Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Politika totyik

Re: Nem kerítették be az éhségsztrájkolókat

#459057 banyaiz Előzmény: #459054

Szerintem sikerült gúnyolódni, de ettől nem vagyunk előrébb. :)

Amit mondasz, hogy minden posztra neki tetsző embert ültet az engem nagyon emlékeztet Dzs...v...r ténykedésére. Mintha most éppen a jegybankot nézte volna ki magának.

#459056 Ibiza Előzmény: #459032

ha mint helyi kiskakas felállsz a szemétdombra nem biztos mindent tudsz..vagy látsz..

kawának sok igazsága van.. a világban sok országban bizony a liberálisok és kommunisták békétlenkednek.. lásd globalizáció ellenes erőszakos tüntetések.. vagy pl a francia lakásfoglalásos mizéria..

a konzervatív értékrend alapból a rendpártiság és a tisztelet.. az értékek őrzése

a társadalom megosztása nekem a 40% birka 40% értékes szép ember a 20% az hordalék..

másoktól olvasva (bankár) 5% okos 90% mocsár 5% bűnöző..

#459054 Előzmény: #459049

":) teljesen félreérted miről írtam."

Bocsánat, te hoztad a listát, és írtad gúnyosan, hogy inkább hozzájuk hasonlítanád. Én meg megköszöntem az Orbán iránt tanúsított jóságodat, csak nem értem, hogy mivel szolgált erre rá, én azért (még/már) nem hasonlítanám a világtörténelmet alapjaiban megváltoztató személyek közé.

"Én azon gúnyolódtam, hogy több szerénység kellene."

Mint kifejtettem, van olyan szint, amikor az elvárásod értelmetlen, különösen akkor, amikor a korábbi regnáló kormányokban aztán főleg semmiféle szerénység nem volt, csak alázatos hajbókolás a gazdák irányába.

"Merkel- Viki összehasonlítást kértél."

Így van. Merkel "csak" egy miniszterelnök, aki lehet, hogy a következő választáson már a futottak még kategóriában lesz, mert sehol nem lesz, ennek ellenére úgy próbál dirigál az EU-nak, mintha erre bárki, vagy bármi feljogosította volna. Ezek után újólag megkérdezem, nem tűnik fel, hogy kinek kellene picit több szerénységet mutatnia?

"Erre írtam én, hogy Vikinek Merkel túl kis falat mérjük inkább ezt a géniuszt I Péterhez, vagy Hunyadi Mátyáshoz stb. :) Így már világos mit akartam mondani? :)"

Igen, gúnyolódni szerettél volna, de az sem sikerült.

"I. Péter a cárra gondoltam."

Akkor jót válaszoltam :)

#459053 Előzmény: #459042

"Hogy miben térnek el az elképzelései a demokráciáról Joszip Dzsugásviktortól? :)"

Egyelőre még nem lőtték le azokat, akik nem hódolnak be. Még csak a gazdasági kényszerítésnél tartunk.

Merthogy én nem igazán tudom másképpen értelmezni azt, hogy Merkel kíván 495 millió embernek dirigálni, egyekben magasról téve arra, hogy ez a 495 millió ember amúgy szokott önkormányzatokat, korányokat, Európai Parlamentet, meg még pár Európai intézményt választani. Én pont azt látom, hogy így csak Sztálin gondolkodott, hiszen ő intézte úgy az ügyeit, hogy először minden fontos posztra beültette a neki tetsző és hozzú hű egyént.

BTW: Azt ugye tudod, hogy Sárközy jobboldali? :)

#459050 Előzmény: #459032

"Kormányhoz hű seggnyaló tisztségviselőktől elkezdve az osszál vissza Józsikám 30%-ot, oszt Tiéd a munkán át a jó rokonok -ig, a teljesség igénye nélkül. Te nem itt élsz?"

Ez pont kormányfüggetlen. Akkor miért pont most zavar?

No offense, de én ezt az érvet annál sem tudom megérteni, aki eddig így élt, mert kapott, most meg nem kap és így nem megy az üzlet - de elfogadni nála sem tudom, mert ő annak örüljön, hogy legalább eddig kapott. Ha felélte, akkor így járt.

#459049 banyaiz Előzmény: #459045

:) teljesen félreérted miről írtam.

Én azon gúnyolódtam, hogy több szerénység kellene. Merkel- Viki összehasonlítást kértél.

Erre írtam én, hogy Vikinek Merkel túl kis falat mérjük inkább ezt a géniuszt I Péterhez, vagy Hunyadi Mátyáshoz stb. :) Így már világos mit akartam mondani? :)

Egyelőre amit letett az asztalra elég lesz neki egy 50-es évekbeli tsz elnökkel, vagy párttitkárral is az összehasonlítás az az ő szintje, nem Merkellel kolléga.

I. Péter a cárra gondoltam.

#459045 Előzmény: #458966

"Elsősorban a történelemben betöltött szerepet vetettem vizsgálat alá."

Nu akkor most lássuk még egyszer.

"Nagy Sándor" - mindössze a világot változtatta meg, a mai napig tanítják haditetteit, mellesleg iszonyatos csodálat övezi világszerte, az általa alapított városok nevei a mai napig megvannak, adott esetben maguk a városok is. A történelem legkíválóbb hadvezérei között tartják számon, aki mellesleg együtt élt a katonáival és velük együtt harcolt, nagy valószínűséggel éppen egy ilyen csatában szerzett sebe okozta a halálát.

"Hunyadi Mátyás"

Magyarország egyik BÜSZKESÉGE, aki az országot olyan magasra emelte trónilag, hogy ácsingóztak érte. Kitűnő és sikeres hadjáratokat vezetett, ráadásul megalkotta az európai középkori történelem első reguláris haderejét a Fekete Sereget. Példátlan jogbiztonságot hozott létre az országban, amelyért a nép annak ellenére foglalta hálába és népmesékbe a nevét, hogy soha addig akkora adóteher nem súlytotta a jobbágyságot. Létrehozta a Corvinákat, megépítette a kor egyik legszebb palotáját Visegrádon és úgy egyáltalán felemelte az országot.

"I Péter" (gondolom a cár és nem mint Pápa volt a felsorolás tárgya)

Zseniális uralkodó, aki felismerte a kor szellemét, várost alapított Pétervár néven, amelyet ma ismét így hívnak, Oroszországot a középkorból a világbirodalmak közé vezette, amellyel számolni kellett. Az általa megkezdett felvirágzás egészen a bolsevik terrorig fennmaradt, az általa épített épületek ma is Oroszország büszkeségeit képezik és az emberek hálával és büszkeséggel tekintenek az emlékére.

"Napoleon"

Egész Európát átalakította. Amellett, hogy hülyére vert mindenkit és Waterloonál is csak a hadiszerencse miatt bukott meg, olyan rendet és rendszert vitt bele az életbe, amely azóta is meghatározza az életünket. Az általa létrehozott civil kódex a mai napig a polgári rendtartás alapját képezi, a bevezetett polgári intézmények, házasság innen terjedt tovább Európában. Többek között az ő törvényeinek köszönhető a ma teljességgel elterjedt SI rendszer intézményesítése a kaotikus mértékegységek helyett, valamint az, hogy mindenki saját erejéből jusson előre. Haditettei, illetve taktikája ma is történelemkönyvek százait ihleti és minden átlagos akadémián is tananyag az, ahogy a Grande Armee-t felfejlesztette és ahogy hülyét csinált vele Európából. Napoleon különösen arról volt híres, hogy még az ellenségei is tisztelték, így élete végéig egészen különleges elbánásban volt része, és természetesen a royalisták gyilkolták meg végül, nem az ellenfelei. Építészeti alkotásai, a diadalív, a fákkal szegélyezett országutak a mai napig meghatározzák Európát, az egyik legfontosabb személyiség volt a birodalmi logika leépítésében és a civil társadalom irányában, amely logikát saját honfitársai is annyira megbecsülték, hogy átvették, továbbvitték.

"Mao Ce Tung"

A világot változtatta meg azzal, hogy Csang-Kai-Sek-kel szembeszállva nem az imperialista megszállást, hanem a saját erőre építkező Kínát részesítette előnyben. Ennek során kezdetben természetesen döbbenetes méreteket öltő terror tört ki, amely sajnos igen komoly károkat okozott az országban, ugyanakkor ez a fajta "ébredés" mégiscsak felrakta a világtérképre Kínát, még ha nem is az euróusáner szimpátia élére. Ugyanakkor szemmel látható, hogy az akkor hülyeségnek tartott "minden faluba koho" című eposz mára mit ért el: Azt, hogy minden falu termel, mert termelőképes, Kína pedig ebből a szigorúságból kitörve mára gazdaságilag a világ urává vált 2050-re pedig várhatóan abszolult elős lesz, megelőzve még az USA-t is.

Szerintem jobb helyeken erre szokták mondani, hogy öngólzápor, ha valaki nem kívánja hozzátenni, hogy elég hibás gondolatokra vezet, ha valaki leragad a testmagasságból eredő komplexusnál és az azt ellensúlyozni vágyó akaratnál.

Szóval, én megértem, hogy ezt is csúnyán benézted, hogy Orbánt a világtörténelem legnagyobb hatású alakjai közé sorolod, de biztosan ez volt a célod?

Ha pedig ehhez még hozzáteszem azt is, hogy Nagy Sándor éppen a NEM abszolut uralomra tört, hanem Makedónia és a görög világkép elterjesztésére, Hunyadi Mátyás abszolult a szívén viselte a nép jólétét, I Péter szintén az ország polgárosodását tűzte ki célul, Napoleon pedig éppen a császárság intézményének a lebontását, majd megkoronázásval az akkor még egyáltlaán nem létező alkotmányos monarchia(!) alapjának a lerakását kezdte meg, Mao Ce Tung meg egyenesen egy császárt buktatott meg a nép nevében és érdekében - akkor tulajdonképpen tényleg érthetetlen, hogy mit is akartál mondani, amennyiben nem ezen emberek alacsony testmagasságán kívántál gúnyolódni.

Mondhatni, éppen az látszik, hogy az ész és a néppel törődés nem a testmagassággal arányos. Vagy ha már igen, akkor fordítottan :)

#459042 banyaiz Előzmény: #459034

Kifejtem . Sárközyt én nem bírom , mert egy pöcs, igaz magyar származású, de úgy viselkedik mint egy idegbeteg csigaevő francia. Merkelt kedvelem, értelmes politikusnak tartom, és a stílusa is szimpatikus, igazi jó német erényeket látok benne.

Hogy miben térnek el az elképzelései a demokráciáról Joszip Dzsugásviktortól? :) Hát szerintem abban, hogy éppen fordítva gondolnak mindent.

#459039 Előzmény: #458951

"Ez tény , de ne kérj közvetlen bizonyítékot, olvass utána, itt nagyon hosszú lenne."

Szerintem összekevered a néphülyítő entellektüell réteget a baloldallal, meg az entellektüell réteg vízióit a baloldal méretéről, meg jellegéről. Definíciószerűen a baloldal szokta ugyanis a forradalmakat csinálni, meg a tűntetéseket, merthogy ez baloldali módszertan, annak szétverése meg jobboldali. De ez csak a klasszikus meghatározás, aminek mára semmi értelme, hiszen mai értelemben a klasszikus értelemben vett "munkásosztály" megszűnt, a proletariátus ebben a formában gyakorlatilag nem létezik. Ennek megfelelően helyből nem tudnád felmutatni azt a réteget, amelyre hivatkozol.

#459034 Előzmény: #458950

Tehát: Kifejtenéd nekem nullánál több mondatban Merkel és Sárközy demokrácia elképzeléseit?

#459032 Előzmény: #459026

Kormányhoz hű seggnyaló tisztségviselőktől elkezdve az osszál vissza Józsikám 30%-ot, oszt Tiéd a munkán át a jó rokonok -ig, a teljesség igénye nélkül. Te nem itt élsz?

#459026 GáborGábor Előzmény: #459011

Nem ismerem az általad ismert társadalmi rétegződést, de ha megosztanád velünk, egyből tudnánk pontosítani az említett "szűk" réteget és lehetséges életvitelét ...

#459013 Netmaster Előzmény: #458957

Inkább olvass te utána, ha még nem hallottál elég szélsőjobbos rendbontásról.

Összehasonlítgatni nem akarok, a szélsőségeseknél van rá elég példa bármelyik oldalon.

#459011 Előzmény: #459001

Szerintem egy szűk réteg van , aki EGYENLŐRE jól jár, nem akarja látni, mi történik a többséggel. Ők azok , akik meg vannak róla győződve , baromi hasznosak, mindent megérdemelnek a többi haszontalan parazitával szembe. Persze nagy százalékuk semmivel nem különb a nyomorgóknál, viszont szigorúan gátlástalanabb, és részvétlenebb.

#459001 GáborGábor Előzmény: #458996

Vizsgáld kronológiai sorrendben a dolgokat és vonatkoztass el a csokitól ...

Sokan nem látják, ami vidéken a "kisemberekkel" (is) történik, egy viszonylagos jólét rózsaszín hálóján keresztül.

#458996 Előzmény: #458991

Nem értem az összefüggést a totálisan kontár vezetés eredményeképpen (is) romló magyar háztartások helyzete , meg mint magyarázat a kínai csokik között, de biztos az én hibám.

#458991 GáborGábor Előzmény: #458972

"Nem elfelejteni, a jó párt a gyereknek megvehető csokik számából mérhető le,a többi duma."

Sajnos a lényeget nem látod!

A csokik száma nem változott, csak ma már kínai minőségben vásárolhatók meg, a korábbi - a valós világpiaci érték függvényében korrigált - áron.

#458972 Előzmény: #458963

A világ kulturáltabb részén nem ennyire bigottak az emberek politikai hitvallás tekintetében, mint nálunk. Válság idején leváltják a regnáló kormányt, tök mindegy milyen színű. Nálunk az előzőnek jóval kevesebbet tűrtek , viszont ezek a bárányból is farkast fognak csinálni.

Nem elfelejteni, a jó párt a gyereknek megvehető csokik számából mérhető le,a többi duma.

A CSOKI SZÁMA NAPONTA TÖBB EZER HÁZTARTÁSBAN LESZ EGYRE KEVESEBB!

Persze a "gazdagokról" beszélek, akik még egyáltalán csokit vehetnek.

#458966 banyaiz Előzmény: #458960

Elsősorban a történelemben betöltött szerepet vetettem vizsgálat alá. Testmagasság és politikai ambíció az megint egy külön téma lehetne. :) Csak az ellen próbáltam szót emelni, hogy ne soroljuk be Vikit egy számára méltatlanul silány kategóriába, neki a legnagyobbak között van a helye a történelemben, ez kétségtelen eddigi produkció alapján, és napról napra megerősíti ezt. :)