Re: Szép volt fiúk!
Előzmény: #539149Most képzeljed el azt a rémálmot, hogy vesztett volna a Mocsai féle csapat.
Hát a mennyekbe emelnénk őket akkor is, mert akkor azt lehetne mondani: ÍGY KÉREM, ÍGY LEHET veszíteni, sőt így kell. Mert veszíteni csak emelt fővel lehet. De így nem.
Én egyáltalán nem vártam aranyat, DE TISZTESSÉGES JÁTÉKOT IGEN. Ha úgy veszítünk, akkor az annyit tett volna, eddig tartott a sorozat, megöregedtünk, játszottunk még egy szépet hattyúdalnak és kezdünk egy új lapot. Az nagyon szép lett volna. Ez viszont nagyon randára sikeredett.
Engem egyébként sem a győzelem érdekel, hanem a tisztességes, becsületes helytállás, a tisztességes küzdelem, a győzni akarás, aminek itt a nyoma sem volt fellelhető.
Ilyen játékkal lehetne emelt fejjel vesztesként kiszállni a vízből, és így is szálltak ki az ellenünk küzdők:
De ennél, amit tegnap valami öregfiúk meccsnek néztek, annál már ez is korrektebb helytállás volt:
Ez gyalázatos volt, nincs mit szépíteni rajta, a legrosszabb pedig az, ha egy ilyen ocsmány játékra azt próbáljuk mentségként felhozni, hogy "de csináltunk korábban három olimpiát". Az kérem szép dolog, akkor mennybe is emeltük ezért a csapatot, de most az már nem hivatkozási alap.
Van valami, amiben anno hallottam, vagy olvastam valamit arról, hogy bár az élete nem különös, de kétségtelen, hogy ha elveszik, akkor azt lángok között fogja megtenni, vagy valami hasonló (ha valaki tudja, mire gondolok, írja meg plz).
Szóval, én azt vártam ettől a csapattól, hogy LÁNGOK KÖZÖTT HŐSKÉNT bukjanak el, mert az dicsőség lett volna és valójában megkoronázta volna a három aranyat. Akkor lettek volna heroikusak, ha erre képesek, arra, hogy hősként bukjanak el, nem pedig ágyban, párnák között. Valahogy így:
"Egy gondolat bánt engemet:
Ágyban, párnák közt halni meg!
Lassan hervadni el, mint a virág,
Amelyen titkos féreg foga rág;
Elfogyni lassan, mint a gyertyaszál,
Mely elhagyott, üres szobában áll.
Ne ily halált adj, istenem,
Ne ily halált adj énnekem!
Legyek fa, melyen villám fut keresztül,
Vagy melyet szélvész csavar ki tövestül;
Legyek kõszirt, mit a hegyrõl a völgybe
Eget-földet rázó mennydörgés dönt le... "