Re: valami kis + megnyilvánulás
banyaiz Előzmény: #583383Nagyon komoly leegyszerűsítése ez a történetnek hogy Brüsszel nem úgy számol, ha bankadó feleződik 2013-ban akkor gdp -nek nőni kell annyit , hogy behozza a költségvetési kiesést mert ha nem akkor kimondhatjuk , hogy a gdp-hez nincs köze a banki extra terhelésnek. Azért ez így sípályás történet. :)
Egyrészt ennyire közvetlen azonnali hatással nem lehet számolni, másrészt Brüsszelnek a problémái ott kezdődtek, hogy ez a Tolcsy féle matek amit kihozott hiányszámként és a valóság köszönő viszonyban nincs egymással (bankadó témától függetlenül).
Mást nem is mondok még most is 0,9 gdp növekedésre van tervezve. De korábban 1,5 -re volt mikor a viták kezdődtek. A piaci várakozás 0 (jó esetben). Többet nem is akarok erről beszélni.
Amit ez az ember előad (Tolcsy) és ahogy előadja, én csak olyat számot hinnék el neki amit saját magam háromszor átszámoltam és a legutolsó Ft-ot is ellenőriztem. Nem ébreszt benne túl nagy bizalmat. Szóval nem lep meg, hogy nehezen boldogul Brüsszellel pl. Olcsó poént akarnék mondhatnám a szeme sem áll jól.
Bankadó ügye kontra egyéb terhelés gdp csökkentő hatása. Erre lehet különböző becsléseket tenni mekkora kiesést okoz. Vsz ennél a megoldásnál ahová rácsavarodtunk 2013-as költségvetés főleg utolsó két dühből meghozott Mato csomaggal nagyobb gdp kiesést nehéz lenne összehozni, főleg rendszerben gondolkozva és messzebb nézve a hatásokat.