Én meg hosszú távon azt látom, hogy csökken a magyar lakosság, azon belül is drasztikusan csökken a fehér nem proli réteg, mert a társadalom leszegényedik és általában a leszegényedés mellé hosszű távon szellemi beszűkülés is társul. (a gazdagság viszont sajnos nem szokott együtt járni csak még hosszabb távon és még jóval kisebb eséllyel szellemi emelkedéshez).
A lakosság öregszik és ez nem is fog változni, mert Magyarországon tudatos hosszútávú népírtás van. Elég csak azt megnézni, hogy ha bölcsődébe akarod beadni a gyermeked és nem veszik fel állami térítés helyre, akkor évi 800-1200 ezer forintot kell kifizessen az ember gyerekenként! Micsoda aberáció ez? És ezek konkrét számok, legalábbis itt Budán és az állami helyekre több, mint hatszoros a túljelentkezés! Az oktatás színvonala csökken, az egészségügy helyzete romlik.
Ergo demográfiailag mi nem fogunk már helyreállni. Sokkal sanszosabb az, hogy lesz egy jó nagy polgárháborúnk, esetleg országszétszakadásunk.
Ha emelkedik az óceánok szintje 6 métert, akkor meg kalap kabát az egész emberiségnek!
Elég csak belegondolni abba, hogy a tengerek milyen szinten fognak elszennyeződni, micsoda metán szabadul fel a befagyott jégsarkok alól tovább növelve az üvegházhatást, ami további felmelegedést okoz.
Valamint az elolvadó jég megváltoztatja a tengeráramlásokat is, leáll a Golf áramlat és úgy elsivatagosodunk, mint a pinty, aztán jól nézünk majd ki...
Egy a lényeg, hogy maradjon legalább egy golyója az embernek, ha ez a jövőkép teljesülne!
Szóval itt Budapesten vagy akár Magyarországon az ingatlan egyelőre semmilyen távon nem jó befektetés szerintem -ráadásul mivel nekem is van több is, ezért már csak a faktor miatt sem lesz jó, amíg el nem adom.