Re: Csakhogy borzadjunk el az emberi gonoszságon.
BudFox Előzmény: #534978nem hangoztattam hogy én nem hiszek ezekben az elvekben....csak leszűrtem magam számára a következtetést....előtte is nagyon utáltam az egyházat...a polgári szolgálatot amolyan "teszt" -nek csináltam....de amint látható nem lettem vallásosabb tőle :-))
a feladatomat mindig nagyon precízen elláttam egyébként, és szerettem is....orgonát javítottunk, toronyórát javítottam....tele volt a templomtorony denevérekkel...kiraktam az énekszámokat istentisztelet előtt....meghallgattam a sok öregasszony kínját-baját :-))))
levelet hortdam ki, amit a pap írt..stb....ha rendezvény volt akkor nekem kellett megteríteni...stb...egyszer valami pap találkozó volt a gyülekezetben....No, a pap szépen kihírdette vasárnap az istentisztelet végén hogy aki tud hozzon szendvicseket, meg süteményeket, üdítőt :-))
Aztán jöttek is a papok, meg feleségeik..stb....
minden öregasszony hozta a sok finomságot, én megterítettem.....
Annyi léhűtő semmirekellő embert még életemben nem láttam egy helyen.. :-))
akkora lakomát csaptak...az összes szendvicset, meg süteményt felzabálták :-))
ami megmaradt azt meg összecsomagolták, és hazavitték :-)) kész
kb. ezek miatt is még jobban megutáltam az egész szektát. de amikről beszélnek a templomban az is nagyban közrejátszott...egy besulykoló, nagyon primitív szöveg, dogma...tele beépített erkölcsös dolgokkal hogy azért hihető, követhető legyen....de egy borzasztó primitív dolognak tartom ezt az egészet...
( én véleményem...aki templomba jár, az mindenkinek a saját elhatározása)