Re: nincs cím
Muskatli Előzmény: #454266nincs rossz helyzetben a cég, folyamatosan fejlődik, profitot termel, évről évre többet és többet, ráadásul nem is keveset, finanszírozással kapcsolatban vannak remények, stb.. - a teljesség igénye nélkül.
nem kóstolgatom, hanem csak megjegyzem, hogy mulatságosnak tartom, hogy egy ennyire laikus ember, mint Ön mennyi ostobaságot tud itt összehordani, ráadásul ekkora önbizalommal.... a teljesség igény nélkül a mosolygásom tárgyai - a mai AL gyöngyszemek - szvsz az alábbiak voltak:
1.
AL "Egy bennfentes nem vesz végig egy teljes emelkedést. Az alján kapja ki a könyvet, hiszen ő tudja előre a bennfentes híreket. Az átlag speki vette végig, és átlagosan úgy 7500 körül lehet beragadva."
persze az teljesen elképzelhetetlen, hogy határidős pozija alapján az emelkedő árfolyammal napi szinten jóváírandó pénzeket valaki újabb részvényvásárlásokra fordítsa?!?!? vagy esetleg az évi bónuszát, havi félretett fizetését erre költse? - vagy netalántán az előbbiről még nem is hallott, Mr Profi??
2.
AL "Akkor a kockázatkezelésen kellene dolgozni és nem az image-építésen"
Na, ez a kettő ezek szerint teljességgel egymást kizárják... legalább ma is tanultam valami értelmeset.........
Csak azon tűnődöm, hogy az Ön szíve, hogy tud verni, miközben levegőt is vesz??? :)
3.
AL: "Persze, mert Soós Csaba is tudta már 2007-ben, hogy 2011-ben hány romániai és lengyel projektje lesz a cégnek és ezek mennyi profitot fognak hozni évente."
Ha nagyjából sem tudta, akkor nem volt alapos üzleti terve."
Csalódást kell okozzak eszerint Önnek, mert nemhogy azt nem tudta pontosan/nagyjából megjósolni 2007-ben, hogy mi lesz 2011-ben ez a "nyomorult" menedzsment, hanem a nagy válságot sem... de felételezem, hogy Ön biztos tudott mindent előre.
4.
AL: "Azt már meg sem említem, hogy túl sok a közgazdász a cég honlapján és kevés a mérnök."
Biztosan ezen múlik minden, ez a mindent visz szabály!! gyerekek ha találtok még egy olyan céget ahol több a közgazdász, mint a mérnök, atyai jó tanácsom, hogy eszetek ágába se jusson befektetni abba a cégbe!!!!!! szerintem ha Warren Buffet tudta volna ezt a kulcsszabályt pályája kezdetén, akkor biztosan sokkal több pénze lenne most!!