Én meg az aranyra..:)
nála is, de Ő már az erősödésére spekulál...
Vajon most beállt longba, vagy a dollárerősödéssel együtt ez is füstbe megy majd?
Oké. Köszi.
Szerintem oda rángatják a valuták árfolyamát ahova akarják.
Pl: Megegyezünk- hurrá - 280 Ft/Eur.
vagy elhúzódnak a tárgyalások, esetleg nem lesz megegyezés 320-330 Ft/Eur.
Szerintem a kis ember, a mi szintünk csak találgat. Akik tudják, azok meg nem írogatnak ide.
nem az aranyár a gond -kb most reális helyen van - hanem valuták ára magas..
1900-1500 között bárhova mehet..
ha elhatároztad vedd meg..
Látsz arra reális esélyt hogy a közeljövőben meredeken lefelé induljon az arany?
Ma akarok venni Filharmonmikert.
alapból nem érdekel TA..csak órásat és naposat nézem..és a meredekséget..nem érdekelnek a húzgált vonalak alakzatok.. és tapasztaltam pár szintet.
Igen pont ezért akartam szólni.
De látom egy chartot nézünk :)
már eladtam a maradékot ..most nem érdekel..figyelem..az 1650 az egy fontos szint neki..itt sztem elbíbelődik egy darabig és meredeken elindul egy irányba..meglátjuk..
Hát igen, kétoldalú a dolog, mert lehet hogy nem volt olyan a kapcsolat a családdal, hogy rájuk merte volna bízni. De ez akkor is elgondolkodtató ...
ennek is van értelme.. lehett jobb helyre kerül mint az örökösökkel.. ha lomisok guberálók találják meg..
Rengeteg ilyen van, és a legtöbbször a vagyon elvész. Távolabbi ismertségben történt: az öreg mindenki elől eldugott mindent, senki se tudta hogy hova. Lomisok becsöngettek a házhoz, hogy van-e valami amire nincs szükség? Az asszony egy csomó régi ruhát, munkáscipőt, gumicsizmát odaadott, hogy vigyék, mert már 10 éve hordva se voltak. Mondanom se kell, hogy a retkes gumicsizmákba meg melóscipőkbe voltak bedugdosva a pénzek, aranyak.
De megtörtént sztori, hogy ágybetétben, ruhába bevarrva, szekrénybe beépítve, stb dobnak ki vagyonokat a mit sem sejtő családtagok.
Ha aranyat veszel, tudd hogy hol akarod/tudod tárolni, mert ez is fontos szempont lehet!
jut eszembe...sok öreg elspejzol... dugdos..majd feldobja a pacskert..gyerekek kidobják a bútort..az arannyal együtt..
usai rokon is rejtegette a megtakarítását... ha néha hazajött mondta hova rakja...senki nem tudta meghalt..1hét után találták meg.. egy hónapig őrizték a cuccot utána ment kukába.. benne az élete megtakarítása..
Nem beszélve arról, hogy Aranyos, azt írta, a gyerekeinek szeretné el spejzolni...
Feltételezem, nem 40 éves gyerekei vannak, de ha annyi idősek is, akkor is bőven élvezhetik majd a hasznát...
Aranyos kolléga szerintem nem döntötte még el, hogy spekulálni szeretne az arannyal, vagy befektetni...
az arany ára az világpiaci..nem függ össze a hazai helyzettel..max a forint árával..
miért nem mész át a "mibe fektessem..." oldalakra?ott én is beírtam egy csomó tippet..
sztem itt a többség nem közgazdász (én elektromos ember vagyok) vagy szakreferens... csupán vette a fáradtságot az önképzésre.. az ember ne fektessen olyanba amit nem ismer..vagy nem ismeri a működését...a szélhámosság alapja a kapzsiság...