Regisztráció Elfelejtett jelszó

Zsiday Viktor fórum

Re: nincs cím

#575844 banyaiz Előzmény: #575841

Múltkor leírtam AT-nek az IMF-es topikban mit kellene szerintem csinálni.

Ezt csinálja a jelenlegi kormány is amit szerintem tenni kellene. Csak nagyon alacsony hatásfokkal, és állandó öntökönlövésekkel mint egy őrült sámán abban a stílusban. :) Ez a baj.

Nagy vonalakban azt kell tenni amit az IMF is elvárna. Feszes gazdálkodás, strukturális átalakítások felpörgetése, erőforrások átcsoportosítása azokra a területekre amik a gazdaságot pörgethetik, állami vízfej leépítése. Meg kell egyezni az imf-eu-val. Ennyi röviden.

Írtam erről AT-nek részleteiben milyen lépéseket várnék, ott és akkor, csak erre vmit liberálbolsevikozott vagy ilyesmi, aztán elfelejtette úgy látszik. :)

#575843 Spade Előzmény: #575838

Ugye Baz megyében központosítani kéne az iskolákat és iskola busszal közlekednének, nem tudnák kifosztani őket. A tabletet meg az iskolában hagynák nem is lehetne kivinni őket. Évente kb. annyit fizetsz ki könyvre meg irószetre stb mint egy tablet ára ezt meg lehetne spórolni. Azért egy tablet eltart 2 vévig, kb addig garabciális is az akku is eltart addig simán ha nem tojást főznek rajta. Ezen túl mindenki vehet könyvet nem azt mondtam h ne meg megveheti ha akarja könyv alakban is, de a világ gyorsvonatként ebbe az irányba robog feltartóztathatatlanul azt te is tudod miért ne álljunk ez élére minthogy keresztbe fekszünk, és ehhez minden adott.

.

Még egy dolgot meg kéne valósítani minden iskolában rendeletileg kötelezni a mobil szolgáltatókat h a mobil hívásokat facebook stb. nlokkolják az iskolák területén tanitás alatt csak max a szünetben lehetne. Ez technioikailag megvalósítható de nem mennék bele a részletekbe.

#575841 Dr. ursi Előzmény: #575740

kíváncsi lettem én is :o))) nézzük olyan nagycerűek -e a fiúk akkor is ha megoldást kéne prezentálniuk vagy csak a fikázásban menők :o)

#575840 banyaiz Előzmény: #575740

Örülök neki, hogy mint egy klasszikus szerzőt idézel, vagy szóba hozol, hivatkozol rám és egyebek.

Még teljesebb lenne az örömöm ha pontosan idéznél. :)

Először is én azt szoktam mondani, hogy ezeknél a forradalmároknál bárki jobb még az ördög is, sőt még Gyurcsány is.

Másodszor Bajnai, Oszkó, Bokros nekem szimpatikusok. Lajosnak ez a konzervatív, jobboldali, liberális alakuló pártja kedvemre való. Bajnait is sokkal többre tartom mint ezt a silány bandát, de sajnos vannak azért hibái pl az, hogy mszp-vel kell összefogjon stb. De még mindig jobbnak tartom így is.

Leginkább kedvemre való az lenne, ha Bokros, Bajnai, esetleg Oszkó és hasonló kaliberű emberek együtt alapítottak volna egy új pártot. Végülis ez még azzal összejöhet, ha Lajos is csatlakozik Együtt 2014-hez, nem teljesen ugyanaz mint egy új párt alapítás, de hasonló.

#575839 Dr. ursi Előzmény: #575737

"Tudom hogy számodra olyan apróság, mint a nép és a nép felhatalmazásából való kormányzás nem számít, mert a kiszolgálás fontosabb, de számomra, mint demokratának igenis számít az, hogy az ellenzők, a liberálkommunista hívők tábora a legelvadultabb és legszélsőségesebb számítás szerint sem éri el a 40%-ot sem. Innentől azt állítani, hogy a jelenlegi kormány végez rossz munkát, különösen figyelembevéve az előző elzavarási arányát, az nem több, mint hangulatkeltő fikázás, ami részben irígységből (nem nálatok van a hatalom), részben a szokásos felsőbbrendű attitűdből fakadó lenézésből fakad.

Csak ez már nem érdekli az embereket, tehát nem ártana, ha hozzászoknál, újabban ezek a beszólogatások, jópofizási vágyak, arrogancia és bunkó stílusú cikkek idézgetése még azt is lejáratja az elveidből meg az elvbarátaidból, ami egyébként nem lenne szükségszerű."

-

igen :o) ezért jó hagyni őket, hadd tobzódjanak; saját magukat és főként azokat az elveket járatják le, ők maguk rántják le a leplet az egész libbolsi elméletről, annak valós céljáról és működéséről, mibenlétéről.

hagyni kell őket :o))) hadd tipródjanak :o)

#575838 Ricsi Előzmény: #575823

Baz megyében könyvet nem lopnak, tabletet lopnának. Bármelyik kisgyerek megy hazafelé, 20 perc alatt nem lenne tablet-je. Ez ilyen közbiztonság mellett megoldhatatlan.

Arról nem is beszélve, nekem pl 3 gyerekem van, és egymás után tanultak ugyanabból a könyvből. Egyszer vettem meg, és megoldódott a gond. Minek vegyek 3 tabletet?

Meg ugye a tablet tönkremegy, akksicsere, vagy akármi más, az megint költség. Azonkívül nekem több mint 1000 könyvem van, és nagyon örülök nekik. Ha nem tetszenének, eladhatnám őket, de a lakást is öltöztetik.

#575832 Spade Előzmény: #575820

Nézd sok mindenben jó lehet az irány de a mélység nem elég, a változások nem elég gyorsak h hassanak, van elektronikus ügyintézés ma is de sokkal több kell mert nem éri el a szintet ahol már jönne a megtakarítás az h a korházakat tehermentesítik a beszerzéseket központosítják jó, de sehol nincs paritásban azzal h bevonnzuk a külföldi pacienseket, szükséges , de nem elégséges, az oktatásban az államosítás lehet jó is de ez csak az első lépés kell még 9 másik h jó is legyen abból meg semmi nem látszik, a szorított marzsú kömüvek lehetnek jók de nincs energa termelés mellette párhuzamosan nem történt semmi ebben az irányban pl. Paks. Tehát amilyen úton mennek az különös megoldású, de ettől még lehet jó, de a részterületekben nagyon kevés aminek az lehet a következménye h az egésznek a negatív hatásai kerekedhetnek felül.

#575823 Spade Előzmény: #575817

Csak néhányra reagálnék.

Az adócsökkentéseket amit mondtam tranzakciós adó+bankadó ugye 2014-re vonatkozna és akkorra erre ,már a 3%-hoz nem lenne szükség, de akkor is megcsinálnám ha emiatt pár tizeddel 3% fölé kúszna a hiány mert gyorsítaná a GDP-t és ez visszahozná persze az után h megszüntették az eljárást

.

az szja jó a mostani azt írtanm.

.

""Az oktatásban a könyvek helyett azonnal pdf-ben adnék ki mindent"

BAZ MEGYE!!! Lehetetlen.

"bevezetném a tabletek használatát (20 ezer HUF)"

BAZ MEGYE!!! Lehetetlen. "

.

ne viccelj ez hülyeség nézz utána, ha etiópiában írástudatlan gyerekek fél év alatt tudják használni az Androidos tabletet akkor BAZ megyében is tudni fogják, nem vagyunk ott se etiópiai szinten.

"Az egyéni alszámláknak igazából nem sok értelme van szerintem, ennél sokkal fontosabb, hogy a befizetések valamiféle kölcsönhatásban legyenek a későbbi kifizetéssel."

.

figyelmen kívül hagytad a leszármazók befizetéseit ezért kéne megcsinálni meg azért is mert informatikailag nevetségesen egyszerü feladat.

.

Az eurovegas az jó de a nyugatiakra spekulál, sztem nagyobb fizetőképes kereslet lenne az arab+izreli+orosz+klínai ügyfelekben és Szabolcsot mondtam nem Baz megyét van annyi munkavállaló aki elég értelmes ahhoz h beinduljon, az orosz-arab-izraeli-kínai angolt meg jkönnyen meg lehet tanulni és tanítani eltúlzott a térség lekutyázása. Induláskor Las vegasban is egy nagy lof@sz volt..

.

az eü-ben lehet h ez az irány de fényévekkel gyorsabban kellene haladni a szabályozást legalább utána húzni az semmibe nem kerülnu.

.

a Pakson nem az a baj h ellenzed vagy sem hanem h lof@sz nem történt 3 év alatt se, és egyet felépíteni kb. 9 év.

#575820 Előzmény: #575809

Tulajdonképpen én egy dologgal tudnám összefoglalni az ÉRZÉSEIMET azzal kapcsolatban, amit írsz: Szerinted mi az, ami nem arrafelé halad, amivel egyetértesz? Mert nekem úgy tűnik, hogy nem azt mondod, hogy "hő, állj, ne erre, ne tovább", hanem éppen azt, hogy "gyorsabban, gyorsabban" :)

[Ps.:Az eredeti kérdés arra vonatkozott, hogy mit csinálnának vissza, avagy alapvetően máshogy. Az, hogy jobban akarja valaki csinálni, vagy gyorsabban, az alapvetően nem ellenzése az elképzeléseknek, hanem csak az építő jellegű kritikája, amely abból indul ki, hogy az irány jó. Ahogy felvetettem, úgy nem működik a költségvetésből az adók kivezetése, hogy nem mondjuk meg, mi legyen helyette, pláne úgy nem működik, hogy minden más adóteherre azt írod, "ennél magasabb nem lehet, sőt, csökkenteni kellene". A 3%/60% nem opció, kötelesség]

#575817 Előzmény: #575805

Elsősorban az a válaszom, hogy mindaz, amit leírtál, az összességben járhatatlan. Többnyire ugyanis adóbevételeket csökkentenél anélkül, hogy megmondanád, miből teremtenéd elő, lásd különadók és tranzakciós adó kivezetése. Így ez lehetetlen.

Részletesen:

"A gazdaságban alapelv h akkor vagyunk versenyképesek ha nálunk a legalacsonyabb a vállalkozásokat terhelő adó."

Ez minden olyan esetben igaz, amikor nagy a profittartalom, mivel nálunk az egyik legalacsonyabb a társasági adó. Hasonlóképpen hiába magas látszólag az adókulcsok összessége a munkavállalók esetében, ha egyszer a vetítési alap (átlagbér) a töredéke a nyugati átlagbérnek. Ennek megfelelően Magyarországon igencsak kedvező a foglalkoztatás adózása, különösen a minőségi munkaerő esetében. Mert nem a százalékokat kell nézni, hanem összességében a költségeket. A 10% adóteher például bagatell, de a 19% sem rossz.

"A tranzakciós adót azonnal meg kellene szüntetni csak az a része maradhatna meg amelyik a vállalkozásokat nem terheli. Igy maradhatna a csekk adó a készpénzfelvételre és a bankkártya tranzakcióra . A többit eltörölni."

Szuper, és melyik adót emeled meg a versenyképesség érdekében, hogy ne csökkenjen a bevétel.

"Az szja-t meg kéne tartani mert ez az egyetlen ami mérsékli a szakemberek elvándorlását, emelni tilos."

Nem értem, mire gondolsz.

"Az extrém bankadót is meg kellene szüntetni (eu átlagra), majd később, amikor az eszközárak emelkednek bevezetni a magáncsöd intézményét és persze azonnal csatlakozni kéne a közös eu bankfelügyelethez és nem távol maradni."

Ismét jön a kérdés: És melyik adót emeled meg a versenyképesség növelése érdekében, hogy ne csökkenjenek összességében az adóbevételek?

"A közművek lehetnek nonprofitak az nem rossz ötlet, de ehhez energiellátás biztonság is kell, ez a kormány semmit nem csinált (az előző se) h Paksot bővítsék egy iroda állt fel csak, eredmény nélkül pedig már rég építeni kéne meg szerződni rá. Meg kéne duplázni a paksi termelést ami lehetővé tenné a biztonságos energia ellátást."

A nonprofit annyit tesz, hogy nem fizet osztalékot. Egy paksi bővítés esetében kizártnak tartom és kifejezetten elleneznék minden olyan megoldást, ami profitot eredményezne magáncégnél.

"Borsodban be kellene vezetni a borsodi lichtensteini adóparadicsomot, rengeteg tőkét vonzhatna jelentősen emelkedő bevételekkel."

Épül Eurovegas, és kiemelt beruházás is lett, természetesen ott, ahová még át is mennek mondjuk Bécsből. Borsodban sem az épített környezet, sem a terület nem alkalmas ilyen jellegű intézmény kialakítására. A "szabad vállalkozási övezet" viszont éppen most készül és pont arra való, hogy felszívja a teljességgel képzetlen munkaerőt. Borsodba csak olyan munkahelyeket kell vinni, ami maximum betanított munkás szinten tud tömegeket megmozgatni. Eurovegasban minimum két szinttel magasabb munkaerőre van szükség még a takarítás szintjén is, alsó hangon legalább egy idegen nyelv folyékony ismeretével. Ahhoz, hogy oda ilyet lehessen tenni, ahhoz alsó hangon 20 év töretlen fejlesztés és intenzív tanításra lenne szükség. Addigra viszont megcsinálná mást. Ezért készül a nyugati országrészben.

"AZ egészségügyet úgy alakítanám át h maximálisan lehetővé válljon a külföldiek magyarországi gyógykezelése (ala fogorvosok), minden plusz erőforrást ebbe fektetnék mert ez rövid úton emelné a jövedelmeket az egészségügyben és megállíthatná az elvándorlást, a paciensek az öböl menti arab országokból, oroszoktól ukránoktól szerbektől angoloktól jöhetnének itt kéne megkampányolni a lehetőséget."

Ehhez lenne szükség arra, hogy az egészségügyben MINDEN úgy árazódjon, hogy az valós árakat mutasson, ebben egyetértünk. Ez azonban minden szempontból fontos lenne. Tudomásom szerint viszont ebbe az irányba haladunk, hiszen bármiféle biztosító bevonása, vagy szolgáltatási szintek létrehozásának ez lenne az alapfeltétele. És ehhez szükséges például a kórházak szanálása és működőképessé tétele.

"miért ne lehetne sz ügyfélkapun mindent elintézni kivéve a házasságkötést meg egyéb speciális dpolgokat, a cégekkel kapcsolatban miért ne lehetne mindent elinttézni a magyarország.hu-n miért nem elég kapcsolattartónak a neten a cég könyvelője akinek úgyis be kell vallania havonta adatokat"

Egy csomó dolgot intézhet már most is a magyarorszag.hu-n és egyre többet intézhet ott.

"Az oktatásban a könyvek helyett azonnal pdf-ben adnék ki mindent"

BAZ MEGYE!!! Lehetetlen.

"bevezetném a tabletek használatát (20 ezer HUF)"

BAZ MEGYE!!! Lehetetlen.

"és elkezdeném kidolgozni az internet alapú tananyagokat csak erre fordítanék pénzt."

Nem értek ezzel egyet, bár a súlyát növelni kell, de nem lehet erre építeni az oktatást az alapfokú intézményekben.

"Az iskolákat vidéken körzetesíteném ezzel sokat összevonnék, ez jelentősen csökkentené a fenntartási költségeket és iskola busszal szedném össze a gyerekeket, (minimalizálná az iskolakerülést) tanárokat, ez is jelentős költségcsökkentést jelentene"

Ezt én is javasoltam jópár éve (szó szerint), és most pont errefelé tartunk, a legkisebb iskolák már megszűntek, és kezdenek fenntartható méretűek lenni. Ebből pont az iskolabusz rendszere hiányzik még. Összességében azonban pénzügyileg ez nulla eredményt hozna, mert amit nyersz a kevesebb intézményen, azt elviszi az utaztatás költsége. A minőséget tehát javítja az ötlet, de a költségvetés helyzetét nem, különösen akkor, ha a minőség javítása (emelése) érdekében nem csökkented az oktatói létszámot.

"A nyugdíjkorhatárt fel kellene emelni 2 évvel"

Szerintem differenciálni kellene a kifizetést a szolgálati idő alapján, a két év igazából nem megoldás, különösen akkor, amikor munkanélküliség van. Inkább folyamatos emelésben kellene gondolkodni, mondjuk három évente egy évvel, ahogy nő a várható élettartam. Amugy egyetértünk, de ennek megint nem lenne számottevő költségvetési hatása JELENLEG, mondjuk 5-10 év múlva lenne belőle számottevő eredmény.

"A nyugdíjak egy részét a leszármazók befizetései képeznék, rég meg kellett volna csinálni az egyéni alszámlákat ."

Az egyéni alszámláknak igazából nem sok értelme van szerintem, ennél sokkal fontosabb, hogy a befizetések valamiféle kölcsönhatásban legyenek a későbbi kifizetéssel. Ez nem alszámla, hanem egy egyszerű számítási képlet. Ám bárhogy is nézzük, ez megint arról szól, hogy igazából nincs költségvetési kihatása, mert ettől nem csökkenne a kifizetés, csak az máshogy súlyozódna át.

#575809 Spade Előzmény: #575805

a használat arányos elektronikus útadó nagyon jó fizessenek a környező országok tranzitjai ha már rombolják az utakat és a környezetet. akár emelni is lehetne h használni kezdják a vasutakat a kamionok. A mávval nemtom mit tennék de úgy szar ahogy van a BKV-vel együtt katasztrófálisan nagy pénznyelők. Az külföldieknek eü szolgáltatás + .szabolcsi las vegas + növekvő kínai turizmus+ növekvő orosz turizmus miatt fel kéne támasztani egy magyar légiközlekedési céget enélkül nem lehetünk regionális központ és ez csökkenti a tőkevonzó képességet akár beszállni a wizzairbe ha máshogy nem megy.

.

Az önkormányzatok hetelfelvételének és költségvetésének a bekorlátozása az jó, általában a legnagyobb lenyúló helyek ne legyen rá keretük az adófizetők pénzén semmiképp.

#575805 Spade Előzmény: #575740

Nem engem kérdeztél, de van pár dolog amit meg kéne tenni.

A gazdaságban alapelv h akkor vagyunk versenyképesek ha nálunk a legalacsonyabb a vállalkozásokat terhelő adó.

.

A tranzakciós adót azonnal meg kellene szüntetni csak az a része maradhatna meg amelyik a vállalkozásokat nem terheli. Igy maradhatna a csekk adó a készpénzfelvételre és a bankkártya tranzakcióra . A többit eltörölni.

.

A nyereség adó jó, ha lehetőség van még csökkenteni kéne (később), emelni tilos.

.

Az szja-t meg kéne tartani mert ez az egyetlen ami mérsékli a szakemberek elvándorlását, emelni tilos.

.

Az extrém bankadót is meg kellene szüntetni (eu átlagra), majd később, amikor az eszközárak emelkednek bevezetni a magáncsöd intézményét és persze azonnal csatlakozni kéne a közös eu bankfelügyelethez és nem távol maradni.

.

A közművek lehetnek nonprofitak az nem rossz ötlet, de ehhez energiellátás biztonság is kell, ez a kormány semmit nem csinált (az előző se) h Paksot bővítsék egy iroda állt fel csak, eredmény nélkül pedig már rég építeni kéne meg szerződni rá. Meg kéne duplázni a paksi termelést ami lehetővé tenné a biztonságos energia ellátást.

.

Borsodban be kellene vezetni a borsodi lichtensteini adóparadicsomot, rengeteg tőkét vonzhatna jelentősen emelkedő bevételekkel.

.

A szerencsejátékot nem száműzni kellene hanem Szabolcsban akár alapozni a debreceni reptérre meg kéne csinálni a szabolcsi las vegast rengeteg orosz,izraeli,arab, kinai jönne ide játszani, miért ne itt költsék el a pénzt ? és válságtérségben rengeteg munkaalkalmat teremtene.

.

AZ egészségügyet úgy alakítanám át h maximálisan lehetővé válljon a külföldiek magyarországi gyógykezelése (ala fogorvosok) , minden plusz erőforrást ebbe fektetnék mert ez rövid úton emelné a jövedelmeket az egészségügyben és megállíthatná az elvándorlást, a paciensek az öböl menti arab országokból, oroszoktól ukránoktól szerbektől angoloktól jöhetnének itt kéne megkampányolni a lehetőséget.

.

A közigazgatásban a netes ügyintézést felgyorsítani ez nagyobb költség megtakarítást jelentene mert kevesebb ügyintéző kell illetve kevesebb ügyféliroda, miért ne lehetne sz ügyfélkapun mindent elintézni kivéve a házasságkötést meg egyéb speciális dpolgokat, a cégekkel kapcsolatban miért ne lehetne mindent elinttézni a magyarország.hu-n miért nem elég kapcsolattartónak a neten a cég könyvelője akinek úgyis be kell vallania havonta adatokat

.

Az oktatásban a könyvek helyett azonnal pdf-ben adnék ki mindent (szinte semmibe nem kerülne) és bevezetném a tabletek használatát (20 ezer HUF) és elkezdeném kidolgozni az internet alapú tananyagokat csak erre fordítanék pénzt. Összességében ez is költségcsökkentést eredményezne, ha nem is jelentőset viszont ugrásszerűen emelné az oktatás színvonalát. Az iskolákat vidéken körzetesíteném ezzel sokat összevonnék, ez jelentősen csökkentené a fenntartási költségeket és iskola busszal szedném össze a gyerekeket, (minimalizálná az iskolakerülést) tanárokat, ez is jelentős költségcsökkentést jelentene

.

Az h segély helyett legyen közmunka az is jó

.

A nyugdíjkorhatárt fel kellene emelni 2 évvel

.

A nyugdíjak egy részét a leszármazók befizetései képeznék, rég meg kellett volna csinálni az egyéni alszámlákat .

#575740 Előzmény: #575705

Banyaizt állandóan kérdezgetem, de még soha nem válaszolt rá azonkívül semmit, hogy "ÉLJEN BAJNAI, ÉLJEN BAJNAI, OSZKÓ LEBORULOK, OSZKÓ LEBORULOK", így megkérdezlek téged is:

Tegyük fel, lenne egy kormányváltás. Mint tudjuk, most vagyunk 3% hiánynál (ahol 2005 óta lennünk kellene alapból), és most csökkenget az államadósság 60% felé (amit 2005-ben vállaltunk és amitől 2010-ig KIZÁRÓLAG távolodtunk), vagyis semmi más nem történik, csak az, aminek meg kellene történnie - mint eredménynek - bármely kormánynál.

TE mit vonnál vissza abból amit eddig megtettek (kb 2000 milliárd HUF kiigazítás két év alatt polgárháború nélkül), illetve hogyan alakítanád át a költségvetést úgy, hogy az "ne rosszul" nézzen ki és "ne okozzon károkat"?

Felhívom figyelmed három premisszára: Lakossági hitelezés nem nőhet, mert túl van hitelezve a lakosság, az államadósságnak trendszerűen csökkennie kell, a 3% hiányt nem léphetjük túl.

Nos, ha ők dilettánsak, mert te szakértő vagy és tudod, hogy így van, akkor szívesen meghallgatnám azon rendszerszintű és trendszerű jobbító javaslataidat, amivel jobb helyzetbe kerülnénk a mostaninál ÚGY, hogy az mellesleg a nép tetszését elnyerje.

Hallgatlak :)

#575738 Előzmény: #575669

Amennyiben a gondolatmeneted KIZÁRÓLAG a tőzsdére, avagy a tőkepiacra volt értendő, akkor nem szóltam, de ez számomra nem volt egyértelmű. Akkor viszont egyetértünk :)

#575737 Előzmény: #575649

Bizonyára neked kerülte el a figyelmed, de az előző "zsenik" nem csak az államcsőd szélére, hanem egyenesen egy polgárháború szélére vitték az országot, amit csak úgy kerülhettek el, hogy már megint idegen csapatokat hívtak be Magyarország megszállására.

EZT semmi sem mentheti ki.

Ezzel szemben az elmúlt két évben LEGALÁBB a költségvetési számok területében képesek voltunk betartani azt, amit az előző liberálkommunistáknak szándékában sem állt, azt, hogy betartsuk az EU legalapvetőbb szabályait, azokat a szabályokat, amelyeket elvtelenül aláírtak, hogy mentsék a bőrüket, hogy ne tudjon magyar bíróság legfőbb ítéletet hozni felettük.

Tudom, hogy nem nagy szám az, hogy betartjuk a szabályokat és megfelelünk azoknak, mert ez az alap. De ha valaki ennek sem felel meg, az mélyen a földbe kellene, hogy elsüllyedjen, és nagyon nem kellene rájuk példaként hivatkozni.

Ettől még Matolcsyt nem kell szeretni, lehet utálni, lehet a gazdaságpolitikáját kritizálni, de semmiképpen nem lehet azokéval összehasonlítani, akik még ennyire is képtelenek voltak, és még a megoldás irányában is KIZÁRÓLAG a magyarság újra kifosztását akarták kierőszakolni, ha kellett, akkor újólag a tömegbe lövetéssel nyomatékosítva azt, hogy a liberálkommunisták nem olyanok, mint Lenin, mert ők bele is lövetnek a tömegbe, ha az nem borul le az uralkodó osztály előtt.

Egyebekben, újólag megkérdezem tőled:

Kié a jegybankban tárolt tartalék, és szerinted miféle kötelezettség áll vele szemben. Ez ügyben - mielőtt válaszolsz - különösen felhívnám figyelmed arra, hogy az IMF+EU+WB itt állomásozó idegen csapatainak nagy részét már elzavartuk, azaz körülbelül 10 milliárdnyian vannak csak errefelé. Ha őket is kizavarjuk páros lábbal, bő csulával utánuk köpve, ami minimuk kijár nekik, akkor mégis mit gondolsz, kié lesz a pénz, ami itt marad? Ki rendelkezhet vele, és miért ne lehetne belőle visszafizetni mondjuk devizás állampapírokat?

Ehhez nem kell fekete macska, meg csiribi-csiribá, ehhez bőven elég az, ha nem dőlnek be annak a lózungnak az emberek, és annak az arrogáns és pökhendi stílusnak, ami az előző gyalázatos megszálló hordát és azok kiszolgálóit próbálja fényezni egy működő - és ráadásul a nép által MINDEN közvéleménykutatás szerint egyértelműen elfogadott - renddel szemben.

Tudom hogy számodra olyan apróság, mint a nép és a nép felhatalmazásából való kormányzás nem számít, mert a kiszolgálás fontosabb, de számomra, mint demokratának igenis számít az, hogy az ellenzők, a liberálkommunista hívők tábora a legelvadultabb és legszélsőségesebb számítás szerint sem éri el a 40%-ot sem. Innentől azt állítani, hogy a jelenlegi kormány végez rossz munkát, különösen figyelembevéve az előző elzavarási arányát, az nem több, mint hangulatkeltő fikázás, ami részben irígységből (nem nálatok van a hatalom), részben a szokásos felsőbbrendű attitűdből fakadó lenézésből fakad.

Csak ez már nem érdekli az embereket, tehát nem ártana, ha hozzászoknál, újabban ezek a beszólogatások, jópofizási vágyak, arrogancia és bunkó stílusú cikkek idézgetése még azt is lejáratja az elveidből meg az elvbarátaidból, ami egyébként nem lenne szükségszerű.

#575723 banyaiz Előzmény: #575704

Hmm, ezzel vitatkoznék.

Először is én nem csak foly fiz mérlegről beszéltem. Foly fiz mérleg + tőkemérleg , vagyis fizetési mérlegről. Jó az vszínű bár ezt is meg kellene nézni, hogy ennek a legnagyobb tétele a külker mérleg, ezt tartom vszínűnek de utána kellene nézni.

Na mindegy. Emlékeim szerint 2008 vagy 2009 környékén lett pluszos a fizetési mérleg, korábban ment a nyűglődés, hogy mínuszos a külker mérleg . Szóval addig ez inkább lefelé húzta a devizatartalékot.

2009 környékétől évi durván 1-2-3 milliárd eur közötti szufficit a fizetési mérlegben (nem folyó fiz mérleg fizetési mérleg) Ez növelte a véleményem szerint a devizatartalékot ebben az időszakban.

#575705 xmann Előzmény: #575663

Persze. sok dolgot csinálnak jól. Sajnos sokkal többet rosszul. És még amit jól csinálnak, jellemzően azt is rosszul. Alapvetően dilettánsok a gazdaságpolitikához és nagy kéárokat okoznak, de ez nem jelenti azt hogy ne lenne jó lépésük.

#575704 xmann Előzmény: #575638

NEM.

A jegybank tartaléka akkor nő, ha ő veszi meg a devizát a piacon. Ha nem, akkor a folyfiz többlet a kereskedelmi bankokban csapódik le. Nálunk az történt, hogy a folyfiz többlet bejött, a bankok meg hazavitték

#575669 Borska Előzmény: #575631

vannak Neked futó tőkepiaci pozicióid? határidős index,forex,fizikai valutaváltás,arany? bármi befektetés ami gondos elemző és kockázatkezelő munka eredménye? nem befektetési jegyre,banki lekötésekre gondolok,alapok vásárlására.

Ha van és hoztál döntést már olyan dolgokról ami az ember életében számottevő és viszonyítható eredménnyel zárult ,legyen az pozitív vagy negatív kimenetelű,akkor kell hogy értsd mit és miért írtam.Ha az embernek nincs ilyen felelősége akkor valóban nyugodtan dőljön hátra és élvezze a szabad álmodozás,röppenő gondtalan örömöt okozó lila ábrándját. El lehet menni filozófiai síkra is akár,de ez nem az a fórum ahol erre igény lenne.Beszélgethetünk itt a Horatiusi aranyközép eszmei értékéről kidumálhatjuk miként lehet pusztán passzióból óvatosan lavírozgatnia a szavak és ideák keltette ábrándvilág és a kőkemény valóság között,de MINEK?

Aki a tőkepiacokat kereskedi és egészséges belső önmércéje van az nyerni szeretne,ennek mértékét meghatározza a kockázatkezelés a fedezeti pozik használata de leginkább az emberi mivoltból adódó pszihé a félelem a kapzsiság,összetett komplex dolgok,de tényként kezelendők,mert ha az embert bármi elviszi az komoly veszteséget is okozhat. Erre próbáltam utalni a józan ész racionalitásával ,és tervezhető jövővel :)

KÖTEKEDŐ MODe OFF :) :) :)