Regisztráció Elfelejtett jelszó

Arsene Lupin

Re: Orbán: a politikai feltételek zsarolásként értelmezhetők

#501698 Euroman Előzmény: #501689

mérnökből is rengeteg szakirány van, és az enyém iránt sajna nincs kereslet...legfeljebb Kínában, D-Afrikában, oroszoknál...tudod ez olyan mérnők, aki a föld mélyén keresi a kincseket:) természetesen ingázó lennék, eddig is elvoltam reggeltől délutánig a melóhelyen, tehát csak a közeli környék jöhet szóba...jó 10 éve már voltam hasonló helyzetben, akkor ez a melóhely megmenekült, de a hazai és külföldi pályázataimra többségében választ sem kaptam, 1-2 osztrák válaszban a szokásos generálszósz...örültek, nyilvántartásba vettek, majd értesítenek, de alapvetően az állásra túlképzettnek tartanak és persze sok sikert kívánnak...tartalék van, anélkül idegesebb lennék...

#501689 lagwagoner Előzmény: #501688

Nem keresnek mérnököket Ausztriában ? :-O Meg itthon sem?

És ha kimennél, ki ápolná szüleidet?

Likvid megtakarításod sincs, amiből el lennél pár hónapig amíg itthon keresgélsz munkát?

(Gyere a Dumcsi szobába, ne offoljuk szét a topicot).

#501688 Euroman Előzmény: #501681

sajna nincs. az agónia még akár 2012 végéig is eltarthat, de lehet, hogy már 07.01-el game over...most sajnálom, hogy nincs szakmunkás bizonyítvánnyal igazolható szakmám, mert azzal a közeli Ausztriában legalább kezdhetnék valamit...mérnök és közgazdász diplomával nem...helyben semmi meló, el nem költözöm, mert nem is tudnék, munkanélküli segély+közmunka kizárt...így egyelőre az egyetlen ötlet svarcban takarítani a határon túl...sokan csinálják, persze főleg nők....ház körüli munkákban (mosás, vasalás, takarítás, kertészkedés) már úgyis nagy a gyakorlatom:), hat éve minden segítség nélkül, egyedül nyomom.

#501681 lagwagoner Előzmény: #501675

Respect! :-( és sajnálom a melóhelyed megszűnését. Van új helyed?

#501675 Euroman Előzmény: #501670

egyedüli gyerek vagyok, de ez egyrészt nem az én döntésem (én is 7 évi házasságra lettem, orvosok anyut újabb terhességtől eltiltották, velem is annyi komplikáció volt)...irányítani nem hiszem hogy irányítottam, mert a szüleim elég szigorú és következetes emberek voltak....követelőzésnek a szerény anyagi körülmények miatt amúgy sem lett volna helye...munkahelyemen sem vagyok főnök, lassan melóhelyem sincs...amúgy nem szeretem, ha beleszólnak a dolgaimba, én sem nagyon szólok a máséba..a legjobban a nagyfőnök kegyeit kereső középvezetőt utálom, ha az én kontómra pedálozik...szerencsére én ilyennel közvetlen beosztotti viszonyba nem kerültem, de amúgy láttam eleget....szóval ha a melóhelyen kívül még máshol is meg akarnák mondani, hogy mit gondoljak és mit akarjak, az nem nagyon menne....így du. 4 és reggel 7 között már legalább a dolgok többsége úgy történik, ahogy nekem nem kellemetlen....kellemesnek szándékosan nem mondtam, mert idős, beteg szülőket egyedül ápolni, és a saját valamint az ő háztartásukat is egyedül rendben tartani ad éppen elég feladatot

#501670 Rozsdáskilincs Előzmény: #501655

Egy szó minden bajodra. Munkahelyi ártalom:-) Húznád a colostokot az asszonyra, de az csak kibújik belőle. Tegnap még épp illetrá, ma már meg se közelíti a mért értéket. A gyerek meg meg se áll, nemhogy meglehetne mérni:-) Egy nő meg egy kölök kellő rugalmasságot csempészik az ember oly fontosnak hitt elveibe. Bár nem írtad de gondolom egykeként nőttél fel. Szépen megszokhattad hogy te irányítasz. Nem volt kivel együtt cinkoskodj, aki később orvul elárult, esetleg jól elvert, pusztán azért mert ott ő volt az erősebb, majd később, mégis kiállt érted. Szvsz nem vagyunk olyan fontosak mint amilyennek gondoljuk magunkat. Egyik Kafka mű jól rámutat erre a problémára, mikor a szereplő azt hiszi nélküle nem is létezhetne a család, csakis ő képes biztosítani az alapokat. Szvsz ez mutatja igazából nem is olyan nagy az a feladat mint amilyennek látszik.

"más" gyerekeit "neveljem". Ez egyszerűen semmilyen szinten nem fér a gondolatvilágomba.""

A mérnöki gondolkodás azt mondja ezt már nemnagyon kerülheted el. Olyan mint az asszony nyelve, az is csak az egész része:-) Egyébként igen hálásak tudnak lenni ha az látják az ember felültud emelkedni ezen.

Ha én megélem a lányom érettségi bálját és táncközben hallom hogy susmusolnak a hátam megett: a trottyos akivel táncol az a szép kislány, nem az nagyapja ám, hanem az apja! Én, kihúzom magam és kuncogni fogok rajta.

#501658 Sigorszky Előzmény: #501655

"...Saját jó lett volna, de közel az 50-hez ez is kezd abszurddá válni...mire leérettségizne,megkérdeznék, hogy a kedves nagypapához van szerencséjük:) "

Ezzel nem értek egyet. Az ember az életét magának élje, ne aszerint, hogy mit mondanak mások. A család, a gyermek nagy ajándék, akinek hiányzik az életéből, úgy gondolom, mindenképpen szegényebb. Persze nehéz ezt megmagyarázni miért, ráadásul annyiféleképp láthatjuk ezt a kérdést, ahányan vagyunk.

Hidd el, még nem késő! Persze ha idegenkedsz tőle, a Te életed, ebbe nem szólhat bele más. Ha megbocsátod, csak hangosan gondolkodtam.

#501656 Sigorszky Előzmény: #501643

Szimpatikus a hozzáállása a családi viszonyokhoz, Kolléga Úr! )

#501655 Euroman Előzmény: #501651

abban igazad van, hogy szigorú vagyok magamhoz és másokhoz is, és főleg rendszerető...ez talán abból is fakad, hogy anyai ágon német vagyok...rend, fegyelem, tisztaság, szorgalom...ehhez jön még az apámtól látott, és általam is képviselt mérnöki gondolkodás, mely természetesen a mérnöki végzettségből is adódik...doktoranduszként két évet éltem már a rendszerváltás után német nyelvterületen, ma is szívesen gondolok vissza rá....ahogy ott teltek a hétköznapjaim, az az én világom...le is akartam telepedni, de sajnos nem sikerült....a jó nyelvtudás ma is örömet okoz, és a 90-es években tolmácsolásból és maszek nyelvtanításból jó mellékesem is volt...sajnos ma tolmácsolásra errefelé nincs igény, a nyelvtanításba pedig belefáradtam....a nyelvet senki sem akarta megtanulni, csak a házi feladatát akarta velem megíratni, esetleg vizsgára felkészülni...ebből elegem lett, és hát idővel az ifjú tanítványok is egyre szemtelenebbek lettek, az idegeimre mentek. Sajnos nálam a lazaság kategóriába az sem fér bele, hogy "más" gyerekeit "neveljem". Ez egyszerűen semmilyen szinten nem fér a gondolatvilágomba. Saját jó lett volna, de közel az 50-hez ez is kezd abszurddá válni...mire leérettségizne,megkérdeznék, hogy a kedves nagypapához van szerencséjük:)

#501651 Rozsdáskilincs Előzmény: #501645

Vasárnap van unatkozunk. Ne vedd tanácsnak, csak véleménynek, ha már ez téma elmondhatom a magamét. Azt hiszem te az a fajta vagy aki túlságosan szigorú feltételeket szabsz az életben önmagadnak. Így a lehetséges társadat is alaposan korlátozod. Megfosztva magad attól amire ösztönösen vágyik az ember. A hiány meg ugye frusztrációhoz vezet. Lazábbra kell venni a figurát, had folyjon az élet a maga útján. Sem a világ sem az ember benne nem tökéletes, szvsz így kár is azt keresni ami nincs. A világ nagyon megváltozott a szüleink házasodási szokásai a múlté. Ma a házasságok 2/3 felbomlik párév után. Nem csak gazdaságot liberalizálták a párkapcsolatokban is jelen van. Messzire vezet a dolog. Van egy filmje Jim Cerry-nek, én magam nem bírom a fickót komplett idióta, ami szerintem egyáltalán nem vicces. De mégis úgy esett, egyik fiam elhívott magával megnézni. Mivel a fiam szereti így akkor gondolkodás nélkül én is szerettem:-) Nézd meg ha teheted. A címe "az igen ember". Más mint a többi filmje, ennek van mondandója.

#501645 Euroman Előzmény: #501643

nem konkréten Rád gondoltam, mivel egyrészt nem ismerem a családi viszonyaidat, másrészt nincs jogom senki fölött ítélkezni. Én azt tudom, hogy a nagyszüleim 1930 körül házasodtak, és halálukig együtt voltak (kb. 55 évet), a szüleim 1959-ben házasodtak, és a mai napig boldogan élnek együtt, bár közel a 80-hoz évek óta mindketten súlyos betegek (agyinfaktus, inoperábilis szívbetegség. jóindulatú bőrdaganatok stb.)...számomra ez a minta, ez szimpatikus....semmi vallási oka nincs döntésemnek, nem vagyok bigott vallásos, viszont az élet úgy alakult, hogy sem én nem találtam olyan nőt, akivel egy életet leéltem volna, és családot alapítottam volna, és a jelek szerint engem talált senki erre alkalmasnak. A rendezett családi viszonyok nélküli "gyerekcsinálás" nálam ismeretlen fogalom. A dolgok jelenlegi állása szerint, hogy szüleim ketten élnek egy közalkalmazotti nyugdíjból, és az én első és eddigi egyetlen munkahelyem közel 20 évi munkaviszony után idén valószínűleg megszűnik, ezt nem is bánom.

#501643 Rozsdáskilincs Előzmény: #501638

és én ezt sokkal korrektebbnek tartom, mint az én gyerekem-te gyereked-ő gyereke patchwork családnyomorékot..""

Na én se így terveztem!:-) Nem volt beleszólásom. Mint párnapja írtam, ajándékba kaptam. No persze ezt én sem értettem elsőre. Valamiféle erőszaknak éltem meg. Ma már tudom, tényleg ajándék. A nők az élet hordozói, élet, halál nagyhatalmu urai. Megesik hogy a hímeknek csak tudomásul vételi jog marad:-)

#501640 Euroman Előzmény: #501639

és aki jól pitizik, az kap koncot: korábban Schmitt Plágium Pál államfői megbízatás, idei március 15-i kitüntetettek Kossuth-, Széchenyi-díj, Vegyépszer közbeszerzés nélküli megbízások stb.

#501639 Euroman Előzmény: #501631

Viktor el is várja, hogy mindenki térden hódoljon előtte....aki nem, az vagy nem viszi semmire, vagy a janicsárjaival kicsináltatja...

#501638 Euroman Előzmény: #501632

énem nem önző embert még nem láttam, legfeljebb csak álszentet, aki magáról azt mondta, hogy nem az....egyébként az utódvállalás magánügy, és én ezt sokkal korrektebbnek tartom, mint az én gyerekem-te gyereked-ő gyereke patchwork családnyomorékot..

#501637 Euroman Előzmény: #501629

egyébként a gazdagság itthon fényévekre van, mert a tisztes megélhetés irányából is a nyomor felé haladunk...

#501632 Rozsdáskilincs Előzmény: #501629

utódom nem lévén, ""

Értem már honnan táplálkozik az önzősége. Sajnálatos dolog.

#501631 Rozsdáskilincs Előzmény: #501539

mert ő erősebb, ügyesebb, szorgalmasabb, okosabb, erőszakosabb, stb... volt,””

Ekkora logikai bukfencet! Csak nem szintén papirhuszár? Akit a papára való tekintettel kistafinguroztak. A történelem mutatja az irányt. Mi is lett volna az angol parasztokkal, ha a te elveid szerint éltek volna a rómaiakkal a nyakukba. Ne menjünk ilyen messze itt van nekünk a török, tatár stb.. Maradt pár szó, fürdő ez az utánuk.

Nézzük akkor a te elveid szerint. Viktor bányái nagyobbak a tiednél, szőlői végtelenek a tiedhez mérten és még ha a vesszeje is hosszabb Tehát a te elveid szerint, neked térden kell hódolnod előtte. Hogy alázatod jobban kifejezd, becsusztathatsz a térdek alá pár kukorica szemet.

ami a xaros-hugyos gatyádban elől leng az a tiéd..””

Na igen az valóban többnyire az enyém. Eltekintve attól hogy időnként kölcsön adom hogy más is élvezhesse a birtoklását. Mivel humanista vagyok igy eltekintek a kukoricaszemektől is ilyenkor.:-)

#501629 Euroman Előzmény: #501572

ő azért elég sok gazdagság van, ami több emberöltőn át tart...engem meg, utódom nem lévén, úgyis csak az érdekel ami családomat és engemet most érint....

#501572 Spade Előzmény: #501539

"Bizony a gazdagabb előtt hódolni kell, pláne ha az adósa vagy....mert ő erősebb, ügyesebb, szorgalmasabb, okosabb, erőszakosabb, stb... volt, mint te, ezért többre vitte."

.

Miért kéne hódolni ? Minden gazdag elesik egyszer a gazdagság soha nem tart végtelen ideig. A gazdag legtöbbször abból él h a többiek behódolnak mert gyáva sz@rok, pedig már rég fogatlan oroszlán, most zajlik a paradigma váltás a világban egyre kevésbé nyugaton osztják a lapokat, Kína az új nyerő...