Re: akkor a mai nagy forint gyengülés egyediségének margójára
Előzmény: #592998Engem meg pont nem lep meg, ez a normális.
Ha tartják a kamatot, akkor baj lett volna, mert akkor érdemes lett volna a forint megtámadása, pusztán azért, mert azt a látszatot keltette volna, hogy a kormány beavatkozik a forint árfolyamába. Így, hogy tudható, hogy nem avatkozik be és következetes a gazdaságpolitika, ezért nem érdemes betámadni a forintot, tehát még le is épülnek a pozíciók, vagyis még erősödni is fog. Tök logikus szerintem, de tényszerűen nehezen értelmezhető az ancient regime logikájának rabjai számára :)
Tudod meddig volt érdekes az MNB alapkamat ebben a kérdéskörben?
Pontosan addig, amig NEM REÁLIS ÁRFOLYAMON FORGOTT A FORINT, vagyis amig HAZUDTAK REGGEL, DÉLBEN ÉS ESTE, vagyis az MNB kamattal manipulálták a forint árfolyamát és EZÉRT nem volt mindegy az alapkamat, mert azt MESTERSÉGESEN ÉS IRREÁLISAN MAGASAN KELLETT TARTANI, hogy fenn tudják tartani a hazugságokat reggel, délben és este.
Vagyis mindez a kamatvágás csak azt bizonyítja, hogy simor andrás csinovnyik alatt semmivel sem indokolhatóan volt extrém magas az uzsoraszolgálat, és nem azt, hogy most annyira hűdejó lenne minden.
Most csak annyi a lényeg, hogy most kizárólag a kereslet és kínálat alakítja az árat, betámadni tehát nem érdemes, mert bukta lesz belőle, az alapkamat meg még mindig hatalmas extraprofitot eredményez, tehát szerintem a ~4,5%-ig csökkenésig senkit sem fog érdekelni az MNB alapkamat értéke. Onnan akkor és csak akkor mehet lejjebb, ha a devizaadósságot jelentősen lecsökkentjük és a belföldi eladósodás mértékét számottevő mértékre duzzasztjuk. És ez az irány, teljesen világos, és ez term%