Regisztráció Elfelejtett jelszó

Politika totyik

Re: nincs cím

#517853 Ibiza Előzmény: #517848

anno írtam lehet nem egy ember Netmester, esténként ír..lehet valami koleszos ügyeletes csapat..elég eltérő IQ-val..

régen jól érvelt..retorikából közepes volt de igyekezett.. ez most núdli volt..max kettő alá....csányi miatt buktam egy jó lakás árát..nehéz lenne példaképnek rakni elém..nem nagyon rejtettem véka alá a véleményem.. meg amúgy sincsenek példaképeim..olyanok vannak akiket becsülök..de a saját utamat járom..nekem a pénz az segédeszköz..a szabadsághoz.. az életet szeretem...

mammont imádják csak a kilincsarcúak.

remélem összekapja magát.. miért kellene egyetértenünk..attól még pallérozhatjuk elménk..

#517844 Ibiza Előzmény: #517810

te teljesen leépültél agyilag...keversz kavarsz..kitalálsz valamit,hogy vitatkozhass..

keress egy nőt..vagy pasit amire be vagy álítva.. vagy igyál...szívj..tönkre fogsz menni..az elmaradt vacsid az utolsó csepp lehetett neked..

nincs mivel vitáznom mert amiket írsz..azt nem én írtam...vagy gyerekeskedés..

#517810 Netmaster Előzmény: #517274

Ha a sztereotípiáid szajkózásán sikerül túljutni, felhívom a figyelmed, hogy nem kenyerem a gazdasági liberalizmus. Írtam már párszor, de biztosan el voltál foglalva zsidózással, komcsizással.

Igen, engem is baromira érdekelnek azok, akik napi 25 órát képesek dolgozni, minden elismerésem nekik, természetesen ők teljesen megérdemlik a 3x-os fizut, majd mutass be néhány ilyen embernek. :) De persze nyugodtan istenítsd Csányit, legyen csak ő a példaképed, szolgáld a pénzt reggel, délben, este.

Ne ismételd a baromságokat, még külön fogalom is van a "minimális" megélhetési költségekre, létminimumnak hívják. Ezen felül elverni bármennyit el lehet, gratulálok az észrevételhez.

Valóban, ott vannak a fogyasztási adók, amik azonban szintén minimális differenciálást tartalmaznak. Bár Viktor most kitalálta a többkulcsos áfát, ennyi erővel a jövedelemadó is lehetne többkulcsos. Vagyonadó tényleg jó.

#517274 Ibiza Előzmény: #517197

elfelejted ujracsomagolt barátaid anno egykulcsos adóval kampányoltak...

igen mint nálad is látszik az emberek egy része irigy..ezért sírják vissza a komi rendszert ahol nem látszottak nagy különbségek az emberek között...beléjük verték a gazdag az lop el kell venni tőle.A mai gazdagok nagyobb része kitalált valamit keményen dolgozott kockáztatott és nyert, a nyerő szisztémára kialakított (talán ösztönösen) egy működő üzleti modellt.

Azért van különbség kőbunkó tolvaj komcsik és csányi vagyona között.

sztem érted vagy legalább is érteni kellene amit Kawa ír..ezt mondja 2x annyi munka után szerzett 2xes jövedelem után ne kelljen máá 3x annyit adózni..Ő nem a kocsmába megy munka után hanem lenyom még egy műszakot..hatékonyan dolgozik a társadalom magasabb bérrel ismeri el a munkáját a tudását.

butaság " a megélhetési költségekkel számolni"(erre lenne az adómentes rész,de nálunk visszaéltek vele) egy vagyonos embernek magasabbak a költségei a maserati szervízdíja, a villanyszámlája az úszómedencének és szaunának, az adriai kikötő díja,a gyerek angliai iskolája, ...stb stb

A gazdagok magasabb fogyasztását a fogyasztási adók adóztatják..(áfa) a szerzett vagyonelemeket a vagyonadók (súlyadó,ingatlanadó...) ha ki lehet bújni alóla akkor rossz az adórendszer..

#517197 Netmaster Előzmény: #517183

Mire fel a felháborodás? Azt írtam, hogy az általad hangoztatott "arányos" adózás egyáltalán nem arányos, mert nem a megélhetési költségekkel számol. Ilyen alapon el is felejthetnénk a bruttó fizetést mint olyat, mindenki munkája annyit ér, amennyit kézhez kap érte, függetlenül attól, mi szerepel a bérlapján. Tessék, máris bármilyen adórendszer arányos amit az okosok odafent kitalálnak. Ez is van annyira igazságos, mint a bérek "piaci alapú" megoszlása.

Bár a sokszoros bérek indoklásával adós maradtál, remélem, ha Csányi papával találkozol az életben, csendes áhítattal fogod hallgatni, ahogy elmeséli, hogyan kaparta össze a milliárdjait "kemény munkával". Nem kétlem, hogy sokat dolgozott, de kellett ott más is: a közösség vagyonának, munkájának elprivatizálása (jé, ez egész hasonló a globalizációhoz). Gürizz csak, és legyél büszke a sikeres példaképekre. Mindenki más komcsi, fúj!

Döbbenet

#517191 katika64

A tanárok is hülyék ? Van diplomájuk ha jól tudom!! Nem az a baj, hogy hogy ki mennyit adózik ,ha nem mennyiből? Cseszheti mindenki a befizetett adóját, ha beteg lesz és nem megy maszekhoz ott pusztul el . Lásd Norbi Réka . Nyugdíj Kínában nincs . Nálunk nem fogod meg érni . 70 év lesz.

#517183 KawaBazsy Előzmény: #517177

Megfeledkezek?? Miért tenném? Tudok számolni. Na és?? Akkor őt kell büntetni azzal, h többet erőlködik?

Nem tudsz meggyőzni, ez meddő vita, nem is folytatom, csak elmondtam a véleményem. Kritikát meg max. olyantól fogadok el, aki legalább annyit adózik, mint én, vagy többet. Aki kevesebbet, annak nyilván tetszene, h helyette többet adózzanak.. Érdekes, h mondjuk egy közös költség esetén - ami ugyanez a rendszer kicsiben, tehát a köz összeadja a közösen elköltendő költségeket - fel sem merül a jövedelemtől függő összeg, mindenki egyenlő részt ad be.

Van olyan, aki többet dolgozik, mint a másik, meg van olyan is, akinek többet ér a munkája, mert többet fizetnek érte. Ez a világ ilyen, hiába akart Marx, meg a többi komi mindenkit középre húzni. Ez a középtől lefelé nyilván mindenkinek tetszik, felfelé meg senkinek.

#517177 Netmaster Előzmény: #516862

Arról kegyesen megfeledkezel, hogy aki négyszer többet keres, annak a kiadásai nem négyszereződnek meg, így nem egyszerűen négyszer annyi, hanem nagyságrendekkel több marad a zsebében a havi kötelezők után.

Másrészt meg leszel szíves megindokolni nekem egy ilyen négyszerzes szorzót. Az illető négyszer annyit dolgozik mint a másik? Négyszer annyit tanult? Négyszer hatékonyabb? Négyszer olyan hasznos a munkája, mint a másiké? Ezek szerint tele vagyunk aranyat érő közgazdászokkal, bankárokkal...

#517061 prospero Előzmény: #516627

Nem akarlak elkeseríteni, de az 50%-os béremelésről halottál, amikor a gazdaság teljesítménye 5%-os volt?? A dupla családi pótlékról halottál? A 13.havi nyugdíjról halottál? Ezek mind a kisember zsebében landoltak, csak sajnos nem volt mögötte fedezet csak államadósság. Ami azt jelenti, hogy a jövő generációira terhelted a **** jól létedet. Csak "sajnos" közbe szólt a válság, és most szerencsére azoknak kell ezt visszafizetni, akik generálták és a haszonélvezők voltak, nem a gyerekeinknek meg az unokáinknak. És ez így igazságos, ha már egy jobb országot akarunk.

#516922 KawaBazsy Előzmény: #516892

Nincs még gyerekem.. ez is tudatos döntés, először egzisztenciát építek. Most már lehetne, partner kérdése.

#516910 sbbacsi Előzmény: #516855

Egyébként meg arra próbáltam neked rávilágítani - de láthatóan nem sikerült felfogni - hogy akárkik is okoztak elmúltnyócévben akármit. Kurvára nem számít, ha a mostaniak is ugyanazt a színvonalat, vagy még azt sem hozzák.

Totálisan irreleváns.

Ha van némi logikád akkor belátod. Nem Sváci életszjnvonalat vártam Viktoréktól, de legalább azt, hogy ugyanazokban a kérdésekben ne szarabbul döntsenek, mint az MSZP, azt igen.

És ehhez tökéletesen mindegy ki-ki után jött. Adott a szarkupac, amit lehetett volna szépen csökkenteni vagy lehetett növelni. Utóbbit sikerült választani a 8 éven át uralkodásra... bocs, kormányzásra kész fityesznek.

#516906 sbbacsi Előzmény: #516855

Akkor is láttam, hogy eltapsolnak mindent, most is látom. Egyetlen különbség, hogy akkor amatörizmust láttam 1-2 helyen, most viszont profi kussbavágást és elterelést, pofábahazudást, ha valami nyilvánosságot kap.

A többit nem tudom értelmezni, nyilván azért nem olvastál itt, mert még nem írtam ide, sőt talán az oldal sem létezett. :)

Amikor beütött őszöd akkor mi volt? Engem nem nagyon lepett meg, hogy hazudtak.

Most nincs őszöd... és te elhiszed, hogy minden jó. Hogy nem ugyanaz megy...

Nézzük már meg kinél intelligensebb a mosópor is. ;)

#516892 Ibiza Előzmény: #516862

nyílván úgy értettem a líneálisnál nagyobb mértékben..de szerencsésebb országokban ez a 100-120ezres bér még adómentes..

ha 22-25évesen lett volna 2-3 gyereked (nem tudom volt e) akkor azért ez bekorlátozza az életed és minimálisra csökkenti a kockázatvállalást..

én a 60-as években születtem..és kapartam magam előre..a mai napig tanulok..mondjuk nem iskolában..amiben dolgozom ott az alkalmazott tudás a lényeg nem a papírok..

#516862 KawaBazsy Előzmény: #516849

"jobb képességűek a szerencsésebbek nagyobb részt vállalnak a társadalom költségeiből.."

Ez így van most is, hiszen ha vki 100 ezer bruttót keres, akkor az 16 ezret szja-zik, aki meg 400 ezret, az 64 ezret. Négyszer annyi kereset után négyszer annyi adó!!

A hetvenes évek elején születtem. Nem ítélkezem senki felett, de pl apám is otthagyott minket, élte a világát, nem tanult semmit a középiskola után, most meg nyuggerként csak panaszkodásra telik. Én folyamatosan tanulok, képzem magam, az angolt 0-ról tanultam felnőtt fejjel, most jön majd a német, meg a második diploma, én is a komcsi rendszerben kezdtem, nem fogadom el, h csak ülni lehet, meg bégetni, h szar a helyzet. De EZZEL EGYÜTT is többet adózóm, ha többet keresek, csak nem vagyok hajlandó MÉG sokkal többet, büntetve, h hajtok.

A többi meg igaz, de ebből a szempontból irreleváns, semmi köze ehhez a konkrét dologhoz, h nálunk alacsonyabb a bérszínvonal.

#516855 Ibiza Előzmény: #516840

gyurcsóti még utolsó idejében is fideszezett..

nagy őszinteségeket bevallásokat vártok fidesztől..de a 8év alatt ilyen nem sokat olvastam tőletek..nem nagyon voltatok felháborodva öszödi beszéd után sem..

hazudtak neked éjjel meg nappal..nem csináltak semmit..a lopás meg ment napi 24órában..tetves komiknak ki kell szívni a vérét..

jön neked az árzabáló meg az intelligens mosópor..ez kell.

#516849 Ibiza Előzmény: #516828

én is preferálom az egykulcsos adót..d alapból az a logikája a többkulcsosnak..a jobb képességűek a szerencsésebbek nagyobb részt vállalnak a társadalom költségeiből..

anno nekem volt 3 állásom..ők a munka után a kocsmába mentek zsilipelni..a kolégáimnál 3x többet dolgoztam 2x anynit kerestem és 3x annyit adóztam..

azért ne itélkezz mások felett..aki 1980után született azoknál elfogadom ők a saját életük kovácsai..de akik a rendszerváltáskor voltak 30-50 évesek ők azért beszorultak egy helyzetbe..és erre rátett a válság..ők nem egy nyugati piaci vagy társadalmi modellben szocializálódtak..a magyar életforma szerint alakították életüket..ez alapján vállaltak terheket..1év alatt változott a világ ők nem dobhattak el mindent..

az árak piaciak lettek a bérek elmaradtak ettől..ha azt veszem euban u.azért a munkáért mennyi bért kapnak..

az alacsony bér és magas árak megfojtják a gazdaságot..és ami a rosszabb elfárasztja befásítja az embereket..öli a kreativitást és alkotói energiákat.