Regisztráció Elfelejtett jelszó

RFV

Re: nincs cím

#491606 rbbj11 Előzmény: #491600

az sztem egyértelmű füllentés, h. "napokban meglesz az otp hitel". Vagy az, hogy "finanszírozás biztosított minden projektre" stb. És bizony az is, mikor azt nyilatkozták, hogy " a részvényárfolyam csökkenése mögött semmilyen fundamentális változás nincs" és megannyi hasonló.

Ha tudom, h. a bank csak hiteget, nem kommunikálom felelős vezetőként tényként a hitel megszerzését "a napokban". Ha mégis, az min. füllentés, hanem szemen szedett piacbefolyásoló hazugság, ami önmagában PSZÁF vizsgálatot is kéne vonjon maga után.

Re: nincs cím

#491600 Formerplayer Előzmény: #491579

Nézd, van olyan platform, ahol ezt erősebb meggyőződéssel állítom...Itt maradjunk az optimizmusnál...

Tegnap egy igen terjedelmes hsz-ben reagáltam az utolsó mondatokban sugallt állításokra, aztán egy ügyes kézmozdulatra eltűnt az egész....

Soha, semmivel nem bizonyítottál semmiféle sumákságot, füllentést..Az egész E-Star világképed és sugalmazásaid FELTÉTELEZÉSEKRE épülnek.....Ha vezettél volna valaha céget, tudnád, egy bank az utolsó pillanatokig képes hitegetni, majd az utolsó pillanatokban egy teljesen új feltételű ajánlattal előállni.Közben hetekig hiteget, hogy holnap már alá tudsz írni...Ezt a vezetés hibájának betudni, ebből feltételezések alapján egy királydrámát lefesteni a tipikus, magyar(?) kisember zsigeri irígykedését takarja.... A fehér garbót meg nem minősítem, ennek emlegetése jellemző a fantazma világképedre.

A"megvett" díj pedig a sárgairígység faktor legszebb példánya, nagyjából azt mutatja, te hogyan viselkednél, reagálnál hasonló helyzetben. El sem tudod képzelni, hogy ez máshogy működik, hogy itt nem minden és mindenki, mindig vehető meg kilóra....

Vezetői hibák történtek, ezt magam is többször és alaposan kifejtettem, elismertem...De alapvető cégismeret nélkül mocskolsz 4 hónapja egy olyan embert, akit nem ismersz, erre építettél föl egy FELTÉTELEZÉSEKRE alapuló világképet ...

Láthatóan van aki ezt benyalta, s ez az igazán szomorú....

Re: nincs cím

#491588 Arsene Lupin Előzmény: #491547

Jók a chartok. Egyértelmű az ereszkedő csatorna és az eső trend. Tegnap felrángatták a csatorna közepéig. Szerintem a Fotexből orcátlanul kiszórt spekik meg fognak itt jelenni, és itt fogják levezetni addikciójukat.

Remek papír lesz dt-re és egy-két napos spekire. De a trend egyértelmű.

E-STAR (heti) elemzés

#491583 zeeh_

http://profitline.hu/technika/elemzes/260973

"A múlt hét szerdai nap fordulatot eredményezett, a 3000 forintos szint megfogta a csökkenést. A tegnapi napon, lendületes 10 százalékot meghaladó emelkedést mutatott a jócskán túladottá vált részvény. További emelkedés során ellenállás 3700, illetve 4000 forintnál. (Igazi fordulat a heti bontású grafikont tekintve a 4000 forintos szint átlépése után mutatkozhat.) Támasz 3200 forintnál."

Re: nincs cím

#491579 Arsene Lupin Előzmény: #491569

"Feltéve, ha meglesz a finanszírozás...Én alapvetően optimista vagyok..-:)"

Feltéve? Ezek szerint nem tuti biztos?

Az alapvetően optimista hozzáállás igen veszélyes a tőzsdén. Főleg olyan cég esetén, ahol a vezető már bizonyította, hogy nem áll tőle távol a sumákság és a füllentés. Igyekeztem finoman fogalmazni.

Re: nincs cím

#491569 Formerplayer Előzmény: #491498

Sajnálom, nem hiszek ebben az ugri-bugriban...Ha neked ez működik, kövesd, de 100 és 1000 más sikeres és eredményes stratégia létezhet,létezik. Ezek a szintek nekem hasra ütés szerűek, a miért pont ott és akkor kérdése örökké felmerülhet.10 évvel ezelőtt próbáltam valami hasonlót, az lett a vége, hogy egy OTP 3-szorozódásból meg tudtam fogni vagy 30%-ot, mert a stoppok pont ott és akkor aktiválódtak, ahonnan jött a fordulat. A tranzakciós költségek meg lezabálták a nyerőt..Úgyhogy, no, thanks.

Az E-Star-nál ráadásul nekem ez nem működik. Több tízezer darabot itt nem lehet így forgatni, igazából nagyon meg sem éri addig az ugri-bugrit, amíg a fundák rendben vannak...Mire nyilvánvaló lett, hogy a management elkúrta, nem kicsit, nagyon, már benne voltunk a spirálban...Mivel ház,kocsi, cég hitelmentes, ráérek kiülni, ha 2 év, hát 2 év. Gondolkodtam én is a kiszálláson egy párszor, de arra jutottam: úgysem tudnám elkapni az alját, s ha fordulni fog, azt gyorsan fogja tenni....Az új vezetés beleállt a cég(újjá)építésbe, látom, hogy hol szúrták el, látom, hogy mire kell vigyázniuk és melyek a még most is meglévő erős kockázatok.

Buy and hold van, hát Istenem, az idei házvásárlást elhalasztottam, majd 2-3 múlva...De ettől még jól érzem magam a bőrömben, s semmiképp sem tartom magam lúzernek.....A mondat végén majd ott lesz a pont, ha végleg kiszálltam, az pedig nem most lesz...Nehéz menet lesz, nem is kell mindennap a monitort bámulni, de a lassan 1 milliósra hízó közkézhányad mellett egy fél év múlva már újra a legnépszerűbb befektetés lesz ez a papír, s sokan fognak szentségelni, hogy miért nem vásároltak be 3-4000 körül....

Feltéve, ha meglesz a finanszírozás...Én alapvetően optimista vagyok..-:)

Re: nincs cím

#491547 Bendeguz Előzmény: #491510

Lehet fikázni, de ezt látom. A 3 fehér katonára hívtam fel ma a figyelmet, kicsit kihangsúlyoztam. Sok új infó nincs benne, akinek rááll a szeme a chartra, mindent lát. Ez természetesen nem mond semmit a fundás változás lehetőségéről.

http://stockland.hu/blog/show/1250

Re: nincs cím

#491510 Bendeguz Előzmény: #491489

Hercibá, kicsit magamra vettem a lebaSzást, úgyhogy készítek egy lúzer, esést domestos szagban végbámuló bal****hoz méltó elemzést. Hamarosan jelentkezünk, addig is a szó a stúdióé... tü-dü-dü-düm

Re: nincs cím

#491498 Ricsi Előzmény: #491476

Kár hogy félreértetted,megpróbálom máshogy, bár már blogban, és sokfelé is leírtam.

Veszel 10K-n, célár 12K. Ha esik, 8K-n eladod a felét, a másik felével 12K-n nullán vagy. Nem nyertél, nem vesztettél, majd jön a következő vonat. Ha viszont esik tovább, akkor 6K-n eladod a másik felét, és raksz egy csúszó stop-ot 1000 pontra. Az átlag eladási árad 7K (8000+6000)/2. Ha innen fordul az árfolyam, akkor nem csináltál semmit, mert 7K-n adtál, és 7K-n veszed vissza. De ha esik tovább, mint jelen esetben (nem figyelem a papírt, lehet, más volt a mozgása), akkor mondjuk leesik 3K-ra, a csúszód 4K-n van. Ha fordul, visszaveszed, tehát eladtad 7K-n, visszaveszed 4K-n, kerestél rv-nként 3000 pontot.

Ha ezt nem érted, és szerinted helyes 10K-s rv-ben ülni 3K-s áron, akkor tényleg nem érted ezt az egészet. És ez nem bántás, ne annak vedd. De veszteséges pozik kezelési terve nélkül (amit leírtam, csak 1 a sok közül, de én ezt csinálom) felesleges tőzsdézni. Sokan simán stoppolnak, és benyelik a vesztőt. De csak ülni és nézni a veszteség növekedését....

Ezért mondtam, mindenképpen lúzer, aki tartotta végig a teljes pakkját. És én nem rád, vagy bárki másra gondoltam, semmi bajom sem veled, sem senki mással. És kérlek, ne is vedd személyesnek, ha én ilyesmit írok. Ha személyeskedni akarnék, akkor konkrétan foglak név szerint emlegetni.

3500 a következő ellenál…

#491495 Atesz11

3500 a következő ellenállás,holnap elválik mit kezd vele!

szerintem vagyunk mindan…

#491494 rbbj11

szerintem vagyunk mindannyian annyira értelmesek, hogy nagyon finoman és elegánsan szúrkálódjunk, ha már nagyon akarunk. Úgy is bele lehet kapni a másikba, és legalább nem fordul fel a gyomra tőle a többi olvasónak.

Én is bármelyen kritikát, sőt cseszegetést lenyelek akármelyik topikban, amíg az kultúrált. Itt is akkor szólaltam fel erélyesebben, mikor vki nekem elkezdte az alpári stílust nyomni. Az érzelmek miatt lehetnek összetűzések, de nagyon nem mindegy, milyen formában tesszük.

AL, elhiszem, h. fel tudod venni azt a stílust, amivel neked támadnak. De ha én felvettem volna azt, ahogy velem viselkedett vmi gump és társai itt pár hónapja, akkor már jó pár topik nem létezne...

Kherceg, te pedig sztem egy picit túl komolyan veszed ebben a topicban zajlókat. Megértelek, de figyelembe véve, h. mik vannak rendszeresen más topikokban is és pláne azt figyelmbe véve, hogy micsoda ámokfutások is voltak már a nem is régi múltban, ez nem olyan vészes. De persze jobb csírájában megfékezni.

Én azért elmondom, h. sztem kifejezetten kultúráltabbá vált ez a topic elmúlt hetekben, igazán már csak AL és Former gyepálja egymást, a többiek kivétel nélkül visszavettek.

Re: nincs cím

#491492 Arsene Lupin Előzmény: #491482

"A hülye OTP biztos nem tudja ezt még, h kire bízta azt a pár milliárdját.."

Az OTP alapok már csináltak nagy marhaságokat. De most jól fog jönni az a pakett, ha elkezdődik a kicsavarás.

Re: nincs cím

#491489 Kissherceg Előzmény: #491482

Arsenra is vonatkoztak amit lejjebb írtam, de mivel csak rá megy a mutogatás ezért írtam amit. Mindkettő oldal katasztrófa ebben a topikban, ezt írtam... Csak mint mondtam, mindenki azt olvas ki, amit akar...

Re: nincs cím

#491487 Arsene Lupin Előzmény: #491476

"7000-től komoly érvek nélkül kavarta a trutyit"

Azzal kezdtem, hogy szóltam, hogy büdös az "Év üzletembere díj". És hogy aki kis dolgokban nem fair, az egyéb csúnya dolgokra is képes. Például azt hazudni, hogy napokon belül...

Ezek számomra baromira komoly érvek. A tőzsdei befektetés bizalmi kérdés.

A mai meghúzást is spekitömésnek tartom. Bennfentes infó alapján egész napra kiakasztották volna a könyvet.

Re: nincs cím

#491482 Muskatli Előzmény: #491469

Nagyon nem értek veled egyet.

Az, h AL mondott valamit és a részvény esett, teljesen független esemény egymástól szvsz.

Csődbe ment a cég, amit AL 1000%-ra írta??? NEM... Csődbe fog menni? Azért nem kizárt, de nagyon-nagyon pici az esély rá. Ma éppen, amikor 10%-ot ment az árfolyam nem számított, h állítólag szerencselovag SCS? Na és ma az sem számított, h állítólag az év üzletembere díjat megszervezte magának? Persze a nagy tulajok csak megbízták a vezérigazgatói teendőkkel, hiába ilyen nagy pernahajder ez a SCS. A hülye OTP biztos nem tudja ezt még, h kire bízta azt a pár milliárdját..

Nem azért esett a részvény, mert AL megmondta, ennyi erővel emelkedhetett is volna.

AL-lel nekem az a baj, h nem igazán rak érvet mondandója mögé csak ideböffent valamit, legtöbbször ostobaságot + jellemzően jövőbeli bizonytalan (nagyon kis valószínűséggel bekövetkező) eseményt 1000%-os tényként kezel. Kb. 3-4 hete volt (azóta sem) érvrendszer is mondandója mögött, én akkor meg is köszöntem ezt neki, h végre. Azzal lehetett vitatkozni érdemben.

Bár Former stílusa néha hagy kívánnivalót maga után, de ő jellemzően érvekkel támasztja alá a mondandóját. Nekem ez sokkal szimpatikusabb, ráadásul ő adja az arcát is hozzá....

Szóval jelentem: én eszembe véstem, h amit AL mondott és ami történt a részvényárfolyammal az teljesen független esemény és csak a véletlen műve.

Kisherceg, te nekem továbbra sem vagy objektív, de ezt már korábban is írtam. Bár ha azt szabad beírni ide minden nap, h 1000%, h csődbe megy érvek nélkül, de érvelni ellene és mellette mosónőzni pedig bűn, akkor persze csak más az elképzelésünk a fórumozásról. De Te vagy itt a nagyherceg tégy belátásod szerint.

Re: nincs cím

#491480 Előzmény: #491444

Én úgy gondolom, eleve kell némi debilitás, hogy az ember egy tőzsdei fórumon írogasson./ ezt magam személyén veszem észre ebben a keresetlenül őszinte formában/ Annyi ezerszer jobb dolog lenne! Ugyanakkor úgy van" megszerkesztve" , hogy többé kevéssé igénye van megosztani gondolatait másokkal. Vagyis újra meg újra megteszi.

Bizonyos szabályokat az életben mindenhol be kell tartani, ezen vita nincs.

Ugyanakkor , hogy kinek mit jelent a " bunkóság" az más kérdés. Én momentán azokat tiltanám ki azonnal , akik ilyeneket írnak , kb." ritkán járok ide, mert sok hülye irkál itt sok hülyeséget, de én most megmondom a frankót" Ezt követően irkál valami dög jelentéktelen akármit. Na , az aztán nagy illetlenség és pofátlanság.

Former + Vitriol asszony nagyon hasonló alaptulajdonságú emberek szerintem, kissé kevesebb durvasággal remekül el lennének .

Re: nincs cím

#491476 Formerplayer Előzmény: #491469

Ez aztán a komoly szemellenzősség..Bármi történik, igaza van.Istenem,....

Az aki esetleg 8000-en vett s kiüli a mostani hullámot, eladja mondjuk 2 év múlva 12k-n, az meg lúzer. Aki 7000-től komoly érvek nélkül kavarta a trutyit, pozíciót sohasem vállalt, s az emelkedésben is folyamatosan tolvajozik, végigfikázza az emelkedést, s 1 fillért nem keres, az a király.

Na, ma is tanultam valamit..pff.

ps.: Én 2500-től vertem a tamtamot, el is ment 12400-ig. Majd végigmoziztam az esést. Ellenben tegnap bemondtam a strong buy-t, s esetleg eladom 2 év múlva 12k-n, akkor én mi vagyok? Már csak a formállogika szerint?

Már ideje volt itt egy k…

#491469 Ricsi

Már ideje volt itt egy kicsit rendet tenni. Mer pl Bazsy sem tesz hozzá a fórumhoz szakmailag, de nem is dumál bele. Amit meg pl autókról vagy motorokról ír, az kifejezetten építő.

AL leírta a véleményét. Sokan vitatkoztak vele. Ehhez mindenkinek joga van. De valakit lebunkózni azért, mert igaza lett, és sokan buktak itt sokat. OK, voltak olyan mondatok és hsz-ek, amiket én mondjuk nem írtam volna le. De attól még igaza volt, jelenleg ez látszik. És ha most visszamegy ez a papír 12K-ra, neki akkor is igaza volt, mert el lehetett volna adni 8K-n, és vissza lehetett volna venni dupla annyit 4K-n. És akkor mondjuk 100 db-on kerestek 10K-tól 12K-ig 200 000-t, ellenkező esetben meg sokszorosát. Tehát akármennyi is lesz mostantól az ár, annak, aki tartotta, semmiképpen nem lesz igaza. Ezt azért jó, ha eszetekbe vésitek.

Re: nincs cím

#491462 KawaBazsy

Sztem a moderátornak nem az a dolga, h utána olvasson, ki a hibás a vitában, hanem h szóljon, h vegyen vissza mindenki, aki elrúgta a labdát. Az ember elemzésekre, véleményekre, diagramokra kíváncsi, nem pedig egymás basztatására oldalakon keresztül. Erre lehet mondjuk egy külön "dühöngő" topik, s ott aztán lehet egymást osztani.