Regisztráció Elfelejtett jelszó

OTP részvény fórum

Re: valami kis + megnyilvánulás

#583544 Euroman Előzmény: #583533

és már írogatják, hogy a 2014-es költségvetésen is legalább 2 %-os "lyuk" van, ezért jövőre újabb adók várhatók.....de nincs megszorítás:)) de nem ám....ezt mondja a diktátor, aki jogásznak is satnya, gazdasági ismeretei pedig egyáltalán nincsenek....

#583533 banyaiz Előzmény: #583509

Ez elkerülte a figyelmemet. Akkor úgy fogalmazok , hogy a piaci várakozások többségében kisebb növekedéssel számolnak, sőt.

Ez nem feltétlenül probléma , hogy így van. Csak azt kell látni, hogy a nyár elején nálunk elfogadott költségvetés az a gdp növekedés amire tervezték, a stabilitási törvény szerinti hiánycél, vagy akár a 3% alatti hiánycél és a valószínűsíthető 2013-as valóság köszönő viszonyban nem volt. Ősszel ezért jöttek sorozatban a Mato csomagok.

Amiből kapott Otp, Bét szereplők is gazdagon, meg is látszik a baromi nagy teljesítményen amit itt év végén mutat.

Ezek vsz eléggé összefüggenek a papírral, sőt mondhatnám úgy is kulcstémák a jelenlegi jövőbeni árfolyam szempontjából.

#583512 Oszol Előzmény: #583509

jol latom ezt a brutal nyito forgalmat?

Harmadik napja varom, hogy kitorunk felfele :)

#583509 Előzmény: #583464

"A piaci várakozás 0 (jó esetben). Többet nem is akarok erről beszélni."

Kár, mert éppen tegnap jelentette be simor andrás csinovnyik, hogy jövőre 3,5%(!!!) lesz az infláció és immár 0,5% GDP növekedést prognosztizál.

Ennyit a ""szakértődről"", aki ""tud számolni"".

Egyébként, szerintem ez a téma errefelé már nagyon OFF...

#583464 banyaiz Előzmény: #583383

Nagyon komoly leegyszerűsítése ez a történetnek hogy Brüsszel nem úgy számol, ha bankadó feleződik 2013-ban akkor gdp -nek nőni kell annyit , hogy behozza a költségvetési kiesést mert ha nem akkor kimondhatjuk , hogy a gdp-hez nincs köze a banki extra terhelésnek. Azért ez így sípályás történet. :)

Egyrészt ennyire közvetlen azonnali hatással nem lehet számolni, másrészt Brüsszelnek a problémái ott kezdődtek, hogy ez a Tolcsy féle matek amit kihozott hiányszámként és a valóság köszönő viszonyban nincs egymással (bankadó témától függetlenül).

Mást nem is mondok még most is 0,9 gdp növekedésre van tervezve. De korábban 1,5 -re volt mikor a viták kezdődtek. A piaci várakozás 0 (jó esetben). Többet nem is akarok erről beszélni.

Amit ez az ember előad (Tolcsy) és ahogy előadja, én csak olyat számot hinnék el neki amit saját magam háromszor átszámoltam és a legutolsó Ft-ot is ellenőriztem. Nem ébreszt benne túl nagy bizalmat. Szóval nem lep meg, hogy nehezen boldogul Brüsszellel pl. Olcsó poént akarnék mondhatnám a szeme sem áll jól.

Bankadó ügye kontra egyéb terhelés gdp csökkentő hatása. Erre lehet különböző becsléseket tenni mekkora kiesést okoz. Vsz ennél a megoldásnál ahová rácsavarodtunk 2013-as költségvetés főleg utolsó két dühből meghozott Mato csomaggal nagyobb gdp kiesést nehéz lenne összehozni, főleg rendszerben gondolkozva és messzebb nézve a hatásokat.

#583459 banyaiz Előzmény: #583384

Volt már korábban ilyen próbálkozás rendszerváltás óta eltelt időszakban mikor lekorlátozták az elhelyezhető összeget, nem hatott ösztönzőleg a hitelkihelyezésekre.

#583457 banyaiz Előzmény: #583383

Elnézést kérek azért amit rólad írtam nem kellett volna.

Na szóval nem akarom ragozni, de muszáj erre reagálnom. Nincs igazad. :) Ennyi röviden.

#583389 Előzmény: #583387

Dehogy erre indult meg, egyszeri(!) 600 millio EUR vállalati devizaváltás és 1,5 MILLIÁRD EUR-nak megfelelő forint napon belüli leváltása nyitott MINDÖSSZE(!!!) ekkora rést a könyvekben.

Amire te gondolsz, az csak egy errefelé is már régen tárgyalt mondat volt, hogy az MNB-ben FELESLEGESEN tárolt és SEMMIRE SEM JÓ pénzek után talán ne fizessünk még extrakamatot is, de ez semmiféle reakciót nem váltott ki.

#583384 Kissherceg Előzmény: #583380

egyébként a bankok betét elhelyezése 2008 óta rekord szinten van MNB-ben, így a tartalékokat lehet sápolni, ha már nem helyezik ki a gazdaságba.

#583383 prospero Előzmény: #583380

Szerintem is hagyjuk. Szándékos félreértelmezéseknek nincs értelme.

Azt kellene megérteni szerintem, hogy a közvetlen kiadások lefaragásának ugyanúgy vannak növekedési áldozatai - sőt drasztikusabb növekedési áldozatai - mint a bankokkal történő tehermegosztásnak, ahol a hatás tompítva jelentkezik a gazdaságra nézve. Ráadásul még igazságos is a dolog, mivel részben a bankok profitéhsége, részben az állampolgárok pénzéhsége miatt került bele az ország a devizahitelezés csapdájába.

Ha a bankokat kiveszed az adóterhelésből, akkor a hiányzó összeget elő kell teremteni. Ennyi a matek. Vagy adófizetőktől szeded be, vagy a tervezettnél 1%-kal magasabb GDP növekedés esetén ez már megvan. Csakhogy ezt a matekot Brüsszel nem fogadta el. Nem fogadta el, hogyha felezed a bankadót, akkor növekedni fog a gazdaság és a növekmény fedezetet nyújt a kieső összegre. Ennyi történt! Ha nekem nem, de Brüsszelnek hiszel? :-)!

#583380 banyaiz Előzmény: #583375

Na jó én befejeztem ezt a témát. Nem akarok személyeskedni de az rémlik azt mondtad közgáz egyetemen végeztél. Mit mondjak? Szerinted a matek úgy néz ki ebben a témában, hogy a különadók át nem hárított része ami a bankoknak veszteség semmilyen módon nem hat vissza Magyaroszágra, pl a gdp-re, hitelkihelyezésekre stb stb?

Nem annyi matek , hogy benyeltek a 140-ből 70-et, ezt a magyar polgárok megnyerték hála a Messiásnak személyesen Orbán Viktornak. Ez egy ilyen békemenet kategóriában elférő elképzelés, de amúgy kínos.

#583378 Előzmény: #583366

"hogy elég naív elképzelés az, hogy Orbán bukása esetén a banki terhek a lakosságra hárulnak"

Miért, kire hárulnának, kire hárulhatnának? :o

#583375 prospero Előzmény: #583366

Mert vajon kire hárulnak a banki terhek, ha a bankokat kiveszik a képből? A bankok állítólag veszteségesek a bankadó miatt, egyébként nyereségesek lennének, állítólag. Ergo a bankadó egy részét ők fizetik meg. Mi is fizetjük egy részét, díjak emelkedése, és magasabb kamat formájában stb. Egy részét, valószínűleg a jóval kisebbik részét. De ha a bankokat kiveszed az adóterhelésből, akkor marad a hiány, amire lehet államkötvényt kibocsátani, vagy ráterheled a hova is? Az adófizetőkre. A különbség annyi, hogy most már azt a részt is az adófizető fizeti, amit eddig a bankok fizettek.

Ha pedig ez nem így van, akkor az egész egy baloldali liberális média által gerjesztett hazugság, hogy mindent mi fizetünk meg, mert a bankok áthárítják a veszteségeiket. Kérdem, hova lett akkor a bankok nyeresége, az emberektől beszedett többletpénzek hova lettek? Azon kívül, hogy az MNB-ben pihen, immár 5,75%-on. Mert képeztek jó magas céltartalékokat a nyereség eltüntetésére?

Ha pedig az adófizetőre terheled, nem lesz pénze, hogy a bankba vigye a megtakarításait, ergo a banknak nem lesznek forrásai amiből hitelezzen. Ha pedig nincs megtakarítás, nincs hitelezés, nincs növekedés sem és beruházások.

#583373 banyaiz Előzmény: #583367

Vannak azért különböző fokozatai ennek. Eljutottunk mára oda, hogy egy P. GY. lenyom egy ilyen nyilatkozatot amit ma pf-ről betettél, és a pontokon vesszőkön kívül semmit nem hiszek el belőle, esetleg még a kötőszavakat.

Légyzümmögés kategória előzmények miatt. Ekkora rombolás már teljesítmény.

#583370 Euroman Előzmény: #583367

az elmúlt 2 hónapban a lengyel és a cseh index 25-25 alkalommal zárt pluszban, a bux csak 12-szer....meg is látszik az éves eredményen: Bux: +4,62%, WIG20: +19,35%, PX50:+15,44%...köszönjük fiatal demokrata elvtársak!

#583367 Euroman Előzmény: #583361

én sem értettem egykori főnökömet, aki egy jóindulatú és rendes ember volt, de mégis azt mondta, ha valamire rákérdeztem: "Kisfiam, csak az ökör következetes!"..

#583366 banyaiz Előzmény: #583364

Soha nem mondtam ilyet, hogy mindegy honnan veszik el. Azt mondtam, hogy elég naív elképzelés az, hogy Orbán bukása esetén a banki terhek a lakosságra hárulnak, de amíg itt van ez a derék ember addig nem (jól hangzik csak nem igaz). Mert most is begyűrűznek ezek a lakosság életébe. A hülyeség drága.

Nyilván egy gdp visszaesés hatással van a bankszektorra, mint minden gazdasági szereplőre ezt nem vitatom, nem is vitattam soha.

Azzal egyetértek, hogy a bizalom kiszámíthatóság témát jelenleg bullshitként kezelik, ez nagy hiba (elefánt a porcelánboltban). Pedig nem az, sőt az alapja mindennek.

#583364 prospero Előzmény: #583355

"Banki terület egyébként éppen az ahol az okozott kár hatványozottan jelentkezik az egész gazdaságban. "

Te magad mondtad, hogy úgyis mindegy, hogy honnan veszik el, úgyis rajtunk csattan az ostor. Most már mégsem mindegy? A hatványozott károkozással banki témában nem értek egyet, mivel a közvetlen kiadás visszafogás tompítás nélkül zúdul rá a gazdaságra, amely természetesen a bankokon is lecsapódik, pláne egy válságban. 2006-2008 közötti megszorításoknak azért nem volt olyan drasztikus hatásuk szerintem, mert az állami hitelfelvétel helyébe belépett a lakosság, 2009-ben viszont közel1,5 szeres GDP csökkenés következett be a kiadások lefaragásának következményeként. Ez vajon milyen hatással volt a bankszektorra? Nyilván növelte teljesítőképességét Magyarországon!! :-)! Azóta sem változott a helyzet, ha a bankok adóztatása a lakosságon csapódik le, a kontrollálatlan lakossági adóztatás a bankokon!

Bizalom és kiszámíthatóság hiánya pedig egy bullshit.