Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

xmann Előzmény: #557198

az államadósság igaz, de annak nincs köze a banki hitelezéshez, a lakossági és vállalati hitelekre nem igaz amit mondasz: sok körülöttünk lévő országban magasabb az eladósodottság mint nálunk.

a másik témát viszont vázolom érthetőbben (1/3-os tehermegosztás), mert tudom, hogy a banküzemtan bonyolult.

Tehát van Neked egy autód amit 4 millió forintos piaci áron eladtál nekem mondjuk 3 éve. A kormány egyszercsak hoz egy törvényt, miszerint az elmúlt 5 év autóadásvételei illegitimek, és minden eladó adja vissza a vevőnek a vételár 25%-át, plusz mivel tisztességtelenül képződött a jövedelme, ezért fizessen az eladási árra 20% egyszeri burzsujosodási nyereségadót. Tehát Te fizess vissza nekem 1 millió forintot, illetve a 3 milliónak a 20%-át, 600 000-t meg az államkincstárba.

Ezután 2 nappal kijönnek azzal, hogy rendben van, a veszteséged 1/3-át leírhatod a nyereségadóból tehát csak 266 000 forint adót kell bepengetned az államnak végül és 1 milliót nekem.

a kérdésem az, hogy szerinted ezek után a Te fogyasztásoddal mi lesz( ez megfelel a banki hitelezésnek a hasonlatnál maradva)? És mennyire fogod úgy érezni hogy 1/3-1/3 arányban viseli mindenki a terheket???