Regisztráció Elfelejtett jelszó

Arsene Lupin

Re: nincs cím

#557260 prospero Előzmény: #557231

"az államadósság igaz, de annak nincs köze a banki hitelezéshez, a lakossági és vállalati hitelekre nem igaz amit mondasz:"

Amikor az államnak vissza kell fognia magát a magas eladósodottsága miatt, akkor szerinted ez milyen hatással van a lakossági és vállalati szektorra?? Nő a jövőbe vetett bizalom igaz??

Lengyelország (állami eladósodottság 50% körül) azért tudott anticiklikus gazdaságpolitikát folytatni, mert korábban fegyelmezett gazdálkodást folytatott és most 7%-os államháztartási hiány mellett tudta élénkíteni a saját gazdaságát!

"a banküzemtan bonyolult"

Ezért nem is kellene reálgazdasági témából hozott hasonlattal leírni. De ha már!

"az elmúlt 5 év autóadásvételei illegitimek" - a kormány nem mondta, hogy az elmúlt évek devizahitelei illegitimek, ha ezt mondta volna, mindenki a felvételkori árfolyamon törleszt vissza a banknak.

A bankok ott követték el a hibát, hogy egy hosszú távú 20 éves futamidejű szerződést rövid távú ügyletekkel finanszíroztak. Magyarul hosszú távú carry trade-ben vettek részt amit rövid távú ügyletekkel fedeztek, úgy, hogy minden kockázatot az ügyfélre akartak hárítani, oly módon, hogy az ügyfelek többségének fogalma sem volt róla, hogy miben vesz részt.

Tehát egy olyan terméket adtak el, amit nem lett volna szabad eladni: ami egy csalás. Csalásnál, pedig minden visszajár. Ezek után örüljenek, hogy ennyivel megúszták.

#557253 banyaiz Előzmény: #557242

"Ami a tény, hogy sem Matolcsy, sem Orbán nem tudott részt venni egy Bankszövetség által rendezett konferencián "

Biztos sok fontosabb dolguk volt. Pl újabb baltásokról tárgyaltak, vagy éppen a kommunista kiáltványt fogalmazták? Komolytalan ez az indok amit mondasz, legnagyobb jóindulattal sem tudom elfogadni. Pedig hidd el igyekeztem mentő körülményeket találni. :)

Ez az esemény jelzésértékű szerintem. Kb annyi üzenete van nem fér bele az imidzsbe banki rendezvényen részt venni. Egyéb ügyekben azért nem ennyire kényes az ízlésük. De hát a bankokkal ugye háború van. Elképesztően buta ez a politika a számomra, gazdasági szemszögből nézve. Politikai szemszögből már más a leányzó fekvése.

#557248 banyaiz Előzmény: #557239

Arra várnék , hogy a sok problémás ingatlanfedezet , a hitelezés, ingatlanpiac felpörgetése kapcsán jöjjön egy olyan állami hitelprogram mint I Viktor idején. 0-hoz közelítő kamattal. Arra lenne érdeklődésem ingatlan vásárlás befektetési céllal címszóval. Az ilyen piaci, vagy szolíd támogatású hitelek nem ösztönzőek a számomra. Főleg nem akkor ha a szuper támogatott is ilyen kamatfelárral megy. Ez is már jelzésértékű az állapotokról.

Sajnos az eszközkezelő is inkább egy retorikai fordulat volt eddig, és a tervek szerint ezután is elég gyér aktivitása lesz. Azt vsz 2010-től nagyon kellett volna nyomatni, pl a bankoktól beszedett extra pénzekből, lett volna vmi értelme is.

#557246 Camilla2 Előzmény: #557244

Még valami ehhez. Nyugaton nem akarnak az életszinvonalból engedni,ezért itt is eladósodtak,jól élnek... ,de hónapról hónapra.2oo6 os statisztikát ismerem,ami szerint Hollandiában a lakással rendelkező (márpedig az a jó középréteg) 65 %-a minden hónap végén minuszban áll,nem egy ismerősöm kölcsönből megy vakációzni,egyszerűen nem engednek az életszinvonalból,érthetetlen számomra,de ez van.

#557244 Camilla2 Előzmény: #557223

Teljesen egyet értek veled,ezt mondom 8 éve . Az euro bevezetését követő 1 éven belül ,nyugaton minden a duplája lett.Az emberek ,az alsó réteg már felélte a tartalékát,a középrétegnek még van valamicskéje,de már nem sok.Magyarul lefelezték a belső felvevőpiacot,emiatt túltermelési válság van bizony.

#557243 prospero Előzmény: #557206

"Viszont a bankok az osztályellenség kategóriába vannak sorolva. Logikus. "

Ismét szeretném felhívni a figyelmed, hogy az újságíró találgatása van tényként beállítva, amit készségesen harsogsz tovább.

#557242 prospero Előzmény: #557206

Ne haragudj banyaiz, de Te ez alapján a cikk alapján tényként kezelsz találgatásokat.

Ami a tény, hogy sem Matolcsy, sem Orbán nem tudott részt venni egy Bankszövetség által rendezett konferencián - ezek után mindenféle találgatások vannak a cikkben, hogy vajon miért. Az újságíró a titkárnőtől kapott információkat akarja tényként beállítani, ugyanis a hivatalos indoklás technikai akadályokról beszél. Biztosan kellett a karakterszám, hogy ebből az egy mondatból, hogyan lehet egy lázító hangvételű cikket írni. Nevetséges az egész.

#557235 banyaiz Előzmény: #557223

Olyan ez a szitu mint a klasszikus viccben, hogy a szemednek hiszel, vagy nekem. :) Biztos ismered. Retorikában és a cselekedetekben is komcsi tempókat fedezek fel, erre érzékeny vagyok . Ez független attól milyen ideológiának a hívei végtörlesztettek, vagy egyebek.

De komolyra fordítva olyan módon hat ez a Ft kamat felárakra, hogy bizonytalanabbá teszik ezek a lépések a gazdasági környezetet (pedig már amúgy is bizonytalan), és a hitelezés azért egy kockázat is alapjáraton is, és akkor még ilyen hajmesztő dolgok. Nem azt mondom, hogy ilyen világgazdasági, magyar körülmények között, ha nincsenek nem ortodox lépések akkor minden szuper a hitelezésben, de ezek még egy lapáttal rátettek a jóságra. :)

OTP-s topikba tettem egy jó cikket napokban MKB-s folyamatokról abban szerintem sok olyan dolog van ami jellemzi a magyar helyzetet. Pl arra állnak át anyabanktól ne kelljen forrást kérni hitel/betét mutató tervek miegyéb, mi a véleményük a magyar adósmentő lépésekről , ezeknek milyen hatása volt. Jó kis cikk az vsz.

Világtársadalmi robbanástól nem ijedek meg, max elmegyek halásznak, rákász, pákásznak :) Ha már hal sem lesz akkor útonállónak. :) Komolyan szólva valóban vannak aggasztó jelenségek a világban, ki tudja mi lesz a vége 8 milliárd ember csodákra képes ezen a kis bolygón.

#557231 xmann Előzmény: #557198

az államadósság igaz, de annak nincs köze a banki hitelezéshez, a lakossági és vállalati hitelekre nem igaz amit mondasz: sok körülöttünk lévő országban magasabb az eladósodottság mint nálunk.

a másik témát viszont vázolom érthetőbben (1/3-os tehermegosztás), mert tudom, hogy a banküzemtan bonyolult.

Tehát van Neked egy autód amit 4 millió forintos piaci áron eladtál nekem mondjuk 3 éve. A kormány egyszercsak hoz egy törvényt, miszerint az elmúlt 5 év autóadásvételei illegitimek, és minden eladó adja vissza a vevőnek a vételár 25%-át, plusz mivel tisztességtelenül képződött a jövedelme, ezért fizessen az eladási árra 20% egyszeri burzsujosodási nyereségadót. Tehát Te fizess vissza nekem 1 millió forintot, illetve a 3 milliónak a 20%-át, 600 000-t meg az államkincstárba.

Ezután 2 nappal kijönnek azzal, hogy rendben van, a veszteséged 1/3-át leírhatod a nyereségadóból tehát csak 266 000 forint adót kell bepengetned az államnak végül és 1 milliót nekem.

a kérdésem az, hogy szerinted ezek után a Te fogyasztásoddal mi lesz( ez megfelel a banki hitelezésnek a hasonlatnál maradva)? És mennyire fogod úgy érezni hogy 1/3-1/3 arányban viseli mindenki a terheket???

#557223 Dr. ursi Előzmény: #557216

te megint kevered a szezont a fazonnal.

a komcsik és elvtrásak a szoci és libsi pártokban találhatók főleg.

---

semmi népszerűség emelkedés a végtörl miatt.

tájékoztatlak, hogy itt pl mind akik tudtak törl mert volt pénzük, mind atomszocik és bár mint majom a farkának h betörlesztettek, de attól még ugyanúgy szidják vikit és szajkózzák a hülyeségeiket.

én pl aki nem ez vagyok :o) nem tudtam törl mert nincs pénz de látod nálam esett is emiatta népszerűségük :o) mivel tudtam , előre láttam és így is lett h azok törl vég akiknek pénz volt, azok meg a szocik.

és verók elvtársank is adhattak volna még két önkoris ingatlan eladási jogot ócsóért :o) akkor is csak szoci maradt vóna.

na ő elvtárs.

volt.

most már valamelyik bugyorban ücsörög :o)

---

áruld már el h mitől maga a forint felár ?

mert nem devizahitelekről beszélünk :o)

hitelezés nem amiatt nincs.

hanem amit írtam, hogy vagy van még neki és nyögi, vagy már megégette magát de végtörleszetttés soha nem is kell neki.

és azé nincs másutt se általatok szebbnek tartott országokban sem, mert még 1,5% banki kamaton se kell senkinek a hitel !!!

túltermelési válság van.

megint.

most épp a robotozitálás miatt közben meg nőttek az ebertömegek, akiknek munka kéne hogy pénzük legyen amibő árut tudnának venni, alapvető árukat nem hitelből, keresetből.

ezt kéne megérteni.

amíg a robot 20-30-100 munkás helyett dolgozik ócsón de fizetni kell a segélyt ezeknek, addig miből gondoljátok hogy bármi is lesz a világban ???

hatalmas világtársadalmi robbanás előtt állunk !

meg kéne már ijedni.

ajánlom figyelmedbe neked is és a többikenek is: gazdasági bérgyilkos voltam című könvyet.

talán megértiketk.

#557217 banyaiz Előzmény: #557216

Egyébként vsz ha a külső környezet jelentősen javulna minden banki témákban elkövetett öntökönlövés ellenére magával húzna minket, és ezek az ügyek a feledésbe merülnének. Ez örömteli lenne.

#557216 banyaiz Előzmény: #557208

Nézd doktornő én azon nem lepődöm meg ha egy olyan országban ahol egyszer csak egy pártértekezleten kipattan a nagy ötlet, végtörlesztés, és minden ésszerűség ellenére átviszik a népszerűség érdekében, szóval egy ilyen országban magas kamatfelárakkal szigorú feltételekkel tudnak/akarnak csak hitelezni. Ez szerintem logikus következmény, és akkor még az EU-s válságról, egyéb külső negatív tényezőkről nem is szóltam.

MNB elemzései szerint a KKV szektorban lenne komolyabb hitelfelvételi érdeklődés, csak annyira beszigorították a feltételeket, hogy kb az kaphat akinek nem is kellene.

Majd az állami bankok megoldják, tiszta szocializmus. Ki kell helyezni néhány komisszár elvtársat a bankokba akik ösztönzik őket a hitelezésre.

Ne menjünk ebbe az irányba mint ország könyörgöm, 40 év bőven sok volt. :)

#557214 Dr. ursi Előzmény: #557208

érdekes még a fiat is olcsóbb hitelt szeretne :o)

vajon neki mennyiért akarnak adni az olasz kerbankok 0,75-ös ekb kamatnál euróban, ha sokallja ?!

http://www.globalfx.hu.upcbusiness.hu/phpnew/links/gfxview/hu/1/2012-09-26_10:54:51

ezekszerint szeretne hitelt, de sokallja !

akkor ki is hibás a hitelezés nem létében ?

"Marchionne továbbá úgy véli, az EKB-nak biztosítania kellene a kölcsönökhöz való könnyebb hozzáférést."

a fiat az ekb-hoz fordul ? miért ? csak nem azért, mert bár ekb kamat 0,75, még a nagy fiat cég sem kap a kerbankoktól 3-5% alatt ...

---

na ezé nincs hitelezés !

se idehaza, se másutt.

#557210 banyaiz Előzmény: #557206

"Aztán tájékoztatták róla , hogy köszönik de nekik nincs ilyen gondjuk. "

Ennek az üzenete diplomáciai nyelven kb annyi volt, hogy ha van is ilyen gondunk nem szeretnénk azt egy ilyen ifjú kommunista mozgalom keretében az EU elé vinni. Megértem ezt a visszafogottságot a témában, valóban elég kínos lenne Viktorral egy táborba kerülni ebben az ügyben. Vagy akár csak a látszatát is kelteni.

#557208 Dr. ursi Előzmény: #557185

nem nem adnak hitelt.

nem akarnak hitelt felvenni.

ez különbség :o)

ki azért, mert még van neki és még szív.

ki azért mert már nincs neki és már okult.

aki pedig akarna az azé nem vesz fel mert magas a kamat holott hazai devizáról beszélünk és olyan banki kitételek feltételek követelések vannak a szerződésekben amit épp elmájű nem ír alá.

tehát értelmes ember és cég nem vesz fel hitelt 10%-ban forinton (mert annyi vagy még több felhasználási céltól függően), amikor a jbk már 6,5 % és még lejjebb fog jönni.

a bankok vagy lekövetik vagy elvesztik a várakozó forint hitelfelvevőket akiket az új állami bankok fognak vinni pl. a devizahitelek forintosítása folyósítási árfolyamon nagy üzlet lenne mindenféle szempontból nemcsak az állami bankoknak, ahnem még azoknak is ahonnan elhozzák ezeket .

mnb-ről államról és államadósságról már nem is szólva :o)

---

amúgy az össze körölüttünk és távolabb lévő országban is gond a hitelezés, pedig pl németben igazán alacsonyak a banki hitelkamatok :o) mégse kell a kutyának se.

de lengyeleket és szlovéneket is hozhatnám példának.

kicsit nézz utána a dolgoknak.

#557206 banyaiz Előzmény: #557198

http://www.origo.hu/gazdasag/20120924-orban-nem-mer-egyutt-mutatkozni-bankarokkal.html

Ez jól jellemzi a szituációt. Különösebb kommentárt nem igényel. Bár annyit azért igen szerintem hiba volt elhalasztani a két **** miatt ezt a konferenciát, rájuk nézve szégyen ha olyan ostobák nem mennek el.

Lassan eljutunk oda, ha valahol a szalag mellé felvesznek 4 órában minimálbéren egy új munkaerőt Viktor odarohan és lekezel a főnökkel és agyba főbe dicséri a cég üzletpolitikáját, hogy segítik a munkahelyteremtést. :)

Viszont a bankok az osztályellenség kategóriába vannak sorolva. Logikus.

Figyelmedbe ajánlanám még az idei kezdeményezését ahol környező országokat próbálta összefogni EU-nál kezdeményezzenek a banki tőkekivonás ellen. Aztán tájékoztatták róla , hogy köszönik de nekik nincs ilyen gondjuk.

Túlságosan beleélte magát ebbe a Che Quevara szerepbe, hogy úgy mondjam a nagy lendülettől átesett a lovon a jóember.

#557198 prospero Előzmény: #557185

Az összes körülöttünk lévő országban az államadósság 50% vagy az alatti, sem a lakosságot, sem a vállalati szektort nem nyomták tele devizahitelekkel olyan mértékben mint nálunk, olyan hitelekkel, aminek a törlesztése egyik pillanatról a másikra 30-50%-kal ugrott meg a tervezetthez képest, azaz a szereplők mind állami, mind lakossági, mind vállalati szinten hitelképesek maradtak. Röviden.

#557185 xmann Előzmény: #557034

az összes körülöttünk lévő országban van hitelezés csak nálunk nem. ez vajon véletlen?

ugyanazok az anyabankok vannak ott is.

az ok egyértelmű, nem kell magyarázni, hogy miért pont itt nem adnak hitelt

viva la revolucion!

Re: -25 bp

#557129 JP Előzmény: #557040

Én ennél valamivel rosszabbat jósolok: Ha csak 2 lesz idén, már ott is visítás lesz belőle.

Hosszabb távon , ha tartani tudják a csökkentett kamatot, az már valami erőt jelentene a gazdaságban. Na meglátjuk.