Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #540469

"De ettől függetlenül nekünk mint országnak vsz törekednünk kellene a minél jobb minősítésre."

Ezért küldjük el őket az halálnak az szerszámának a végire.

"Pl , hogy csak egyet emeljek ki ha a Ft gyengül az egy külföldi számára részvény ér csökkenést jelent, 270 -es eur mellett 10%-al kevesebb részvényt kap a pénzéért mint 300-as eur mellett, változatlan részvényárakat tekintve."

Elnézést, itt félreérthetően írtam, erre az évre gondoltam, azaz arra, hogy a 320-hoz képest a 270 az bizony nem jó a tőzsédének, illetve, hogy a tőzsdének IS a gyengébb árfolyam a jó. Az, tehát hogy az utóbbi időben vissazesett a forgalom, az részben ennek is betudható.

"A manyupok kb éves szinten nem tettek több pénzt a magyar részvényekbe mint egy heti! forgalom, még lehet annyit sem."

Ezt most te sem mondtad komolyan :)

"A világon azt még nem találták ki, hogy az ország gazdasága száguld de a tőzsdéje dögrováson van. Legalábbis ilyet még nem hallottam, max a mesékben.:)"

A tőzsde egy indikátor, de egyebekben csak ott van szerepe, ahol meghatározó vállalatok vannak többségben és amelyek forgalma és értéke meghatározza az adott állam pénzügyi és gazdasági helyzetét. Tehát például egy USA esetén indirekt módon lehet a részvények és osztalékból az állami bevételekre következtetni egész jó pontossággal, nálunk viszont köze sincs hozzá, hiszen ennyi erővel a Szerencsejáték Rt. forgalmából is lehetne következtetéseket levonni.

"3% alatti hiány nem rossz. De ahogy elértük és a többi amit írtál az nekem a "JUJJ" kategória. :)"

2012-ben is tartható, pedig se privatizáció nincs, se manyup pénz felélés. Valójában a JUJJ értelmezhetetlen, hiszen a 3%-hoz a manyup pénz tavaly történetesen mindössze 100 milliárddal járult hozzá, ami még szerinted sem lehet komoly tételnek nevezhető egy magyarországi költségvetés tekintetében. Ebből következik az, hogy ellentétben a liberálnáci "adjuk el a repteret", hogy egy évig tovább lophassunkkal szemben, most fenntartható a költségvetés. És ez utóbbi a nagy szó, mert a NAGY ELŐDEIK, a kedves ElQróid ennek a közelébe sem értek, sőt, évről évre annyival növelték a SZART, hogy ténylegesen (újra) az államcsőd szélére vitték az országot. Innentől nem egészen értem, hogy mit akarsz rajtuk éltetni, és mi a problémád a jelennel.