyan nem....ilyen rövid hozzászólás? hol marad a 30 soros litánia?

#593032 Előzmény: #593013

Tényleg? Ezek szerint kidobál? :P

Re: nincs cím

#593022 Sumér harcos Előzmény: #592956

na pl 295.8 várázsszám a mai napra...

már csak azért is érdekes ,mert kb. 15óra 50perc óta agyal az árfolyam a környékén...

ugye -0.2 + 0.4 érték volt csak nagyon durván,nagyvonalakban felfedezhető....

benyitottam egy longot-ahogyan lent igértem is.

mely stoppot kapott 295.5-re

de már zárásra került,kb. 296.05-296.08 között,pontos árfolyamot soha nem tudok.