Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

lagwagoner Előzmény: #540877

"Egy-két alap van, ami legalább mutat valamit, node a többi az az "ins ertkuka" című kategória, ami elég szégyenteljes teljesítmény olyan állampapír, avagy lekötött kamatokhoz képest, amelyek az elmult időszakot jellemezték."

Ezt ki cáfolja? Ezért segítünk egymásnak...

"Most komolyan megleptek, ha azt mondjátok, hogy ez a maximum, ami FORINTBAN kihozható a tőzsdén,"

Nem ez a maximum, csak ha moderált szórást akarsz.

"Szvsz ahhoz, hogy "komolyan beszélhessünk" vagyongyarapításról Magyarországon, ahhoz a 15-20% éves hozamnál kellene indulni az éves növekménynek, különben kifutsz az életből, mire számottevő hasznod keletkezik. És ez még a kamatos kamatok csodája mellett is igaz."

Tőkédtől függ: valakinek 8% is elég valakinek a 25% sem elég...nemde?

"hogy errefelé legalább 10-15%-al kereskedik mindenki évente, hiszen különben szerintem semmi értelme a tőzsdének, ennyit munkával is meg lehet keresni, vagy az akciós kamatok figyelésével."

Én is meglepődve tapasztaltam, hogy ez nagy szám náluk, de látod. Sokan azért szeretik, maguk elérni ezt a hozamot, mert biztosabbnak érzik saját kezükben ezeket. Tudod a tőzsde az invidualistákat vonzza, akik örülnek egy forumnak, ahol nem csesztetik őket a megmondó emberek :-)

Hogy milyen munkával mennyit kereshetett volna utólag többet, megint visszamenőleges okoskodás; ennyi erővel egy tanárnak is mondhatnád, hogy ennyi erővel C&C esztergályosnak is tanulhatott volna....de ez nem így működik. Ott az emberi habitus, nemde?

"Szvsz az a MUNKA amit befektettek a 7%-10% közé, ha tényleg ennyi a kitermelhető pénz (7% állampapír, 10% VM), és az a kockázat, hogy akár el is lehet bukni - az egyszerűen nem éri meg."

Igen, ezért sem tőzsdézek én sem :-), de nem szekálom akik ezt teszik, sőt szívesen olvasom bejegyzéseiket. Remek (kontra)indikátorok, és nem rossz emberek.

Neked meg nekem nem való a tőzsde, de mi még időben felismertük. Sokan csak jóval később veszteség árán.