Regisztráció Elfelejtett jelszó

A Bankszövetség áll nyerésre

Re: nincs cím

#442538 Előzmény: #442493

"Viszont nekem az a gondom, hogy nem látok ilyet a problémára"

Nem is neked kell, én azon mulatok, hogy az uzsorások ilyen gyorsan találnak majd erre megoldást. Mert ugye, tudod mi BÁRMIFÉLE megegyezés alapja ebben a kérdéskörben az uzsorások és a kormány között? Az, hogy a multat nem bolygatjuk. És ez a kormány szempontjából akkor is WIN-WIN lesz, ha egyébként összességében rosszabbul járnak a hitelezettek.

Re: A végtörlesztés miatt Brüsszelnél tett panaszt Ausztria

#442498 banyaiz Előzmény: #442376

Egyetlen logika alapján értelmezhető, politikai kalandorkodás, populizmus, népszerűségvesztés ellensúlyozására egy hirtelen ötlet.

Ezen a fronton viszont helytállhat ha még egy tőzsdei fórumon is népszerű lehet, ahol azért gazdasággal talán az átlagnál többet foglalkozó polgártársak vannak. :)

Elmúlt másfél év alapján úgy látom ezek az eszközök közel állnak jelenlegi irányzathoz, meg is látszik a megítélésünkön, még jó, hogy van az EUR válság így rá lehet fogni, vagy részben elfedi a következményeket.

#442493 banyaiz Előzmény: #442369

Egyszerű üzleti logika. Vannak a forradalmárok akik eszetlenkednek, ezt meg lehet támadni bíróságokon stb, de az üzletet rontja a pol hatalommal való szembe pisilés. Ezért gondolom megpróbálnak egy "végső megoldást", mielőtt újra kezdődne a mindenkinek kárt okozó ötletelés.

Viszont nekem az a gondom, hogy nem látok ilyet a problémára.

Ha még valaki nem ismerné egyhiteles, hiteles története

#442436 kosami

Több ízben tettünk büntető feljelentést az OTP Faktoring ellen is, de minden esetben elutasították, még a nyomozást sem rendelték el, arra hivatkozva, hogy nem tudunk egyetlen egy károsultat sem NÉV szerint bemutatni, aki bizonyítani tudja, saját esetével az OTP Faktoring VISSZAÉLÉSEIT!

Ezért ha van olyan személy, aki hajlandó velünk összefogni az OTP Faktoring bűnözései ellen vegye fel a kapcsolatot az alábbi címen info@feherkemeny.com velük, hogy minél hamarabb megindíthassuk a bűntető eljárást a bűnözők ellen.(Dabasi Tamás Fehér Kéményseprők)

Alulírott Marosi Katalin hajlandó vagyok bármely bíróság vagy hivatalos fórum előtt tanúskodni és dokumentumokkal alá támasztani az Otp Bankkal és a OTP Faktoring-gal személyesen megtapasztalt ügyemet.

Próbálom leegyszerűsítve leírni esetünket fent nevezett Faktoring céggel és az OTP Bankkal már egy éve húzódó ügyünkkel kapcsolatban.

Lányom 2008ban vett fel jelzálog hitelt melyet deviza alapon kötött(MÁS LEHETŐSÉGET NEM ADOTT A BANK!!!)CHF-ben. Egy 20 milliós ingatlant vásárolt ezért 18 millió kölcsönt igényelt.32 éves korára ez volt az első otthona 10 évig férjével és gyermekével albérletben laktak és fizettek tetemes összeget!Kézenfekvő volt hogy inkább törleszti a sajátját vagy legalább már a gyermekének saját otthona lesz 20 év múlva! A OTP Bank havi 90 ezer forintban állapította meg a törlesztőt,kapott az egész fizetési terminusra előre jelzést a legmagasabb törlesztő részlete 120 ezerre tehető!(De az is néhány év múlva)Lányom minden hónapban igyekezett többet fizetni(senki nem figyelmeztette hogy ezt büntetik!)A szerződéskötésnél a mi házunkat(melyben két fiammal élünk)pótfedezetként bevonták.Akkor nem is értettem hisz az ő ingatlana többet ért mint a hitelösszeg!A közjegyző megnyugtatott ez formális ,néhány év törlesztés után a mi házunkról lekerül a jelzálog de addig tőlem megvonják a haszon élvezeti jogot! A lányom fizette a szinte azonnal megemelt törlesztőt 2009 második fél évben betegség miatt néhány hónap kimaradt és felmondták a szerződést.( bár hangsúlyozom többször fizetett magasabb összeget)Lányom összeszedte a hiányzó törlesztő részleteket és befizette,ezek után a Bank engedélyezte a szerződés újra indítását mivel " ügyfél maradéktalanul teljesítette a feltételeket"2010 januárban új közjegyzői szerződést írtunk alá(nem kevés pénz kifizetésével!)Akkor már 150 ezer Ft-ot kellett havonta fizetni, melynek eleget tett.Februártól felszólítást kapott hogy azon felül fizessen egy összegben további 600ezer Ft,következő hónap 800ezer plusz és így tovább...Magyarázatot a miértre nem kapott! áprilisban nem fizetett májusban felmondták a szerződést!Engem május végén értesített a Bank és arról,hogy egy összegben fizessük ki a kölcsönt ami most már 25 millió Ft!!A Bank velem nem akart szóba állni és felvilágosítani mivel én nem vagyok ügyfelük csak a HÁZAM!!!Végül miután lett meghatalmazásom és így rákérdezhettem a szerződés felmondásának valódi okára közölték hogy megváltozott az üzleti szabályuk!!!!????????Így aztán bár még csak a 6. hónapban jártunk és 3 és fél hónap be lett fizetve közölték,hogy 10 havi elmaradásunk van!!!!????(emlékeztető:januárban teljesen új szerződést kötöttünk,maradéktalan teljesítés okán nem említenek a szerződésben elmaradást pluszban -akkor még észre sem vettük-a törzs tőkeként (melyet CHF-ben írnak) 1000 CHF-el magasabb összeg szerepel!!)

Mivel a Bank fiókban szóban semmilyen érdemi tárgyalást nem tudtunk folytatni Ezért a Háttérműveleti igazgatósághoz írtunk Kérvényt melyben kértük a szerződés felmondásának megszüntetését, a szerződés visszaállítását és a havi törlesztőn felüli(mai napig nem tisztázott!!!)követelés elengedését.Magyarul könyörögtünk,hogy hagy fizessünk havi 150ezer forintot!!! Tehát itt tartottunk június elején és vártuk a Bank Igazgatóságának válasz levelére melynek határ ideje 30 nap.

Mivel kilátásba helyezték,hogy ügyünk az OTP Faktoringhoz fog kerülni felvettem velük a kapcsolatot,hogy tájékoztatást kapjak a további ügymenetről(bár kétségem nem volt,hogy hogyan kívánják rendezni)Először megint elutasítottak mondván nem vagyok ügyfél,mivel az összes irattal és annak számával rendelkeztem végül utána néztek és közölték náluk nem szerepel az ügy és az OTP Bankkal tárgyaljak a továbbiakban!Ez kissé megnyugtatott!

Néhány nap elteltével bejelentkezett egy ingatlan becslő az OTP Faktoringtól, hogy felméri az ingatlanjainkat.Én újból hívtam Faktoringot (kicsit már utáltak!) és kérdeztem,hogy ez akkor miért is van?Újból közölték az ügy még nincs náluk nem tudnak semmiről és az ingatlan becslőt nem ők küldték! Beállított az ingatlan becslő. Márton Sándor az ingatlan becslő kamara " oszlopos" tagjaként mutatkozott be.( a kamara tagságában nem leltem rá !!!)Kértem tőle papírokat melyben igazolni tudja ki küldte és milyen célból.Ezt már a megjelenése is szükségessé tette.Egy rendkívül ápolatlan, az alkoholizmus súlyos stádiumait és egy vöröskereszt által szétosztott öltözéket magán viselő közép korú férfi volt.Felszólításomra előkapta a személyigazolványát de mivel nem érzem magam hatóságnak ezt nem kértem csak is a megbízó levele érdekelt.Ekkor egy gyűrött tokban tárolt valószínű egyedi példányban létező névjegyet mutatott a kamarai tagságáról.Ezt sem kértem!Erre közölte hogy a Faktoring küldte neki faxon a címünket.Érdeklődtem még is ki volt a megbízó hisz már minden illetékes osztállyal beszéltem.Ekkor mondott egy nevet Sándor Tibor(mobil: 06 30 93 25 090)Megint hívtam a Faktoringot és kértem a nevezett "úri "embert.Osztályról osztályra kapcsoltak de senki nem ismerte,míg valaki vélekedett,hogy a Logisztikai osztályon dolgozik!!!! ???????1( A logisztikai ügyintéző végzettség az alábbi végzettségeket is tartalmazza: Anyagbeszerző, Áruterítő, Veszélyesáru-ügyintéző-ezt csak emlékeztetőül ha valaki nem ismerné ennek a feladat körnek a jelentését!)Mivel a megnevezett osztályon senki nem vette fel a telefont hívtam a megadott mobil számot. A háttérzaj szerint akár egy presszóban is üldögélhetett.Mi után rákérdeztem az ügyre közölte ügyvédnek nem nyilatkozik csak az ügyfeleimmel tárgyal!(foglalkozásom reklámgrafikus!)A házam még mindig nem tud beszélni.Miután ezt tisztáztuk arra hivatkozott hogy ő szoros kapcsolatban van az OTP Bank Háttérműveleti Back-Office két osztály vezetőjével és ők adják az információt.Illés Jánosné tel.:06 1 299 2637 Szabó Csaba oszt. vez. tel.: 06 1 299 25 42 Egyébként felajánlotta segítségét bár a faktoring nem hitelintézet így nincs módjában kölcsönözni részletfizetésre és hivatalos bankoktól sem fogunk ilyen lehetőséget kapni de lenne rá más mód is hogy megmentsük az ingatlanainkat.Ehhez megbeszéltünk egy személyes találkozót szigorúan a Faktoring irodájában (úgy is régen szerettem volna látni mit is csinálnak a szépen csengő Logisztikai osztályon)Ő még közölte,hogy jelen lesz egy ügyvédnő is(ez így rendben is van face to face, ügyvéd az ügyvéd akarom mondani a grafikus ellen!)Másnap bementem a hitelt folyósító OTP Bank fiókba IX. ker Tinódi utca és az ügyünkkel kezdetektől foglalkozó ügyintézőhöz Galgóczy Zsolthoz fordultam.Feltártam előtte az iménti esetet. Ő meglehetősen zavartan viselkedett és ajánlotta hogy addig is míg a kérvényünkre választ kapunk írjak egy felülvizsgálati kérelmet a Háttérművelet Osztály Back-Office Igazgatóságához.Ezt meg is tettem.Sándor Tibor(tudjuk a logikus logisztikus)néhány nappal a személyes találkozó előtt lemondta a találkozást és immár nagyon kedvesen az ajánlotta egyezkedjek a bankkal. Így is tettem és hagytam ezt a kis közjátékot hisz volt elég intézni valóm és annak dacára,hogy világos volt számomra,hogy a kicsik is halászgatnak a zavarosban és információkat juttatnak el meglehetősen gyanús illetőkhöz hisz egy bedőltnek látszó hitelnél két értékesebb ingatlan lehet a zsákmány ezt a tevékenységet pedig egyszerűen lakás maffiának hívják!

Hosszú várakozás után utasították el néhány szóban kérvényünket,majd a felülvizsgálati kérelmünkre érkezett egy általunk értelmezhetetlen elutasító levél. Szeptemberben a Bank fióktól kaptam egy levelet melyben már mint a hitel felvevője szerepeltem és behívtak egyeztetésre.Bár továbbra is csak a házam volt az ügyfél bementem. Ott újabb kérvény írására biztatott az ügyintéző, a hátsó íróasztaltól előugrott egy banki alkalmazott ahogy később megtudtam hátul a magasabb beosztású alkalmazottak ülnek bár nem fedte fel kilétét de nagyon vigyázott arra,hogy ne vehessem igénybe az állandó ügyintéző segítségét még megfogalmazási ötletekkel sem. Mivel nincs jogi vagy banki végzettségem meglehetősen vért izzadtam egy-egy beadvány elkészítésénél és bár a kész „műveimet” mindig „megtapsolták” –Na erre gondoltunk! felkiálltással,már egyre kevesebb erőt éreztem egy új levél megfogalmazására. De közölték nekem kell ajánlatba foglalnom a kérvényt.Mi újat írhatnék?Hisz nem akarunk semmi egyebet mint fizetni a havi immár 150 ezer Ft-t.De végül is megírtam, akkor már bele vettem az időközben a Kormány és a Bankszövetség között létrejött egyezség lehetőségeit is(én naiv!) Novemberben érkezett a két mondatos elutasítás, indok nélkül!

2011 májusáig nem történt semmi.Akkor Az OTP Faktoring értesített,hogy most már náluk az adósságunk és fizessünk ki 29 millió Ft-ot.Mivel ők nem hitelfolyósítók így nem áll módukban kölcsön és részlet fizetést adni,de nagy lelkűen felajánlották, hogy adnak 60 hónap részlet fizetési lehetőséget és fizessünk havi HATSZÁZEZER Ft-ot.

Ezek után ügyvédhez fordultam aki levelet küldött előbb a Faktoringnak melyben magyarázatot kért a követelt összegről mivel az több helyen más és más volt(és nem emelkedő tendenciában,volt hogy néhány millióval kevesebbet jelöltek meg!???)Egy hónap várakozás után a Faktoring válaszlevelében közölte forduljunk az OTP-hez hisz nekik nincs rálátásuk miből adódik a követelésük!???Akkor ujabb ügyvédi levél az OTP Bankhoz.Újabb egy hónap múlva rövid kis semmitmondó levelükben többek között vissza utasítottak a Faktoringhez mondván az ügy most már rájuk tartozik!

Ezek után én úgy gondolom a mi részünkről teljes egészében elmondható a közreműködési hajlandóság, a paktumok és a bankszövetség által aláírt egyezségek szerint jártunk el hisz mi csak fizetni akartuk a havi törlesztő részleteket,de nem akartuk fizetni a mai napig magyarázat nélküli plusz összegeket!

Nálunk még nem jártak nagydarab faktoringesek, de én már semmitől se félek CSAK NAGYON DÜHÖS VAGYOK! Amennyiben jönnek vihetik széles vállaikon a sittes zsákba gyüjtött porig égetett otthonaink hamuját.

Írta saját tapasztalata alapján: Marosi Katalin

u.i: amennyiben létezik ebben az országban még olyan tisztességes sajtó vagy média felület aki valós dolgokról valóban hajlandó tájékoztatni, annak felajánlom írásom közlését.

Tájékoztassa azokat az embereket akik nincsenek ebben a helyzetben,hogy mi deviza hitelesek fizetni akartuk a hitelünket (még ha tisztességtelenül egyre magasabbra vitték a havi törlesztő összegeket) de nem akartuk fizetni az ezen felüli még tisztességtelenebb követelésüket.

Tájékoztassa a hatóságokat, a kormányt a bank szövetséget, a bíróságokat, az ügyvédi kamarát ezen írás alapján mely nem egyedi de általános eljárás!

És tájékoztassa a külföldi sajtót ha már százezreknek saját hazájukban nem lelhető fel az igazság a jog védelme!

#442376 Spade Előzmény: #442077

"Szvsz kis öngól ez a labancok részéről. Amennyiben PTK kérdésről beszélünk, akkor arra nézve a labanc finánc véleménye érdektelen. Amennyiben a labanc költségvetésről, akkor nagyon is érthető."

.

Te javíthatatlan vagy, a múltkor körbejártuk a kérdést és aszerint halad amit mondtam, EU ország megtámadja a törvényt az európai bizottságnál (itt járunk) majd az európai bíróságnál. Ez valszeg EU alapszerződésbe ütközik és pont lex@rják a PTK.t. Ráadásul a törvény eljárási hibába is ütközik az ECB véleményét nem kérték ki, így borítékolható a bizottsági elmeszelés, ritka nagy f@szság volt a végtörlesztési törvény, politikai de különösen gazdasági okokból. Megugrasztotta az EUR árfolyamot, megnövelte az adósságunkat hiába csökkentettük, szív mindenki adós és fogyasztó, megnehezítette a költségvetés finanszírozását a CDS megugrása miatt és jelentősen rontotta a GDP növekedést, elriasztja a külföldi befektetőket. Ugyanakkor pedig még el is kaszálják...

#442369 Előzmény: #442228

Én meg azt, hogy hirtelen rájön erre az uzsorásklán...

Kivonulhatnak a bankok Kelet-Európából

#442274 kosami

A nyugati bankok vélhetően csökkentik a kelet-európai hitelkihelyezésüket, és egyes esetekben meg is válhatnak leánybankjaitól annak érdekében, hogy megfeleljenek a magasabb banki tőkekövetelményeknek - mondta Erik Berglöf, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank vezető közgazdásza a Dow Jones üzleti hírügynökségnek adott interjúban szerdán.

A szakember egyben arra szólította az Európai Bankhatóságot (EBA), biztosítsa, hogy a kelet-európai országokkal igazságosan bánjanak a bankok kihelyezett hitelállományuk csökkentésekor.

Az európai vezetők az Európai Tanács október végi ülésén abban állapodtak meg, hogy a bankrendszer megszilárdítása érdekében emelik az európai bankok tőkemegfelelési követelményeit. A megemelt tőkeszinteket újabb tőke bevonásával, vagy akár a meglévő eszközállomány zsugorításával is elérhetik a bankok. Az európai kormány- és államfők közleményükben hangsúlyozták ugyanakkor, a nemzeti hatóságok feladata lesz, hogy ellenőrizzék: a folyamat nem vezet a hitelpiac beszűküléséhez.

Berglöf az interjúban abbéli várakozásának adott hangot, hogy az új tőkemegfelelési ráta "jelentős hitelkihelyezés-csökkentéshez" vezethet Közép- és Kelet-Európában, továbbá a nyugati anyabankok dezinvesztíciót hajthatnak végre, azaz eladhatják vagy bezárhatják leányaikat.

Korábban, a Lehman Brothers 2008. évi csődjekor hasonló félelmek mutatkoztak a piacokon. Berglöf szerdán úgy fogalmazott, hogy most "számottevően rosszabb" a helyzet. Mind mondta, "most sokkal strukturálisabb jellegű a probléma, és úgy tűnik, gyökereiben veszélyezteti a határokon átívelő banki szolgáltatásokat". Elemzők szerint az a tény, hogy számos európai bank létezése forog kockán, arra ösztönözheti a pénzintézeteket, hogy saját piacaikra és kormányaikra koncentráljanak, utóbbiak ugyanis baj esetén készségesebben nyújtanának pénzügyi segélyt.

Berglöf elmondta: elsődleges fontosságú, hogy amikor a bankok bemutatják feltőkésítési terveiket, akkor a felügyeleti hatóságok biztosítsák, hogy nem diszkriminálják Kelet-Európát. Úgy fogalmazott: "az egész eljárást az EBA felügyeli és el kell érni , hogy a kelet-európai országok szempontjait is figyelembe vegyék, és biztosítani kell, hogy az egész folyamat konzultációs eljáráson alapuljon".

Az európai bankoknak 2012 júniusáig kell benyújtaniuk feltőkésítési terveiket nemzeti hatóságaiknak. A német Commerzbank azonban már most jelezte, hogy nem folyósít több hitelt Németországon és Lengyelországon kívül és felgyorsítja a nem stratégiai fontosságú eszközök értékesítését.

A közgazdász az interjúban elmondta: ha a nyugat-európai bankok tényleg kivonulnak a térségből, akkor a kormányoknak sok esetben nem lesz más választása, mint átvenni a leányvállalatok tulajdonlását. Kifejtette: "2008-2009-ben már volt szó államosításról és a piacok megvédéséről (ring-fencing). Most vélhetően hasonló dolgokat hallunk majd".

Berglöf kiemelten hangsúlyozta, hogy a legfontosabb az, hogy bármilyen kivonulás rendezett legyen és megfelelően hosszú idő alatt menjen végbe, hogy új szereplők jelenhessenek meg a piacokon. "Ez időbe telik (...). Vannak érdeklődő vevők, néhány nemzetközi bank, amely figyeli a térséget. Arra kell törekedni, hogy az államok ne kényszerüljenek elővásárlásra" - tette hozzá. (MTI)

#442204 banyaiz Előzmény: #442074

Az idézet Tőzsdecápák I -ből van , Gekko beszéde mikor felszólal egy cég közgyűlésén, és elmagyarázza az igazgatóságnak mit csináljon. :)

De itt egy másik klasszikus ez is rájuk férne. :)

Nézd szerintem az, hogy más országok mit művelnek az az ügy szempontjából nem releváns, az sem releváns, hogy mi volt korábban.

Az eredmény a lényeges. A többi csak duma.

Mivel az nincs, így marad a nagy nem ortodox álomvilág szöveg szintjén, ja és az emberek megmentése. :) Mosolygok de inkább siralmas.

#442077 Előzmény: #442029

Szvsz kis öngól ez a labancok részéről. Amennyiben PTK kérdésről beszélünk, akkor arra nézve a labanc finánc véleménye érdektelen. Amennyiben a labanc költségvetésről, akkor nagyon is érthető.

De ez utóbbi esetben kár megszólalnia, mert akkor elég egyértelmű, hogy mi is a labancok baja: Az, hogy nem lehet kiszipkázni a szokásos NYERESÉGET ebből az országból. Az pedig erősen nem azt jelenti, hogy eddig tisztességesek lettek volna, avagy, hogy ez most "veszteséget" okozna nekik, csak azt, hogy arrafelé is szűkebbre kell majd venni a gatyamadzagot, illetve azt, hogy elfogadhatatlan az, hogy rajtunk akarják megkeresni a bő gatyamadzaghoz szükséges pénzt.

#442074 Előzmény: #441923

"Az ember vagy dolgozzon jól vagy tűnjön el"

Eztettet nem is én írtam, és nem is értem. Plz, ha nem engem idézel, akkor írjad oda, hogy kitől származik az idézet, különben nekem fogják tulajdonítani. Köszönöm.

"1. Milyen üzenetet tudunk közvetíteni magunkról a világ felé, mennyire vagyunk meggyőzőek."

Elvileg, és egy normális világban érteném a mondanivalódat, de manapság, ismerve a PIIGS országok hazugságait, és az általuk kavart trágya mennyiségét, szerintem igazán nem mondhatod azt, hogy pont mi közvetítünk rossz üzenetet. Az egy egészen más kérdés, hogy jó-e az nekünk, ha ilyet közvetítünk ;) Többé kevésbé egyébként mindenhol az látszik, hogy ezek a dolgok (a'la világvége hangulat) már senkit sem érdekelnek. Többé kevésbé magasról le vagyunk trágyálva. És - mint oly sokszor le szoktam írni vala - nem hiszem, hogy az állandóan felgyújtott Budapest, az utcai focirajongók küzdelme lenne az, amitől majd pont jó képet alkotnánk magunkról. Van ugyanis egy igen érdekes aspektusa annak a kormányzásnak, amit te annyira gyűlölsz: Ez pedig az, hogy bár furcsa úszómozdulatokat teszünk dominózás közben és állandóan sakkot kiabálunk: De mégis, mi megmondtuk, hogy kifizetjük a parti árát. Egészen ambivalens módon az a fajta konok és makacs politika, amit annyira szidsz, az éppen azt erősíti meg, hogy EZ a kormány VALÓBAN betartja a 3% alatti ÁHT limitet. És végső soron, egy befektetőnek ez a legfontosabb és csak másodlagos az, hogy ezt hogyan éri el a kormány. Egészen paradox módon tehát, valójában az uzsorás klánnak sem annyira érdeke mondjuk az országra terhelni a végtörlesztés árát egy-két éven belül, egyszerűen azért, mert akkor összeomlana a költségvetés, és nem tartanánk a hiánycélt, azt, amit elvileg éppen ők várnak el. Szóval, sokkal érdekesebb ez a szitu, mint amennyire le szeretnéd egyszerűsíteni :)

"2. Amiket konkrétan lépünk mennyire precízek, gyorsak, hasznosak, szükségesek stb gazdasági szempontból. Na ebben vannak jó dolgok is, de az összkép talán egy gyenge közepes."

Az valamivel jobb, mint az előző 10 év értékelése, és összehasonlíthatatlanul jobb a hazaáruló egy éves ámokfutásánál. De ha ennyire dícséred a kormányt, akkor mi a bajod velük? :)

"Szóval most ugorj vissza az idézetre fentebb. :)"

Továbbra sem tudom, hogy mi az és hogy miért van ott ;)

A végtörlesztés miatt Brüsszelnél tett panaszt Ausztria

#442029 kosami

Az osztrák pénzügyminiszter szerint a magyar végtörlesztési törvény tisztességtelenül avatkozik be érvényes szerződésekbe és közösségi jogot sért, azért Ausztria felülvizsgálati kérelemmel fordult az Európai Unióhoz. Maria Fekter a Figyelőnek adott interjúban arra figyelmeztetett, hogy a végtörlesztésről szóló törvények nagy kockázatot jelentenek az osztrák-magyar gazdasági kapcsolatokra.

http://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20111109-ausztria-az-europai-bizottsaghoz-fordul-a-magyar-devizahitelezesi-torveny-miatt.html

Folytatódik a rinya

Fenntartja a magyar bankok besorolását a S&P

#441929 kosami

Fenntartotta a magyar bankszektorra érvényes eddigi országkockázati besorolását szerdai értékelésében a Standard & Poor's, amely szerint stabil a magyar politikai környezet, ám a bankrendszerrel összefüggésben az utóbbi időben születtek "váratlan" és egyes esetekben "hátrányos" politikai döntések.

http://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20111109-a-standard-and-poors-szerint-stabil-a-magyar-politikai-kornyezet.html

#441923 banyaiz Előzmény: #441803

"Az ember vagy dolgozzon jól vagy tűnjön el"

Kétfelé választanám a dolgot:

1. Milyen üzenetet tudunk közvetíteni magunkról a világ felé, mennyire vagyunk meggyőzőek. Ez kb az elégtelen és a gyenge kettes az én megítélésem szerint. Csak azért nem rosszabb mert van például Észak Korea, vagy Irán is a világon. :)

2. Amiket konkrétan lépünk mennyire precízek, gyorsak, hasznosak, szükségesek stb gazdasági szempontból. Na ebben vannak jó dolgok is, de az összkép talán egy gyenge közepes.

Ennek egy kis szelete ez a devizahitel téma, de nem egy diadalmámor ahogy elnézem a 310-es eurót, stb.

Szóval most ugorj vissza az idézetre fentebb. :)

#441839 Előzmény: #441819

Szerintem ezt már régen meg kellett volna lépni. De erről valahol már írtam :)

#441803 Előzmény: #441710

“Elég következmény az ami a BÉT-en megy, gazdasági hatásokról, Ft-ról, finanszírozási költségeinkről ne is beszéljünk.”

Mi megy a BÉT-en? Kicsit lassan, de leköveti a nemzetközi folyamatokat. A finanszírozásunk értelemszerűen csapnivalóan rossz, de ennek megint a kis foci-kis ország az oka, egyszerűen annyira bagatell összeggel(!) tartozik az ország, hogy nem éri meg nagyban játszani. Nem tud elég profitot termelni az ország. Ezért értelmetlen például Romániával jönni, ott egészen más a szituáció.

A BÉT-ről még talán annyit, hogy mintha elfelejtődne az, hogy éppen most öntik ki a MANYUP csomagokat ezerrel, ehhez képest pedig nem dőlt össze a tőzsde, ha pedig ezt megfejeljük azzal, hogy kiesett a ~napi 1 milliárdos MANYUP vásárlás, akkor kifejezetten nem rossz az az eredmény, amit mutat. Mondhatni, éppen most “árazódott ki” ebből a rendszerből a virtualitás és most vannak valós (recessziós) értéken a részvények. Mi ezzel a baj és mi köze ennek a végtörlesztéshez?

“Pl a CDS-ünk rosszabb mint a románoknak akik már rég a bóvliban tanyáznak, ez is egy értékítélet.”

Ami egyébként éppen azt mutatja, hogy mennyire semmire sem jó virtuális WC papír is egy CDS.

“Tőkekivonás: Az egy teljesen normál folyamat, hogy vészterhes időkben az anyabankok a periférián nem nyomulnak. De ezzel kapcsolatban megkérdezném tőled, hogy szerinted ezt a folyamatot erősítik, vagy gyengítik e a kormány bizonyos intézkedései.”

Rossz válasz és rossz kérdés. Tényszerűen az ígéretük ellenére pont az ellenkezőjét csinálták. Lehet magyarázni a bizonyítványt, de attól még a tények tények maradnak.

“Otp kapott jó áron kölcsönt , de az ország is fog kapni? mostanában nehézkes.”

Egyáltalán nem, már megint háromszoros a túljegyzés a magyar államkötvényekre. Ez a normális, max 1-2 nap lehet, amikor valamiért ez nem történik meg. És törpénetesen ha megnézed, akkor pont azt láthatod, hogy százalékosan már annyiná tartunk, mint az olaszok - vagyis egyáltalán nem állunk rosszul -, ugyanakkor ehhez figyelembe kell venni az inflációt is, amely esetben bizony fele akkora, harmad akkora a reálhozamelvárás velünk szemben, mint velük szemben.

“Holnap Viki bejelentené, hogy Tolcsyt röpteti az eszetlenkedése okán, és felkéri vmi csoda folytán Bokrost miniszternek, aki vmi csoda folytán el is fogadná. Egy hét alatt behoznánk az elmúlt időszak alulteljesítését, a Ft pedig erősödne 10%-ot Eur-hoz képest egy hónap alatt. Na ez egy abszurd feltételezés mert nem fog megvalósulni, de érted a célzást abban biztos vagyok. :)”

Értem, be akarod dönteni az országot, mert annyira gyűlölöd a kormányt és Matolcsyt, hogy ez neked bármi pénzt megér. Először is, Bokros csak egy dologhoz ért, a rendszerszinten szétszórt megszorításhoz, sajnos másban nem igazán jó. Ez 1995-ben jó volt, jó irányba vitt (volna), de 2011-ben már nem alkalmazható. Egyszerűen ennél ma már nagyobb formátumú gondolkodóra lenne szükség. HA pedig a Forint erősödne 10%-ot, akkor abba azonnal beledöglene a magyar ipar és az exportálók. AZONNAL. Akkora csődhullám lenne, hogy olyat még nem látott a világ. Ez az árfolyam teljesen reális, nincs ezzel semmi gond sem, szemmel látható, hogy például a rezsi, az árak, a megélhetés ALIG változott ettől. Ugyanakkor az adóbevételek igen jelentősen fognak POZITÍV irányba változni.

Egyebekben ajánlom figyelemdbe az EVA körül kibontakozó tragédiát, amelynek a lényege az, hogy MINDENKI, értsd, és írt és mond, MINDENKI meg akarja tartani, mindenki két kézzel, két lábbal KÖNYÖRÖG, hogy maradjon, akár növelt adóalappal, de legalábbis ne most szűnjön meg, és csak EGY, azaz EGY ember (és a szíjvivői) van, aki azt mondja, hogy “nem kell, mert kibírjuk azt, ha 180 milliárd helyett csak 50 milliárd fog befolyni, de akkor se legyen”, és ezt az embert történetesen NEM Matolcsynak hívják. Na ennyit arról, hogy Matolcsy személyén BÁRMI múlna. AZT csak te hiszed, mert azt hiszed, hogy ilyen egyszerű lenne változtatni BÁRMIN is.

“Nézem a németekkel franciákkal. Kb ők ott vannak ahol 2010 májusában, kicsit lejjebb , feljebb.

Mi kb 30%-al vagyunk a 2010 májusi szint alatt.”

Ami kifejezetten jó teljesítmény szerintem, ha figyelembevesszük a közben létrejött alapvető változásokat.

“Ebben igazad van 2002-2010 elég gyérre sikerült, bár ahogy az utsó egy évben Oszkóék intézkedtek abban a környezetben az példás vsz. “

Példát kellene velük statuálni, mert az, amit műveltek, az beteljesítette azt az országdúlást, ami az előző tíz évben történt. Egy gyalázatos időszak volt, amit nagyon gyorsan kell elfelejteni.

Más, de ide kapcsolódó: Egyébként, én már döbbenten nézem és olvasom a híreket a médiagennygyárból, mert most valami olyan döbbenetesen pusholják UGYANAZOK, hogy az ingatlandó milyen rossz, amit MOST TERVEZNEK (holott már több mint egy évtizede létezik), akik korábban vadul éltették a VALÓDI INGATLANADÓT. Csak lesek ki a fejemből, hogy mekkora genny is ez az egész... úgy ahogy van. Erre feláll az elqró, és közli, hogy ha hatalomrakerül, akkor majd jól megreformálja a rendszert egy vagyonadóval. És ilyenkor mindig eszembejut, hogy lehet, hogy nem tetszik ez a kormány, vagy egynémely intézkezése (vagy az összes, ízlés kérdése), de akinek nem tetszik, annak hogyan tetszhetne egy másik, aki még hülyébben csinálná ugyanezeket a dolgokat?

Olyat ugyanis, aki JOBBAN tudná csinálni, na olyat messze földön se tudsz mutatni. Innentől meg kár állandóan öncélúan szidni a rendszert, persze, szerintem.