Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nemzetközi és magyar gazdaság magyar aktuálpolitika nélkül

Re: 124 cseh benzinkutat vásárolt a MOL

#528087 banyaiz Előzmény: #528084

Következtetni lehet, csak azt nem garantálja senki , hogy helyesek lesznek a következtetések. :)

Nálam egyelőre egy Lipót beutalóra befutó az öreg harcos. Bár még mindig tartom lehet ebből még jó sztori ha a külső körülmények lehetővé teszik majd, és nem feszítjük tovább a húrt.

Re: 124 cseh benzinkutat vásárolt a MOL

#528085 banyaiz Előzmény: #528081

CIA, MI6, FSZB stb legnagyobb erőt arra fordítja vhogy kifürkéssze Tolcsy milyen ötleteket forgat a fejében, hogy mielőbb lekoppinthassák olyan halódó országok mint USA, Anglia, vagy Oroszország. :)

Német pénzügyminiszter is azon töpreng nem rossz ez a német gazdaság, na de ezek a magyarok aztán megmutatták. :)

Bernanke is azon agyal naphosszat, ha nekünk egy olyan pénzügyminiszterünk lenne mint ez a Matolcsy ilyen ötletekkel ejhaj. :)

Ne misztifákáld azért a jóember dolgait vsz.

Re: 124 cseh benzinkutat vásárolt a MOL

#528084 Dr. ursi Előzmény: #528080

ezt már a befi alaponál is tudjuk hogy nem igaz:o))) ki is kötik mindig apró betűben

Re: 124 cseh benzinkutat vásárolt a MOL

#528083 Dr. ursi Előzmény: #528079

a horn kormány alatt adták el pl a teljes magyar növényi olajipart egy olasz maffiózónak, aki mindent megígért majd két hét múlva bezárta a bazárt.

ja és mindezért a "lehetőségért" fizetett írd és mond egy nagy büdös nulla helyett kapott még 200millió forintocskát.

és ez csak egy privije volt a nagybajszú nagykalapos már senkisememlékszik rá, de én igen, mocskos hazaáruló cukrosbácsinak.

Re: 124 cseh benzinkutat vásárolt a MOL

#528081 Előzmény: #528068

"Bár optimistább lennék ebből a szempontból ha nem úgy beszélnének, és néha cselekednének mint egy vudu varázsló aki beszívott. De ez biztos szakmai ártalom a szakterületükön. :)"

Akkor nézzed meg azt, ahogy az EU-s vezetők nyilatkoznak, ahogy elkezdett ámokfutni a román miniszterelnök és akkor most a franciák tobzódását a hülyeségben már nem is említeném. Mondhatni, a Csillagok Háborúja örökbecsű kérdését tenném fel neked: És akkor mi a véleményed azokról, akik egy beszívott vudu varázslót követnek?

Re: 124 cseh benzinkutat vásárolt a MOL

#528080 banyaiz Előzmény: #528069

Attól függ vsz mit tekintünk viszonylag normálisnak, és mit tekintünk egész jónak.

Jó Orbánéknak a rossz külső körülményekkel is küzdeni kell , nem is örököltek jó helyzetet ezt is figyelembe kell venni.

Azt nem értem pl 2002-ben miért buktak meg annyira nekik állt ott is a zászló Bokros csomag után vették át a kormányzást stb. Ott is már ezt a döglött ló alszik című mesét próbálták ráhúzni sokmindenre ahelyett normálisan kommunikáltak volna.

AT: "múltat nem lehet megváltoztatni" ez igaz, viszont múltbéli történésekből jövőbeni történések valószínűségére lehet következtetni. :)

Re: 124 cseh benzinkutat vásárolt a MOL

#528079 Előzmény: #528069

Helyesbítenék: Szerintem a Horn kormány is normális volt.

Re: 124 cseh benzinkutat vásárolt a MOL

#528077 Előzmény: #528017

"A másik nem tudom pontosan idézni de vmi liberálbolsevik szabad piacról beszélsz."

Így van. Azaz arról, ami nem szabad piac, hanem szabados piac. Semmi kifogásom az ellen a szabad piac ellen, ami most van kialakulóban van.

"Csak ezek a hosszú távú stratégiák ne változnának fél évente ahogy széljárás."

Egyetértek, ezért sem érdemes visszatapsolni azokat, akikről tudjuk, hogy az első dolguk ezeknek az eltapsolása lenne, hogy növekedjen a hitelezésből a GDP... ;)

"A Mol értékének változása a privatizációt követően, kontra annak az összegnek a sorsa ami a privatizáción befolyt. Melyik mekkora értéknövekedést, vesztést szenvedett el, netán párolgott el. Ez egy érdekes szempont szerintem."

Valóban el lehetne róla beszélgetni, de szerintem érdemesebb előrenézni, hiszen a multat nem lehet megváltoztatni.

Re: 124 cseh benzinkutat vásárolt a MOL

#528069 prospero Előzmény: #528060

"Ebben az országban minden kormány erre törekedett és törekszik is a jövőben, miazhogy. "

Csakhogy ebből a mögöttünk lévő 20 évből éppen azt látom, hogy 1 viszonylag normális kormánya volt az országnak, azt pedig Orbán vezette 1998-2002 között. Orbán mostani produkciója is egész jónak mondható eddig, ha a végeredményt nézzük és eltekintünk a kommunikációs hülyeségektől.

Re: 124 cseh benzinkutat vásárolt a MOL

#528068 banyaiz Előzmény: #528061

A világ változik egy dolog örök az elpusztíthatatlan mérhetetlen emberi butaság. Erre mindig lehet alapozni, szóval fő az optimizmus. :)

Meddő ez a vita. Az eredmények beszélnek, ha feltételezzük azt Viktoréknek lesz még 4 évük, amire azért van esélyük ha nem rontják el teljesen (erre is jók az esélyeik) mert az ellenzékük elég gyér. Szóval ha van még 4 évük akkor 8 év után meg kell nézni milyen állapotban van az ország.

Bár optimistább lennék ebből a szempontból ha nem úgy beszélnének, és néha cselekednének mint egy vudu varázsló aki beszívott. De ez biztos szakmai ártalom a szakterületükön. :)

Re: 124 cseh benzinkutat vásárolt a MOL

#528061 Előzmény: #527998

"majd emlékeztetlek amikor éppen vmi "zseniális" programra kell a lóvé , mert éppen jön vmi k. fontos választás amit célszerű lenne megnyerni , és bagóért elkotyavetyélik."

Mondjuk nézzük az elmúlt 20 évet. Ha jobban megnézzük, akkor ez aztán pont a Malévtől a Liszt Ferencig mindenre ráhúzható, amihez a liberálbolsevik kormányok hozzáfértek, mert pontosan ezt művelték. Ugyanakkor azt is érdemes megnézni, hogy rajtuk kívül csak a teljesen amatőr Antall féle kormánynak látszó káosz volt, ami eszetlenül privatizált. Mert ha jobban megnézed, akkor a Horn kormány esetében a privatizációs bevételek döntő többsége bizony az MNB-be került tartalék címén, vagyis egyszerűen csak egy szükségszerű vagyonátcsoportosítás történt, az első Orbán kormány idején meg pont folyamatosan leállították a privatizációt, ebben az időszakban pedig valójában egyáltalán nem volt.

A félelmed tehát nem alaptalan, sőt, nagyon is valós - de pont ebből következik az, hogy soha többé nem szabad visszaengedni az állami vagyont szabad prédának tartó bűnbandát a hatalom közelébe sem, ezzel szemben egy Horn-Orbán féle szocdem-konzervatív CENTRISTA tengely mentén ettől egyáltalán nem kell félni.

"De legyen neked igazad, csak az a 60 év nem ortodox dolog az meredek bár nem valószínű még annyit élnék de nem szeretnek a végén füveket és virágokat gyűjtögetni kaja címén, ha vmelyik "csodafegyver" besül :)"

Bár nyilván Magyarországra céloztál ezzel, ugyanakkor felhívom figyelmed arra, hogy jelen pillanatban ez éppen világszerte tendencia, csak mi megelőztük a világot ebben. Jelen pillanatban amit mi csinálunk az inkább iránymutatás (ami szokatlan), és mások a "követők", de akárhogy is nevezzük, az amiben te hiszel, az az egész világon csúfosan besült. Mondhatni, az adósságból GDP növekedés "csodafegyvere", az elmúlt 20 év liberálbolsevizmusa komplett besült, mondhatni, most már látható a víz feletti "megtakarításról" és "GDP"-ről, hogy az mi is valójában, ha a víz alá tekintünk...

http://www.istenrol.eoldal.hu/img/picture/2/iceberg2.jpg

Szóval, lassan hozzá kell szoknod a gondolathoz, hogy az volt maga az unorthodoxia, ahogy ti képzeltétek, hogy a világ működhet és ennek van vége. Egy dologban igazad van, lehet hogy nem csak 60 évre, hanem örökre, ugyanakkor az emberi hülyeséget ismerve, lehet, hogy mégiscsak visszabújnak ezek a sötétben bújkáló forradalmárok a mi életünkben a hatalom közelébe.

Ezért kell ettől félni és nem feledni, mert akkor nem fogunk megijedni.

Re: 124 cseh benzinkutat vásárolt a MOL

#528060 banyaiz Előzmény: #528053

"törekedett az állami vagyon megtartására, sőt gyarapítására "

Ebben az országban minden kormány erre törekedett és törekszik is a jövőben, miazhogy.

Csak vhogy nem jön össze, ki érti ezt? Jó szándék, akarat, stratégia minden megvan itt 20 éve, de nem akar sikerülni, ez rejtély. :)

Egyébként valóban a választás előtti időszak a nagy próba az ilyen "stratégiai" elképzeléseknél. Mert ott hirtelen nagy a szomjúság.

Re: 124 cseh benzinkutat vásárolt a MOL

#528053 prospero Előzmény: #528017

Annyit fűznék hozzá a fentiekhez, hogy a Fidesz 1998-2002 között is - emlékeim szerint - törekedett az állami vagyon megtartására, sőt gyarapítására - az ellenzéki kormányok pedig törekedtek a privatizációra.

Gyanítom, egy esetleges ellenzéki kormány mennyire örülne 2014-ben, ha ez az 500 milliárd még mindig ott figyelne az államkasszában, mint osztogatásra alkalmas pénz. Remélem a Fidesznek lesz annyi esze, hogyha úgy alakul, akkor ő költi ezt el, és nem hagyja azt az ellenzéki kormányokra, hogy azok növeljék a népszerűségüket belőle, mint 2002-ben.

Re: Növekedést jelez előre a magyar beszerzési manager index

#528027 Dr. ursi Előzmény: #528019

oké.

sajnos ezekkel csak annyira vagyok tisztában mint egy átlag proli.

Re: Növekedést jelez előre a magyar beszerzési manager index

#528019 prospero Előzmény: #527977

202 ezer forint fölött félszuperbruttó van, azaz 20%-kal adóznak. Csak szólok.

Re: 124 cseh benzinkutat vásárolt a MOL

#528017 banyaiz Előzmény: #528002

Meglehet így is közelíteni egy-két dologra azért felhívnám a figyelmed.

A Mol értékének változása a privatizációt követően, kontra annak az összegnek a sorsa ami a privatizáción befolyt. Melyik mekkora értéknövekedést, vesztést szenvedett el, netán párolgott el. Ez egy érdekes szempont szerintem.

A másik nem tudom pontosan idézni de vmi liberálbolsevik szabad piacról beszélsz. Na most ezt a Mol esetében vizsgálva a Mol ennek a liberálbolsevik szabad piacnak ahogy nevezed köszönheti az értékét, hiszen ha ilyen nem lenne nem lenne olaja amit eladjon, nem terjeszkedhetne stb stb.

Abban egyetértek, hogy az nem árt ha az állam egy ilyen meghatározó cégben rendelkezik részesedéssel. Csak ezek a hosszú távú stratégiák ne változnának fél évente ahogy széljárás.

Re: 124 cseh benzinkutat vásárolt a MOL

#528003 banyaiz Előzmény: #527996

Mondjuk egyelőre megtartották az mnyp-k magyar részvényállományát is. Ez az időtartam, hogy több mint egy évig bírták tartani már felülírta a várakozásaimat. Azt gondoltam mostanra már a fenekére csapnak, hogy nyoma sem marad.

Pedig volt néhány költségvetési korrekcióra szükség ez idő alatt.

Re: 124 cseh benzinkutat vásárolt a MOL

#528002 Előzmény: #527992

Ezért nem mindegy az, hogy van-e stratégia az állami részesedés mögött, avagy nincs. Példának okáért általában el szokott az felejtődni, hogy a MOL nem egy szocialista csökevény, az az ÁFOR volt.

Nem emlékszem pontosan a privatizációs történetére, de szerintem ma már megítélhetetlen, hogy mi lett volna akkor, ha semmit sem privatizálunk belőle, avagy ha 51% a kezünkben marad. Az bizonyos, hogy MOST már mindenképpen vissza kellett venni ezt a részesedést és ezt meg is kell tartani.

Ugyanakkor a levezetésed mégis jó példája annak, hogy mivel jár az az ideológia, hogy "az állam rossz tulajdonos" és mindentől meg kell szabadulni, és mivel jár az, amikor "az állam népszerűségi okokból" avatkozik bele cégek működésébe úgy, hogy nem teljesen egyértelmű a szándék.

Vagyis, ha jobban megnézed, most nagyot fordult a világ, hiszen jelenleg a MOL irányításába nem szól bele az állam, a legkevésbé sem szól bele az üzemanyagárakba, egyéb üzletmenetbe, ugyanakkor mindenhol mögé nyúl a cégnek, ahol csak kell, AHOGY EZT EGY NORMÁLIS TULAJDONOSNAK TENNIE KELL. Ebben a kontextusban már nem kérdéses a megtartás, vagy eladás, egyszerűen meg kell tartani, mert felismerődött az, hogy a liberálbolsevik szabad piac elmélet nem működik és csak annak van lehetősége bármire is a piacon, aki mögött tényleges gazdasági potenciál is van, még ha az olyan picinyke is, mint egy MOL+OTP páros - és az is bebizonyosodott, hogy ez a kérdéskör nem az állami tulajdonlásról szól alapvetően, hanem arról, hogy ezek a cégek ITT maradjanak. Egyszerűen ehhez KELL az állami tulajdonlás.

És én most látom ezt a koncepciót, és én ezzel egyet is tudok érteni. Hogy aztán öt év múlva mi lesz, az majd kiderül. Ugyanakkor én nagyon szívesen látnám azon posztereket, hogy "Magyarország növekedik" és amelyen a MOL tanker kerekei a Schönbrunn kertjét tapossák az omv beolvasztása után.