Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: nincs cím

Muskatli Előzmény: #454334

1.

"Pontosan így vesznek a trendkövető reménykedő kisbüfik, de nem a bennfentesek."

Tehát, tegyük fel van egy bennfentes aki bevásárolt, természetesen tőkeáttéttel, mert ugye tuti infói vannak. utána minden nap érkezik az emelkedő árfolyam miatt pénz a számlájára és néz mint a moziban, jobb 0% kamatot kapni érte, mint a tuti infó alapján újabb és újabb részvényeket venni.... gratulálok lassan szédülök már a mérhetetlen logikája miatt...

2.

"A kockázatkezelésből egyelőre annyi látszik, hogy hitelt hitelre akarnak halmozni."

NE CSÚSZTASSON. Én azt kritizáltam, hogy ön szerint nem lehet egyszerre imidzset építeni és kockázatot kezelni!

DE, ha már ezt írta akkor: az az érzésem nem látja a fától az erdőt. a tervezett saját tőke-hitel arányt (30%-70%) tartják.

emellett úgy érzem nem sikerült Önnek megértenie a cég üzletpolitikáját. ha nem haragszik nem foglalom össze Önnek, mert úgy érzem teljesen értelmetlen lenne. Egyébként meg az a röhej, hogy pont egy sikeres hitelfelvétel lenne igazán pozitív hír. Tényleg látszik, hogy köze nincs a céghez, hogy hogy működik.. de az önbizalma az nem fogy....

3.

"A lengyel projektbe idén kezdtek bele, mohó módon kockáztatva a többi projektet."

NE CSÚSZTASSON MEGINT. Itt én azt kritizáltam, hogy ön felrótta a menedzsmentnek, hogy 2007-ben nem látta, hogy mi fog 2011-ben történni.

Én meg Önnel ellentétben pont pozitívumként értékelem, hogy a menedzsment nem ment el egy óriási lehetőség mellett és ezzel vállalta azt a kockázatot, hogy a romániai projektek nem 25 évig fognak profitot termelni hanem csak mondjuk 24,5 évig az esetleges csúszás miatt (ami most már nem esetleges, mert azóta kiderült, hogy biztosan csúszik). Ön megint nem érti a lényeget: NEM kockáztatta a többi projektet, HANEM csak azt, hogy csúszik a megvalósítása mondjuk 0,5-1 évet.

4.

"Energetikával foglakozó cég esetén büdös, ha több a közgazdász, mint a mérnök."

Tehát ön szerint amilyen arány megjelenik a honlapjukon, az pontosan leírja azt az arányt, ami a teljes (503 fős) dolgozói létszámban megtalálható. Egy újabb magas röptű pénzügyi műveltséget leíró bátor kijelentést láthattunk....

Vagy esetleg ön bekérte mind az 503 dolgozótól az önéletrajzát és kiszámolta??

De a lényeg, KÉREM SZÉPEN mondja már meg, hogy az ön által olvasott melyik szakmai könyv, melyik oldalán lehet megtalálni ezt az univerzális értékű kijelentést?????? Vagy ezt csak úgy zsigerből érzi, hogy jobb ha több a mérnök, mint a közgazdász?