Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: nincs cím

Előzmény: #437626

Szeretnélek megkérni valamire: Ne írogassad már állandóan, hogy rajongok értem meg szeretem, meg hasonlók, mert bosszant, már nem vicces. Köszönöm.

No, és amiről korábban beszéltem :)

Mit is írtam, hogy is mennek a dolgok errefelé? Tegnap megnéztem a híreket, és azt hittem vicclapot olvasok, egyszerre lejön, hogy megszűnik az EVA, vagy(Sic!) 35% lesz az adókulcs, utána az, hogy jön egy 27%-os (új plusz?) adó, meg megemelkedik minden járadéknak az alapja, ami után ellenszolgáltatás sem jár és még 1% közösségi közlekedési adót is kivetnek a Budapestiekre.

Tessék mondani, rohanhatok az EU bírósághoz, hogy ezt nem lehet megcsinálni? Már csak azért kérdem, mert amit az uzsorások összehordtak, ahhoz képest ezek igen komoly problémák, hiszen alig két hónappal az új üzleti év megkezdése előtt kiderülhet, hogy nem is létezik majd a cégforma amire terveztél, akár szolid 38%-os(!) adónövekedést írhatnak elő, egyebekben a forgalom nagyságától függetlenül, vagyis csont nélkül beigazolódott az, amit korábban írtam: TE csak azon voltál meglepődve, hogy a szent tehenekkel is ezt tették, ugyanakkor – ahogy mindig is írtam – a KKV-k esetében nem a profitot, hanem a bevételt vonják el brutálisan, egyebekben azzal sem törődve, hogy így életképesek lesznek-e a továbbiakban.

Mindezt az egymillió új munkanélküli jeligére kérem lekönyvelni, valahová a “hogyan kell 200 milliárdnyi adóbevétel terhétől megszabadítani” Magyarországot jelige mellé.

És képzeld, most sem ordítok, most sem gyűlölködök, mert hozzászoktam. Kicsit meglepett, de csak egy egészen kicsikét, mert egyszerre azért ennyi brutális sarc kissé erős – de hát, megértem a nemzetpolitikát, muszáj erősíteni a Felvidéki magyar gazdaságot, hogy jobb legyen a határon túli magyarok élete. Ez pedig ugye most a kijelölt út, mert nemzeti egység kell. Lehet, hogy alkalmazkodni is fogok az elváráshoz, ha ennyire szeretnék, velem lehet beszélni ;)

És nem fogok Brüsszelbe szaladgálni olyan szánalmas irományokkal, mint amiket az uzsorások küldözgetnek. De ha akarod, lehet úgy is írni, hogy a KKV-knak nincs túl nagy sajtója és befolyása. Mindegy, a lényeg az, hogy talán így már érted, hogy mit és miért írtam, illetve azt, hogy csak a számodra lehetett meglepő ez a fajta rendszer, amiben ötletszerűen rúgnak bele a KKV-kban, amikor éppen az a trendi. Még csak azon sem lennék meglepődve, ha nemsokára megkérdeznék a NER-ben a népet, hogy egyetért-e az adócsaló vállalkozók jobb adóztatásával… amire természetesen a válaszadók legalább 70%-át elérő réteg mondaná, hogy “még mindig elégedetlen a mértékkel, mert az ország problémáiért leginkább a közterhek megfizetése alól kibújó vállalkozókat kell felelőssé tenni.”

És ez az egyetelen külünbség az uzsorások és a KKV-k között, a KKV-k ehhez már hozzászoktak és rezignáltan fogják ezt is tudomásul venni.