Regisztráció Elfelejtett jelszó

Samsung

Re: nincs cím

#508973 Előzmény: #508969

"Szülők azért nem törődnek a gyerekkel annyit, mert már pihenni akarnak és ők is tvznek, interneteznek, olvasnak."

Szerintem meg leginkább meg akarnak élni és ehhez az kell, hogy megmaradjon az állásuk.

"Egyfolytában sarkítás van, nagy sátán világ ez sokak számára."

Ezt sem írtam. Én azt írtam, hogy nem az a normális cég, amit te annak hiszel, illetve el sem tudod képzelni, hogy vannak még normális cégek. Pedig vannak :)

"Egyébként már okos telefon is lehet távirányító, tehát tök jó kis eszköz :) Samsung is LG csinált saját appot rá."

Na ne mondd, ezt 15 éve az összes hülye Handheld PC tudta, aztán mégis kimentek a divatból, mert a távirányítót azért csak azért találták ki, mert az arra való :) Az univerzális távirányító szerep, mint előny? Na ez új, ezt is felírom a többi haszontalanság közé, ezt még nem hallottam érvként, hogy minek vegyen valaki okostelefont :)

#508969 Kissherceg Előzmény: #508963

Valóban a munka is vesz el, de a tv jóval károsabb, mivel a gyerek elé van ültetve... Szülők azért nem törődnek a gyerekkel annyit, mert már pihenni akarnak és ők is tvznek, interneteznek, olvasnak. A kölykök pedig számítógépeznek. Nem mindenhol a munkahely a fő ok, sőt többségben nem. Ahol gond van a pénzzel, ott úgyis másodállás van...

Én nem írtam, hogy este küldenek emailt a cégek, mert főnököm már fél5 kor nem dolgozik, nem hogy este... Azt írtam, hogy lehetőség, illetve mobilitás miatt adnak ilyen eszközt. Egyfolytában sarkítás van, nagy sátán világ ez sokak számára.

Egyébként már okos telefon is lehet távirányító, tehát tök jó kis eszköz :) Samsung is LG csinált saját appot rá.

#508967 Előzmény: #508966

Az angolok közel fele ki akar vándorolni, a spanyol fiatalok 51%(!) munkanélküli, nálunk meg időnként kivándorol valaki. Mi ebben a hír azon kívül, hogy magamutogatnak?

#508965 Előzmény: #508962

Erre azt tudom mondani, hogy nem ismered a "normális" cégeket. Mint említettem, korábban voltak kihangosítók, de betiltották a használatukat, éppen azért, mert a kihangosító is balesetveszélyes, és akkor most nem az e-mailezésről, SMS-ről, hanem beszédről beszélünk. Semmiféle költségmegtakarításról nincs szó, egyszerűen Security Risk, amit nem engedhetnek meg maguknak.

Normális cég így működik.

#508963 Előzmény: #508959

Na és miért szánnak rájuk kevesebb időt?

Azért, mert nincs munkaidő és munkaidő után is a munkával kell foglalkozni, az e-maileket kell nézni és ezért nincs olyan, hogy a "gyerekekkel töltött idő". Ezzel szemben, amig nem volt elhülyítőfon, de még csak mobiltelefon sem (érdemes visszagondolni arra, akit az ifjú titánok kiröhögtek, hogy nem akar mobilt tartani - magyarul, hogy szeretné, ha MUNKAIDEJE ÉS SZABADIDEJE legyen), akkor a szülők hazamentek és ráértek a gyerekkel, gyerekekkel foglalkozni.

Mint írtam, ez trendszerű, és minden ebbe illeszkedik.

Talán nem véletlen, hogy ahogy már többször leírtam, tőlünk nyugatra zaklatásnak tartják azt, amit te éltetsz, és már tiltják le sorban a nagy cégek azt, hogy e-mailt küldjenek a céges telefonra a munkaidőn kívül, mert ezt a fogalmat ott még értik - és csak itt a gyarmatokon lehet ezt úgy beadni, hogy ez fejlődés, és hogy ez milyen f*sza dolog.

#508962 Kissherceg Előzmény: #508960

Erre azt tudom írni, hogy költségmegtakarítási okai vannak, azért nincs kihangosító... Ne viccelj már komolyan, hogy egy kihangosító nélküli autó etikailag magasztalandó... Inkább itt lehet magyarázat a költségtakarékosság, mert ha emberünk telozni akar, úgyis fog..

#508960 Előzmény: #508953

Nekem 1 perces szinkronizációm van, amikor be vagyok kapcsolva.

Akkor ebből most mi következik? Az, hogy te vagy lemaradva piszkosul hozzám képest?

Vállalati kocsikból pedig a normálisabb cégek - mint már többször említettem - kifejezetten kitiltották a kihangosítót is, mert úgy vannak ezzel, hogy vezetés közben ne a habitusodon múljon, hogy az útra figyelsz, vagy egy e-mailre. De persze vannak mások szerint normális cégek, akiket nem érdekel, hogy összetöri-e magát a kolléga, vagy sem, hiszen pótolható, az autora meg úgyis van Casco.

#508959 Kissherceg Előzmény: #508957

Én nem látom az összefüggést ebben... Az elhülyülés inkább attól van, hogy a gyerekekre kevesebb időt szánnak és könnyítik,liberalizálják az oktatást, de ez nagyon OFF.

#508957 Előzmény: #508949

A trendet írtam le, amibe az elhülyítőfon pontosan beleillik.

Egyebekben nem idegenkedem ezektől az elhülyítőtelefonoktól, csak röhögök rajtuk, mindig azt nézem, hogy csupa olyan dolgokat mutogatnak rajta, hogy "ezt is tudja", amire semmi szükségem sincs, és semmi hasznát nem látom, egy notebook mellől nézve meg élből kiröhögöm.

Amit itt felsoroltatok, abból például nekem semmi sem hiányzik, mert semmi szükségem sincs rájuk. Arról meg, hogy okostelóval nőnek fel a gyerekek, elég megnézni az érettségi vizsgával kapcsolatos vitát, hogy vajon 20%, vagy 25% már elég legyen az elégségeshez. Nomeg, elég megnézni a viselkedésmintákat, vagy egyebeket, amiknek nyilván semmi köze nincs az elhülyítőtelefonokhoz. Ez az úgynevezett nagy technikai fejlődés pont azon mérhető le, ahogy hülyülnek el a generációk.

De ezt tényleg nem érdemes tovább ragozni, szerinted ezek jó dolgok, szerintem meg rossz irányba visznek, mert azon kívül, hogy kihasználhatóbbá és függővé teszik az embereket, valójában semmiféle tényleges pozitívumot nem nyújtanak.

#508953 Kissherceg Előzmény: #508946

makrokkal dolgozunk, legyél már szerényebb... :)

Telefonokhoz mindenki kap autós kihangosítót, tartót stb... Illetve vállalati kocsikban beépített kihangosító van. Minden az ember habitusán múlik... Engem nem zavar, hogy 15 perces email szinkronizációm van, de az idősebb kollégákat sem.

#508949 Kissherceg Előzmény: #508942

tőzsdézem, ne higyj már ennyire naívnak... Tudom, hogy a profitról szól az élet :) Mindenben keresni kell a jót, Én pl nem dolgozom napi 8órát és ennek tudok örülni... Látszik is, hogy mennyit fórumozom, de mások szintén.

Valaki nem ebbe a világba nőtt fel, annak biztos, hogy idegenkedik. Azonban a mostani általános iskolások, már okos teloval a kezükben nőnek fel, pedig még nincsennek is 10 évesek.

Minden eszköz métely. TV is az... Azonban szerintem ritka nagy marhaság így felfogni, a rengeteg eszköznek ki kell használni az előnyeit. Én például elején nem vettem okos telokat, mert vártam,hogy a technika kiforrja magát. Most már igen korrekt csomagot kap az ember egy eszközben.

Én péládul találkoztam ismerősömmel a foursquare app miatt, mert kiderült, hogy éppen ott volt, ahova mentem. Hülyeség ez az elidegenülés is, ember habitusának kérdése az egész. Ha nem akarsz találkozni ismerősökkel, az nem az okos telefon vagy Facebook miatt van...

Céges melot teljes értékűen nem lehet elvégezni, azonban lehet gyorsítani folyamatokon... sokat.

#508946 Előzmény: #508938

"a RIM a felhasználói élmény hiánya miatt bukott"

Egy dolgozó ne vibrátort nézzen egy rezgőtelefonban, hanem munkaeszözt. Egy munkaeszköz pedig legyen praktikus, teljes értékű, ne pedig élményt nyújtó. Elég megnézni egy vállalatirányítási rendszert, hát aki ott élményt keres, az hülye. Nem arról szól egyik sem.

"A jobb cégeknél, amikor notebook is jár, azt i azért kapja az alkalmazott, hogy otthonról is dolgozhasson."

Egyrészt azért kapja a notebookot valaki, mert kisebb helyet foglal, mint egy asztali gép, és ezért kisebb irodára van szükség. Ezen kívül azért kapja, hogy otthonról IS tudjon dolgozni, tehát ne kelljen bemennie az irodába, ehhez viszont teljes értékű munkaeszközre van szükség. Nem arról van szó tehát, hogy munkaidőn kívül dolgozhasson, vagy elérhető legyen, hanem arról, hogy a munkaidejében ne kelljen azért bemennie, mert dolgozik. Tipikusan ilyenné vált a Telenor új irodája, ahol már személyes asztalokat sem terveztek, mondván, ha valaki nagyon be akar menni, az üljön oda, ahol éppen hely van. Totális személytelenség.

"Az miben jobb, mint egy okos telefon?"

Hogyhogy miben jobb? Az egyik használható és teljes értékű eszköz, a másikat meg lehet mutogatni, és egyebekben semmire sem lehet használni. Akinek notebookra van szüskége, annak semmire sem jó egy okostelefon, főleg azért, mert ha a notebookot benyomja, akkor több lehetősége lesz, mint egy okostelefon esetében.

"A telefon jóval rugalmasabb.... Dugóban netezés vagy új útvonal keresés továbbra is fain dolog. Dugóban állsz és nem vezetsz"

Erre való a navigáció az autoban.

Elvégre, akkor kell, amikor autozol, akkor annak az autoban van a helye és nem a telefonban. Nincs olyan, hogy dugóban állsz és nem vezetsz akkor telefonszálsz, igen régóta tilos általában a dugóban való telefonálás is Magyarországon, de mint írtam, jobb multiknál a teljes kommunikáció tiltva van, nem véletlenül.

"Nekem simán megnyílik az excel file desire telon, word, pdf minden."

Persze, mert nincsenek benne sem sok fülecske, sem komplex függvények, sem külső hivatkozások, ahogy az egy olyan cégnél van, amely tényleg dolgozik is ezekkel az állományokkal.

#508942 Előzmény: #508932

"Persze, hogy fizetik a standby-t, írtam is, hogy support esetén van ez."

Standby esetén persze, hogy elérhetőnek kell lenni, de akkor arra ott a telefon.

"Te nem érted, már nem 8 órát kell dolgozni, hanem a feladatokat kell elvégezni.... Változott a világ és a munkavégzés is, biztos van aki rosszul járt vele"

Hát hogyne tudnám. 1990-től kezdve ezzel hülyítik az embereket, és szép lassan el is érték azt, hogy elfelejtsék azt, hogy nyolc óra munka, nyolc óra pihenés, nyolc óra szórakozás, azt, hogy a "munkaidő" valamikor elkezdődik és valamikor vége van, hanem ehelyett jött a "kötetlenség", ami a "kötetlenül kihasználhatóságot" jelenti. Milyen jó is így a cégeknek, hogy megszűnt a túlóra, hiszen "feladatot kell elvégezni", amit akár ötkor is oda lehet vágni, hiszen nincs munkaidő, milyen jó is az, hogy szabadon lehet kizsákmányolni, mert ezt még boldogszágnak isz élik meg azok, akikkel ezt művelik. Ebből a szempontból az az 1%, akinek ez még előnyös, az csak az az ifjak kivétele a szabály alól, akik MOST MÉG azt hiszik, hogy nekik ez milyen jó. Aztán majd rájönnek, hogy nem is annyira, de addigra ez már senkit sem fog érdekelni.

"de Én nem."

Nem szeretném neked Yoda mester bölcs szavait felidézni, amit az ifjú Anakinnak mondott, miután megkérdezte, hogy "Félsz", de nekem erről ez jut az eszembe.

"Egyébként egy vállalkozó sokkal többet dolgozik általában, mint egy alkalmazott. Tehát..."

Tehát?

"Azt pedig, hogy alkalmazottakra se legyen szükség az egy trend, amit évek óta tudunk."

Aminek a része az, amit te most éltetsz. Nem annyira köztudott egyébként, de ugye azzal is tisztában vagy, hogy az LCD monitorok miért terjedtek el az irodákban? Nem, nem azért. Azért, mert mindössze pár LCD monitor négyzetméterben mérve kisebb munkaterületet igényel, tehát már egy húsz-harminc fős cég esetében is komoly költségmegtakarítást jelent az, hogy kisebb irodát kell bérelni. Ehhez jön addicionálisan az, hogy már nem lehet a "szemromlásra" hivatkozni, meg az óránkénti szünetre, ami elő volt írva CRT-nél (vajon mennyien ismerik ezeket a szabályokat?), pedig az LCD ugyanúgy nem tesz jót a szemnek.

Ha te bármi mögött jobbító, vagy előrébb vivő szándékot látsz, akkor teljes tévúton jársz, minden mögött a profit növelése és a dolgozók jobb kihasználhatósága áll. Hiszen, a kisebb iroda azért hangulatában is rosszabb, de ugye egészen más az egész optikája, ha azzal lehet ezt eladni, hogy ezt a dolgozók érdekében teszik.

Na pont így adják el az okostelefont, mint a mételyt, hogy szokjanak rá az emberek. Csak olvassad el a hozzászólásokat, az emberek lassan már annyira a rabjai lesznek, hogy anélkül el sem tudják képzelni az életüket, pedig valójában semmi olyan nem jelenik meg rajtuk, amire igazi szükségük lenne. Sőt mi több, azzal, hogy rábízzák magukat, már nem is tanulnak, nem lesznek ügyesek, nem a saját kútfőt erősítik, hanem azt hiszik, hogy elég ha (meg)vezetik őket. Mert itt nem arról van szó, hogy aki lemarad, az kimarad, mert olyan lehetőségtől esik el, ami más számára nem elérhető, csak az ő számára, hanem arról, hogy azt az érzést verik bele a fejébe, hogy HA kimarad, akkor lemarad. Pedig nem is. A net, a forum aztán pont megvár, de láthatod, már jön az igény a chatelésre, hogy jöjjön az igazi "ha nem vagy ott, lemaradsz" érzés.

Én ezt nem előnynek látom, hanem borzasztó visszafejlődésnek, a valós emberi kapcsolatok leépülésének, amelyben valójában a kollégák már két asztal távolságról is inkább chaten beszélik meg, hogy indulnak ebédelni, minthogy odamenjenek a másikhoz. Elvégre, így közben még dolgozni is lehet...

De ez már nagyon off errefelé :)

#508938 Kissherceg Előzmény: #508934

Nem-nem... a RIM a felhasználói élmény hiánya miatt bukott, igény van a biztonságra. Azért is volt ez főszempontok között Icecream esetén is. Vállalati oldalról nagy az igény erre. sarkítod a példát folyamatosan... A jobb cégeknél, amikor notebook is jár, azt i azért kapja az alkalmazott, hogy otthonról is dolgozhasson. Az miben jobb, mint egy okos telefon? Azzal sokkal inkább integrálódsz a munkahelyi körülményekbe. A telefon jóval rugalmasabb.... Dugóban netezés vagy új útvonal keresés továbbra is fain dolog. Dugóban állsz és nem vezetsz

Nekem simán megnyílik az excel file desire telon, word, pdf minden.

#508934 Előzmény: #508929

Tudom, hogy lehet, ez volt a RIM előnye, csak éppen ezért cserébe olyan, amilyen, ezért pedig utálják azok, akiknek kiosztották és inkább használják a subnotebookjukat. És meg lehet azt is nézni, hogy a RIM szépen és gyorsan elbukik, egyszerűen azért, mert nincs igény erre a fajta ""biztonságos"" kommunikációra, amit anno kitaláltak és amiből anno jól éltek, mert jópár céget be lehetett hülyíteni ezzel, mert rájöttek, hogy azok az anyagok, amik igazán fontosak a számukra, azok pont nem elérhetőek, ha meg egy subnotebookot kell magukkal vinni, akkor baromira kényelmetlen egy ilyen készülék használata.

Komoly cégnél nincs olyan, hogy "ha van kedved olvasod, ha nincs, akkor nem", mert az nem kommunikáció, pláne nem vészhelyzeti értesítés - egyszerűen azért, mert akkor soha nem lehet benne biztos az, aki az üzenetet küldi, hogy olvasod, vagy sem, illetve, hogy időben értesülsz, avagy sem. Az nem normális, hogy valakinek állandóan e-mailt(!) kelljen figyelnie, hogy jött-e, ez nagyon beteg még az elképzelés szintjén is.

Az e-mail szinkornizáció legnagyobb baja pedig az, hogy a chatelésen kívül egy komolyabb melléklet (amit komolyabb cégek használnak) már komoly gondot okoz ezeknek a bóvliknak, ugyanis egy valódi pénzügyes Excel táblába úgy hal bele az egész készülék, hogy jó ha a szervíz újra tudja indítani.

Hasonlóképpen nagy öröm, amikor egy kisebb hiba esetén minden adat elvész róla, tehát máris lehet állandóan szinkronizálni egy PC-vel, ha biztos akarsz lenni abban, hogy nem lesz adatvesztésed, de ebben a pillanatban ott tartasz, hogy azon kívül, hogy kisebb kütyüt hurcolsz magaddal, valójában komoly felhasználás esetén ugyanúgy két eszközöd lesz egy helyett, ami pont utazás esetében annyit tesz, hogy egy helyett máris kettőt vihetsz, avagy azt, hogy tök mindegy, hogy egy telefont és egy notebookot, vagy egy tabletet/okostelefont és egy notebookot viszel magaddal. Viszont egy notebookkal valóban teljesértékű munkát végezhetsz, és még csak véletlenül sem autoban, amiben még a telefonos kommunikációt is megtiltották a jobb cégeknél. Nem az e-mailt, nem az SMS-t, a telefonálást, egyebekben éppen azért, hogy az ÚTRA FIGYELJ WAZZE, mert akkor ez a feladatod.

És nyugodtan vess meg, de szerintem ez a normális, nem pedig az, hogy valaki vezetés közben levelezzen, vagy dolgozzon, mert az olyan szinten balesetveszélyes, hogy azt nehéz szavakkal leírni.

Komoly cég semmit sem bíz ilyen készülékekre.

#508932 Kissherceg Előzmény: #508930

Persze, hogy fizetik a standby-t, írtam is, hogy support esetén van ez. Te nem érted, már nem 8 órát kell dolgozni, hanem a feladatokat kell elvégezni.... Változott a világ és a munkavégzés is, biztos van aki rosszul járt vele, de Én nem.

Egyébként egy vállalkozó sokkal többet dolgozik általában, mint egy alkalmazott. Tehát...

Azt pedig, hogy alkalmazottakra se legyen szükség az egy trend, amit évek óta tudunk.

#508930 Előzmény: #508714

"Én se dolgozok itthonról mégis kaptunk okos telefont, hogy elérhetőek legyünk."

Jobb helyeken az elérhetőségért fizettetni szoktak (standby fee), nem pedig boldogan tapsikolni hozzá. Mellesleg: nem "sokkal rugalmasabb munkát tesz lehetővé", hanem sokkal nagyobb kihasználhatóságot. Nem szabadabb a munkavégzés, hanem sokkal többet lehet dolgoztatni, hiszen nem szempont ha nincs benn az irodában, sőt tipikus költségmegtakarítás, hiszen kisebb irodát is elég bérelni, ha pedig emelhető a homebase-ek száma, akkor sokkal kisebb iroda is bérelhető, ami már számottevő megtakarítás lehet, különösen tényleg nagy multinál világszinten nézve.

"Szerintem pont ezért szabadabb a munkavégzés az alkalmazottaknak."

Szerintem is pont ezért szabadabb a munkavégzésre kényszerítése az alkalmazottaknak.

"Például aki napi két órát utazik meloba, a munka egy részét telefon segítségével megtudja oldani, így bent már nem feszített a tempó."

Mert ugye ha nem lenne okostelefon, akkor ennek a lehetősége sem merülne fel, tehát eleve kevesebb lenne a feladat, vagy több alkalmazottat kellene a cégnek eltartania. De így, hogy feltörekvő ifjú Titánok ezt nem látják, majd csak csodálkozni fognak pár év múlva, amikor vagy 18-20 órát fognak dolgozni, vagy majd lesz újabb Titán, aki az agyi implantátummal még többet fog tudni dolgozni, akár alvás közben is.

"Brutálisan terjednek az okos telefonok a cégeknél, d emondom a kicsiknél is."

A világegyetemben csak két dolog ami végtelen. Az egyik az Univerzum, a másik az emberi hülyeség. De az előbbiben nem vagyok biztos. Ez már majdnem olyan, mint az, hogy örüljenek a tyúkok, hogy kétszer akkorára híznak, és fele annyi idő alatt vághatják le őket, mint korábban.

Rendszerszinten, lényegi szinten tényleg nem érted, hogy az egész játék arra megy ki, hogy alkalmazottakra se legyen szükség, vagy ha igen, akkor azok is teljesen pótolhatóak legyenek? Mára már ott tartunk, hogy az okostelefonok lényege az, hogy lógjon egy birka a végén, mint human-interface aki még elvégzi azokat a feladatokat, amiket a gépek nem tudnak ellátni, de ahogy erre bármely gép képes, már lehet is kirúgni a birkát a vonal végéről.

#508929 Kissherceg Előzmény: #508900

tévedsz, mivel a RIM készülékek adatkapcsolatát lehet pl titkosítani. Új IS egyik célja a biztonságos adatkommunikációt lehetővé. tétele. Cisco VPN kliens pedig elég biztonságos szoftver szerintem.

Én továbbra is fenntartom, hogy rendkívül hasznos az email szinkronizáció. Azt meg ne felejtsd el, hogy nem feltétlen kell számítógéppel rendelkezni annak, akinek okostelefont vesz a cége. Amint írtam lejjebb, ez a kettő teljesen független egymástól.

Mellesleg kapsz egy okos telot a égtől és kikapcsolod az emai lszinkronizációt a kutya nem fog szólni, azonban a lehetőség vész esetére ott van, hogy tudd olvasni. Mivel sokan a céges email címüket is magán célra használják.