Re: nincs cím
Előzmény: #508714"Én se dolgozok itthonról mégis kaptunk okos telefont, hogy elérhetőek legyünk."
Jobb helyeken az elérhetőségért fizettetni szoktak (standby fee), nem pedig boldogan tapsikolni hozzá. Mellesleg: nem "sokkal rugalmasabb munkát tesz lehetővé", hanem sokkal nagyobb kihasználhatóságot. Nem szabadabb a munkavégzés, hanem sokkal többet lehet dolgoztatni, hiszen nem szempont ha nincs benn az irodában, sőt tipikus költségmegtakarítás, hiszen kisebb irodát is elég bérelni, ha pedig emelhető a homebase-ek száma, akkor sokkal kisebb iroda is bérelhető, ami már számottevő megtakarítás lehet, különösen tényleg nagy multinál világszinten nézve.
"Szerintem pont ezért szabadabb a munkavégzés az alkalmazottaknak."
Szerintem is pont ezért szabadabb a munkavégzésre kényszerítése az alkalmazottaknak.
"Például aki napi két órát utazik meloba, a munka egy részét telefon segítségével megtudja oldani, így bent már nem feszített a tempó."
Mert ugye ha nem lenne okostelefon, akkor ennek a lehetősége sem merülne fel, tehát eleve kevesebb lenne a feladat, vagy több alkalmazottat kellene a cégnek eltartania. De így, hogy feltörekvő ifjú Titánok ezt nem látják, majd csak csodálkozni fognak pár év múlva, amikor vagy 18-20 órát fognak dolgozni, vagy majd lesz újabb Titán, aki az agyi implantátummal még többet fog tudni dolgozni, akár alvás közben is.
"Brutálisan terjednek az okos telefonok a cégeknél, d emondom a kicsiknél is."
A világegyetemben csak két dolog ami végtelen. Az egyik az Univerzum, a másik az emberi hülyeség. De az előbbiben nem vagyok biztos. Ez már majdnem olyan, mint az, hogy örüljenek a tyúkok, hogy kétszer akkorára híznak, és fele annyi idő alatt vághatják le őket, mint korábban.
Rendszerszinten, lényegi szinten tényleg nem érted, hogy az egész játék arra megy ki, hogy alkalmazottakra se legyen szükség, vagy ha igen, akkor azok is teljesen pótolhatóak legyenek? Mára már ott tartunk, hogy az okostelefonok lényege az, hogy lógjon egy birka a végén, mint human-interface aki még elvégzi azokat a feladatokat, amiket a gépek nem tudnak ellátni, de ahogy erre bármely gép képes, már lehet is kirúgni a birkát a vonal végéről.