Neked a fixa ideád ez a forradalom :)
Ezzel nem tudok mit kezdeni, ha mindenről ez jut az eszedbe és csak ezen a szemüvegen keresztül vagy hajlandó bármit is nézni.
Neked a fixa ideád ez a forradalom :)
Ezzel nem tudok mit kezdeni, ha mindenről ez jut az eszedbe és csak ezen a szemüvegen keresztül vagy hajlandó bármit is nézni.
Már megint nem közeledtek az álláspontjaink. Akkor csak azt tudom neked mondani "ultima ratio regum", vagy "regis" :) Hadd szóljon, úgyis állandóan háborúról beszélnek, csak nehogy az ellenség vissza is lőjön aztán mi már a padlóról se tudjunk felkelni a nagy forradalomban.
A legszánalmasabb időszakok egyike volt a regnálása.
És ez még sok pálinka után is belátható, hiszen valójában semmi mást sem tett, csak egyrészt visszavette mindazt, amit korábban teljesen fedezetlenül éppen a saját megbízói oszkogattak a népnek (ehhez nyilván nem kell nagy ész), másrészt odatolta azt, aki meg mást sem tett, csak a megbízóinak, a pénzelőinek az érdekében pusztította volna le a magyarok és magyarországi vállalkozások írmagját is a föld színéről (ehhez meg nem kis méretű arc szükséges).
"Nagy rosszallással nézem ezt a páros lábbal rúgjuk be a kocsmaajtót stílust"
Én inkább úgy írnám ezt, hogy "nagy meglepődéssel" nézed ezt, mert ha látnád azt, hogy az állam hogyan adóztat, akkor ebben semmi újdonságnak sem szabadna lennie számodra azon kívül, hogy ez most a szent teheneken csattan.
Ajánlok neked egy **** jó könyvet ha esetleg még nem olvastad " Rókák a szőlőben". Olvasd el és akkor beszélünk erről, hasonlóságot látok a mostani produkció és a könyv bizonyos szereplői között. :) Körülbelül olyan jellegű politizálást szeretnék látni mint amit abban a könyvben a "bölcs öreg" bemutat. Na de hol van ilyen vezető Mo-n, ideggyenge ****okkal ezt nehéz produkálni, lehet ez Viki, vagy Fletó akár. Gordon azt kell mondjam még szódával elment, legalábbis ezekhez képest.
"Szép csendben szürke kisegérként egy hiteles költségvetéssel, szívós kiadáscsökkentésekkel stb át lehetne vészelni ezt a nehéz időszakot"
Ettől az ország lakossága még simán kirobbantja a forradalmat, mert csődbe megy a döntő többség. Ezeket a problémákat nem lehet két évvel posztponálni, hogy majd akkor foglalkozunk vele, ha még mindig lesznek, mert most vannak és most kell velük foglalkozni. Ha a Forint 20%-ot erősödne, akkor is baromi drága lenne a CHF, ugyanakkor bedőlnének a még működő exportra termelő vállalkozások.
Az általad javasolt irány nem jelent megoldást a problémára, hanem konzerválja azt. Elöször szerintem azt kellene eldönteni, hogy mit várunk el az államtól... és valahol elkezdeni úgy gondolkodni, hogy nem a Kádár rendszert, amiben meg lehet gazdagodni munka nélkül is.
Elég csak visszanézned pár témában tett vitáimat a napokban, félelmetes, hogy mennyire nem értik az emberek, hogy ez lehetetlen. Pedig, ha van, valaminek a Napnál is világosabbnak kellene lennie, az éppen ez. És hogy miért kalandoztam el errefelé a gondolatokkal? Hát mert ezért nincs értelme a felvetésednek a "hiteles költségvetésről", hiszen egy sem lehet az, ami nem foglalkozik a valósággal, azaz az emberek igényeivel és a problémáival.
Az, hogy egy kontírozó könyvelő képességeit el nem érő hazaáruló összelapátol egy gyalázatot, ami semmi másról sem szól, csak az eszetlen fűnyírásról, harácsolásról, és az ország tönkretételéről, az nem hitelesség, hanem pontosan az a fajta mentalitás, ami manapság annyira jellemző, oda mennek észt osztani a "tanácsadók", aztán miután elmennek még a ló is megdöglik, hiszen azzal nem foglalkoznak. Az utolsó átgondolt, rendszerszintű költségvetést Bokrosék és Járai csinálta, oszt azt is szétszedték, mert elkezdett volna leszámolni az illúziókkal.
Vagyis az elképzelésed nem más, mint utópia. És nem csak Magyarországon, hanem bárhol a világon az lenne az, hogy "egy hiteles költségvetés megoldja az emberek problémáit". Mert ez nem arról szólna.
A kormány pedig azért nem ezt teszi ez nyilvánvaló mert politikusokról van szó, és ők 4 éves ciklusban gondolkodnak. Tehát dupla vagy semmit játszanak az országgal, mert valamit virítani kell 4 év alatt, nem lehet 8-10 évben gondokozni.
Egyébként még annyi kiegészítés, hogy a kárenyhítés mindenképp szükséges, tehát eszközkezelő, kamattámogatott Ft hitel, esetleg kamatplafon konszenzus alapján stb ezek jó gondolatok az egyensúlyt kell bennük megtalálni ez egy finom kezet, és bölcsességet igénylő munka. Nagy rosszallással nézem ezt a páros lábbal rúgjuk be a kocsmaajtót stílust. Ez csak kudarchoz vezethet szvsz.
Szerintem a legfőbb problémát az okozza, hogy mielőtt nekilátunk egy probléma kezelésének azt kellene felmérni, hogy mi miatt van probléma, és az okokat kellene orvosolni, természetesen a lehetséges következmények alapos felmérése után. Addig csak tüneti kezelésről beszélünk, és nálunk ez folyik 20 éve, és ez az un nem ortodox gazdaságpolitikának bizonyos elemei szerintem erre még rátesznek néhány lapáttal.
Maradva devizahitelnél szerintem a kormány ezzel kapcsolatos felfogása alapvetően elhibázott. Megerőszakolni nem lehet a rendszert, illetve lehet csak több lesz a kár mint a haszon.
Mit csinálnék devizahitel témában? Semmit. Kivárásra játszanék, és közben azzal foglalkoznék ami ezen a helyzeten javíthat, pl nem handabandáznék feleslegesen gyengítve a Ft-ot stb.
Szép csendben szürke kisegérként egy hiteles költségvetéssel, szívós kiadáscsökkentésekkel stb át lehetne vészelni ezt a nehéz időszakot, sőt még akár a jegybankit is lehetne csökkenteni szvsz ami olcsóbbá tenné a Ft hiteleket. Válság sem lesz örökké a világban, lesz konjunktúra is. Nem kell mindent 2 hét alatt, vagy fél év alatt elrendezni, mert lehet 2 év múlva okafogyott az igyekezet.
Na, most akkor filózzunk el egy picit ezen a "gazdaság összeomlik"-on Magyarország esetében.
Elsősorban szerintem érdemes azt megfigyelni ebben a kérdésben, hogy valójában Magyarország már tíz éve(!) masszív recesszióban van, például nem létező építőiparral amelyre leginkább a "virtuális" jelző lenne a találó, hiszen csak az uzsorának "köszönhetően" futottak fel ezek a szektorok, mert valódi fizetőképes kereslet eddig sem volt a termékekre, csak az uzsora ezt elfedte. Ahogy az uzsorázás megszűnt, máris összeomlott az üveggyöngykereskedelem nagy része, illetve leálltak az uzsorából adósság építések, ámde szerintem ha jobban megvizsgáljuk ezt a kérdést, akkor ez valójában egyáltalán nemhogy nem összeomlás, hanem éppen ellenkezőleg, ez egyszerűen a magyar rögvalóság.
Merthiszen ez pontosan azt mutatja, hogy HITELEZÉS valójában eddig sem volt, csak uzsorázás, ezért ennek a rendszerből való kivezetése éppen TISZTULÁST jelent és nem összeomlást, sőt mi több, kifejezetten kívánatos ennek a megtörténése.
Már írtam: Ha megnézed a mostani számadatokat az építkezések, kereskedelem, és egyebek terén, akkor jól látható, hogy pont ugyanott vagyunk, mint 2000-ben, se jobb, se rosszabb nincs ebből a szempontból a helyzet, a probléma nem itt keresendő: A probléma ott keresendő, hogy emiatt a felelőtlen, hazakiáruló uzsorázás miatt a társadalom széles rétege esik ki a piacról, ami hosszú távon okoz patthelyzetet.
Namármost, sok mindent el lehet mondani a jelenlegi kormányról, de azt azért tényleg nem lehet rájuk fogni, hogy erről a helyzetről ők tehetnek - és azt is be kell látnod, hogy ha most az előző kormányok lennének hatalmon, akkor is ez lenne a gond, csak pepitában. De ők mit is tettek? JA igen, ingatlanadót akartak kivetni azokra a családokra is, akik már eleve a csőd szélén táncoltak, hiszen több volt az adósságuk mint a vagyonuk - de ez a hazaáruló szerint nem számít, hiszen van vagyonuk: A házuk. Tehát, terheljük meg még őket egy ingatlanadóval is. Akkora forradalom lett volna belőle, kültéri akasztásokkal, és felégetéseekkel, hogy ahhoz képest a narancsültetvényt kívántad volna.
Mert SAJNOS, ha tetszik neked, ha nem, jelen pillanatban is összesen a volt kormányok azok, akik alternatívát jelentenek, az ő elképzeléseik azok, amikkel össze lehet hasonlítani a jelenlegit, és ennek alapján úgy vélem, még mindig nem ez a legrosszabb, ami ezzel az országgal történhetett volna, mert ez még mindig jobb, mintha az előző kormány maradt volna hatalmon.
De ez már így is politika, azt meg nem szeressem.
Úgyhogy, akkor most rád kérdezek: Ha te lennél kormányon és azt látnád, hogy a potenciális adófizető réteg 80%-ot meghaladó része van devizában eladósodva, és ezért 30 évig nem lehet rájuk számítani az ország építésében, akkor te hátradőlnél, hogy semmi dolgod, mert úgysem tudsz mit csinálni? Avagy, mit csinálnál a helyzet megoldása érdekében?
Majd az is LOL lesz amikor a nagy megmentés végén a gazdaság összeomlik a bankokkal együtt és lehet menni a pusztába narancsot termelni. Hadd ne adjak ötleteket mert a végén egy narancsültetvényen találkozunk a Kiskunságban, csíkos ruhában, mint akik éppen az átnevelésüket töltik nem ortodoxra. :)
Ezt lehet úgy is csinálni, hogy azt mondod: Azért lesz "csak" fele a bankadó a jövőben, mert ezt várod el. Persze lehet duplázni is a jelenlegit és akkor máris lehet alapot képezni... hadd ne adjak ötleteket ;) Tudod, még a végén megvalósulnak :LOL:
Szűk a mozgástér már, egy kamatplafon lehet mindenképpen, de ha azt a meglévő hitelekre is alkalmazzák még jobban gyengítik a szektort, és mellette még az átváltás , plusz bankadó. Hát elég necces. Persze ha ezen múlik a politikai túlélés még az anyjukat is eladnák 2 plusz szavazatért ebben nincs kétségem.
Abba az irányba kellett volna menni szvsz , hogy a 3 év alatt befizetendő bankadóból létrehozni egy alapot, az már egy rendes summa lenne, és annak a terhére végezni ezeket a bűvészkedéseket.
...
Őszintén szólva nincs ötletem, én egyet tudok elképzelni - azt, hogy kitalálnak valami olyasmit, hogy a bankok "maguktól" váltsák át a devizahiteleket forintra. Például hoznak egy kamatplafonról és költségmaximálásról szóló törvényt, majd azt mondják, hogy a "devizás bankadót" a lakossági/önkormányzati hitelállományra fogják kivetni, amúgy szlovák módra. Ebben az esetben LEHET, hogy INKÁBB váltják át a bankok egy kedvezőbb árfolyamon a hiteleket, főleg, ha mondjuk az állam átvenné a bedőlt hitelek egy részét tőlük mondjuk 30%-os értéken.
Ezek után mi jöhet még, végtörlesztés 100 Ft-on? :) Vagy kötelező átváltás Ft-ra 10 Ft-on? Érdeklődve figyelem mit találnak még ki ezek a jóemberek.
Minél több nyomás lesz rajtuk politikailag a gazdaság állapota miatt, annál kétségbeesettebben próbálnak majd itt kirukkolni vmi korszakalkotó ötlettel. Ez egy elég veszélyes felállás, látva eddigi produkciót.
Az utóbbi kérdésre én is kíváncsi vagyok, a másodikra az a válasz, hogy soha, a cikk pedig nem az első bekezdésről szólt ;) Egyébként nyugodt vagyok, érkeztek pénzeim, süt a Nap, mi baj lehetne? ;)
:) nyugalom kolléga. Csak arra akartam felhívni a figyelmedet, hogy eddig kb 30 k ember adta be az igényét, ebben gondolom benne voltak azok akiknek azonnal volt megfelelő kp-ük.
A későbbi számokra én is kíváncsi leszek. Még inkább arra, hogy mikor fogjuk ezt a számlát állni az adónkból.
Illetve arra, hogy ezek után milyen további lépések jöhetnek még amik fél év alatt rendezik a devizahitel problémát, ami kb 5000 milliárdos nagyságrend csak a lakosságnál.
Az uzsorások szócsövét légyszives ne idézzed ebben a témában, olvastam, le is sápadtam rajta, hogy mekkora phasz a cikk írója. Hiszen, egyrészről teljességgel nyilvánvaló, hogy eddig "ain't seen nothing yet", ami történt - hiszen a többségnek azért még kalapoznia KELL a pénzt -, vagyis a nagy roham az igények beadására (egyébként, megint magyar szokás szerint) valószínűleg a két ünnep között fog megtörténni, ennek megfelelően a végtörlesztési pénzek beérkezésének legvalószínűbb ideje 2012 január-februrár, sőt, még március eleje is.
Ezen túlmenően pedig azt leírni, egy állítólag szakmai lapban, hogy AKTUÁL ÁRFOLYAMON veszteségük van, az egy akkora égbekiáltó b*lf*szság, hogy a hátamon felállt tőle a szőr. Hiszen, józan paraszti ésszel, de minimális tőzsdei ismeretekkel te is tudhatnád azt, hogy a nyereség/veszteség az ÁLTALUK FELVETT POZÍCIÓ zárásakor és az EGÉSZ POZÍCIÓ elszámolásakor fog jelentkezni, addig "veszetségről" beszélni, pláne a teljes különbözetet veszteségnek beállítani nem más, mint totális szakmai analfabétizmus, vagy egyszerű kutya közönséges bértollnoki állás, amelyben az embereket akarják hülyíteni még mindig.
Beteg egy film, de sok igazság van benne. :)
Amúgy ezt tanulmányozd igaz csak becslések sok esetben: http://www.portfolio.hu/vallalatok/a_vegtorlesztes_szamai_ennyit_buktak_negy_het_alatt_a_bankok.157435.html
Az első hónapban kb 30 k polgár, vagyis kb reális lehet a 100-150k végső szám, hacsak a végén iszonyúan fel nem pörög a téma.
"Megint csak azt tudom mondani az UZSORÁSOKAT megvédeni saját maguktól az szélmalomharc. Lehet vele próbálkozni, szép mártírhalálon kívül sok értelme nincs."
Amit az EU-s csúcs egyébként fényesen bizonyít.
Mellesleg a Brian életéből talán a legelső jelenet tartozna ide, amikor ki akarja dobni az anyja a bölcseket, majd miután közlik, hogy "de ajándékot hoztak", akkor már rögtön jöhetnek is ;) ÉS akkor bigus dickusról és a "dobjátok a földre" " de már ott van" "na és dobjátok a földrétől" még mindig vigyorgok, pedig régen láttam ;)
Megint csak azt tudom mondani az embereket megvédeni saját maguktól az szélmalomharc. Lehet vele próbálkozni, szép mártírhalálon kívül sok értelme nincs.
Éppen az a probléma , hogy nem természetes, hogy ennek az élére állt, ha az MSZMP-ben lenne 1961-ben akkor természetes lenne.