Regisztráció Elfelejtett jelszó

Zsiday Viktor fórum

Re: nincs cím

#575884 Dr. ursi Előzmény: #575883

ha leírtad a konkrté számokat és összeveted az 5,1-el :o) eccerű matek akkor ki fog derülni talán neked is hogy miért lenne kevesebb kamatú az imf hitel ? ha 5,1-n (figy véve a csök eu inflát még kevesebb is lesz) be tud vonni devizát akkor mi a afszért 5,5-öt adni érte ???

eccerű matek.

#575883 Dr. ursi Előzmény: #575881

mennyiért is ad imf kölcsön nekünk ?

mennyit fizetünk arra a bajnai-féle imf hitelre ami itt parkol mnb-ben ?

mennyiért is von be az állam mostanában euróban bárki által elérhető módon ? kamat ?

sacc per kb. - az eddigi ügyfél érdeklődések alapján :o) - jó ha amrad majd a maygar lakosságnak ... hacsak nem élvez elsőbbséget a külföldiekkel szemben ... szét fogják tépni.

#575881 banyaiz Előzmény: #575879

Ha alapos vizsgálat alá veszed a 2013-2014 törlesztési kötelezettségeinket meglátod, hogy minek kimenni a devizapiacra. :)

Ha azt a matekot magadévá teszed, hogy a magasabb hozam nekünk költségesebb mint az alacsonyabb ez már segít a megértésben. Ha ez megy akkor el fogsz jutni oda, hogy az IMF-eu pénznél alacsonyabb hozamon mi devizát mostanában nem fogunk bevonni a piacról (ha egyáltalán be tudunk vonni ez is kérdés). Itt visszacsatolsz az előző mondatra a matematikai részre, és hoppá. :)

Itt kezdődik a téma, és akkor lehet még azon agyalni, hogy ha nem hiteltörlesztésre hívnánk le egy részét hanem bepörgetnénk a gazdaságba azzal mit érhetünk el. Ez nyilván függ sok mindentől mennyit hová mikor hogyan stb stb.

#575880 banyaiz Előzmény: #575852

Ne viccelj? Hogy kerülne be az Mo-ra kerülő deviza a jegybankba? Hát úgy, hogy a külker mérleg többletet hozó export, vagy a tőkemérleg plussza leváltásra kerül Ft-ra hiszen itt működik az adott cég. Behoznak az országba tőkét tőkemérleg az leváltásra kerül Ft-ra ahhoz itt be tudják forgatni a gazdaságba. Külker mérlegnél pedig visszük az árut hozzuk az eurt pl azzal mi történik, előbb utóbb átváltásra kerül Ft-ra gondolom én, ha itthon használják, ha nem itthon akkor viszont a tőkemérlegben van negatív elmozdulás, de én ennek a kettőnek az egyenlegéről beszéltem mint fizetési mérleg.

Jó elég pongyolán fogalmazok itt lehet félreértettél de azért mert az egésznek a nagyja a külker mérleg vsz az miatt van nagy szufficit ez a nagy változás 2008-9 óta.

#575879 Dr. ursi Előzmény: #575877

tudod nekem erre nincs energiám :o) hogy felfogd semmi értelme imf hitelt lehívni felvenni megbaszni, mert a pozitívuma amit csinálhatsz vele - ahsonlat jön: az egy ecceri és igencsak kicsike orgazmus, míg a gyereket 20évig fizetheted.

nem fogod fel h nem túl gazdaságos egy olyan hitel ami 0,1 % gdp növekedést érhetsz e vele míg az adósságodat 10 % al dobja meg.

azt sem veszed h mi a fenének kimenni a dev kötv piacra ha el tudom adni itthon akár külföldieknek is devizában lásd 5,1% dev papír

#575877 banyaiz Előzmény: #575873

Ha megnézed amit írtam 500-1000 milliárd körüli egyenlegjavulás, szinte mind bevétel növelő, kiadás csökkentő tétel. Ezt a summát egy imf-eu megállapodás által nyert bizalommal együtt , gazd élénkítésre használni. Ki lehetne hozni belőle a banki terror mérséklését könnyedén. Csak hát a pol népszerűség kérdése erre van felépítve, nagyon helytelenül vsz.

Konkrétan az IMF hitel lehívása attól függ mire tudnánk használni. Pl ha piaci devizakötvény kibocsátásaink magasabb hozammal fognak történni (ha egyszer kimerészkedünk) akkor már önmagában ez miatt célszerű lehet lehívni.

#575876 banyaiz Előzmény: #575850

Lajos bírja a bizalmamat. Nagyon helyesnek találom ha alapít egy jobboldali, konzervatív, liberális pártot. Ez így együtt elég bizarrnak hangzik de vmi hasonlónak érzem én is saját magam, mindegyik elemből van bennem vmi. Hibrid. :)

Őt már 2010-ben is támogattam majdnem csak mdf teljes leépülése miatt nem. Ha saját párt akkor nálam nyerő figura.

#575873 Dr. ursi Előzmény: #575866

minek is hívnánk le az imf hitelt ha még a meryll lincs szerint is maximum enyhe gazdaságélénküléssel járna többszörös adósságnövekedés mellett ???

ezt nem én vagy at mondja :o) hanem ameryll !!!! bár egyetértünk kivételesen merillel :o)

ha ezt tennénk már elvétettük mind a 60% felé menetelt de még a hiányt is mert a banki adót miből pótolnád ? :o) szóval a lózungok mennek, de a konkrétumok a megadott keretek között úgy látom nem.

valszeg nekem se menne, de én épp ezért nem fikázom azokat akiknek amint látom megy a dolgo.

#575868 Dr. ursi Előzmény: #575853

a beruházás azé volt alacsonyan mert magasak voltak az adók és a járulékterhek.

a beruh épp jön fel a mélyből.

lásd strat megállap és pl az audi és mások is már jelezték hogy kétszerezik 2015-re a kapacitásaikat.

mi ez ha nem beruházás ???

#575866 banyaiz Előzmény: #575862

Amit itt felsoroltam az vsz alsó hangon 500-1000 mrd közötti egyenleg javulás 2013-ra . Állami vízfejjel kapcs. teendők azért hosszú távú dolgok ezen ténykednek is, van sok minden amit rendben találok mint cél, vagy irány csak mellette vannak hajmeresztő dolgok.

3% alatti hiányt tartsuk tökéletesen támogatom.

Ebből az egyenleg javulásból be lehetett volna építeni növekedési ösztönzőket első helyen pl a bankok terrorjának mérséklése, beruházás élénkítés pl imf hitel terhére, mert azt ki is hagytam, hogy ha megegyezünk akár le is hívhatnánk ha értelmes növekedési célra lehet fordítani.

Meg lehetne kötni az egyezséget egy racionális gazd pol mellett, annak minden jótékony hatásával. stb stb.

#575865 prospero Előzmény: #575853

Szerintem ezt a Bullshitet, hogy a beruházások a kiszámíthatatlan magyar gazdaságpolitika miatt esnek vissza el kellene felejteni. NEM. Ez egy jól hangzó bullshit, semmi más. Minden országban, ahol az eladósodás olyan szintű, mint Magyarországon, a beruházások hasonló mértékben estek vissza.

Ráadásul a feldolgozóiparban - a mercedes és más autóipari beruházásoknak köszönhető átmeneti hatás miatt 2010-2011-ben a beruházások értéke közel 10-20%-kal ugrott meg. Majd mindez kiárazódott a beruházások értékéből, a beruházások összege visszatért a válság előtti 2008-as szintre a 20%-os csökkenést követően. Egy válság előtti szintre (!), amikor ugye a gazdaságban elvileg bizalom volt az ország iránt, pörgött a hitelezés stb...

A beruházások alakulásában nem kis arányt képvisel az építőipar teljesítménye. Ezt egy eladósodott ország hitelundorral vajon hogyan tudná felturbózni?

Tehát nem a gazdaságpolitika kiszámíthatatlansága az ok, hanem a hitelundor: nem befektetésekben gondolkodnak az emberek, hanem azon, hogyan tudnának megszabadulni korábbi terheiktől.

#575864 Dr. ursi Előzmény: #575843

abban igazada van h jobban érdekelné a cigány purdékat egy tablet mint egy könyv.

az más kérdés hogy sötétedés után az apjukék kirámolnák az iskolát mer délután elújságolná a gyerek mennyi tablet van a suliban.

a busz kell hogy elvigye őket különben mindenfelé mennek scak iskolába nem.

sztem a tablet arra jó h felkeltse a tanulás iránti érdeklődésüket.

de ahhoz is előbb át kell esniük a kötelező óvodán hogy értelmileg 6 éves korukra tényleg 6 éves szintre jussanak és nem 2-3 éves értelmi színvonalon próbáljuk őket 6évesen iskolaérettnek tekinteni, mert ma ez van ugye.

az óvodába találj ki valamit mert ezek ott is nagyon nehzen kezelhetők.

hogy lekötödjenek és felkeltsük az érdeklődésüket a tanulásra ÉS az igényességre is !

#575862 Dr. ursi Előzmény: #575844

ezt az általánosságot még én is tudom :o) konkrét megoldások kellenek.

ha kritizálsz, írd le, hogy konkrétan adott intézkedés helyett mit tennél.

pl. ha a többsávos szjat vezetnéd be annak elemezd a hatásait és állíts vele szembe azt hogy mennyivel több elsz szja bevételed v épp kevesebb :o) és ha ez akkor mit jelent a húzó középrétegre nézve és mit a minimálbéresre és h ez megérné -e ... stb stb

ahogy spade írja adócsök bank de nem állít vele szembe hogy akkor mit növ.

a kétoldalnak mindig pariba kell maradnia hogy 35 alatti hiány és elérhető 60 % adósság legyen.

#575857 banyaiz Előzmény: #575849

Az volt a lényege Spade nem akarom keresni most, hogy többkulcsos szja (egykulcsossal nincs baj, csak lassabban álljunk át rá ezzel többletbevétel most) , nyugdíjak 1 évig befagyasztása, közlekedési kedvezmények megvonása, bankokkal való eszetlen bánásmód befejezése, ingatlanadó (olyan mértékben jelképesen ami nem túl nagy teher mondjuk 10 k Ft /koponya nagyságrend kb vagy hasonló) minden területen ahol az állam működik teljes racionalizálás felesleges munkaerő leépítése, felesleges pótcselekvések megszűntetése, vagyis állami vízfej racionalizálása minél gyorsabban . Mellette pedig lehetőleg sok gazdasági ösztönző beépítése amennyire körülmények engedik.

Egyezség eu-imf-el, abbahagyni az eszetlen handabandázást mellébeszélést stb.

Teszik is ezt a maguk módján ezért mondom ezen az úton haladnak, csak alacsony színvonalon.

#575853 xmann Előzmény: #575805

meglepő módon majdnem mindenben egyetértek Spade-val, csak két dolgot nem vesz figyelembe:

a különadók révén egyes cégek effektív adóterhelése 30-60% között van ma Mo-on, ami nyilván nem jó.

És amit már régebben sem értettél: nem elég az alacsony adó, kiszámíthatóság kell, különben cseszheted az alacsony adódat. Ezért van évtizedes mélyponton a beruházás ma Mo-on. Mert senkit sem érdekel hogy alacsony az adókulcs ha tudod, hogy úgyis meg fog ***ni a kormányzat valahogy. Akkor nem ruházol be. Na ezt nem ért Tolcsy és Spade sem. Lehet hogy a kettő ugyanaz???? :)

#575852 xmann Előzmény: #575725

nem kell kimutatás. rosszul tudod. Szerinted hogyan kerül bele a jegybank tartalékába a magyarországra bekerülő deviza? SEHOGY. Akkor kerül bele, ha a kerbankoktól megveszi, másképp varázsütásre nem megy. Inkább Te mondd meg, hogy a magyar kermérleg többlet miként kerülne bele a jegybankba hacsak úgy nem hogy piaci máűveletet végez? Hol jön ő a képbe? Nem vesz részt semmi olyan tranzakcióban alapból, amitől oda bekerülne hozzá a deviza.

A tartalékok csakis attól nőttek, hogy az IMF-től fölvett pénzt betalicskázta az állam az MNB-be és ő adott nekik érte forintot, plusz a másik forrás: az eu-s pénzeket az állam beviszi az mnb-be és azt is levátlja forintra a jegybank

#575850 prospero Előzmény: #575840

Nagyon off ide: de csak Neked és AT-nek egy kis szösszenet, ha már szóba került Bokros, szerintem nagyon találó, Bokros, mint a segítő jobb:

"Az önmagát konzervatívként aposztrofáló Bokros Lajos a baloldalinak tartott ATV-ben beszélget Kálmán Olgával a neoliberális gazdaságpolitika felemelkedéséről, a felelős kormányzás majdani eljöveteléről. Bár az elmúlt időszakban Bokros a legtöbbször azzal került be a hírekbe, hogy az őt delegáló, ám azóta megszűnt párt utódszervezete EP-mandátumának visszaadását követeli, erről és más, Bokros számára kevésbé hálás kérdésekről egy szó sem esik, inkább az IMF-tárgyalások menetére és a jól bevált orbánozásra koncentrálnak.

A bezzegkonzervatív állócsillag most ismét belpolitikai kezdeményezéssel jelentkezik: jobboldali pártot alapítana. Titkára, Kerék-Bárczy Szabolcs (egykori MDF-szóvivő, DK-konzervatív és a Demokratikus Újrakezdés Kormányának tagja) korainak tartja a nagy terv meghirdetését – ami, tekintve, hogy Bokros a következő választásokon is indulni akar, nyilván azt jelenti, hogy a következő hónapokban várható a színre lépés.

Bokros Lajos nem érti. Vagy helyebben mondva: Bokros nagyon is érti. Jól látja, hogy személye egyáltalán nem hiteles sem „fideszes”, sem „csalódottfideszes”, de még a „sosemvoltfideszes” jobboldali körökben sem; ám a balliberális oldal elfogadta őt mértékadó konzervatív közgazdászként, olyan politikusként, akiről példát vehetnének a a még a nacionalista-etatista bűvöletben élő orbánista szavazók is."

"A baloldali és liberális véleményvezérek szemében mindig az képviseli hitelesen a konzervativizmust, aki önmagát konzervatívnak címkézve egy véleményre helyezkedik velük. Aki képes akár rájuk is kontrázni a nemzeti bezárkózás tarthatatlanságának ostorozásában. Aki minduntalan saját orgánumaikban fejtegeti nézeteit (emlékezzünk csak az Élet És Irodalomban meghirdetett „reformok kritikus tömegére”, népszabadságos tanulmányaira, ATV-s igehirdetésére, magyar narancsos interjúira). Aki sosem helyezkedik azokkal egy platformra. És akinél nem összpontosul jelentős hatalom – ha mégis, akkor az csak egy baloldali kormány szolgálatát jelentheti.

Így lesz a Horn-kormány egykori pénzügyminiszteréből az MDF listáján Brüsszelbe kijutó szakpolitikus, majd a Heller Ágnes által megálmodott Demokratikus Újrakezdés Kormányában agrárminiszter, miként Kerék-Bárczy is helyet kap a Külügyminisztérium vezetőjeként – így jelezve, hogy akadnak azért még a jobboldalon a baloldal számára is vállalható figurák."

"És ne legyünk naivak: hát hol akarnak Bokrosék ellenzéki szerepet vállalni? Főleg akkor, amikor úgy kell az Együtt 2014-nek a jobboldali legitimitás, mint egy falat kenyér. Ki más hozhatná ezt, ha nem Bokros, Kerék-Bárczy, adott esetben egy kis Herényi Károllyal, talán Dávid Ibolyával is megspékelve? Debreczeni József most nem játszik, őt már leigazolta a Demokratikus Koalíció; de kell egy önálló, önmagát jobboldaliként futtató kör is, akik segítő jobbot nyújtanak annak elhitetésében, hogy nemzeti konszenzus alakult ki az Orbán-kormány leváltásának szükségességében. Mert a bal kéznek most mindennél nagyobb szüksége van arra, hogy ő mondhassa meg, mit csináljon, mit képviseljen a jobb. Még ha ez a minden egyéb szempontot – például az LMP önállóságát – felülíró érdek továbbra is kizárólag a balliberális tábor az új közép érdeke marad."

http://mandiner.blog.hu/2012/11/21/segito_jobb_bokros_a_hazban?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201211

#575849 Spade Előzmény: #575844

itt a lehetőség, keresd vissza mit írtál aztán copyzd be ide én se azt írtam h máshol mit írtam hanem összefoglaltam ide.