Re: Orbán: a politikai feltételek zsarolásként értelmezhetők
Euroman Előzmény: #501651abban igazad van, hogy szigorú vagyok magamhoz és másokhoz is, és főleg rendszerető...ez talán abból is fakad, hogy anyai ágon német vagyok...rend, fegyelem, tisztaság, szorgalom...ehhez jön még az apámtól látott, és általam is képviselt mérnöki gondolkodás, mely természetesen a mérnöki végzettségből is adódik...doktoranduszként két évet éltem már a rendszerváltás után német nyelvterületen, ma is szívesen gondolok vissza rá....ahogy ott teltek a hétköznapjaim, az az én világom...le is akartam telepedni, de sajnos nem sikerült....a jó nyelvtudás ma is örömet okoz, és a 90-es években tolmácsolásból és maszek nyelvtanításból jó mellékesem is volt...sajnos ma tolmácsolásra errefelé nincs igény, a nyelvtanításba pedig belefáradtam....a nyelvet senki sem akarta megtanulni, csak a házi feladatát akarta velem megíratni, esetleg vizsgára felkészülni...ebből elegem lett, és hát idővel az ifjú tanítványok is egyre szemtelenebbek lettek, az idegeimre mentek. Sajnos nálam a lazaság kategóriába az sem fér bele, hogy "más" gyerekeit "neveljem". Ez egyszerűen semmilyen szinten nem fér a gondolatvilágomba. Saját jó lett volna, de közel az 50-hez ez is kezd abszurddá válni...mire leérettségizne,megkérdeznék, hogy a kedves nagypapához van szerencséjük:)