Almát hasonlítod össze a mókussal kb.
Egy államcsődöt, azzal, hogy politikai okokból minden gondolkodást mellőzve bűvészkednek előtörlesztés témában a hitelesek töredékével.
Almát hasonlítod össze a mókussal kb.
Egy államcsődöt, azzal, hogy politikai okokból minden gondolkodást mellőzve bűvészkednek előtörlesztés témában a hitelesek töredékével.
http://www.portfolio.hu/gazdasag/penzugy/maffiafilmbe_illo_ajanlatot_tettek_a_bankoknak.157565.html
"A lap szerint ugyanis nem volt más választása a bankvezéreknek, mint hogy elfogadják a görög államadósság 50%-os leírására vonatkozó politikusi követelést. Olyan volt ez, mint egy szép maffiafilmben: nem volt lehetőség az ajánlat visszautasítására - fogalmaz a lap.
Az 50%-os leírás hivatalosan önkéntes hozzájáruláson alapul, nehéz azonban elképzelni, hogy 100 milliárd eurónyi követelést önként és dalolva írnának le Európa bankjai és biztosítói. Éjfél után hirtelen az ajtóba állt Sarkozy, Merkel, Juncker és mások, és azt mondták, ha nem írjátok le a követelésetek önkéntesen, kényszerítve lesztek rá - fogalmaz a lap."
És akkor most tessék mondani: Tényleg mi voltuk azok, akik bakancsban mentek a bálba, amikor azt mondtuk, hogy a profit 10%-ról mondjanak le? Ugye még emlékszel mit mondtam, mitől féltek: Attól, hogy mi is bejelentjük azt az igényünket, hogy ANNYIRÓL mondjanak le, mint a görögök esetében. Már megint éppen túlságosan is kultúráltak voltunk.
Egyebekben, szerinted ezek után mégis mekkora esélye van az uzsorásoknak Brüsszelben arra rávenni Brüsszelt, hogy meszelje el a végtörlesztést, precendenst teremtve ezzel arra, hogy a görög adósságleírást is visszacsinálják?
És tessék mondani, hogy lehet az, hogy itt UGYANAZON lapok nem hőbörögnek, hogy "ilyet nem lehet csinálni", hogy "ez EU ellenes", meg "tárgyalni kell hosszasan, meg megegyezni"? Kettős mérce rulez, vagy csak arról van szó, amit írtam: Magyarország gyarmat. Ha a gyarmattartók csinálják, akkor nem baj, de az adósrabszolgaság eltörléséről szó sem lehet.
Direkt nem a Magyarországba írtam, mert ide tartozott az, hogy "erre gondoltam", hogy dejszen mindig is így működtek az adókivetések errefelé, a szent tehenek számára történő előrásban tényleg csak az volt az újdonság, hogy korábban nem volt rá példa. De a módszer, na az pont ősrégi volt.
Jól van elnézésedet kérem túlzásba vittem, Tolcsy kihozza belőlem a nemnormálist.
Beszélgethetünk egyéb gazdasági vonatkozásokról is de ez egy bankos topik. Talán Mo -ban kellene ezeket kibeszélni.
Ha nagyon röviden akarok írni esetleges, kapkodós, zavaros a gazdaságpolitika, olyan mintha néhány infantilis hülye gyerek ötletelne és kísérletezne, vannak jó, sőt kifejezetten jó elemei is, de az összkép inkább a bal****ság. Nekem is van vállalkozásom, és dolgozom is vállalkozásokkal szóval az a része is megérne egy misét.
Szeretnélek megkérni valamire: Ne írogassad már állandóan, hogy rajongok értem meg szeretem, meg hasonlók, mert bosszant, már nem vicces. Köszönöm.
No, és amiről korábban beszéltem :)
Mit is írtam, hogy is mennek a dolgok errefelé? Tegnap megnéztem a híreket, és azt hittem vicclapot olvasok, egyszerre lejön, hogy megszűnik az EVA, vagy(Sic!) 35% lesz az adókulcs, utána az, hogy jön egy 27%-os (új plusz?) adó, meg megemelkedik minden járadéknak az alapja, ami után ellenszolgáltatás sem jár és még 1% közösségi közlekedési adót is kivetnek a Budapestiekre.
Tessék mondani, rohanhatok az EU bírósághoz, hogy ezt nem lehet megcsinálni? Már csak azért kérdem, mert amit az uzsorások összehordtak, ahhoz képest ezek igen komoly problémák, hiszen alig két hónappal az új üzleti év megkezdése előtt kiderülhet, hogy nem is létezik majd a cégforma amire terveztél, akár szolid 38%-os(!) adónövekedést írhatnak elő, egyebekben a forgalom nagyságától függetlenül, vagyis csont nélkül beigazolódott az, amit korábban írtam: TE csak azon voltál meglepődve, hogy a szent tehenekkel is ezt tették, ugyanakkor – ahogy mindig is írtam – a KKV-k esetében nem a profitot, hanem a bevételt vonják el brutálisan, egyebekben azzal sem törődve, hogy így életképesek lesznek-e a továbbiakban.
Mindezt az egymillió új munkanélküli jeligére kérem lekönyvelni, valahová a “hogyan kell 200 milliárdnyi adóbevétel terhétől megszabadítani” Magyarországot jelige mellé.
És képzeld, most sem ordítok, most sem gyűlölködök, mert hozzászoktam. Kicsit meglepett, de csak egy egészen kicsikét, mert egyszerre azért ennyi brutális sarc kissé erős – de hát, megértem a nemzetpolitikát, muszáj erősíteni a Felvidéki magyar gazdaságot, hogy jobb legyen a határon túli magyarok élete. Ez pedig ugye most a kijelölt út, mert nemzeti egység kell. Lehet, hogy alkalmazkodni is fogok az elváráshoz, ha ennyire szeretnék, velem lehet beszélni ;)
És nem fogok Brüsszelbe szaladgálni olyan szánalmas irományokkal, mint amiket az uzsorások küldözgetnek. De ha akarod, lehet úgy is írni, hogy a KKV-knak nincs túl nagy sajtója és befolyása. Mindegy, a lényeg az, hogy talán így már érted, hogy mit és miért írtam, illetve azt, hogy csak a számodra lehetett meglepő ez a fajta rendszer, amiben ötletszerűen rúgnak bele a KKV-kban, amikor éppen az a trendi. Még csak azon sem lennék meglepődve, ha nemsokára megkérdeznék a NER-ben a népet, hogy egyetért-e az adócsaló vállalkozók jobb adóztatásával… amire természetesen a válaszadók legalább 70%-át elérő réteg mondaná, hogy “még mindig elégedetlen a mértékkel, mert az ország problémáiért leginkább a közterhek megfizetése alól kibújó vállalkozókat kell felelőssé tenni.”
És ez az egyetelen külünbség az uzsorások és a KKV-k között, a KKV-k ehhez már hozzászoktak és rezignáltan fogják ezt is tudomásul venni.
Tudom, csak azért mondtam mert nem értem ezt az embert, gondoltam te mint elkötelezett rajongója megfejted a számomra mi értelme van ilyeneket beszélni. :)
már meg sem lepődöm ezen, hogy ilyet szól egy kiélezett helyzetben ez a fajta egyszerűség annyira általános tőle mint az, hogy felkel reggel vagy hasonló. Erről beszéltem ma (is) neked:)
Egyébként ha megkérdeznék tőle , hogy vajon némi apró része van abban, hogy esetleg leminősítenek minket, mit mondana? Szerintem mindenki hunyó lenne, de ő biztos nem, persze szerinte.
Ja és a Ft kiváltásnak sem tesznek jót ezek a szösszenetek, Ft árfolyamon keresztül, de hát ez bagatell.
Hát a mai indirekt leminősítés bejelentése volt eddig a csúcsa a kormányzati kommunikációnak.
Éppen rendeződne az EFSF kérdése, jöhetne a megnyugvás, erre be kell jelenteni, hogy "ja, le fognak minősíteni".
A kép egyébként a dadogó forumról mondott kritika lett volna és mellesleg egy nagy beeee az irányomba megfogalmazott kritikádra :)
nálam is rendetlenkedik az oldal. Értem ha egyszer mondod el , hogy vitázni akarsz, nem kell ennyiszer. :)
Jött a fene vitatkozni, ráadásul utálok vitatkozni, mert annak semmi értelme nincs. Én vitázni szeretek :)
Jött a fene vitatkozni, ráadásul utálok vitatkozni, mert annak semmi értelme nincs. Én vitázni szeretek :)
Na épp erről beszélgettünk ma. Ami az én egyszerű fejembe nem fér bele, ha ezzel a 180/250-es javaslattal dec végéig él mondjuk a hitelesek 10-15-20% , akkor mi lehet az aminek a hatására a maradék 80%, és a vállalatok , önkormányzatok is megszabadulnak a devizától?
Ok egy állami bank, de , hogyan bonyolódik ez le technikailag? Az állami bankhoz átkerülnek a devizahitelesek és boldog boldogtalannak ad Ft hitelt? Nagyon komoly nagyságrendekről beszélünk. Plusz milyen feltételekkel mert ha jobb feltételekkel mint amit a most átváltók elérnek, akkor ők lettek bepalizva ezzel stb, számtalan kérdés van.