Regisztráció Elfelejtett jelszó

Vakmajom

Re: nincs cím

#540625 lagwagoner Előzmény: #540436

"Lagwagoner, hadd ne írjam többször, hogy én többször megneveztem, hogy a Concorde VM kötvényről, azaz a VakMajom kötvényről írtam, ami 10%-ot hozott."

Én meg azt ne írjam le többször, hogy nincs és nem is volt vakmajom kötvény. Megnéztem google-ben is de nem adott ki találatot. Ezért kértem, hogy írj egy hivatkozást ill. egy ISIN számot. Ilyen befektetési jellegű kötvényt a Questor adott ki, nem azzal kevered? Lehet, hogy volt ilyen, de se te, se a google nem ad ki ilyen értékpapírt. Ezért a kötvény szót én az alapra értem, amíg nem pontosítasz. De olvasom tovább....:-)

"Én a bankikamatokra írtam a 37%-ot, amihez képest az 54,55% egyáltalán nem túl kecsegtető, főleg, ha ebből a költségeket is leveszed és a kockázatot is hozzászámítod."

No-no nem ér terelni. Ezt írtad, segítek:

886-os hsz rbbj-nek (kiemelés tőlem):

"Haverok, buli, hype. Ennyire alacsony Magyarországon a színvonal, hogy ezzel a mínusz nulla teljesítménnyel valaki "legjobb" tanácsadó legyen Magyarországon (a VM-et jelenleg a Concorde alapkezelő kezeli). Tudod olyan ez, mint az év "üzletembere díj", erről is azt hitették el, hogy van mögötte tudás, pedig csak a korlátlan pénz és a "kit érdekel a kockázat" volt mögötte. Most hogy mást ne mondjak, nézzél már rá a VM (Vakmajom) kötvényre (???) és sírd el magad azon, hogy négy év alatt összesen 10%(!!) hozamot nem hozott, vagyis ha csak egy évben állampapírba tette volna valaki a pénzét négy éve, akkor már több pénze lenne, ha meg végig betette volna állampapírba, akkor döbbenetesen agyonverte ezt a "legjobb alapkezelőt"."

A 10%-ra írtam, hogy ez hasra ütésszerű beírás.

"Én viszont ezt pontosan a kecsegetés, beetetés, lehalászás topicba tenném."

Tudod az a vicces, hogy a charton világosan látszik, hogy nem eget rengető a hozam, de a 10%-ot az elmúlt egy évben is hozta moderált szórással. Mi itt a beetetés? vagy még mindig tart a 7 éves beetetés? Miért növelje a szórást, ha az elmúlt egy éves "gyatra" teljesítményre 40%-kal növelte a friss tőkét? Mindenki láthatja, hogy nagy hozamot nem érhet el, mert eddig se hozott. Akkor mire is van a beetetés? A mindenki számára látható 8-10%-ra? Ha valaki így tudja növelni a bejövő friss tőke mennyiségét 7 év alatt, akkor ez neki egy jelzés, hogy jó csinálja a dolgot.

"A célcsoport (meggazdagodni vágyó hülyék) szépen megkapták a negatív reálkamatot onnantól, ahogy beléptek. "

Az éves 10%-ra gondolják azt, hogy meg lehet gazdagodni? :-DDD Vicces: Egyre inkább kezdesz ellentmondásba kerülni saját magaddal, hisz írod, hogy rossz a hozama, amit mindenki lát, mégis ide rakják a pénzt, és a szórásból se következik az, hogy magasabb lehet az elkövetkezendő időkben a hozam. Mindenki számára látható az elvakító féltékenységed is sistereg feléje, mert már tényeken torzítasz. 10%/év az hol negatív reálkamat? :-)) És honnan veszed, hogy a legnagyobbaknak nem csak morzsák azok az összegek, amiket ide raknak? Hmmmm? ;-)

lagwagoner: ""A befektetési alap nem egyenlő a kötvénnyel, szvsz."

_AT_: Ezt most nem egészen értem, hogy mire gondolsz."

No comment. Majd valaki elmagyarázza.

#540608 Előzmény: #540601

Rbbj, szerintem olvassad el újra, amit írtál, mert én pont azon vagyok megdöbbenve, hogy hogyan lehetséges az, hogy valaki (szerinted) jól látja a világot, érdemes ráhallgatni, majd ezek után azt képtelen lekereskedni (szerintem). Nekem ez bevallom, nem jön össze.

Sorosra sem azért szoktak hivatkozni, mert jókat mond és bukuk az alapjával, vagy nullszalldós, hanem azért, mert jól kezeli(kezelte) a nevével fémjelzett befektetéseket, és emiatt isszák a szavát, ha néha megoszt valamit a plebsszel.

Node, aki nem tud kereskedni a gyakorlatban, az mit okoskodik elméletben?

#540601 rbbj11 Előzmény: #540533

most sem értem, hogy jön ide egy kötvényalap....milyen közvetlen összefüggés van egy kötvényalap és a (VM) rv-piaci meglátásai és a rv-piacon sikeres kereskedése közt?

#540598 Előzmény: #540591

A számok eddig hazudtak, MOST látod a valóságot.

#540591 banyaiz Előzmény: #540589

Arra gondoltam egész pontosan ha a "nemortodox" jóság valami olyasmi lesz, mint pl 10 korbácsütés is lehet jó csak mazochizmus kérdése, vagy Észak-Koreában a gazdasági fellendülés "jósága", akkor hiába várjuk szegény kis Bét-ünk felvirágzását. :)

Ha valóban jó lesz a szó ortodox értelmében akkor viszont ennek be kell következnie, számok nem hazudnak.

#540569 banyaiz Előzmény: #540530

Segítek. Ne gondolj ennyire magas szintű, bonyolult dolgokra csupán az 1+1=2. :)

#540533 Előzmény: #540525

"Engem csak VM részvénypiaci tevékenysége és meglátásai mellett álltam ki kezdetektöl fogva, mikor ez a vita elindult."

Én meg erre kívántam azzal rácáfolni, hogy a "én a VM kötvényalapról" beszéltem, hogy ez a valóság a vakmajom teljesítményéből, illetve az, hogy mennyire "nem érti" a világot azóta, amióta nem angroban hordják oda a pénzt, hanem dolgozni kellene érte.

Tudod, talán itt érhető tetten a legjobban az okoskodás és a tényleges eredmények közötti szakadék, természetesen a Nyilasi alaptól eltekintve.

#540530 Előzmény: #540524

Segíts megvilágosodnom: Az orthodox az a "jobban élünk, mint négy éve"?

#540525 rbbj11 Előzmény: #540502

"Ennél már csak akkor lenne SOKKAL nagyobb, ha magyar államkötvényt vett volna belőle. BTW, a VM-nél a 10% több évre vonatkozott, nem egy évre. Régen volt, amikor 10% vol pár évig a hozama..."

így van, magyar kötvénnyel is u.olyan jól járt volna, a kettö nem zárja ki egymást. A magyar kötvény hozama, pléne euroban vagy dollárban mérve, is a világ messze top 10%-ában van. Nehéz akármilyen alappal ezt túlszárnyalni, mikor S&P történelmi éves átlaghozama sem éri el a 10%-ot.

Egyébként én soha nem beszéltem a VM kötvényalapról. Engem csak VM részvénypiaci tevékenysége és meglátásai mellett álltam ki kezdetektöl fogva, mikor ez a vita elindult.

#540524 banyaiz Előzmény: #540493

Van problémám. Pl most nagyon égető gondom van, éhes vagyok elmegyek ebédelni. Üres gyomorral nem tudok ilyen komoly kérdésekben állást foglalni. :)

Lényeg a lényeg most bóvli a minősítésünk, amennyiben a gazdasági folyamataink jó irányba mozdulnak, haladnak akkor ezt a kicsi tőzsdénk is meg fogja érezni , bármennyire is nem reprezentálja a magyar gazdaságot (azért ezzel is vitatkoznék mármint, hogy nem reprezentálja, bank, energia, távközlés, gyógyászat van még ezen kívül vmi esetleg mezőgazdaság). Kivéve ha a jót "nemortodox" módon kell értelmezni. :)

...

Re: Vakmajom alap

#540521 rbbj11 Előzmény: #540443

valóban én hoztam szóba platina pi-t, amire késöbb at reagált, csak összemosódtak a témák

#540516 Előzmény: #540509

Egy pillanatra sem csodálkozom azon, hogy te ingyen is mindent másnak adnál, csak nehogy a magyaroké legyenek az értékeik.

Ha annyira kell a beruházás, esetleg vegyék meg a csodálatos Tópark torzót, azt csak befejezni kellene, Budapesthez is közel van, talán már ingyen is adnák, mert lassan bontani kell a magára hagyás miatt, az meg drágább lenne.

Milyen szép is lenne ugyanezt nétni a Velencei tó partján a magadfajtáknak, mint a liberálnácizmus ékkövét. Wazz, legalább utólag a fejedhez kaphatnál, hogy legjobb esetben is erre jutott volna az az egész csalás, hiszen ha annyira akar valaki kaszinóvárost, akkor megépíti máshol, mert talál más helyszínt rá. De nem építettek sem itt, sem máshol. Ez szimpla állami segédlettel elkövetett Velencei tópart lenyúlás lett volna, amin SOHA nem épült volna meg, amit ígértek, hanem jó pénzért eladták volna az egészet, ahogy ezt korábban csinálták például az aligai üdülővel.

#540509 Láma Előzmény: #540445

A Sukoro land történet jelenlegi pénzügyi mérlegén törhetnéd egy kicsit a buksidat. Ha ajándékba adták volna a telket a beruházáshoz, mára akkor is vastag nyeresége lenne belőle az országnak, (a jelenlegi helyzettel összehasonlítva) :(

#540502 Előzmény: #540488

"látod, ez az arrogáns hozzáállás az, amivel nem lehet mit kezdeni. Ha szted lehet puffogni minimális tájékozódás (re: könyv olvasása) nélkül is, tedd."

Látod, ez közöttünk a szemléletbeli különbség. Te azt mondod, anélkül, hogy pontosan tudnám, és egyetemi proffá képezzem magam, vagy TIT-re járjak, hogy pontosan hogyan lesz a bélszínből SZAR, anélkül ne mondjam azt arra, ami a WC-ben van, hogy SZAR.

De barátom, ami SZAR, az SZAR és nem fogok azért sok tankönyvnek csúfolt önigazolmányt elolvasni, hogy annak színe, bűze, állaga alapján értékeljek mert ez nem számít a számomra: Nekem elég, ha azt látom, hogy az már nem bélszín és ezt mondom el.

NAMÁRMOST, ha ugyebár arról értekeznék, hogy MIÉRT csinálja rosszul mondjuk Vakmajom amit csinál, AKKOR igazad lenne, hogy ne osszak észt, de én nem ezt teszem.

Tudod olyan ez más hasonlattal, mintha ránéznél a gyerek bizonyítványára, amiben az áll: "egyes, megbukott". Innentől lehet hosszasan tanulni, elemezhető, hogy vajon megtanulható-e az anyag, hogy a tanár megfelelően felkészült-e, hogy milyen az oktatáspolitika, el lehet olvasni hatástanulmányokat, összehasonlítást arról, hogy másokhoz viszonyítva hogyan kell ezt a jegyet értelmezni, esetleg szürreálliberalizmusban esetleg azon elfilózni, hogy végre olyan ez a gyerek, akit nem tud az iskola sem megtörni, mert számára a szabadságnál nincs fontosabb - de ettől még a karó, az karó marad. Érted már? Engem nem érdekel, hogy hogyan jutottak ide, mert nem az én dolgom szakmailag megítélni őket, de ha befektető szemmel nézem, amit művelnek, akkor csak a haverok, buli, bennfantást látom, és azt, hogy ők jól élnek, másokat meg hülyítenek. Egy szélhámosnak is kell a szakértelem, meg a hozzáértés, mégsem biztos, hogy ki kell művelned magad ezen a téren.

MONDOK ÉN neked valamit. Nem akarod valahogy meglátni azt, hogy mekkora változások elé nézünk. Én azt látom, hogy iszonyatosan nagy változások lesznek, a régi haver-buli-bennfantás kereskedés és világ lezüllik, elkopik és egy teljesen új generáció fog felemelkedni, ami nem az ingyenpénzben szocializálódik. Nézz csak körül, szép lassan mindenhol láthatóvá válik az, hogy kik azok, akik a "korlátlan pénzből" éltek jól és hogy hogyan indulnak el lefelé, mig azok, akik nem így éltek, szép lassan elindulnak felfelé.

"Csak margón megjegyzem, hogy Vakmajom alapok teljesítménye nem a magyar, hanem a világ bef. alapjainak a top kb. 10-20%-ában van hozam szempontjából."

LOL :) Amerikában 10% az valami, de Magyarországon, amikor 13% volt állampapír hozam is, akkor szánalmas.

"hisz HUF/USD árfolyam stabil átlag körül mozog 10 éve"

Biztos neked van igazad, én csak a száznegyven-kétszázonosok közötti ingadozásra emlékszem. Rossz a memóriám valószínűleg :)

"tehát egy amcsinak pl. igen örvedetes lenne, ha nyugdíjalapját forintra váltva VM-mel kezeltette volna, és akár most visszaváltotta volna dollárra. Az egyik legjobb hozama lenne vele amcsi alapok közt."

Ennél már csak akkor lenne SOKKAL nagyobb, ha magyar államkötvényt vett volna belőle. BTW, a VM-nél a 10% több évre vonatkozott, nem egy évre. Régen volt, amikor 10% vol pár évig a hozama...

"Ahogy már mondtam, óriási hibád, hogy vmiféle saját logika alapján alkotsz képet olyan dolgokról, amiröl valójában felületes ismereted sincs."

Tudod, én egy hülyegyerek vagyok, nekem odateszik elém, hogy VM hozam öt évre 10%, állampapírban 37% és erre a "felületes ismereteimre" hallatva azt merem állítani arrogánsanm hogy dejszen a állampapír sokkal jobb, és még a lekötött kamatokról nem is beszéltem... hát vajon mit ajánlanék én tanulatlan, műveletlen felületes amerikai ismerősömnek ennek alapján? Hadd ne művelődjek már addig, amig PC módon a VM-re beszéljem rá...

Egyebekben annál, mint hogy mások véleménye alapján alkotsz képet, na annál rosszabbat én el sem tudok képzelni.

"És még meg is magyarázod, hogy nem is kell hozzá ismeret, ez az arrogancia a durva."

Most mit csináljak, ha folyamatosan azzal traktálnak, hogy márpedig a bef alapok többet hoznak annál, mint amennyi a számokból látható?

Például leírod itt, hogy egy amcsi nyögdíjasnak mit kellett volna tennie, nos, ha jól emlékszem én ezt Nyilasinál olvastam pár éve, hogy az a nem normális, aki nem állampapírba teszi a pénzét, mert az hülyre ver mindenkit, beleértve ebbe egyébként az amcsi alapokat is.

De tudjuk, ő is nyilván hülye :)