Bartos Möster: Jézusról és a papokról...
Lett volna valami szemreveló igen vallásos református menyecske a gyülekezetben mindjárt fogékonyabb lettél volna a hitélet irányában. :)
Mondjuk ezekben az egyházi szervezetekben tényleg sok visszás dolog lehet, mikor egy püspök megjelenik egy nagy Bmw-vel , miközben emberek nyomorognak stb.
marketing volt az egyik szakterületem a főiskolán....és igen...valóban vannak hasonlóságok a vallással...
rám nem hatnak különösebb módon ...nem a tévéből választom amit megveszek.
Igen...mindenki a saját belátása szerint...
( egyébként...itt szemben van velünk a katolikus iskola....még nem tettem le arról hogy egy pappal elbeszélgessek hogy mekkora szekta is a vallás...még nem terítettem ki a gondolataimat neki...de egyszer megteszem....nem érdekel hogy mit fog gondolni utána rólam)
Azt ugye tudod, hogy a templomok helye következetesen van kimérve, és a nagyobbak kifejezetten a Szent György vonalra tájoltak és az oltár van egy energetikai metszéspontra téve? A lassú mormolás, a primitív szöveg pont olyan, mint a tibeti kantálás, imamalom forgatás, mormogás, a tömjénnel együtt egy nagyon komoly nyugató, relaxáló hatása van.
Ezért egy vagyont fizetnek azok, akik ezt pszichiáternél, meg csapatépítésen, meg mindenféle egyéb drága helyen próbálják megszerezni, miközben bármikor megkaphatja ingyen :)
BTW: Nem az ilyenek szokták azt prédikálni, hogy kövessed a vallásukat valami rettentő primitív módón? Mármint, a reklámban, hogy ha ezt megveszed, akkor majd ez történik? :) Ja igen és nem ők ágállnak az egyházak ellen, hogy az primitív, de ha dudálsz, akkor felolszlik a dugó is előtted, vagy ha ezt a szert beszeded, akkor munka nélkül fogyni fogsz, avagy ha elvégzed a megfelelő szeánszokat, azaz végigjársz sok pénzért egy tanfolyamot, akkor majd jobban fogod érezni magad? :) Nem, ezekkel nincs gond, de az egyházak támogatásával igen...
nem hangoztattam hogy én nem hiszek ezekben az elvekben....csak leszűrtem magam számára a következtetést....előtte is nagyon utáltam az egyházat...a polgári szolgálatot amolyan "teszt" -nek csináltam....de amint látható nem lettem vallásosabb tőle :-))
a feladatomat mindig nagyon precízen elláttam egyébként, és szerettem is....orgonát javítottunk, toronyórát javítottam....tele volt a templomtorony denevérekkel...kiraktam az énekszámokat istentisztelet előtt....meghallgattam a sok öregasszony kínját-baját :-))))
levelet hortdam ki, amit a pap írt..stb....ha rendezvény volt akkor nekem kellett megteríteni...stb...egyszer valami pap találkozó volt a gyülekezetben....No, a pap szépen kihírdette vasárnap az istentisztelet végén hogy aki tud hozzon szendvicseket, meg süteményeket, üdítőt :-))
Aztán jöttek is a papok, meg feleségeik..stb....
minden öregasszony hozta a sok finomságot, én megterítettem.....
Annyi léhűtő semmirekellő embert még életemben nem láttam egy helyen.. :-))
akkora lakomát csaptak...az összes szendvicset, meg süteményt felzabálták :-))
ami megmaradt azt meg összecsomagolták, és hazavitték :-)) kész
kb. ezek miatt is még jobban megutáltam az egész szektát. de amikről beszélnek a templomban az is nagyban közrejátszott...egy besulykoló, nagyon primitív szöveg, dogma...tele beépített erkölcsös dolgokkal hogy azért hihető, követhető legyen....de egy borzasztó primitív dolognak tartom ezt az egészet...
( én véleményem...aki templomba jár, az mindenkinek a saját elhatározása)
azé megnéznélek amikor elkérik tőled a lelked (materialista módon épp haldokolsz) ... akkor is ez lenne -e a véleményed ...
Milyen jó is lesz, amikor a vallások hitét a reklámok, az ígéretek veszik át... NEM neked írom, csak ide tartozik: Nem véletlen, hogy a fogyasztói társadalom le akar számolni az egyházakkal, mert nem tűri a hitéleti konkurrenciát. AZ emberek a fogyasztásban higgyenek, meg a pénzügyi piramisban. Már persze, az olyan idióta helyeken, mint az USA+EU.
Az én fejemben zűrzavar van a kérdésben, ilyen félpogány, félateista, félvallásos hibrid vagyok. :)
Katolikusoknál van egyházadó amit felekezettől szednek be.
A vallási fanatikusok közül a legrosszabb az Istentagadók vallása :) Hitvitába nem megyek bele egy ekkora hívővel, ha neked ez a jó, hát legyen neked így jó :)
veled , meg unokatesód férjével akkor jól meg tudnánk érteni egymást :-)))
Én, ha a miniszterelnök helyében lennék egy árva fityinget nem adnék többet az egyházaknak...ha valaki annyira vallásos akkor adakozzon, vagy menjen el kapálni a pap kertjébe, meg javítani malterrel a templom falát...mindjárt nem lenne annyi vallásos ember...ha kötelező lenne adakozniuk, mert az egyház megkövetelné :D
De , hogyan engedtek téged templom közelbe polgári szolgálaton ha ekkora pogány vagy? Nem volt vmi alapos az előszűrés. :)
Én kértem magam polgári szolgálatra, és én kértem magam az egyházhoz :-))
a pap egyébként egész normális ember....csak nagy léhűttő .-))
az egész intézménnyel is óriási bajom van....
Tudom...de engem valójában ez nem érdekel..mert egyik se érdekel..nekem egyre megy...ellenkezőjéről meg nem tudtok meggyőzni, mert Nincsen isten...punktum :D
Mondtam már, hogy a vallásokat és a vallások istenképeit ne keverjed össze Isten fogalmával. Közük nincs egymáshoz.
"Tegyünk már ebben rendet, mert az nincs a fejekben..."
Valóban!
"Jelenleg a világon a Sátán uralkodik. Aki betegségeket, kínlódást, meg amit akartok, hoz a Földre."
Ez a beképzelt emberek mantrája, aki bűnbakot keres és erre számára nagyon megfelel a sátán képzete. Csakhogy van egy kis bibi. Tessék elolvasni az úgynevezett Bibliának az ószövetség részét. Mert ha elolvasod, akkor bizony meglepő dolgot fogsz látni. Mert bizony soha nem a Sátán hozza a betegségeket, kínlódást, meg amit akarsz a földre, hanem minden esetben kizárólagosan a zsidók bosszúálló istene, aki városokat töröl el a föld színéről, meg csapásokkal sújtja azokat, akiknek nem tetszik a pofája.
A sátánról mindössze pár cikkely szól, de azokat általában az apostolok prédikálják onnatól kezdve, amikortól az egyház számára már szükségessé vált a gonosz létrehozása a rettegés fenntartására, vagyis akkor, amikor elment Jézus tanításai irányából az uralkodás felé.
A sátán kedves felebarátom KÍSÉRT, KÍSÉRTÉSBE VISZ, de nem cselekszik. Csak nézzed meg még egyszer! Az ember az, aki a hibás cselekedeteket, a gonoszt, a pusztítást a sátánra fogja, mert ez megkönnyíti azt, hogy ne legyen lelkiismeret furdallása, hiszen ez olyan felszabadító érzés: Nem tehet arról, hogy kegyetlen, bűnöző, szadista, hiszen "csak megszállta a sátán". Bullshit. A Bibliában világosan meg van írva, hogy Isten az, ami VAN, tehát ennek az ellentéte nem a sátán(!), hanem a SEMMI. Azaz Isten ellentéte a megsemmisítés, a szeretet teljes hiánya. Minden ami efelett van, az azt szolgálja, hogy ne semmisülhessen meg senki. Vagyis Isten végtelen kegyelméből az ördög feladata az, hogy a bukott, a semmibe hulló bukott lelkeket is felfogja a megsemmisüléstől, mert Isten kegyelme akkora, hogy még ezeket a lelkeket sem engedi megsemmisülni.
Innentől ez teljességgel egyértelmű, ámde ha a bigott tanokat nézzük, akkor is egyértelmű, hogy a sátán NEM tud Isten ellenében bármit is tenni, Isten akarata nélkül bármit megtenni. Márpedig ez pontosan annyit tesz, hogy ha mégis ez a feladata, akkor az Isten akaratából történik, ennek megfelelően nem lehet ördöginek tartani.
"És pont az történt meg 2000 éve a kereszten, hogy aki akarja és elfogadja, kijöhet a Sátán uralma alól."
Nyilván nem történt meg, hiszen ott van a Bibliában expressis verbis, hogy Jézust nem pusztították el a Rómaiak. Immár közel 1700 éve ott van leírva, de senki sem hajlandó elolvasni és megérteni a világos bizonyítékot.
"És bemehet egy másik uralom alá, Jézus Krisztus uralma alá. Olyan, hogy uralom nélkül élek, olyan nincsen."
Dehogy nincsen. Pontosan ezt tanította Jézus. Csak a szeretet az, ami az üdvözüléshez vezet, de a szeretet lényege az, hogy nincs semmiféle elvárás. A szeretet egy olyan érzés, amely nem uralkodás, hanem feloldódás. Vagyis éppenhogy a Jézusban (==szeretetben) való hit maga az üdvözülés és a feltámadás.
Az uralom nélküli élet lehetőségének kizárása pont az RK egyház tanítása, amely Jézus tanítását eltorzította az RK egyház imádatára a kizárólagos közvetítési lehetőségének kialakításával.
"És ti egy olyan Istentől akartok segítséget meg beavatkozást, akit nem fogadtok el, mert szerintetek nincs is. Akkor miért avatkozzon bele az életetekbe?"
Isten nem avatkozik be, mert azzal elvenné a szabad választás lehetőségét. Ebből egyébként rögtön következik, hogy teljesen felesleges bármiért és bárminek az ellenkezőjéért őt okolni.
Azóta már csak Mammonnak, és Dionüszosznak hódolsz? :)
Katolikus vagyok, gyerekkoromban szüleim sokat vittek templomba, elsőáldozás, bérmálás, még mininstráns is voltam. Aztán egyszer mondtam nekik többet nem megyek olyan 14 körül lehettem. Néztek nagyokat, hogy a gyereknek elmentek otthonról vagy mi van. Aztán elfogadták a dolgot.
Azóta kb két kezemen én is meg tudnám számolni mikor betettem a lábam templomba esküvők , temetések kb.
Te unokatesóm férjével értenéd meg jól magad annyira ellene van a vallásnak, hogy még egy temetésen gyászmisére sem megy be a tempomba. Ilyeneket szokott mondani mormoljátok csak ezeket a fantázianeveket ha ez megnyugtat vagy jólesik. Nagy pogány kutya, szokott kapni a fejére az anyósától :) mert ők meg nagyon tartják a vallást , ilyen templom szolgálatot is vállalnak mindig legyen friss virág stb.
Persze, igazad van. De vannak alap erkölcsi normák. Ilyenek az emberölés tilalma (a történelemben békeidőben), én pl a halálbüntetést is absz ellenzem, mert ember nem dönthet emberélet elvétele felől – sztem. Ilyen a más tulajdonában állók elvételének tilalma. A gyengék, elesettek megsegítésének parancsa, kimondatlanul a közteherviselés elve, a gyerekek védelme, a kiszolgáltatott állatok védelme, stbstb. Nem lehet ezt pontosan definiálni pláne manapság, amikor az úm polgári erkölcs összeomlott és nem alakult ki még az új. Majd fog, de addig is az emberekben működik a jóérzés, ami persze nem egységes, de amiket említettem azokban erkölcsileg asszem igen.
Az emberek alapvetően a jóra törexenek, és ez erős fegyvertény. Láttam nyugdíjast aki a havi felét beteg gyerek gyógyítására adta, nem akarták elfogadni de erőltette, tuti h vmit éhezett abban a hónapban és az is h boldoggá tette ez az aszkézis. Szal az ember alapvetően jóra jár, és érzi is h mi az, gyakran a saját szocializációját túllépve is – sőt ebben van a plusz ereje jelentősége számára h túllép azon.
Amit Ricsi mond az „ellenpólus” (nem nevezem nevén, félek a manifesztumtól :-)) inkább a pénzesebb rétegekre jellemző, akik épp az alapoktól eltávolodva elvesztették a kontrollt és a természetes kapcsolatot, és soxor 1 közülük többet ural mint akár többszázezer „átlagpolgár”. Ezért ilyen ez a világ, a szavazás ált demokratikus de a hatalom a pénzelosztáshoz kapcsolódik és az meg nem :-) És semmisem szürke a természetben, max a kiszáradt föld, de mindig jön eső :-) Én is azt gondolom btw amit már többen is írtak h átmeneti kort élünk, a maya 2012 helyesen nem összeomlás hanem új időszámítás, szal vízválasztó ez az év, sok minden érik a mélyben, és izgalmas most élni asszem :-)
Nézd, nem azt írtam hogy tökéletes. Pusztán megjegyeztem, hogy jóval pontosabb leírást ad az egész világ keletkezéséről, mint mondjuk 200 évvel ezelőttig bármi.
A sötét anyag vs világos anyag kérdést meg éppen csak elismertük, hiszen a sötét anyag elfogadottsága éppen manapság válik nyilvánvalóvá. Ha szerinted az a normális, hogy sok száz milliárd EUR/USD-t költünk arra, hogy bebizonyítsuk, nem igaz az, ami a "könyvben" le van írva, majd ezek után az derül ki, hogy az a valóság, ami ott van, akkor a kérdés az, hogy "meddig akarjuk még bizonygatni azt, hogy a Biblia" hülyeség?
Nem véletlenül írtam a zsidók történetét sem, hiszen teljesen nyilvánvaló, hogy annak meg éppen a megtörténtét hülyeség vitatni, hiszen az mind megtörtént, vagyis abban pont semmi misztikum nincs - és pont ezért nincs helye a Bibliában, mert érdektelen.
Viszont kissé furcsállom, hogy amikor világosan láthatóvá válik az, hogy egy sokkal korábbi civilizáció erre már régen rájött és eljutott ezekig a gondolatokig, akkor azt a hit védelmezői pont a hit rombolásának látják :)
Néha az eszem elhagyom rajtad :)))
Elvittek katonának, neked nem volt kedved masírozni, így elmentél polgári szolgálatra. Beosztottak egy helyre, ahol csinálni kellett ezt+azt. Neked meg nem tetszett. Akkor tudnám, miért nem mentél vissza fegyveres szolgálatba. Jah, hogy az sem tetszett volna? Akkor mi tetszett volna? Heverészni egész nap, és semmit nem csinálni?
Te pont azért kerülhettél oda, mert a papnak nem volt kedve füvet nyírni. Ha minden pap füvet nyírt volna, neked maradt volna a fegyveres szolgálat, meg a futkosó, ha így gondolkoztál akkoriban.