Attilané Brassó
A részletek.
2007 ben vettünk fel a Budapest banktól 5 milliót, a lakásunk 9,5 millióra lett értékelve. Aztán a válság okozta bajok miatt meg szünt a munkaviszonyunk. de törlesztettük a 25000 ret havonta. Aztán 2010 től hirtelen, 60, 70 ezrével kellett volna törleszteni, amit nem tudtunk teljesíteni. Ez évben kaptunk a banktól szerződésfelbontásról közjegyzőit, majd ezt követően kaptunk a végrehajtótól is egy tulajdoni lapot, melyen ő mint végrehajtó szerepel..Felkerestük, és kértük mondja el hogy mi a teendő. Közölte hogy nem tud részletet adni, mert az rövid időn belül nem térülne meg. Mi fizettünk neki egyszer 30.000, meg egyszer 40.000 ret. Amire a gyors válasza az volt, hogy árverezésre írta ki a házunkat.
Erre lettem nagyon mérges. Miért is fizetek akkor???? Kinek???? Az általa kiküldött levél legalján nagyon apró betűkkel az volt olvasható, hogy 15 napon belül bírósági végrehajtási kifogással lehet élni..
Gondoltam, már veszteni valóm nincs, és beadtam egy végrehajtási kifogást, melyet a Bírósághoz írtam, de a végrehajtó címére címeztem.
Aztán vártam.
Majd kaptam egy levelet, a bíróságtól. Az állt benne, hogy csütörtöki napon 10 órára várnak, vigyem a jövedelmünkről az igazolásokat.
Időre ott voltunk, és időben be is hívtak minket.
Közölte velem, hogy 15 éve dolgozik a panasznapon, de még soha nem fordult elő, hogy valakit időpontra hívjanak be.
Mert tudni kel, hogy a panasznap sorszám hívással történik.
A hölgy kedves figyelmes, és segítőkész volt.
Költségmentességit intézett a perhez. Elsőként.
Aztán gyönyörűen megfogalmazta egy beadványban, hogy anyagi helyzetünk nem engedi meg hogy magas törlesztést válaljunk, hogy ez az egyetlen otthonunk, és nem szeretnénk elveszíteni, mert nincs hová mennünk, és három kiskorú gyermekről gondoskodunk.
Aztán közölte velünk, hogy nyugodjunk meg mert biztosan megadja a bíróság, különben nem hívtak volna be.
Aztán átvitte a kérelmet a Bíróság egy másik helyiségébe.
Én megköszöntem, és távoztam.
Vártam. Vártam. Vártam.
Majd 2 hónap múlva jött egy levél a bíróságtól, melyhez hozzá volt csatolva Budapestbank levele.
Ezt ki kell írnom részletesen, hogy mi volt benne.
Ekkor ment fel a pumpám.
A LEVÉL
Tisztelt városi Bíróság!
.........11. sorsz.végzésre ügyvédünk útján az alábbi bejelentést
terjesztjük elő tisztelettel.
Az adós tartozása nyílvántartási rendszerünk tanusága szerint 10.064.497.-ft összegű volt.
Amennyiben az adós csak az eredeti szerződés szerinti részletekben (az álltaluk vállalt részletek mellett) teljesítenének, a késedelmi kamat növekedésével sem tudna lépést tartani a törlesztésük.
A Bíróságnak a részletfizetés engedélyezése körében mérlegelni kell az adós, és a hitelező érdekeit is.
Ennek figyelembe vételével havi 85.000 ft os részletekkel nyilna mód arra, hogy a részletfizetéssel rendezhető legyen a tartozás cca.120 hónap alatt.
Amennyiben ennél alacsonyabb törlesztőrészletet állapítana meg a Bíróság,
a befizetések nem tartanának lépést a késedelmi kamatok növekedésével, így a tartozás nem csökkenne.
Na ez igen.. A tartozás nem csökkenne????????????? Hú de pipa lettem.
Válaszoltam egy beadványban én is...
Kértem a Bíróságot hogy kérjen elszámolást a Banktól a részemre, hogy miért is nem csökkenne a tartozásom???
És akkor havi 1 millióval kéne fizetnem, hogy csökkenjen???
Akkor miért lehetetlenített minket ell a bank oly annyira, hogy sem eladni nem tudjuk a házat, sem fizetni..
Eladni azért nem, mert a végrehajtó 5 millióra értékelte, és 3 millióért árverezi.
Fizetni meg a magas törlesztő miatt nem tudjuk.
2007 ben 10 milliót ért a ház, 5 millió volt a hitel.
Ma 5 milliót ér a ház, és 10 millió a hitel.
Kérdem ki szerint?
És miért?
Miért nem kért még egy ingatlan fedezetet?
Ezt szépen megfogalmazva beadtam, és ismét vártam.
És csudába, ma megjött a végzés, hogy 5 milliós tartozásom,
a régi szerződés szerint 25.000 rével 2011.nov. 15 től kezdődően minden hónap 15 ig fizethetem.
Tehát még időt is kaptam.
http://www.facebook.com/?ref=home#!/notes/%C3%BCr%C3%B6gdin%C3%A9-kocsis-zsuzsa/attilan%C3%A9-brass%C3%B3-megnyerte-a-bankj%C3%A1val-szemben-a-per%C3%A9t/290114661004061
.