Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

banyaiz Előzmény: #437419

Szerintem a legfőbb problémát az okozza, hogy mielőtt nekilátunk egy probléma kezelésének azt kellene felmérni, hogy mi miatt van probléma, és az okokat kellene orvosolni, természetesen a lehetséges következmények alapos felmérése után. Addig csak tüneti kezelésről beszélünk, és nálunk ez folyik 20 éve, és ez az un nem ortodox gazdaságpolitikának bizonyos elemei szerintem erre még rátesznek néhány lapáttal.

Maradva devizahitelnél szerintem a kormány ezzel kapcsolatos felfogása alapvetően elhibázott. Megerőszakolni nem lehet a rendszert, illetve lehet csak több lesz a kár mint a haszon.

Mit csinálnék devizahitel témában? Semmit. Kivárásra játszanék, és közben azzal foglalkoznék ami ezen a helyzeten javíthat, pl nem handabandáznék feleslegesen gyengítve a Ft-ot stb.

Szép csendben szürke kisegérként egy hiteles költségvetéssel, szívós kiadáscsökkentésekkel stb át lehetne vészelni ezt a nehéz időszakot, sőt még akár a jegybankit is lehetne csökkenteni szvsz ami olcsóbbá tenné a Ft hiteleket. Válság sem lesz örökké a világban, lesz konjunktúra is. Nem kell mindent 2 hét alatt, vagy fél év alatt elrendezni, mert lehet 2 év múlva okafogyott az igyekezet.