Amúgy csak akkor érezném dicsőségnek, ha nagy embert győztem volna le, aki ellenem volt. Ellenem senki nem volt. Tárgyi hivatkozásokkal még a legelején szóltam a tévedésekben.
Pont.
Amúgy csak akkor érezném dicsőségnek, ha nagy embert győztem volna le, aki ellenem volt. Ellenem senki nem volt. Tárgyi hivatkozásokkal még a legelején szóltam a tévedésekben.
Pont.
ja, ha többet akarsz keresni a magánvagyonodat gyarapítani, mint most mint amit a cégeddel keresel legálisan, szointén legális módszer a sokszorozáshoz :o) magánvagyonilag, hozd tőzsdére a cégedet és hatin nyiss long pozikat, te meg a családod meg rokonok és barátok meg hajléktalan strómanok legfőképp :o) shortoljákbe
ennyi.
ez évi 1000%-ot is tud.
"Akkor nekem itt nincs semmi keresnivalóm, "
Hívott valaki? :-)
_AT_ nem csesztettelek napokig:
Így hirtelen:
08.10-i hsz-aim hivatkozásokkal:
"Ajjajjaj, tocsogunk megint a tárgyi tévedésekben (a melegre fogom :-)):
Azért kell alapkezelő, mert a törvényi szabályozás szerint csak alapkezelő intézmény kezelhet alapot (amely persze "támaszkodhat" tanácsadói személy(ekre))
4 év alatt egész pontosan 54,66%-ot hozott összesen :-)) Kicsit több mint a mínusz nulla :-D
http://www.bamosz.hu/hozamok-osszehasonlitasa?alapids=HU0000703749
Vakmajom kötvényről nem tudok,megosztanád hol leltél rá ;-)
"Hát csak nem ugyanaz a kör, akiket én oly szívből utálok belterjessége és ideológiája folytán?"
Az nem baj, csak a számszerűségen ne torzítsunk csak a hitelesség kedvéért. ;-)
""
""Azért valahol ott kezdődne az, hogy valaki "hozzáértőnek" merje magát nevezni, hogy legalább infláció feletti hozamot tud csináni,"
Sikerült. Pl. Vakmajomnak :-)
"Ott a megoldás arra, hogy leiskolázzam könnyedén a VM kötvényt."
Mi az a vakmajom kötvény? :-))
Aggódva nyugalmad és egészséged miatt gyorsan belinkelek egy cikket, kérlek olvasd át, mert nagyon benézted a hozamot:
A legmagasabb hozamot a Concorde Platina alapjai, illetve a Concorde VM érték el, meghaladva az évi 10 százalékot, ...A legkisebb ingadozás mellett a legmagasabb hozamot a Concorde Platina alapjai érték el, de a 10 legjobb között a Concorde-os alapok mellett két OTP-s alap is helyet kapott. ..."
08.13:
"Tudtommal ezt az alapot kezeli (egész pontosan tanácsadó Makara és Faragó, hisz az alap "adminisztratív" kezelését bejegyzett alapkezelő intézmény végezheti) vakmajomék. És igen, a páros befektetési döntései érvényesülnek az alapban:
http://www.bamosz.hu/alapoldal?isin=HU0000703749
plusz ennek van egy EUR-os változata is:
http://www.bamosz.hu/alapoldal?isin=HU0000708938
De ha másképp van szóljatok!"
Ezt se nézted meg, ezek mind egyértelmű válaszok neked hogy benézhetted a dolgot, csak gondoltam tudsz valamit amit én nem VM-el kapcsolatban
ember ! ez egy tőzsdefórum.
nem céges fórum.
egy jól működő cégből persze hogy több hozható ki és biztonságban.
hihetetlen ...
"10%-tól több hozam éves szinten jól megválasztott kötvény-részvény pf-n érhető el."
Akkor nekem itt nincs semmi keresnivalóm, rosszul lennék, ha csak ekkora hozamokat tudnék elérni éves átlagban :) Maradok annál inkább, hogy én cégvezetésben fogok dolgozni a továbbiakban is, mert azzal sokkal jobban lehet keresni, vagyonosodni, és nem teszem kockára a felhalmozott tőkét, mert semmi értelme a számomra.
:)
ahhoz kockázatot kell vállalni.
anélkül nincs nagyobb hozam.
10%-tól több hozam éves szinten jól megválasztott kötvény-részvény pf-n érhető el.
havi szinten meg inkább áru, deviza, index - trendet kitalálva :o) pl. így lehetett elérni az eurhuf, eurtry, eurpln, eurrub pf-el, vagy arany shorttal
de mindkettőhöz idegek kellettek, hogy amikor más zárna akkor bővíts, ja és persze tőke :o) hogy bővíthess és bírjad is.
Én a 10% hozamot röhögtem ki, hogy az előtt leboruljak. Mondjuk inkább az, hogy ez az, ami végleg meggyőzött arról, hogy felesleges errefelé pénzcsinálás ügyben tanulni járni :)
Sőt, a devizánk se rossz nemzetközi összehasonlításban a többi feltörekvőhöz képest
http://stooq.pl/q/?s=usdzar&d=20120816&r=usdpln+usdhuf+usdczk+usdtry
"Várnám, hogy a "nem ortodox" gazd pol végre meghozza a hatalmas fellendülést és a bux 100x -át , de eddig hogy hogynem csak a dögrovás, és a recessziót sikerült elérni. "
Ezt ne írd a magyar gazdaság(politika) számlájára egy globalizált világban. Ha a külső tényezők rosszak lehet bármennyire jó egy adott ország gazdaságpolitikája, az a gazdaságot hazavághatja (főleg egy nyitott exportorientált országban mint a mienk). Meg én abban is hitetlen vagyok mennyire tükrözi a tőzsde a gazdaságot...
A lényeg, hogy a világ tőzsdéi korrelálnak, így nem bújhatunk el a világ elöl. De látható, hogy a példaként mondott lengyel gazdaság ellenére a WIG nem verte a BUX-ot.
http://stooq.com/q/?s=^bux&d=20120816&c=1y&t=c&a=lg&b=0&r=^dax+wig20
"USA=Pi
Just after 2:29 p.m. ET Tuesday, the American population reached 314,159,265, or pi (3.14159265) times 100 million, according to the Census Bureau's population clock. (msnbc.com)
Ezért sem kell aggódni az amcsi gazdaság miatt, bámilyen adóssághegyet ki fognak növekedni, mert nő a népesség, egészséges a korfa és a bevándorlást is támogatják. Több embernek meg több ház, több autó, több ruha - és több részvény kell. :-)
---
Kis hír:
"Az elmúlt két hétben felerősödtek a piaci várakozások azzal kapcsolatban, hogy az Apple szeptember elején bemutatja az iPhone 5-öt, egy hónappal korábban, mint ahogy arra a legtöbben számítottak. Ez a folyó negyedévre várt profitot 12%-kal növelheti meg - írja a Marketwatch. "
Tekitve, hogy a részvények árát felfelé mindig a remény viszi, lefelé meg a tények, ez a hír, ha igaz, inkább pozitív hatással lehet az AAPL árfolyamára, hiszen a debütálásig reménykedni lehet, hogy micsoda fantasztikus eladási számok lesznek, addig az eladók kivárhatnak. Hírre aztán meg lehet, hogy már eladnak, akármilyen fantasztikus számok lesznek - általában is mindig addig jó, amíg ki nem derül a várt, beárazott valóság, hanem lehet fantáziálni arról, hogy milyen lesz.
És ezt nem cinizmusból mondom, tényleg így működik az emberi természet, az eseményre való várakozással teli felkészülés izgalmasabb, mint maga a beteljesülő esemény.
---
Roppant barátságtalan szentendrei bóvlirárus udvara:
http://www.vakmajom.hu/pages/donot.jpg
Azért egyértelműen hazugság a felirat, mert a szőlő szemmel láthatóan igénytelen direkttermő fajta, valószínűleg Izabella (nagyüzemi telepítése amúgy tilos, bora egészségtelen), amit nem is kell permetezni, mert a gombafertőzéssel szemben elenálló. Nem tudom, miért kell félteni annyira a kedves vevőktől, olyan nagy tragédia volna, ha lecsipegetnének egy-két szemet?
Milyen élvezettel rajzolta ki a halálfejet... - és ez az illető akar a turistákból, vendégekből megélni."
* safe haven
Egszóval _AT_, se ez az alap, se a tőzsde nem neked való. Amit az ember nem szeret, meg nem is igazán ért azt ne vegye meg, én is így vagyok ezzel. Tudom azt várod hogy rábeszéljenek TÉGED, hogy ez mekkora buli, de ilyet senki nem tesz, nem is tett. Miért is beszélnénk rá? Hiába akarod kiprovokálni, és rontasz be ajtóstól a szobákba, ezzel az okoskodással. Nem ismerhetjük felfogásod (ja bocs abból sokat levontunk), anyagi helyzeted, bevételi forrásaid típusát.
Elég ha nekem éri meg amit csinálok, nem forszírozom ezt másra, pláne nem fikázom a tőzsdéseket,mert sok következtetést tudok levonni amit megosztanak, és nem szeretném, ha valaki feldühítené őket, és abbahagyják a megosztást, a sok okoskodó miatt (bár nem olyan mimózák szerencsére :-))
Tanácsom neked: Nem vegyél VM-ot, meg részvényeket.
"Egyébként saját vállalkozás jóval jobban tud hozni, mint tőzsde, legalábbis nekem. "
Látod, _AT_ (és erre emlékeztem, rád és banyaizra), itt mindenkinek van "rendes" munkája is a tőkepiac mellett, úgyhogy senki nem leváltani akarja, hanem kiegészíteni tevékenységét. Ha a tőzsdétől mégis meggazdagodna, akkor hurrá, ha nem akkor minden megy tovább, ahogy eddig. Senki nem hiszi, hogy Soros György lesz.
Csak Te nem figyelsz arra amit a másik mond.
"Egészen más úgy passzívan 10-20%-os profitot termelni, hogy megvan az esély rá folyamatosan, hogy ennél sokkal több legyen kiugró évben, mint a biztos 7%-ra ráülni. "
bezony, Vakmajomnál (hogy On legyek) is hozza az állampapír hozamot folyamatosan, de megvan rá az esély, hogy +5-10%-ot hozzon ezen felül (meglovagolva olyan hulámokat amit magáénak érez). Egy festő, orvos, aki nem ért semmit a tőkepiachoz (miért is kéne), hogy kamatoztathatná jobban megtakarítását, _AT_?
"Aki pedig megtanult vezetni, netán extra pályákra járt gyakorolni komolyabb autókkal, nem veszélyes neki a 300 lovas autóval sem a közúton. Vagy legalábbis sokkal kevésbé, mint a másiknak a Suzukival."
:-))) Jó. A tőzsdések egy klasszikus hátsókerekes 300+ Lovas amerikai hátsókerekes vasat vezetnek, semmi védelmi elektronikával, én védelmi elektronikával ellátott (ESP, ASR, adaptív tempomat, sávfigyelő asszisztens, fékezést segítő szenzor) Volvoval járok. _AT_ meg járjon tömegközlekedési eszközökkel (busz, vonat, repülő) mert úgy ismegmagyarázza, hogy autóval járni veszélyes, és "nem éri meg".
"Újabb AT agyszülemény, levegőből kapva, hogy vagyonosodásra használja vki VM alapot saját tőzsdei befektetés helyett."
Hagyományosan megint valami olyat ad a szánkba, amit senki nem állított.
" annyival egészítem ki, ismételve önmagam, hogy alap teljesen más pálya, mint saját menedzselésű tőzsdei befektetés. Egy alaptól, ahol a befektetőnek az égvilágon semmi dolga, mindig sokkal kisebb hozam várható el, mint saját időt és energiát felhasználó egyedi portfóliótól és menedzseléstől, "
Az egy kicsit túlzás, hogy semmi dolga nincs, én elég sok időt fektetek bele alapportfolióm vizsgálatával, átrendezésével, és ugyanúgy kell elemezni a piacot, korrelációkat, szórásokat, hogy egy kiegyensúlyozottan növekedő portfoliót kapj (pl. nagy szórású alapokkal is létre lehet hozni egy kis szórású portfóliót, és ez a lényeg. Azaz, hogy egy alap hogy illeszkedik bele az összportfolióba, nem önmagában az adott alap teljesítménye számít) 8 év alatt nekem ez bejött. Ugyanis, ha _AT_ módszere szerint csak állampapírba, bankbetétekbe fektettem volna, alaposan szívtam volna kamatemeléseknél. A megtakarítást meg valahova kell tennem, ami illeszkedni próbál a piaci viszonyokhoz, de időm nincs az egyedi részvénytársaságok elemzéseire. Inkább -úgy mondanám - én védettebb vagyok a kötvénybázisú alapokkal, mint Ti, azonban nekem a tőzsde azért nem éri meg amit _AT_ mondott, mert munkából keresem a tenyerem, a megtakarítást kell jó helyre raknom, és csak abból válogathatok ami van (értékpapír piac technikailag nagyon kényelmes kézenfekvő: gombnyomásra vehetsz részvényt, kötvényt alapot aminek naponta közlik az árát), de úgy hogy ne vállaljam fel a direkt vétel kockázatát. De tény, hogy jóval kevesebb a kockázatod, mintha egyedi részvényekkel operálnál. Inkább úgy fogalmaznék, hogy részvényekkel az esélyét növeled a nagyobb hozamnak de ezzel paralel az esélyét is növeled a nominális veszteségnek is.
Azonban _AT_ nak már mondtam, hogy minden befektető más és más. Mert más a prioritása. Ja és én a kényelemért többet fizetek mint aki egyedi részvényeket vesz, hisz az alapok drágábbak. De NEKEM még mindig olcsóbb, mintha fáradt aggyal vennék fel pozikat, aztán meg ledarálnám összegem nagy részét.
naná, h. nem all in. Én erről már nyilatkoztam.
Egyébként saját vállalkozás jóval jobban tud hozni, mint tőzsde, legalábbis nekem. De egészen más időráfordítást is igényel a vállalkozás. Ráadásul egyik nem helyettesíti a másikat.
"de fortuna mindenkit megcsokolhat 1x" nálam ez is valóban szerepet játszik. Sztem többieknél is. Egészen más úgy passzívan 10-20%-os profitot termelni, hogy megvan az esély rá folyamatosan, hogy ennél sokkal több legyen kiugró évben, mint a biztos 7%-ra ráülni. Annak kockázatos a tőzsde, aki nem ért hozzá. Ha vki nem tudja, mi a kötvény és az alap közt a különbség, nyilván tőke kockáztatás ami állampapíron túl van. Ez olyan, mintha vki úgy vezetne közúton egy suzukival, hogy sose tanult vezetni, senkitől, otthon sem. Nyilván halálosan veszélyes neki. Aki pedig megtanult vezetni, netán extra pályákra járt gyakorolni komolyabb autókkal, nem veszélyes neki a 300 lovas autóval sem a közúton. Vagy legalábbis sokkal kevésbé, mint a másiknak a Suzukival.
"Az ilyen VM jellegű alapok safe haeven -ök a tőzsdések számára :-) a dzsungel után"
pontosan. Újabb AT agyszülemény, levegőből kapva, hogy vagyonosodásra használja vki VM alapot saját tőzsdei befektetés helyett. Egyébként meg 20 éves távlaton igenis szép kis vagyon összejön ebből is, ha nem is nagy gazdagság
annyival egészítem ki, ismételve önmagam, hogy alap teljesen más pálya, mint saját menedzselésű tőzsdei befektetés. Egy alaptól, ahol a befektetőnek az égvilágon semmi dolga, mindig sokkal kisebb hozam várható el, mint saját időt és energiát felhasználó egyedi portfóliótól és menedzseléstől, vagyis a "tőzsdézéstől", ahogy AT nevezte