Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Auto-motor technika

Re: nincs cím

#455442 _pda_ Előzmény: #455433

"Nem én, én nem szeretném, ha ügyeletes zsenik nyúlkálnának bele valamibe, amit csillagászati összegekért lőnek be a gyárban ;) Ez nem cost cutting motor :)"

más utakon járnak, szerinted miből élnének a tunning cégek világszerte, ha nem tudnának megbízható eredményeket produkálni garanciával ?

#455433 Előzmény: #455349

"hagyd már a pékbe ezt a gyári tuningcéget"

Nem én, én nem szeretném, ha ügyeletes zsenik nyúlkálnának bele valamibe, amit csillagászati összegekért lőnek be a gyárban ;) Ez nem cost cutting motor :)

"kevés a nyál turbo nélkül alul"

Mondtam, hogy csak "S"-be kell kapcsolni ;) Nekem ennyi elég :)

Továbbra is csak annyit mondok, nekem nagyon furcsa volt, hogy van egy kis gondolkodás az indulásnál. Majd hozzászokom, úgyse nagyon lesz más már amig nem egy villanymotor fogja belökni az autot az első 10 m-en :)

#455424 Láma Előzmény: #455347

" Bár lehet ezt is meg lehetne érezni fene tudja ez 10% teljesítmény, nyomaték, mekkora különbség."

Egyszerű kipróbálni az érzést. Beteszel a csomagtartóba 100-120 kiló súlyt és ezzel autózol pár napot. Így hozzászoksz a 10%-al rosszabb súly-le arányhoz. Mikor kiveszed a súlyokat, ugyanazt fogod érezni, mintha csipptől kaptál volna +10%-ot. :)

Gyorsabb változat: Ül melletted egy 120 kilós személy, vagy nem ül? :)

#455420 Sumér harcos Előzmény: #455342

mint kiindulási alap?

nemtom hogy tudunk megegyezni:)

amilyen használatnál 5.5-6-ot eszik az 1.5dci,a toyota 1.4 benzin 7-7.5-t-de még barátságos toyota fogyit irtam vsz:)

amikor 7-et 7.8-t,akkor evett a benzines 1.4 focus 12-13-t...a kezemben...én már ebből az utcából megjöttem..

az egyetlen gubancot a benzin gázolaj árfolyamának megtekeredése okozhatja,ha tovább fokozodna...ez az egy betesz a diesel szériaautos érveknek,mániának ezt aláirom.

vmi bizonyitott tartósteszt kellene,minden megoldásban benne vok:)

legalább elnyerném azt a cinzanot tőled végre,amit lejjebb a bmw-s fogadáson nyersz:))ugyan azt nem tudom most hogy áll a fogadás....bmw-s ügyben,nem értek a bmw-hez:)

#455418 Sumér harcos Előzmény: #455417

az vmivel olcsóbb volt,talán 2.2....de a kutyának nem kellett...pedig jól néz ki...

ez is itt azt hiszi tulképp,hogy majd jön vmi veréb rá,de ennyiért akár már most leveheti,hiába szép viszonylag...irreális.

#455417 KawaBazsy Előzmény: #455414

No de mennyiért hirdette? 17 éves kocsi több, mint 3 milláért?? A Touareg nem került ennyibe 6 évesen..

#455385 KawaBazsy Előzmény: #455367

Továbbra is a kedvenc Mercim, bele tudnám rakni a hátsóm. SLK viszont nem kell, mert nem roadster, csak egy mini SL.

#455353 banyaiz Előzmény: #455334

Igen lehet , hogy az már érezhető lenne, ezen is morfondíroztam.

Meg kell dumálni velük állítsuk át, eredeti beállításokat úgyis mentik. Próba egy hétig aztán nem érezhető akkor vissza az eredetire, ha érezhető fizetek. :) Biztos örülnének ilyen ötletekkel fárasztanám őket.

#455349 _pda_ Előzmény: #455341

hagyd már a pékbe ezt a gyári tuningcéget

volt barátomnak piros TDI feliratos Alhambrája

megcsináltatta még erre a gyári chippelést

egy f.os volt utánna is

a rugalmatlansága ua úgy megmaradt, hiába ment mint a barom fordulaton

EZ nem ér semmit, csak egy tarizsnya pénzre levesznek

volt kollégámnak jolmegcsinált golf 4-e, hihetelen kellemes volt

az alap probléma egyszerű, már leírtuk párszor

kevés a nyál turbo nélkül alul

gyárilag

ezen könnyű segíteni és EZ nem azt jelenti, h szénné tuningolták az autódat

még rugózhatunk rajta egy darabig de ez van

régen nem kellett ehez csak egy 13-as kulcs meg egy csavarhúzó bosch adagoló esetében

a rotodiesek kicsit macerásabb, de az sem ördöngősség

csináltam párat

#455348 Sumér harcos Előzmény: #455342

az elsőn szinte mondjam azt semmi ...megborult szegényke ...le cascoztam még fiatal volt.

a másodikon 4-2=kb. durván 2misi.:)

#455347 banyaiz Előzmény: #455275

Hát ja, nem valószínű kísérletezem vele. Bár lehet ezt is meg lehetne érezni fene tudja ez 10% teljesítmény, nyomaték, mekkora különbség. Próbáltam annak idején ugyanilyen mazdába 2000-t 150 lovast, ugyanekkora kaszni 1200 kiló körüli, azért az harapós jószág volt. :)

Fogyasztásom vegyesben 7 körül van , városon kívül lemegy 6 alá, igaz nem rallyzok. Ebből már sokat faragni nem hiszem tudnánk.

#455343 Előzmény: #455336

Meg a két kötelezőre, meg adókra, meg egyebekre... ha most a speciális parkolási, matricás és egyéb nyűgöktől el is tekintünk.

#455342 KawaBazsy Előzmény: #455324

Nah, 2 dolog. Egyrészt a dieseled nem 5-öt eszik vegyesben, hanem inkább 5.5-6-ot (3 ilyenünk volt a cégnél). Másrészt meg a benzines, 1.4i, 97 lovas Corollám 6.5-öt evett, ez volt a kiindulási alap, ami miatt értelmetlennek neveztem a kis dieselt! És most ráadásul a gázolja 10%-al drágább, s a csettegőt a héten linkelted.

Ja, s számold ki már az értékvesztést is az új autóra! Csak nehogy sírva fakadj.. a két autón monnyuk eddig 5 millió? :-)