Visszaolvasva ennek az Arzénné-nek a ma délutáni szösszeneteit, gondolkodtam, vajon mi lehet a baja ennek az embernek.Az szerintem már sok mindenkinek világos, hogy Arzénné nem kizárólag erre a papírra fúj, úgy a világgal, a saját létezésével van alapvető baja. Ha nem így lenne, egy párbeszéd során figyelne a másikra,érvelne, vitatkozna, korrigálná magát---tehát úgy tenne, mint egy mentálisan egészséges ember. De nem, Arzénnét semmilyen cáfolata nem érdekli az általa tényként előadottaknak, semmilyen észérv el nem tántoríthatja sztoikus, rosszindulatú, mindenben mindenhol csak ármányt,hátsó szándékot sejtető nyugalmától.
Ráadásul végtelenül korlátolt is, hiszen azt gondolja, elég, ha felületesen rápillant egy cégre, s már látja is a buta kis összefüggéseit. Amikor valaki rámutat, hogy mennyire mellé lőtt, kiesik a szerepéből, vicsorogva személyeskedik, majd visszahúzódik a tekintélyt parancsolónak gondolt magázódás mögé. Úgy gondolja, ezzel a társalgási formával tiszteletet és megbecsülést tud kivívni--pedig csak egy szánalmas pojáca.
Muskátli szinte a teljesség igényével szétszedte ennek a troll-nak az érveit, én csak nagyon röviden reagálnék egy két címeres baromságára:
"'A probléma az, hogy ezek a források kimerülni látszanak. Aztán elindulhat egy dominó effektus." Éppen most nyílnak a források, ember, pont erről kommunikálnak. Mi az hogy dominó-effektus?Bedől a cég, ha nincs hitel? Ekkora szellemi igénytelenséget, legalább nézd meg, hogyan működik a cég. Igen nagy a különbség a növekedés lassulása és a bedőlés között...
"Nekem a két új díszpinty beszerzése és az image-építés előremenekülésnek tűnik, ami vagy bejön vagy nem" Honnan veszed a bátorságot, hogy díszpintynek minősíts olyan embereket, akiknek a kosos zokniját nem rakhatnád arrébb? Ezek már bizonyítottak az élet különböző területein, de te feltételezed, hogy hajlandóak bárkinek, bárhol díszpintykedni. Honnan van benned ez a házmester mentalitás, Arzénné, hogy minden, a saját területén sikeres ember láttán vicsorgó düh és megvetés tör ki belőled?
Mi az, hogy előremenekülés?Mi elől?Mi fenyeget?Maximum, hogy lelassul a növekedés..Bejön vagy nem? Ja tényleg, esetleg talán....
Az image építés: 3-4 éve, amikor felfedeztük egy páran magunknak a céget, akkor ez még érthető lett volna. Most, amikor már a "pórnépnek" is kiveri a szemét a siker,ez nem image építés, hanem a későn ébredtek felkapaszkodása a szekérre.
Nem véletlen, hogy téged is idevert 1-2 hónapja a jó-rossz sors..
Lengyel projekttel veszélyeztették a többit? Újabb iskolapéldája a buta semmitmondásnak. Ezzel nem veszélyeztettek semmit, hanem hátrébb soroltak, későbbre csúsztattak 15-20 évre megnyert beruházási lehetőségeket. Csakhogy megértsd: ha 10 millióból vehetsz egy rózsadombi házat vagy egy autót, racionális ember mit választ? Te pedig osztod az észt, hogy a hülye harácsoló most BKV-val jár a Kapy utcáról, de hát úgy kellett neki, nemsoká a házát is elveszti a majom....
"Azt már meg sem említem, hogy túl sok a közgazdász a cég honlapján és kevés a mérnök."
Mert a fiúk a bányában dolgoznak, nekik ez a feladatuk. A managementnek pedig, hogy vezesse a céget. Csak nem azt akarod mondani ezzel, hogy nem is végez a cég semmilyen munkát, már hallottad is, hogy műszakilag mennyire gyatrák?
Ez jön nemsoká, Arzénné, ez van megírva a Kiskegyed-kottában?