ráadásul az FX topikban...
ráadásul az FX topikban...
Ha te azt olvastad ezekben a szerződésekben, hogy a tada soha az életben nem zárhatja a pozikat, akkor természetesen jogszerűtlen.
De akkor lebuktál, mert minimum Q. tulaj kell legyél, ha elolvastad...:-)
Ha nyitni is nyit majd önállóan akkor lehet átmegyek hozzá, hátha jobb mint én.
Kivéve a quantumnak, nekik mindkét irány megfelelt :D
minden irány rossz a csapat egyik felének.
Ugyanis minden kötésnek van párja.
Még szép, hogy rossz a számunkra rossz irány :) Viszont a tada nem tudhatta előre, hogy milyen irányt vesznek a bekötött devizapárok.
ez egy másik beszélgetés része volt...
és nem gondolom magamról, hogy profi vagyok...
Ha jól értem szerinted ez így természetes, hogy a bróker hétvégén lezárogat kötéseket a számládon, esetleg nyisson is párat, ha jónak látja igaz?
Ilyen hozzáállással tulajdonképp elmehetnél a Quantumot népszerűsíteni :)
ez igaz. Pusztán arra gondoltam, hogy az illogikus, váratlan mozgással csak egy gond van.
Ha rossz irányba állunk...
Én is örülnék, ha váratlanul 8 %-al gyarapodna a számlám...
Még szép, én is leállítottam volna 70%-nál, ahogy azt vállaltuk is mindannyian :S
Viszont ekkora buktánál már úgy lettem volna vele, hogy lesz ami lesz, végülis azt az alapszabályt betartva raktam be ezt a pénzt, hogy ha el is veszik akár az egész, akkor sem vagyok gondban. Mindez a fórumtársak által kedvelt "volna" események szempontjából érdekes, ugyanis simán megtörténhetett volna, hogy akár másnap kilő az eur/usd (amin a legnagyobb mínuszt hozta össze a robot) és akkor a tada ugyanígy széttárta volna a karját.
Veszteségből felállni elég necces feladat, azt már itt egy tapasztaltabb forexező levezette, amikor a quantum egy levélben egy jövőbeni pénzvisszadolgozási lehetőséggel kecsegtetett, na meg, hogy a megmaradt tőkével folytatná a kereskedést.
Ahhoz, hogy relatíve kis kockázattal fel lehessen állni, ki kéne pótolni a megmaradt összeget, amire jelen pillanatban nincs olyan ígéret, ami rá tudna venni :)
Lehet nem csak én nem olvasok vissza..
Ismerve részletesen a köztetek és a Q. közt, a Q. és a tada közt, a tada és köztetek írott szerződést, illetve az általános kereskedési feltételeket különös tekintettel a Mamra, határozottan állíthatod, hogy ez jogszerűtlen volt!
Ismered? Ezért mertem ajánlani, hogy jobban bele kéne menni a történetbe. Addig amíg a résztvevők jó része azt sem tudja mit írt alá, addig a jogosultságok elég kérdőjelesek szerintem.
Ezt nem értetted meg többek közt.
Amúgy igazad van minek ugat bele bárki is az egészbe. Az egzakt szakmai válaszok ott vannak a q. hírlevelében. Ők mindig a tuttit mondják. :-)
értem nem láttam hogy nem érte el az mc szintet a veszteség. de, szerintem a legtöbb qxxl-es már régesrég megállította volna a működést ha látják hogy az equity milyen szinten mocorog a befektetett tőkéjükhöz képest - én legalábbis úgy képzeltem amikor hallottam erről az egészről még december környékén hogy az equity nem csökken 70% alá, előbb zárják le.. pl melyik a jobb út: hamar lezárni és a relatív kisebb veszteségből "felállni" és nyereségbe menni, vagy: nyitva hagyni, növekedni hagyni a nem realizált veszteséget annak reményében hogy visszafordul az ár. ezzel növekedhet a veszteség és sok idő is elmegy...
Látod megint te személyeskedsz. Párszor már leírtam itt, hogy nem vagyok büszke rá, hogy belementem ebbe, de perpill abszolút nem erről megy a téma.
Csak hogy képben legyél, mert látom a visszaolvasás továbbra sem megy:
Egyik fórumtárs nehezményezte, hogy a tadawul a quantum alól kivéve a számlákat önhatalmúlag zárta is a pozikat, ahelyett, hogy a pénz tulajdonosaira, azaz ránk bízta volna, hogy akarjuk-e realizálni rögtön a veszteséget, avagy nem. ENNYI!!!
Én ezzel egyet értettem, erre jöttek az okoskodók, belekeverve mindenfélét, összevissza hápogva, hogy köszönjük meg, hogy nem nullás a számla stbstb. Aztán jöttél te is, kb az utcáról estél be, azt se tudod miről van szó, csak okoskodsz, bírálsz, most meg már minősítesz is teljesen ismeretlenül. Remélem így már érted. Ennél világosabban tényleg nem tudom elmagyarázni és ha visszaolvasol az összes hozzászólásom erről szól tegnap este óta, ugyanis folyamatosan érkeztek a hozzád hasonló belehápogók, akiknek fingjuk nem volt arról, hogy mi az alapprobléma, csak szajkózták a megszokott rigmusokat. Ebbe a sorba álltál be te is, teljesen feleslegesen.
nem vagyok qxxl-es csak egy-másfél éve írogatok robotokat, és én is gondolkoztam qxxl-en. így hogy 70%-os tőkegaranciát vállaltak, nagyon gázosnak érzem ezt az egészet... én azt gondoltam hogy sok kis apró rövid pozikat nyitnak-zárnak hogy nyereség is legyen és a kockázat is alacsony legyen, kis stoplossal, így hoztható a havi 3%... valamint a nagy pénz miatt alacsony lehet az 1 LOTra jutó jutalék és a spread kicsi. erre mit csináltak.. véleményem szerint zárni a nyereséget és nyitva hagyni a veszteségeseket kb olyan mint a hitelt hitelből visszafizetni aztán egyszercsak kész, vége. persze, MEGVAN az esélye hogy megfordul az ár és jó kis nyereség lesz a vége, nade az nem az a kategória ALFA robot volt ami havi 3%-ot mondott nyereségnek 70% garanciával...
Kezd változni eddig szeretetreméltó stílusod....
Akkor miről van szó? A szájjártatásról? :-)
Amit kívülállóként tanácsolni merészeltem, hogy mivel azokra a kérdésekre amire bárki is objektív választ tudott adni megkaptad válaszod, ezek után maximum a billentyűzeted melegen tartása céljából érdemes írogatnod. A témában hasonlóan tájékozatlanok lehet egy idő után ugyan megtörnek és "mindenben igazad van vito" kiáltással a lábad elé borulnak, de ezzel nem leszel beljebb. Mint írod nem akarsz sem pénzt visszaszerezni, sem az önbizalmad erősíteni.
Akkor mit szeretnél? Egyszerűen okoskodni?
Nem firtattam semmilyen képességet, csak a bizonyítványotokba néztem bele, amit magatok állítottatok ki.
Logika: péncsinálógép van és engem is odahívtak idegenként-----kipipálva
jog: megbízhatok a hongkongi offshoreban, bármit aláírhatok-----kipipálva
gazdaság: abszolút nem értetek a forexhez, ezt saját szavaitok bizonyítják
Rossz helyen keresed a hibásakat, a tükörbe kéne csak nézz....most már bárkit sértegethetsz, de némileg fals nézőpont, ahonnan úgy tűnik, hogy annak volt esze aki ebbe a katyvaszba beleszállt. :-)
Köszi, értem. Ha lesz valami fejlemény, írd be mert érdekel.
Sajnos eddig csak Nikolettel tudtam beszélni, de ő érdemi válaszokat nem tudott adni semmivel kapcsolatban, csak a számlamegszüntetésekben, pénzkiutalásokban és úgy tűnik az összesítő elküldésekben tud segíteni.
Mit nem értenék rajta, ugyan?
Te kezdted el firtatni teljesen ismeretlenül az itt lévők logikai, jogi és gazdasági ismereteit aztán számon kérsz engem? Ejnye..
Utána megint félrebeszélsz. Se önbizalom, se pénz visszaszerzéséről nem volt itt szó. Még jó, hogy az "énmegmondtamozás" nem buggyant ki belőled, bár kis utalást már arra is látok. Talán a köv kommentben :)
Ha nem vagy képes vagy hajlandó megérteni, hogy mi az ami nekem (és még pár embernek itt) nem tetszik a tadawul eljárásában az innentől a te egyéni problémád, viszont ha még lusta is vagy, hogy elolvasd és utánanézz akkor kérlek, ne szólj bele, mert nincs értelme a konkrét témától teljesen független alapigazságokat puffogtatni. Arra nyiss egy saját blogot.
Az első mondat egy tréfa volt csak!
A többi komoly, de ezt még gondolom nem érted.
Azért nem kell mindjárt sértegetni, ha arra utal valaki, hogy előbb kellett volna okosnak lenni. Emlékszem te pld korrektül beláttad hibádat (nem felém, hanem magad felé) akkor ideje továbblépni. Ebben a történetben igen kicsi az esély bárkinek az önbizalom visszaszerzésére. (a pénzről ne is beszéljünk)
Korrekt.
Csak technikai megjegyzés: nem kell várni a tadás kivonatra, az MT4-esben benne van elvben a számlatörténet. Könnyebben lehet azt használni, mint pld egy papír vagy pdf alapút.
Ha már kérdezek: és a zárásra mit mondtak?
Most jól megmondtad, igaz? :)
Te is tudod, hogy sántít a példa... Méghozzá nem kicsit. De mind1 feltételezem vagy annyira értelmes, hogy felfogod miről beszélek. Leírtam már párszor, nincs kedvem többször. Ha a feltételezésem szellemi képességeiddel kapcsolatban téves, akkor tényleg értelmetlen folytatni.
Viszont, neked is!