Igen! Igen! Igen!
És ettől a pillanattól fogva értette a madarak énekét, az erdő hangjait és a certifikátok zörgését!
Igen! Igen! Igen!
Igen! Igen! Igen!
És ettől a pillanattól fogva értette a madarak énekét, az erdő hangjait és a certifikátok zörgését!
Igen! Igen! Igen!
Fogadjunk a 16:30-at várja azzal, hogy beessen 1700 alá???
Hát, nem tudom hogy Budapesten mennyire lehet egy kerületben valaki monopolhelyzetben, hogy diktálhassa az árakat, de az emberek nagy része azért viszonylag tájékozott, ha meg nagyobb összegben akar eladni, gondolom megkérdezi több helyen.
Én olyan ordító nagy különbségeket amúgy nem figyeltem meg, elég nagy a verseny, és a szakma nagy része a túlélésért küzd. Nem nagyon tapasztaltam, hogy az ajánlatok között 10-20%-nál nagyobb eltérés legyen, ami megfelel az átlagnak a kereskedelmen belül.
A befektetési arany az utóbbi időkben lett ekkora dili Magyarországon, hirtelen sokan foglalkoznak vele, de ez sok mindennel így szokott lenni.
Hogy ne menjünk messzebb csak Ausztriáig, ott azért ez már nagyon régóta működik. Sok bank is foglalkozik befektetési arany és érme forgalmazással, adás-vétellel. Elég csak a filharmónikus érmékre gondolni. Sok bankban a valuta adás-vétel árfolyam mellett szerepelnek ezeknek az érméknek is az árfolyama, teljesen napi aktuális szinten.
Nem hinném, hogy a zaci vagy a felvásárló tehet arról, hogy az emberek eladnak vagy zálogba adnak aranyat. Jelenleg az eladó/zálogba adó megkapja aranyáért azt a pénzt, amennyiért 6-7 éve vette, szóval igazán "bukást" nem könyvelhet el.
A zacisok sem "elveszik" az aranyat, hanem pénzt adnak érte, a kettő azért nem ugyanaz.
az emberek az utolsó aranyaikat adják el..vagy adják zaciba a széparcú zacisok ezeket veszik el..tudják úgy sem váltják ki őket..
Köszöm a véleményedet:-)
Mondjuk ő elég régen van a szakmában, ha valamit nem stimmel, akkor azt én értettem félre.
Mivel folyamatosan nem követem a felvásárlási árakat, csak az emlékeimre hagyatkozhatok akkor, amikor a korábbi árakról értekezem.
Abban viszont teljesen biztos vagyok, hogy nagyon durva különbségek vannak és helye válogatja azt, hol mennyit kinálnak?
Egy olyan ékszerész/felvásárló, aki egy kerületben szinte monopol helyzetben van képes sokkal alacsonyabb árakat megadni, mint egy olyan, aki egy ilyen szempontból frekventáltabb helyen működik.
/pl.Egy másik konkrét történet szerint 20 éve egy a Garay-tér környékén felbecsültettet arany ékszerre akkor dupla árat mondtak ahhoz képest, ami idén elhangzott ugyanarra a darabra valahol Kelenföldön./
A befektetési arany rudakról túl sokat nem tudok, ha azok néhány éve még nem léteztek ilyen formában, akkor alighanem lenyomják az egyéb darabokra reális felvásárlási árat.
Ha az ötvös ismerősöd így látja a dolgokat, akkor vagy nem régen van a szakmában, vagy egyáltalán nincs napirenden az árakkal, esetleg te értettél félre valamit.
Énnekem van rálátásom erre, és nagyon nagyot emelkedtek az árak, mint a törtarany mint a kész ékszer fronton.
Az a része teljesen igaz, hogy a kisembernek nincs pénze, hogy vásároljon, sőt a meglévő családi aranyat-ezüstöt is eladja. Ugyanakkor akinek meg sok pénze van, sokszor nem ékszert vesz, hanem befektetési tömböt (50-100-250-... gr, ki mekkorát).
Ha nagyjából 3 évet megyünk vissza időben, 3 éve kb 2200-2800Ft/gr között volt az árfolyam (tört arany 14K), jelenleg 5000-6000 Ft/gr, de amikor az euro 315 magasságában volt, ettől még több. Szóval csak az elmúlt durván 3 évben simán duplázott a tört arany ára, szóval aki azt látja, hogy a hazai árakon az emelkedés nem látszik, az nagyon nincs képben.
Az sajnos igaz, hogy a legtöbb helyen tört-áron vesznek mindent, és mindent bezúznak, ami nagy kár, mert nagyon szép, régi, antik ékszerek és tárgyak semmisülnek meg.
De azt is látni kell, hogy a magyar átlagember ékszereinek nagy része un. "tucatékszer", amit még 20-25 éve megvettek fazonba, mert az ékszerek nagy része kézzel készült, és a készítésnek volt egy élőmunka-díja. Újabban meg az ékszerek egy részét gépek készítik, gondolom nem kell mondanom, sokszor milyen munkadíj mellett.
Az még egy érdekes mellékszál, hogy régebben az emberek vigyáztak az ékszereikre, nem napi 24 órában hordták, gyepálták mint manapság, szóval a régi ékszerek jóval tartósabbak voltak, mint a maiak nagy része.
Én így látom ezeket a dolgokat.
http://www.kitco.com/charts/livegold.html
gyönyörű hozza a 720-730amat... pedig úgy tudják 740 az ellenállás..
Ezt igy erős közlésnek érzem.
Én úgy mondanám, hogy vannak kritikus napok, amikor nagyon észnél kell lenni, aztán vannak akkumulációs napok, mint a mai és talán a jövő hét lesz, és vannak olyan napok, amikor erősen a jó irányba megy.
Az egyik legnehezebb dolog hosszútávon nyeregben maradni egy instrumentumban, ahol tudod a jó irányt, de az áttétel miatt nagyon rodeós.
mostanában alakul...anno kiütöttek két certimet.pedig nagyon jókat nyitottam..
arany és eurhuf.. minkettő long és lefelé ütött ki..ott sok elment.. azóta ledolgoztam..
gondold el 265alá szúrt az eur..azzal vert ki.. azt 300ig tartottam volna..arany is tán 1550alá szúrt..valami ilyesmi..
sztem aranyat könnyű kereskedni..kevésbé mutyis.. jól mozog..jók a szintjei..
Gratulálok, neked mindig szépen hoz:-)
Amig én a lehetséges kitörésre várok, felhivtam egy ötvös ismerősömet, a következő kérdéssel:
Hogyan lehetséges, hogy miközben az elmúlt 3 évben az aranypiaci hivatalos árak a 2,5 - szeresükre emelkedtek, addig ez az emelkedés a hazai (kisbefektetői) arany árakon nem v. alig látszik?
(700 ---> 1700 USD/uncia vs kb. 5500 --> 6600 HUF/gr)
Válaszában elmondta, hogy a magyar kisembernek annyira nincs pénze, hogy már eddig is igen nagy mennyiségben adták el aranytárgyaikat, a szaküzletekben szinte halmokban áll az arany, amely idehaza szinte eladhatatlan.
Van egy másik érdekes változás is: Míg 20 évvel ezelőtt létezett a törtarany és az aranyékszer kategória (elöbbiért jóval alacsonyabb gramm árat fizettek a felvásárlók, utóbbi az úgymond művészi értéke miatt jóval értékesebb volt), most már ez a felosztás megszünt, alig létezik és az aranyékszereket is sokszor törtarany árban veszik csak be.
Ennek oka megint csak az, hogy manapság nagyon ritkán esik be vevő az utcáról, aki megvesz egy-egy arany ékszert.
/a teljesség igénye nélkül/
Ime, mi fog történni:
Mivel a múlt heti utolsó négy nap gyertyája egy doji volt, ezért az eheti első négy nap enyhe esést hoz, aztán pénteken kitörés lesz, hiszen a múlt heti gyertya összességében felfelé mutat.
4-napos csárton az utolsó négy nap teljesitménye egy doji lenne:-DDD
Viszont mivel ilyen nincs, a hetes gyertya meg pozitiv, úgy hogy továbbra is bullos:-)
Nagyon úgy néz ki, hogy semmi más nem mozgatja, csak a dollár gyengülése.
van amikor átmegy mindenen..semmi nem számít.. a chartokat csak messziről nézem.. ott jól látszanak aljak tetők.. én nem keresem aljakat tetőket.. folyamatosan építek egy pozit exponenciálisan növelve a darabszámot..
de néha csak tetszik oszt beleveszek ,) mint bank of america.. 6,5en vettem volt feljebb most lejjebb ..meg ford.. az elvileg hozott..ezek még 160alatti dollárok.. ezzel gázoztam..