Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Auto-motor technika

Re: nincs cím

#454874 _pda_ Előzmény: #454871

nahhh, mikor elkezdtem írni, közben megfürdettem a gyerekeket

de egyről beszélünk :)

#454872 _pda_ Előzmény: #454853

sima szívó benzinessel nem érdemes foglalkozni

én azt mondom a jó chippelésnek fokozott nyomaték alul és a gyárinál jóval nagyobb rugalmasság az eredménye

persze mindent túlzásba lehet vinni, önteni bele az üzemanyagot

látni erre is szépen példát, gomolygó füstfelhőket eregetve

ez már manapság ciki

az "alacsonyabb" fogyasztást azért nem kell túl komolyan venni, viszont az optimálisabb működés miatt más tartományokban dolgozik a motor

szóval inkább a feeling lesz jobb :)

#454869 banyaiz Előzmény: #454861

Szóval jó tapasztalatok voltak, köszönöm, neked is Józsi. Azt nem tudom motor élettartamnak ez jót tesz e ? :) De kicsit utánaszaglászok a témának mennyi lenne stb, felkeltette az érdeklődésemet.

#454865 hosszhuszár Előzmény: #454864

van amikor nem is chippelik, csak optimalizálnak mindent a vezérlésen..

nekem csináltak ilyet, régen, benzines, turbósnál, és majdnem dupla lett a teljesítmény, és nem volt teljesen kihegyezve.

#454864 banyaiz Előzmény: #454857

Egy ismerősömnek van Peugeot 207 1,4-es Hdi kisteherje, azt mondja 70 lóról felment 95-re nyomatékosabb, és a fogyasztás kb ugyanaz , hogy pörgeti rendesen. Ez elgondolkoztató.

Mondjuk azt nem tudom a motor élettartamának jót tesz e, plusz valamit összekutyulnak benne, nem szívesen vállalnám be, csak gondoltam hátha vannak tapasztalatok valakinek.

#454861 Euroman Előzmény: #454853

Szia! Nekem már a 2-ik kocsimban van. Az előző egy VW Polo Classic volt, amiben kiszedték a chipet, és egy másik EPROM-ba írták bele az új programot, majd behelyezték a vezérlésbe.

A jelenlegi Golf Plus-ban kiszedték a Magnetti Marelli vezérlést, rákötötték egy laptopra és a kívánságnak megfelelően lőtték be a karakterisztikát. Én inkább nagyobb nyomatékot akartam, mivel sokat megyek városban, és nincs kedvem váltogatni. Fogyasztás nagyon nem változott, viszont élvezetesebb lett az autózás. Egy helyi tuningműhely tulaját ismertem meg kb. 10 éve, az ő haverja ez az alföldi úriember, akinek egy Mercedes Vito van mozgó műhelynek berendezve, és azzal megy oda, ahol éppen szükség van rá. Amikor a golfomat csinálta, aznap még 2 autót csinált meg itt a Hűség Városában.

#454857 Sumér harcos Előzmény: #454853

nekem semmi bajom vele...már a chip-el..

ugyan a széria dieselemre ilyesmit nem költök....még alut sem teszek rá....

#454853 banyaiz Előzmény: #454850

chiptuningról mi a véleményetek? Jókat hallok róla . Típustól függően, de azt mondják kb 10-20%-al nagyobb teljesítmény, azonos, vagy csökkenő fogyasztással.

Nem hangzik rosszul. :)

#454850 Sumér harcos Előzmény: #454847

1996-ban vezettem jó ideig egy zsir 1.6 benzin automata M.Carismát,hát az úgy ment,hogy követni is elég volt,nagyon pörgött élvezetes módon.....

na ez tűnt el 2004 után,hogy egy kis benzines ilyet tudjon....

ebből kifolyolag én a kis köbcentis benzinesek között különbséget tennék 2003-2004 előtti és utániakra....szinte két különböző halmaz:)

#454847 Sumér harcos Előzmény: #454838

jó de azt ne vedd oda....mx-et ,az még nincs el**** motorikusan.

az 1.6vti crx is úgy ment 0-150-ig majdnem,mint egy amg merci:)

egy 1992-es swift 1.3 úgy pörög,hogy ma lealázna egy lefojtott euro 5-ös 1.6-os 3-as mazdát:)

olyan 2004 utáni lefojtott euro 4-5 1.6 benzinest nézzünk,az szinte fostalicska.

mondom mikor 2004-ben 1.6 3 ajtos civicet probáltam,nem ment úgy mint a 90-es években az 1.3-as swiftem,mondja az ügynök nyomjam neki probauton-nyomtam ültünk benne 3-an...hát az mindent csinált csak nem ment,akkora fos volt,hogy el sem hittem.

2004-ben szembesültem először azzal,hogy mit tesz egy kis köbcentis benzinessel az euro 4-5 szuper duma...

#454839 KawaBazsy Előzmény: #454791

Olvastam, de nekem játszósnak hegyes szívó kéne, kényelmesnek lehet turbós automatával.

#454798 _pda_ Előzmény: #454786

meg kell chippelni a verdát ésszel és megszűnik ez a probléma ;-)

amúgy van a cégnél egy dacia logan pickup 1,5 dci az erősebb motorral

nagyon szépen megy, 100x kellemesebb vele autózni, mint egy benzinessel

a kicsi benzinesek, értsd ez alatt 1,6-ig, gyakorlatilag nulla nyomatékkal rendelkeznek, lehet vinnyogtatni, meg forgatni, de akkor pusztul az üzemanyag is rendesen

ráadásul nem izomból megy, hanem fordulatból

szóval, khmmm.....

#454791 Sumér harcos Előzmény: #454701

na ehhez szólj:))

"Turbómotorral jön a következő Mazda MX-5

Két év múlva jön a kisebb, könnyebb, turbós Mazda MX-5

2011. december 7., szerda 5:28 (múlt héten)

Címkék: autó, Mazda MX-5, Mazda, MX-5, turbó

Ambiciózus célt tűzött ki az MX-5 fejlesztőmérnökei elé a Mazda: legyenek szívesek 275 kg-mal csökkenteni a jelenlegi modell 1075 kg-os önsúlyát a következő generációval."

http://www.autonavigator.hu/autosvilag_hirei/turbomotorral_jon_a_kovetkezo_mazda_mx-5-6500