Regisztráció Elfelejtett jelszó

Ingatlan

Re: nincs cím

#573728 hosszhuszár Előzmény: #573722

Tudok 1 bérlőt 1 üzletre...erre a ráfordított időm, kb 1 nap, ha sokat foglalkozom vele...

1 nap alatt, 100e ft zsebbe, megfontolandó, szerintem....legalább is nekem....

Persze nem vagyunk egyformák..., főleg pangó ingatlan piac mellett...

Az a bérlő, meg ha ott kell neki üzlet, valószínűleg megtalál, ha nézelődik a környéken....

Szerk:

ja, és én elfogadtam volna egy ilyen ajánlatot...

Re: nincs cím

#573722 xmann Előzmény: #573641

nem értem mi a bajod. tett egy ajánlatot, te egy ellenajánlatot, ő nem fogadta el. Jogában áll nem?

egyébként tényleg ennyi szokott lenni a díj. A kérdés az hogy egy hónapon belül ki tudod-e egyébként adni? Ha nem, akkor Te is buktál, mert nem vol kiadva, ő is, mert nem keresett pénzt. Mindenki szív ebben az esetben.

De mást mondok, képzeld magad az ő helyébe, hogy meséli a haverjainak:

-képzeljétek, volt egy jó ingatlan találtam rá egy bérlőt, aki több évre ki akarta venni, a hülye tulajdonos meg nem akarta kifizetni a jutalékomat. mondtam neki, hogy akkor sok sikert, máshova irányítottam a bérlőt, ő neki meg azóta is ott áll kiadatlanul az üzlete. Eszem megáll

:)

Eszem megáll... Van 1 k…

#573641 hosszhuszár

Eszem megáll...

Van 1 kiadó üzletem...

Felhív 1 ingatlan közv, Ő tudna az üzletre bérlőt.

Mondom, ok, szerződést nem kötök, ha hozza bérlőt, akkor igen.

Ebbe bele is ment.

Kérdem, mennyi a jutaléka...körítve elmagyarázza, hogy 1 havi bérlati díj...ebben az esetben 250eft....

mondom, hó.hó, egy 60e ft- os üzletnél ok is lenne, de itt, komoly pénzről van szó, ajánlok 100e ft- ot, úgy is tud rá bérlőt, sok munkája nem lesz vele, fél óra 100e ft, gondolom jó ez így mindkettőnknek..

Közli, hogy nem áll módjában elfogadni az ajánlatomat, mert a vezető ingatlanos cégek, is ennyit kérnek..akkor jó, válaszoltam, keressen olyan balekot, aki ebbe bele megy, viszlát...

Bank által visszavett in…

#568654 Bakiba

Bank által visszavett ingatlanok, ha érdekel valakit, keressen priviben.

Re: Bérlakás, kedvezménnyel

#566651 Láma1 Előzmény: #566399

Jól látod. Az a lényeg, hogy hosszútávra akarom kiadni, másrészt, hogy a kedvezmény feltétele a pontos fizetés.

A lakást közvetítő nélkül adom ki, és a megspórolt közvetítői jutalékot felezem meg a bérlővel.

megnyílt Varsóban a vilá…

#566451 Fornit

megnyílt Varsóban a világ legkeskenyebb háza. A felépített 14 négyzetméteres házat egy maximálisan 152 centiméter széles, legkeskenyebb részében 92 centiméteres telken húzták fel. Most egy videó segítségével körbe is járhatja az egészet.

_embedded

#566435 Fornit Előzmény: #566399

Vagy máshogy megfogalmazva: Az első 13 hónapban átlag 2307 ft kedvezmény havonta. Csak így rosszabbul hangzik. :)

#566399 hosszhuszár Előzmény: #566348

Hő-hő....a 13. bérleti díjból, tehát 1 év, 1 hónap elteltével, a következő év első havi lakbére, fele a megbeszéltnek, de csak az a hónap.

Szerintem

#566348 matgab Előzmény: #566274

Mekkora ötlet!?

13. havi bérleti díj??! Mi ez wazzeg nyugdíjas adja ki a lakást, vagy valami görög a bérbeadó?

Bérlakás, kedvezménnyel

#566274 Láma1

Újpesti metrónál, két szoba hallos, 53 nm-es, első emeleti lakás hosszú távra kiadó.

Vízórás, távfűtés költségmegosztóval.

Bérletidíj: 60 ezer + rezsi

Kaució: Két hónap

A tizenharmadik havi bérleti díjból 50% engedmény.

Re: 10 millás lakás 80-90e-ért?

#566221 Kissherceg Előzmény: #554846

Az év első háromnegyedében 70 ezer körüli lakóingatlan cserélt tulajdonost, csaknem 10 százalékkal több mint az előző év azonos időszakában - derül ki az Otthon Centrum (OC) legfrissebb elemzéséből. Az ingatlan franchise hálózat a teljes évre a korábbihoz hasonlóan 90 ezer tranzakcióval számol, várakozásai szerint az árak csökkenése nagy valószínűséggel megáll az idén.

Az OC szerdai közleménye szerint az idei első negyedévben a végtörlesztések hatására még 40 százalékkal több adásvételt regisztráltak a magyarországi lakóingatlanok piacán, mint a tavalyi év azonos időszakában. A forgalom azonban folyamatosan csökkent az év folyamán, így összesen körülbelül 90 ezer tranzakció várható, ami már negyedik éve jelent alacsony, de stabil keresletet a lakáspiacon.

Az árak az első kilenc hónapban még visszaesést mutattak 2011 azonos időszakához képest, de az idei év negyedévei között már jóval visszafogottabb volt a csökkenés. Budapesten minimálisan csökkent, vidéken kissé nőtt a használt téglalakások ára az elmúlt két negyedév között. A panellakások árszínvonala stagnált, a téglaépítésű, használt házak esetében pedig minimális növekedés volt kimutatható 2012 második és harmadik negyedéve között.

Komolyabb áremelkedésre csak a finanszírozási feltételek javulásával, keresletbővülés esetén számít az OC.

Az árakhoz hasonlóan az értékesítési idők is elérték a mélypontjukat az ingatlanpiacon. Az első kilenc hónap eladásai alapján az értékesítéshez szükséges átlagos idő nem változott jelentősen, illetve a panellakások esetében már pozitív elmozdulás tapasztalható. Leggyorsabban a panellakásokat lehet eladni, átlagosan 2,5 hónap alatt. A családi házak esetében átlagosan 6,5 hónapot kell szánni az eladásra, a téglaépítésű lakások értékesítési ideje 4 hónapot tesz ki. Az OC szerint a tulajdonosoknak átlagosan 40 százalékkal több időt kell szánni az értékesítésre, ha saját maguk próbálják eladni ingatlanjukat.

#554846 Kissherceg Előzmény: #546686

Az elmúlt két évben újra a készpénzes vásárlásra állt be a magyar lakáspiac, az egy lakásra felvett bankhitel tavaly 2,2 millió forint volt, amely az eddigi legalacsonyabb érték - közölte a Duna House ingatlan franchise hálózat az MTI-vel szerdán.

A lakáshitelezésnek az ezredforduló óta két csúcsa volt: az első 2003-ban, a második 2008-ban. Az első esetben 754 milliárd forint hitel terült szét 270 ezer lakásra, míg a másodikban 797 milliárd forint hitel mögött 154 ezer lakás adásvétel állt. Az egy lakásra jutó hitel 2003-ban 2,8 millió, míg 2008-ban 5,1 millió forint volt.

Az első esetet azzal magyarázza a közlemény, hogy az 1990-es évek végétől sok megtakarítás halmozódott fel a háztartásokban, amelyhez kevés hitelt kellett felvenni a lakásvásárláshoz. A 2008-as adat viszont a devizában való eladósodást tükrözi.

Tavaly már csak 196 milliárd forint lakáshitelt vettek fel a vásárlók, a teljes ingatlan adásvétel pedig 87 ezer volt. Egy lakásra így 2,2 millió forint hitel jutott.

A Duna House évi 150 ezer lakás adásvételét tartaná optimálisnak, ezt azonban 2008 óta nem sikerült elérni. A mostani állami kamattámogatott hitel is másképpen hat a potenciális lakásvásárlókra, mint hatottak a támogatások a 2000-es évek közepén.

A vevők sokkal óvatosabbak, kétszer is meggondolják a hitelfelvételt, a bankok pedig a kockázatot kerülik jobban, és nagyobb önerőt kívánnak az ügyfeleiktől - emeli ki a közlemény.

#546686 Ricsi Előzmény: #546682

Juts eszembe, vettél államkötvényt, azóta forint esik, és lett azeri balhé, hihetetlen :D

#546682 matgab Előzmény: #546579

Én meg hosszú távon azt látom, hogy csökken a magyar lakosság, azon belül is drasztikusan csökken a fehér nem proli réteg, mert a társadalom leszegényedik és általában a leszegényedés mellé hosszű távon szellemi beszűkülés is társul. (a gazdagság viszont sajnos nem szokott együtt járni csak még hosszabb távon és még jóval kisebb eséllyel szellemi emelkedéshez).

A lakosság öregszik és ez nem is fog változni, mert Magyarországon tudatos hosszútávú népírtás van. Elég csak azt megnézni, hogy ha bölcsődébe akarod beadni a gyermeked és nem veszik fel állami térítés helyre, akkor évi 800-1200 ezer forintot kell kifizessen az ember gyerekenként! Micsoda aberáció ez? És ezek konkrét számok, legalábbis itt Budán és az állami helyekre több, mint hatszoros a túljelentkezés! Az oktatás színvonala csökken, az egészségügy helyzete romlik.

Ergo demográfiailag mi nem fogunk már helyreállni. Sokkal sanszosabb az, hogy lesz egy jó nagy polgárháborúnk, esetleg országszétszakadásunk.

Ha emelkedik az óceánok szintje 6 métert, akkor meg kalap kabát az egész emberiségnek!

Elég csak belegondolni abba, hogy a tengerek milyen szinten fognak elszennyeződni, micsoda metán szabadul fel a befagyott jégsarkok alól tovább növelve az üvegházhatást, ami további felmelegedést okoz.

Valamint az elolvadó jég megváltoztatja a tengeráramlásokat is, leáll a Golf áramlat és úgy elsivatagosodunk, mint a pinty, aztán jól nézünk majd ki...

Egy a lényeg, hogy maradjon legalább egy golyója az embernek, ha ez a jövőkép teljesülne!

Szóval itt Budapesten vagy akár Magyarországon az ingatlan egyelőre semmilyen távon nem jó befektetés szerintem -ráadásul mivel nekem is van több is, ezért már csak a faktor miatt sem lesz jó, amíg el nem adom.

#546590 lagwagoner Előzmény: #546586

Szervusz Pepe,

Hidd el van olyan "hülye". Kulcsszó: magyar ingatlanfétis. Amúgy meg (nem is mostani vásárlásokról van szó leginkább, bár vannak fanatikusok) sok beragadt hiteles, így csökkenti terheit: visszaköltözik a szülői otthonba, és kiadja a hitelre vásárolt ingatlanát.