Regisztráció Elfelejtett jelszó

Auto-motor technika

Re: nincs cím

#455011 Előzmény: #455002

Eddig se volt, én csak elmondtam a véleményem, oszt ennyi. Mivel nekem nincs teljesítményhiányom, mert olyat veszek, ami megfelel, így valóban nem izgat fel a kérdés :)

#455009 KawaBazsy Előzmény: #455004

Maga a tuning szó is finomhangolást jelent, nem (feltétlenül) teljesítménynövelést. Ebben az értelmében üdvözölhető, de Banyaiz kolléga Mazdájához biztos nem nyúlnék (ő vetette fel), jó az úgy, ahogy van. :-)

#455004 _pda_ Előzmény: #454994

nem olvastalak végig az AT válasz elött, de most látom a végén te is erre mutatsz rá

#455002 _pda_ Előzmény: #454989

látom már megint a saját, meg "olvasott" okosságaidat hajtogatod, gyakorlati tapasztalatok nélkül

az "ésszel" nem a maximumot jelenti

sem a tunningban, sem a használatban

próbálj ki egy ilyen autót, az a legegyszerűbb

és igen, megszünteti, mert kap elég üzemanyagot alapvetően alul is

van még valami?

Ahol van értelme a chip…

#454994 KawaBazsy

Ahol van értelme a chipelésnek, azt Waszi példája mutatja. Vannak olyan motorok, amiket marketing okokból (a másik erősebb motor miatt) visszafojtanak, ilyen az említett 105 lovas PDTdi, meg az én volt Saabom 154 lovas 2.0 turbója is (ebből van 185 és 205 lovas is). Ezeknél tkp nem is tuning történik, hanem az eredeti teljesítmény visszaállítása.

Van aztán még az a helyzet, ahol emissziós okokból gyengébb a motor alul, ezt lehet optimalizálni, de ez nem a csúcsteljesítményt növeli, hanem az alacsony fordulaton leadott teljesítményt. Anno a céges Golfnál megcsináltattuk, mert nagyon gyík volt.

#454989 Előzmény: #454798

"meg kell chippelni a verdát ésszel és megszűnik ez a probléma ;-)"

Az megszűnteti a megindulási gondolkodást drive fokozatban is? :) Érdekes lenne ;)

Egyébként, én is megnézegettem, hogy mit kóstál ez, oszt a gyári tuningcég oldalán ez több százezer forint, de nem is ez az, ami feltűnt, hanem az, hogy százezer kilóméter felett SEMMIFÉLE garanciát nem vállalnak a tuningra. Nu, ekkor mondtam, köszönöm, nyilván nem véletlen, hogy a gyáriak nem húzzák ki az elméleti határra a lehetőségeket, hanem hagynak benne némi tartalékot is.

#454956 hosszhuszár Előzmény: #454934

Sziasztok, szia.

Nem LE duplázásról volt szó..

10-30 Le + bármikor produkálnak szívó benzineseknél is..

#454936 _pda_ Előzmény: #454883

Láma megválaszolta, osztom a véleményét

volt valaha egy 2L-es B Omegám

sokat sz..rakodtunk vele, gyakorlatilag érdemi eredmény nélkül

még a katalizátort is kivágtam belőle, inkább pszicho tuning lett belőle :DDD

#454934 Láma Előzmény: #454883

A semmi hátrány nagyon kérdőjeles.

Szívó benzinesnek nem tud több levegőt adni, ha megfeszül akkor sem. Ebből kiindulva az egész nem több, mint a fing ragozása, nem kis kockázattal, nem kis pénzért.

"Hosszhuszár: igazad van ez a legegyszerűbb, csak gondoltam itt is rákérdezek."

A tuningos műhelyben ha érdeklődsz, szerinted mit fognak mondani? :)))

Alapvetés:

Független helyen teljesítménymérés előtte, utána.

Tuning után üres hibatárolóval próbaút, lehetőleg minden üzemi körülményt kipróbálva. Ne tároljon hibát. Motorkontroll lámpa ne világítson.

Ha jót akarsz magadnak elveted ezt az ötletet.

#454908 Waszeitung Előzmény: #454853

Pár éve a céges kocsik SuberB-ek voltak, 1,9 PDTDI motorral..ezek gyárilag kétféle 105 és 130 pacis verzióban léteztek,a cég megvette a 105 ös verziókat és gombokért meg lettek chipeltetve 130LE-re,mert a motor ugyanaz,csak az elektronika más,a képviselettel akiktől vették meg lett ez beszélve és ugyanúgy maradt rajtuk a gari.Ez ugyanazon a héten történt amikor az 5db kikerült a szalonból..szval ésszerű kereteken belül semmi gond nem lesz ha optimalizálva vagy cseppet felhúzva lesz a verda.

#454894 Sumér harcos Előzmény: #454891

emlékszem rá mikor legelőször pesten piacon láttam olyan mx3-at,milyen gyönyörű gépnek láttam..

olyan 1.6-ost láttam közelebbről is-egyik haver vett olyat,de akkor már nem volt nagy szám....2001-ben vette....

#454891 KawaBazsy Előzmény: #454885

A kisebbik motor az ugyanez, mint MX-ben, csak kicsit visszavették a tetejét 107 lóra (akkori MX-ben 115 volt).

#454885 Sumér harcos Előzmény: #454875

nagyon jó.......hát igen:)

egyébként a xedos6 nekem is nagy kedvencem volt,de úgy jött ki,hogy soha nem vezettem ilyet és nem is birtokoltam...sajnos.

#454884 KawaBazsy Előzmény: #454847

Tudod hogy lenne igazi ékszer ez a gép? Ha anno nem a szintén sornégy 1.8-at rakják bele nagyobb motornak, hanem az MX-3 V6-ját, ami a világ legkisebb széria hathengerese volt. Micsoda baba hangja lenne.. bele kéne építeni. :-)

#454883 banyaiz Előzmény: #454872

Sima 1,6-os benzines mazda 3 sedanon gondoltam esetleg megnézni, 105 ló felmenne mondjuk 120 -ra , kicsit nyomatékosabb is lehetne mellette, már lehet elgondolkoznék, ha nincs semmi hátránya mellette. :) Mondjuk így sincs bajom a géppel megy ahogy nekem kell, nem szoktam amúgy se száguldozni de mióta balesetem volt annak örülök ha nem jön nekem senki nemhogy rallyzzak. :)

Hosszhuszár: igazad van ez a legegyszerűbb, csak gondoltam itt is rákérdezek.

Kawabazsy: Mazdákba nem kell csalódni, én még olyat nem hallottam valaki szidta volna a sajátját. :)