bravoooo!!! fantasztikus! szép volt!
bravoooo!!! fantasztikus! szép volt!
DANUTA!!! ARANY!!! BRÁVÓ!!!
De szép volt!!! Gyönyörű, ez igen!
Ez is nagyon nagy eredmény, ez egy eléggé friss csapat, nincsenek még összeszokva.
Még egy 5-6. hely sem lett volna rossz tőlük.
Szóval ez gyönyörű eredmény.
persze-persze felháborodhatsz és a meccs is unott volt.
hát lehet h tényleg valami háttér dolog is van.
azé az olimpiai arany szép bevétel is lett volna, azé is érdemes lett vóna odatenni magukat :o)
menjenek olaszba ahogy anno pénzt keresni bajnokságban aztán meg nyerjék meg nekünk az olimpiát :o) ez így helyes.
jó-jó ezt értem !
de ennyire futotta most ennek a csapatnak.
ágyban párnák köztre.
ilyen is van.
Mellesleg, amiről senki sem beszélt eddig - szvsz Kemény ezek után vissza fog vonulni. Szecska szinte biztosan, mert ők aztán tényleg úgy érezhetik, hogy a trambulinról sugárban vizelték le őket a többiek. Mert őket nem érdekelte ez a meccs, mert nem ebből élnek, elmentek, söröztek egyet mint az úszóplazacicák és nekik jó volt még egy buli olimpia, amin már nem kell úgy játszani, mint a korábbiakon.
És onnantól mi lesz ha Szecska és Kemény visszavonul? Ugyan ki fog itt csodát tenni, ki vállalja be az edzőséget ennyire motiválatlan és unott játékosokkal? Nem mellesleg, a vizilabda reklámbevételei 0.00-ra fognak innentől esni, ami ugye eleve komoly financiális problémát is fog okozni, a motiváció is nagyjából nulla lesz.
Sokkal nagyobb az a baj, ami ebből a meccsből fog következni, és amit nem akartok meglátni: Én most úgy érzem, nemhogy olimpiában, talán kijutásban sem lesz sok esélyünk négy év múlva. ÉS ENNEK nem kellett volna így történnie.
Tudjátok, én egyszerűen úgy érzem: Egy kivételével megúnták a vizilabdát és az amatőr versenyzést azok, akik a pályán voltak. És erre nincs gyógyír. De ezt akkor sem így kellett volna a képünkbe vágni.
EZ pedig egy magánvélemény.
Aki dícsérni akarja ezt a csapatot, ami az olimpián volt (paradox módon egyszer elhangzik, hogy hármat nyertek, utána meg az, hogy alig van benne olyan, aki háromszor nyert - akkor ez most az a csapat, ami hivatkozhat a három aranyra, vagy az, amelyiknek köze sincs hozzá?!), az tegye, de fogadja el, hogy van, aki megalázottnak érzi magát magyarként azért, amit látott. Számomra megalázó volt az, ahogy játszottak. Aki szerint szép volt, az csak tapsoljon nyugodtan, de ne akarja tőlem elvenni a felháborodás jogát azon, amit látott.
Miről beszélsz? 3 ember volt a csapatban, akinek nincs még olimpiai aranya.
Sztem a csapattal pont az volt a probléma, h. nem cserélődött le a fele, mert nem volt elég jó az utánpótlás hozzá. Ezzel persze nem bántani akarom a srácokat, akik 10-nél is több évig szállították egy ilyen kemény sportágban az aranyakat, csak van egy rendje a természetnek, amit lehetetlen felülírni.
Ez pont nem diktatórikus, hanem egyenes magyar beszéd, amire - mint látható - körülbelül azon ""ellenérvek"" hangoznak el, hogy "de már nyertek három aranyat", meg ez "diktatórikus", de egyetlen olyan vélemény sem, hogy valójában nem igaz az, amit írtam.
Nem furcsa ez számodra?
(Ps.: A liberálbolsi nem tudom hogyan jön a sport véleményhez, de egyebekben azt már megírtam, hogy mennyire visszataszító volt az index, hogy 10x akkora hasábban hozta a vereséget, mint a kézi győzelmet és a két aranyat)
Felhívnám b. figyelmed arra, hogy EGYETLEN meccsről értekeztem és nem egyes emberek teljesítményét, pláne életútjukat értékeltem.
Én úgy vélem, hogy pusztán azért gyalázni valakit, mert magyar az gyalázat, de az, hogy mentsük azt, ami pocsék arra hivatkozva, hogy mit tettek korábban, avagy pusztán azért, mert magyarok voltak, az hatalmas hülyeség, mert az megakadályoz a valósággal való szembenézéssel.
Szvsz aki a kezét a szívére teszi és végiggondolja a tegnap történteket, az nem mentegetheti a magyar válogatottat, mert nincs miért mentegetni. Annyiszor kaptunk esélyt az egyenlítésre, annyi emberelőnyünk volt, annyi támadásunk volt, amit be sem fejeztünk legalább egy alibizéssel, hogy az döbbenetes. Ez nem cselgáncs, bírkózás, vagy kézilabda volt, ahol LETT VOLNA mit felhozni a mérközés befolyásolása miatt, itt tisztán elégtelen volt a mutatvány amit előadtak.
Tudod milyen az, amit mondasz? Mintha valakit éppen ki akarnának rúgni egy cégtől, mert elqr valamit, mire arra hivatkozna, hogy ezt nem tehetik meg vele, mert ő tizenkét évig kiváló eredményeket hozott máshol és mennyi érmet nyert. EZ kérem EGY VERESÉGNÉL NEM ÉRV.
Egyebekben csendben jelezném, hogy az első két meccsen nem is szidtam a csapatot, egyszerűen azért, mert látszott az a taktika, amit Kemény Dénes kitalált, szépen összeszoktatja a csapatot, megtanítja a védekezést, és akkor már csak támadni kell és simán nyerünk a későbbiekben. Erre beáldozott(!taktika volt!) két lényegtelen meccset, majd utána ezt elkezdték alkalmazni a fiúk, és gyönyörűen működött is, vagyis pont az volt látható, hogy Kemény tökéletes felkészítést csinált, teljesen jól vitte előre a csapatot, tökéletes formába hozta őket, de ez, amit tegnap ezek után műveltek, az gyalázat volt.
Érdekes, hogy a Keménynek szóló dícséretet nem olvasod ki. Vagy szerinted ő nem magyar? Szecska teljesítményét is kiemeltem, mert fantasztikusan védett, de akkor most tessék nekem még egy, azaz egyetlen, ha nem is szenzációsan, de kiválóan játszó, hajtó, akaró embert rajtuk kívül.
Nem tudom mit kell azon védeni, vagy magyarázni, hogy ha egy csapat pocsékul játszik.
Ez pocsék volt, elégtelen, és ezt az sem menti, hogy magyarok voltak, akik már három olimpián voltak.
Sőt, valójában ez csak súlyosbítja azt, amit műveltek.
Most képzeljed el azt a rémálmot, hogy vesztett volna a Mocsai féle csapat.
Hát a mennyekbe emelnénk őket akkor is, mert akkor azt lehetne mondani: ÍGY KÉREM, ÍGY LEHET veszíteni, sőt így kell. Mert veszíteni csak emelt fővel lehet. De így nem.
Én egyáltalán nem vártam aranyat, DE TISZTESSÉGES JÁTÉKOT IGEN. Ha úgy veszítünk, akkor az annyit tett volna, eddig tartott a sorozat, megöregedtünk, játszottunk még egy szépet hattyúdalnak és kezdünk egy új lapot. Az nagyon szép lett volna. Ez viszont nagyon randára sikeredett.
Engem egyébként sem a győzelem érdekel, hanem a tisztességes, becsületes helytállás, a tisztességes küzdelem, a győzni akarás, aminek itt a nyoma sem volt fellelhető.
Ilyen játékkal lehetne emelt fejjel vesztesként kiszállni a vízből, és így is szálltak ki az ellenünk küzdők:
De ennél, amit tegnap valami öregfiúk meccsnek néztek, annál már ez is korrektebb helytállás volt:
Ez gyalázatos volt, nincs mit szépíteni rajta, a legrosszabb pedig az, ha egy ilyen ocsmány játékra azt próbáljuk mentségként felhozni, hogy "de csináltunk korábban három olimpiát". Az kérem szép dolog, akkor mennybe is emeltük ezért a csapatot, de most az már nem hivatkozási alap.
Van valami, amiben anno hallottam, vagy olvastam valamit arról, hogy bár az élete nem különös, de kétségtelen, hogy ha elveszik, akkor azt lángok között fogja megtenni, vagy valami hasonló (ha valaki tudja, mire gondolok, írja meg plz).
Szóval, én azt vártam ettől a csapattól, hogy LÁNGOK KÖZÖTT HŐSKÉNT bukjanak el, mert az dicsőség lett volna és valójában megkoronázta volna a három aranyat. Akkor lettek volna heroikusak, ha erre képesek, arra, hogy hősként bukjanak el, nem pedig ágyban, párnák között. Valahogy így:
"Egy gondolat bánt engemet:
Ágyban, párnák közt halni meg!
Lassan hervadni el, mint a virág,
Amelyen titkos féreg foga rág;
Elfogyni lassan, mint a gyertyaszál,
Mely elhagyott, üres szobában áll.
Ne ily halált adj, istenem,
Ne ily halált adj énnekem!
Legyek fa, melyen villám fut keresztül,
Vagy melyet szélvész csavar ki tövestül;
Legyek kõszirt, mit a hegyrõl a völgybe
Eget-földet rázó mennydörgés dönt le... "
Pl. Szivós Márton nincs most könnyü helyzetben, apuka neves olimpiai bajnok, ő 4 éve még nem volt elég jó ahhoz, hogy bekerüljön a csapatba, most meg a csapat nem elég jó, hogy megnyerje.
Nem könnyü emberi helyzetek.
AT!
Ezek tipikus diktatórikus szólamok, szüklátókörü és erőszakos.
Csoda, hogy a libsibolsi retorikádat még nem vetted elő.
Ehhez gratulálok neked is.
"tartotta eddig is ezeket a trógereket a vízben,..."
"erre elfelejtik a hülyegyerekek a kapura lövést is."
"RANDA BANDA PFÚJ, HAZATAKARODNI.."
Szép volt..akár jelentkezhetnél az indexhez munkatársnak..vagy ez a hangnem a 3x olimpiai bajnokokról már oda is sötét???
sztem meg nem ugyanaz a csapat mint 4 éve.
kb a fele lecserélődött.
sok a fiatal tapasztalatlan.
csak néhány nagy öreg 3x
szóval az új csapat már a nagy öregek nélkül 4 év múlva már felépülhet és kész lehet a győzelemre, előtte persze egy kis eb-vb arany.
a 3 szori olimpiánál csak néhány ember váltás volt, most meg fél csapat más
szóval amúgy is stem túlzott elvárások voltak.
miért nem elég nekünk magyaroknak hogy zsinórban 3SZOR nyertünk olimpiát ???
mi ez a teljesítménymánia részedről ?
épphogy megengedhető h veszthessenek végre.