Hozzászólás
IbizaA huf az egy jó pénz..attól jó,értékes és olcsó szolgáltatások és olcsó munkaerők vannak mögötte.. teljesen európai ország vagyunk jelentős infrastruktúrával magas szabadságfokkal..erős jogállamisággal..kultúrával, oktatással..Eu tagország vagyunk..nem véletlenül jön ide a rengeteg fiatal..angolok franciák israeliek hollandok.. sok a német is..
Budapest központú az ország..de itt él a magyar lakosság negyede..és kb 3,5 millió ember lézeng benne..a budapesti lakosság 4,4%-a külföldi!....
Erős a passzív export..mert 280-290nél jelentős bevásárlótúrizmus alakul ki.. már ezek is stabilizálják a forintot...
Van olyan ország ahol többet ér egy eu polgár pénze.. de ezek a helyek macerásak..nem európa..messze vannak vízumok kellenek..stb. ( a közelben én csak egyiptomot tudom..Thaiföld az a legjobb amit ismerek ár érték arányban..)
Manapság a pénzpiaci mozgások nagy része csupán spekuláció..eszük ágában sincs a kereskedett részvényt/devizát birtokolni..sem akkor sem később..sem egy meglévő ügyletet lefedezni..minden termék a piacokon..percemberek kereskednek..a nap végén a többség zárja a pozit.. korábban is írtam sokan már magával a részvény fogalmával sincsenek tisztában..sztem ez a legnagyobb gond a világban.. a gazdaság működéséhez szükséges alapelemek értelme vész el..és a 100 vagy ezerszeres tőkeáttétek aránytalanságokat..hamis piaci reakciókat eseményeket szimulálnak, generálnak.