Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #441923

"Az ember vagy dolgozzon jól vagy tűnjön el"

Eztettet nem is én írtam, és nem is értem. Plz, ha nem engem idézel, akkor írjad oda, hogy kitől származik az idézet, különben nekem fogják tulajdonítani. Köszönöm.

"1. Milyen üzenetet tudunk közvetíteni magunkról a világ felé, mennyire vagyunk meggyőzőek."

Elvileg, és egy normális világban érteném a mondanivalódat, de manapság, ismerve a PIIGS országok hazugságait, és az általuk kavart trágya mennyiségét, szerintem igazán nem mondhatod azt, hogy pont mi közvetítünk rossz üzenetet. Az egy egészen más kérdés, hogy jó-e az nekünk, ha ilyet közvetítünk ;) Többé kevésbé egyébként mindenhol az látszik, hogy ezek a dolgok (a'la világvége hangulat) már senkit sem érdekelnek. Többé kevésbé magasról le vagyunk trágyálva. És - mint oly sokszor le szoktam írni vala - nem hiszem, hogy az állandóan felgyújtott Budapest, az utcai focirajongók küzdelme lenne az, amitől majd pont jó képet alkotnánk magunkról. Van ugyanis egy igen érdekes aspektusa annak a kormányzásnak, amit te annyira gyűlölsz: Ez pedig az, hogy bár furcsa úszómozdulatokat teszünk dominózás közben és állandóan sakkot kiabálunk: De mégis, mi megmondtuk, hogy kifizetjük a parti árát. Egészen ambivalens módon az a fajta konok és makacs politika, amit annyira szidsz, az éppen azt erősíti meg, hogy EZ a kormány VALÓBAN betartja a 3% alatti ÁHT limitet. És végső soron, egy befektetőnek ez a legfontosabb és csak másodlagos az, hogy ezt hogyan éri el a kormány. Egészen paradox módon tehát, valójában az uzsorás klánnak sem annyira érdeke mondjuk az országra terhelni a végtörlesztés árát egy-két éven belül, egyszerűen azért, mert akkor összeomlana a költségvetés, és nem tartanánk a hiánycélt, azt, amit elvileg éppen ők várnak el. Szóval, sokkal érdekesebb ez a szitu, mint amennyire le szeretnéd egyszerűsíteni :)

"2. Amiket konkrétan lépünk mennyire precízek, gyorsak, hasznosak, szükségesek stb gazdasági szempontból. Na ebben vannak jó dolgok is, de az összkép talán egy gyenge közepes."

Az valamivel jobb, mint az előző 10 év értékelése, és összehasonlíthatatlanul jobb a hazaáruló egy éves ámokfutásánál. De ha ennyire dícséred a kormányt, akkor mi a bajod velük? :)

"Szóval most ugorj vissza az idézetre fentebb. :)"

Továbbra sem tudom, hogy mi az és hogy miért van ott ;)